|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 9:39:53   
nata11
Jedna ispravka I te kako se prolazi komisija sa BMI 25.

_____________________________





(odgovor članu Vekicica)
Direktna veza do poruke: 1026
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 9:50:25   
Vekicica
Prolazi...uz debelu vezu, jer mi je muz u jednoj takvoj komisiji.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1027
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 9:51:24   
Sanjica26 RR
Vekicica, molim Vas da spustite ton prema clanici. I nemojte pisati post za postom, jer su takva pravila foruma. Hvala!

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1028
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 9:57:02   
Vekicica
Nemam razloga ni da dizem, ni da spustam, a ni vi da glumite necijeg advokata. Iznela sam na svoj nacin svoje iskustvo. Samo sam stvari nazvala pravim imenom. Ne moze laz da bude istina, niti ja imuna da me neko ubedjuje da verujem vise u necije cula, nego svoje videla.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1029
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 10:12:59   
Maslacak15
Sanjica je Admin, njen je posao da kontrolise reduser posted image . Iznosenje suprotnih misljenja je pozeljno i cesto, sporne Su licne kvalifikacije tipa pominjanje karaktera i tome slicno.
To je mozda dobro za tebe, imati poverenja U lekara i ja ti zelim svaki uspeh U narednom postpuku. A koliko se hormoni mogu korigovati agresivnim uklanjanjem masnih naslaga U to Imam pravo da sumnjam jer Nije rekla kazala nego je U suprotnosti sa mojim znanjem endokrinologije koju Sam i polagala....
Sve najbolje!!

(odgovor članu Vekicica)
Direktna veza do poruke: 1030
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 10:40:17   
Vekicica
Nova sam i nisam znala. Hvala u svakom slucaju. Ja sam 2 puta porucivala i onu liposukcijsku ishranu i za mesec dana skinem do 6kg.ali jako malo u obimima. Kao da ostane neki smezuran celulit na stomaku i butinama. Iskreno, ni ja nisam verovala da ce toliko da mi ovo pomogne. Dobila sam plan ishrane i uradjem mi je taj 1 venkvis i jedna lipoliza. Kad sam videla sa 90cm da mi je pao obim butine na 70cm ja sam se zaprepastila. Samo mora da se pije dosta tecnosti. Moj krajnji cilj je da dobijem dete i sve ovo radim da pokusam da otklonim sve smetnje. Javljam svakako za koliko je jos palo. Sutra mi je druga lipoliza i jos 1 venkvis.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1031
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 13:05:40   
jess021
Znam da cu ici off ali prosto moram ovo da napisem.
Nisam pacijent klinike Ivanovic, pa necu komentarisati istu, ali neki stvari mi prosto bodu oci.
Kao prvo, vec je Nata pisala, komisiju prolaze i krupnije zene sa vecim BMI, bez ikakve protekcije.
Kao drugo, ako Vas je dr ubedila da je to jedini nacin da skinete visak kilograma i masne naslage, onda ona vrlo dobro radi svoj posao, a Vama je mnogo teze da tezinu regulisete ishranom i vezbama, pa Vam ovo dodje kao mehanizam odbrane.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Vekicica)
Direktna veza do poruke: 1032
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 13:32:37   
Vekicica
Prosto niko u 37 gidina ne moze da vas ubedi niusta, niti je pokusla da me ubedjuje iskreno, samo mi je predlozila. Iz lekarsko-farmaceutske sam porodice i naglasila sam da mi je muz u toj istoj komisiji i nije tacno da prolaze bez problema gojazne zene. Meni je dr Spremovic koja je vrstan ginekolog-endokrinolog izricito zahtevala da skinem minimum 15kg i tek tada da joj se javim. Isto savetuje i zahteva i prof. dr Nemanja Milinci iz Visegradske. Imam dijagnostikovan hipotireoidizam i insulinsku rezistenciju. Pijem eutirox od 75mg.i Glukofaz 2x1 od 500mg. Nije mi ovo prvi pokusaj gubljenja tezine, ali je zaista delotvoran i uvericete se svi kada krenu KORISNICE da se javljaju. Na Cigoti se za 21 dan skida sigurnih 6kg.uz mnogo fizicke aktivnosti. Meni je na zalost priroda posla takva da sam vezana za auto, kafane i kancelariju i ja sam zaista bez i jednog metra setnje za 14 dana skinula navedene centimetre i blizu 6kg. Ja nisam promoterka treceg sprata, ali imam moralnu obavezu da napisem svoje iskustvo koje mozda nekome bude od koristi. Nije mi ona rekla da samo tako mogu da smrsam, svi znamo da moze i korigovanjem ishrane uz fizicku aktivnost, ali ja sam upravo zvog nedostatka vremena za fizicku aktivnost izabrala ovaj put i zadovoljna sam,a mozete, 10km svakog dana setnje da Vam puls bude izmedji 105-120 i korigovana ishrana,3l.vode i dace svakako rezultate.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1033
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 13:56:02   
Maslacak15
Opet brkamo loncice. Sama si rekla da imas 85 kg, korisnica koja je pokrenula pricu pak 73. sto je bitna razlika. Znaci i da prihvatimo tih 15 kg sto mislim da je malo onako odokativno dato, kod nje se radi o svega par kg razlike i postaavlja se pitanje svrsishodnosti tretmana.
Ja koliko se putim u insulinsku rezistenciju, a putim se, A i O je promena ishrane a ne kilogrami sami po sebi. I pridrzavanje strogog u osnovi dijabeticarskog rezima radi smanjivanja optrecenja pankreasa. Plus obavezna terapija metforminom da se olaksa transport secera. Zato nije lose potraziti nutricionistu, ako je potrebna apomoc u sasttaavljanju jelovnika.

Vidis, ja na primer iskustveno mislim da ti je terapija glukofazom prilicno "slaba". Ne znam koje su vrednosti tvog testa opterecenja sa insulinemijama, ali znam vise primera gde su zene uzimale i 2000 mg dnevno u efikasanom menadzmentu rezistencije i to celu trudnocu. Na tvom mestu, da imam iza sbe nespele VTO ja bih preturila svaki kamen da vidim da li je terapija adekvatna. Nije jedini kriterijum debljina endometrijuma ( iako je sigurno vazno) ali mi u sustini dok ne uspe ne znamo zasto nije uspevalo, to je samao pretpostavka da je do endometrijuma.

Ja inace uvek savetujem clanicama da endokrinologiju zavrsavaju nezavisno od klinika gde rade postupak za VTO i da odrade PRE postupka, kod specijaliste koji je reproduktivni endokrinolog zato sto oni imaju drugi pristup i drugaciju motivaciju. Da ne bude na prozivam individualne klinike. Nemam apsolutno nista protiv Ivanovica, mislim da spadaju u vodece centre u Beogradu, ali to je tehnologija i stvari se rade po odredjenim semama. Moje iskustvo i iz Nemacke, a dogurala sam bila do konsultacija na VTO klinici ( ispostavilo se srecom da mi nisu bili potrebni) je slicno: oni nisu tu da se bave finesama. Njima je cilj priprema za stimulaciju. Nekad je bolje pozabaviti se detaljima na pravi nacin. Ima odlicnih lekara i u Beogradu, pri KBC u itd...


(odgovor članu Vekicica)
Direktna veza do poruke: 1034
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 14:12:50   
Vekicica
Niste pratili. Terapiju mi je dala prof dr Spremovic, koja je vrstan strucnjak, ginekolog-endokrinolog i koja se samo time bavi u Visegradskoj. Rekla mi je kada sam imala 81kg na visinu 173cm., sto je 8kg.preko visine -100, da skinem 15-17kg.81-16(prosek) je 65kg na visinu 173cm.a ne 73kg. Svakako da svi znamo kako se skida kilaza, ali meni licno iz mnogo razloga vise odgovara ovo od fizicke aktivnosti po 10km. Probala sam iz uz fizicku aktivnost. Dalo je rezultate, ali mnogo, mnogo sporije i uz mnogo vise muke. Niko ne pobija aksiom da je najidealnije mrsavljenje ishrana, voda i fizicka aktivnost. To je jasno kao dan. Ja sam ovde burno reagovala na to sto su to prozvali kozmetickim salonom, laser za resavanje problema sa inkontinencijom su nazvali orosavanje vagine i sl. Ja ne kazem da nece da bude nezadovoljnih i ovim putem skidanja kila kao ja, ali sam protiv blanko pljuvacine, nista vise. Ni u jednom poslu nema 100% zadovoljnih. Jednima ce da uspe, drugima nece. Tu smo da razmenimo misljenja, ali prosto nije fer da neko kaze da sprat crpi struju i sl.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1035
   RE: Klinika Ivanović
31.3.2018 14:12:52   
lesli
Devojke, bas ste zapenile...

Moje misljenje je da je 73kg na 173 ipak malo previse, ali nista sto se ne moze brzo korigovati. Sto se tretmana tice, niko ne kaze da nemaju nikakav efekat, ali ja sam uvek za prirodnu varijantu koja pritom mnogo manje kosta. I iskreno mislim da je korekcija ishrane i fizicka aktivnost jedina stvar koja daje trajne rezultate. I lekovi naravno, ako se ustanovi IR i eventualno jos neki problemi (stitna zlezda npr.)
Sa druge strane koji je efekat tih tretmana na zdravlje? Da li postoje ikakve studije na tu temu? Ni sama VTO nije nesto bezazleno i verovatno niko ne zna dugoocne posledice na zdravlje zena, ali nekada je ona jedino resenje, dok za mrsavljenje ipak postoje prirodne alternative.

Dalje, sto se same dr tice, njenu strucnost mislim da niko ne dovodi u pitanje. Ja sam slusala ono sto je pricala, iako mi nekad nije bilo po volji. Kada bih se pobunila, uvek me je poklopila argumentima i vrlo brzo se ispostavljalo da su joj argumenti na mestu i da je ipak radila ono sto je bilo najbolje po mene u tom trenutku.

I na kraju da dodam, da mislim da bi trebalo da okoncamo ovu raspravu jer postaje nekonstruktivna.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1036
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 1:24:24   
Zecititis
Slažem se sa članicom Lesli. Žao mi je što je cela ova priča koju sam ja pokrenula pitanjem da li je neko bio na 3.spratu i dobio preporuku radiotalasima pokrenula ovoliku lavinu.
Iz tog razloga ne bih iznosila svoje mišljenje, ali se osećam dužna da napišem i svoju hronologiju kod Goce.
Obzirom da smo ja i suprug razdvojeni (suprug radi u inostranstvu), želeli smo da pokušamo sa postupkom inseminacije. Suprug je dao uzorak sperme da se zamrzne.
Sledećim dolaskom saznajem da inseminaciju nije moguće uraditi iz zamrznute sperme, te je Goca predložila odmah da se uradi VT. Nisam bila sigurna da li taj mesec mogu da idem na VT. Znate i sami kako je na klinici Ivanović, uigrani su i dobro organizovani- sestra me je nakon pregleda sprovela do farmaceuta gde mi je dala kutiju Gonala a zatim i do druge sobe gde su mi pokazali kako se Gonal aplicira. Uveče sam razgovarala sa suprugom i odlučili smo da zbog privatnih okolnosti ne bi da tog meseca radimo VTO kako mi je Goca predložila i da VT možemo da uradimo na jesen. Sutradan sam došla na kliniku i obavestila ih da ne bih tog meseca da radim VTO. Sestra je rekla nema problema, dođite 11.dana ciklusa. Kada sam došla tog 11.dana suprug je bio samnom i rečeno mi je Imam POCS i tada mi je rekla da vrlo mala hormonska stimulacija može dati veoma veliki broj folikula, što nekad zna da bude problem. Onda me je pitala za težinu i visinu. Dodala je da ukolko želim da ostanem u drugom stanju moram da slušam svaku njenu reč. Rekla mi je da moram da smršam, da ona neće raditi VT dok ne smršam 5-7kg i da li možeš doći sutra na radiotalase ili ne? Ostatak priče znate.
Dakle, OVO SU ČINJENICE, OVO NISU MOJI STAVOVI.
A moj stav je taj - da li je realno da sam u 3.danu ciklusa bila spremna za stimulaciju i VTO, a u 11.danu je jasno rekla da mi neće raditi VTO dok ne smršam 5-7 kg, i da se ide na radiotalase? Naravno da sam posumnjala.
Ne sumnjam da bi ti tretmani nešto pomogli, ali sam više nego sigurna da, ukoliko ne promenim način ishrane i ne uključim fizičku aktivnost (6km/h sat vremena dnevno kako mi je i ranije govorila) APSOLUTNO NIŠTA NEĆU URADITI ZA SVOJE ZDRAVLJE I DA DOBIJEM BEPCA. Meni taj jedan tretman nije pomogao da izgubim ništa u obimu. Možda nekom pomogne. Naravno, svako bira za sebe. Korigovala sam ishranu, vežbam 2-3 puta nedeljno i težina je krenula da opada.
Zbog gore opisanog jesam posumnjala da li se preporučuju tretmani koji nisu neophosni da budu sastavni deo terapije i koji da budemo iskreni, nisu jeftini. Ostale članice su se uključile i najljubaznije su mi prenele svoja iskustva na šta sam im ja neizmerno zahvalna. U prostoriji gde sam ja bila nalazile su se razni aparati za redukciju obima i anti aging tretmane. Za vreme tretmana na zidu ka kome sam bila okrenuta pokazivao se film o uspešnosti tretmana redukcije i zatezanja - slike pre i posle (podbradak, leđa, nadlaktica, lifting lica...) Da se razumemo to je estetska korekcija ...i nema veze sa svrhom zbog koje smo sve tamo došle. Za lečenje inkontinencije nisam znala da se obavlja gore - to je već zdravstveni problem i lepo što postoji u okviru te klinike.
Zbog jedinstvenog stava o Gocinoj stručnosti na stotine članica foruma koje su dobile bebu zahvaljujući njoj, nastaviću da se lečim u klinici. Ali isto tako želim da znate razlog (po meni opravdan) zašto sam posumnjala u ovu kliniku.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1037
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 1:56:08   
dunja RR
Vekicice, ovo pišem skroz dobronamerno, i meni se čini da je slaba terapija. Ja pijem siofor 500 ujutru a 1.000 uveče. Nisam sada sigurna da li si negde spomenula rezultate, ali možda da pitaš dr. endokrinologa da li bi trebalo povećati terapiju?

Ja sam isto u početku pila manju dozu (500 na dan, ali preventivno mi je dato, bez urađenog OGTT), tada sam zatrudnela kod Goce, zatim bio BO, pa kiretaža.
Nakon toga sam uradila OGTT, povećana je doza, i ostvarila sam uspešnu trudnoću kod Goce, iz Feta. U međuvremenu sam skinula nekih 5kg, i imam osećaj da mi je u tome baš siofor dosta pomogao. Čak smo se sećam se, Dr Bilja (tada radila kod Goce) i ja šalile, kako će će i ona da se baci na Siofor, kada je videla koliko sam smršala za kratko vreme.

Nije na odmet da pitaš dr, sve najbolje!


Inače vrtim se na 67 kg pa do 73-74, na 170cm visine. Najviše se gojim u stomaku.

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Vidis, ja na primer iskustveno mislim da ti je terapija glukofazom prilicno "slaba". Ne znam koje su vrednosti tvog testa opterecenja sa insulinemijama, ali znam vise primera gde su zene uzimale i 2000 mg dnevno u efikasanom menadzmentu rezistencije i to celu trudnocu.




< Poruku je uredio dunja RR -- 1.4.2018 2:07:00 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1038
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 9:25:35   
Vekicica
Hvala ti.Moguce da jeste slaba, jer ja toliko tesko skidam kilograme da ne mogu da ti opisem i imam hronican problem sa opstipaciom, mada sam napomenula da sam skroz fizicki neaktivna. Ja sam pre svega toga, pre prve VTO imala 77-78kg.i bukvalno u postupki sam nabacila do 85. Posle sam skinula ta 4kg. U Visegradsku sam stigla sa 81kg. To je bilo nakon neuspele u Leskovcu. Imala sam 22 j.c i 12 embriona, sa ni jednom dobijenom blasto. Bas cu danas da pitam i Gocu,ako je vidim, posto u 14h imam zakazano. Ja sam lezala 4 dana u Visegradskoj i tada su mi dali tako. Secam se samo da sam pila prvo onaj XR i da mi je samo Goca rekla da predjem na obican,ali mi za dozu nista nije rekla. Meni je posle 180min.secer bio 9.8. Samo sta sam primetila da me estrofem stravicno goji i ranije kad mi ga propisu, nije mi dobro. Ti si idealna. To je to, 3-5 manje od visine -100 je idealno. Jel tebi Goca povecala glukofage ili endokrinolog?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1039
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 10:42:21   
lesli
Slazem se sa Dunjom i Maslackom, da je doza mozda mala. Ja imam baaaas blagu IR i PCOS, ali sam dobila 1500mg metformina. Vodila sam zdrav nacin zivota uglavnom - inace ne jedem puno hleba, peciva i sl. , jedemo kuvanu hranu, pocesto ribu, ne jedemo przeno, retko slatkise, grickalice jos redje kao i fast food i fizicki sam bila uvek aktivna - nekad manje nekad vise. Imala sam normalnu kilazu na moju visinu, ali sam sa metforminom i sa gotovo istim zivotnim navikama skinula nekih 4kg za 6 meseci.

Vekicica, probaj da uvedes bar minimum fizicke aktivnosti. Moze to da bude i set___nja. Izadjes 2-3 stanice iz autobusa ranije pa lepo pesaka. Ili uhvatis muza uvece posle posla i vecere i idite u set___nju od nekih pola sata,sat. Losa probava moze biti usled lose ishrane - potrebno ti je vise vlakana i vode/cajeva, nedostatka fizicke aktivnosti, a mozda ne bi bilo lose i da proveris stitnu ako nisi.

I jos jedan savet za sve devojke koje kubure sa IR i PCOS, nabavite inofolic ili jos bolje ako mozete iz inostranstva cist inositol. Na amazonu se npr prodaje tegla od 0.5kg za nekih 30€ i to traje mesecima. Mesecna doza inofolica, ako pojete preporucena 4g je skoro tih 30€ ;)

Zecititis, sto se tebe tice nemam predstavu sta se desilo sa tobom od 3. do 11. dc. Moguce je da je predvidela neke stvari na prvom uz, a da je na drugom uocila problem. Da li si primila taj gonal, par prvu dozu? Moguce da je on napravio razliku... Naravno ovo su moja nagadjanja, mozda si trebala pitati ili nju ili sestre, kad si vec imala nedoumicu.
Inace za pcos ti nista pogresno nije rekla. Ja ga imam i dosta sam burno reagovala, a pritom gomila folikula bila prazna... Pa je moguce da zato zeli da skines malo na kilazi, jer se PCOS valjda cesto regulise i gubitkom kg.

Dunja, znam da nije tema, ali posto si moderator, molim te obrisi moja dva posta u temi pitajte dr, jer je problem resen. Hvala unapred user posted image

< Poruku je uredio lesli -- 1.4.2018 10:56:09 >

(odgovor članu Vekicica)
Direktna veza do poruke: 1040
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 10:49:06   
IvanaSK RR
Lesli, obrisano...
Svima vam zelim da sto pre predjete u trudnicke teme user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1041
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 11:15:16   
lesli
Zecitits samo da dodam jos jednu stvar. Iako zena jeste vrhunski strucnjak, ako iz bilo kog razloga pocinjes da sumnjas u nju, moj ti je savet da promenis lekara tj kliniku. Po meni je vrlo bitan faktor za uspeh u celoj prici da verujes svom lekaru. Mozda gresim, ako da neka me isprave druge devojke!

Hvala Ivana :)

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1042
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 12:57:55   
dunja RR
Povećala mi je dozu Dr Jelena koja je radila kod Ivanovića.
I taj siofor je baš rešio problem sa opstipacijom.

Srećno i javljaj šta je bilo.

IZVORNA PORUKA: Vekicica

Hvala ti.Moguce da jeste slaba, jer ja toliko tesko skidam kilograme da ne mogu da ti opisem i imam hronican problem sa opstipaciom, mada sam napomenula da sam skroz fizicki neaktivna. Ja sam pre svega toga, pre prve VTO imala 77-78kg.i bukvalno u postupki sam nabacila do 85. Posle sam skinula ta 4kg. U Visegradsku sam stigla sa 81kg. To je bilo nakon neuspele u Leskovcu. Imala sam 22 j.c i 12 embriona, sa ni jednom dobijenom blasto. Bas cu danas da pitam i Gocu,ako je vidim, posto u 14h imam zakazano. Ja sam lezala 4 dana u Visegradskoj i tada su mi dali tako. Secam se samo da sam pila prvo onaj XR i da mi je samo Goca rekla da predjem na obican,ali mi za dozu nista nije rekla. Meni je posle 180min.secer bio 9.8. Samo sta sam primetila da me estrofem stravicno goji i ranije kad mi ga propisu, nije mi dobro. Ti si idealna. To je to, 3-5 manje od visine -100 je idealno. Jel tebi Goca povecala glukofage ili endokrinolog?



< Poruku je uredio dunja RR -- 1.4.2018 17:44:38 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Vekicica)
Direktna veza do poruke: 1043
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 13:22:12   
Zecititis
Lesli, znala je za PC jajnike još pre par meseci. Gonal je prepisala 3 doze po 100 jedinica (rekla je da su to najmanje moguće doze) počevši od 3.dana ciklusa. Jedan pen sam primila (pokazno) taj dan, sutradan ih obavestila da sam odustala od cele priče i došla 11.i 15.dan ne bi li se uradila inseminacija pošto je suprug još uvek bio u zemlji. Međutim, ovulacija mi je oko 18.dana, tako da tada ništa nismo uradili.
Što se tiče IR, pijem Siofor preventivno po preporuci endokrinologa (kada sam joj rekla da želim da ostanem u drugom stanju), a kasnije i po Gocinoj preporuci. Otac i deda su mi dijabetičari, ja nemam IR, ali imam predispoziciju. Razlog više da mi fizička aktivnost i pravilna ishrana bude imperativ a ne samo preporuka.
Plan mi je da kilažu dovedem u red, pa da odem na kliniku. Nadam se da ću sledeći put imati bolje iskustvo.

Pozdrav svima!

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1044
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 15:36:32   
Vekicica
Devojke, bile ste u pravu. Jeste mi mala doza. Goca mi je povecala na 2×1000mg. Jos sam na tretmanu. Danas merenje palo kako gde, od 2-4cm.za 7 dana. Opet naredne nedelje imsm merenje. Jedino sto najsporije pada je donji stomak. On je pao ukupno 5cm. Danas mi je druga lipoliza, javljam sa povecanim glukofazom koliko je palo za 7 dana od danas.

(odgovor članu Zecititis)
Direktna veza do poruke: 1045
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 15:43:10   
lesli
Pa ne znam onda. Moguce da je videla na tom uz nesto sto je nateralo da promeni pristup.
Meni se desilo da u roku od 3 min promeni ono sto je rekla. Znaci pogleda me, ja se obucem, ona kaze sta je plan za dalje i onda joj se ja nesto pozalim ili pitam i u tom trenutku vidis joj na licu kako razmislja i onda kaze nesto sasvim drugo od onoga sto joj je bio inicijalni plan.

Mozda ona deluje grubo i retko ces je videti nasmejanu, ali kada imas nesto da joj kazes ili pitas nemoj se ustrucavati toga jer mislim da i njoj nekad ti nasi komentari pomazu. Bar je tako bilo u mom slucaju.

I posto ti muz vec radi u inostranstvu obavezno neka ti nabavi taj inositol :)

(odgovor članu Zecititis)
Direktna veza do poruke: 1046
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 15:48:45   
Vekicica
Ona je to prepustila endokrinologu koji mi je dao i sad kad sam je pitala, kaze da pogleda i ona misli da je malo. Kaze ,,ja bih povecala na 2x1000mg". Keecem od danas i javljam.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1047
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 15:53:35   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Vekicica

Devojke, bile ste u pravu. Jeste mi mala doza. Goca mi je povecala na 2×1000mg. Jos sam na tretmanu. Danas merenje palo kako gde, od 2-4cm.za 7 dana. Opet naredne nedelje imsm merenje. Jedino sto najsporije pada je donji stomak. On je pao ukupno 5cm. Danas mi je druga lipoliza, javljam sa povecanim glukofazom koliko je palo za 7 dana od danas.

Bravo Vekicica. Nista bez ovih divnih zena na forumu koje su te savetovale. user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Vekicica)
Direktna veza do poruke: 1048
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 15:56:16   
Vekicica
Nista. Zato ja i volim da cujem savet i razmenimo iskustva i misljenja. Javljam se sa novim rezultatima za 7 dana, mozda im budem od koristi.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1049
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 17:39:38   
Zmajica81
Ciao devojke, ja se druzim sa internistom dok smrzlici cekaju. Mozda cu za mesec dva biti spremna, cekam da doktorka odobri. Ovima na klinici se bas nije dopala vest da cu da radim na pripremi, ali ne zelim ni da objasnjavam ni da rizikujem kada vec imam trista drugih zdravstvenih problema o kojima nije povedeno racuna i sanse za uspesnu oplodnju su bile minimalne. Uglavnom stitnu sam uspela da dovedem u red samo ishranom da ne verujete moja antitela koja su varirala do 3000, a na klinici za to ne daju ni tri banke su sada islod 100. user posted image Cekam da ponovim test na lupus antikoagulans i verovatno cu dobiti terapiju za mthf i pai. Vodi me sjajan lekar internista endokrinolog iz NS.. Zena je doktor nauka i radi bas na odeljenju za visoko rizicne trudnoce. A sto se tice alavosti imam stosta tu za primetiti. Malo sam smorena sto se tice tog odnosa prema pacijentima. Dodjes na konsultacije oni te odmah stave na stimulaciju bez da te pita mozes ne mozes sada, imas pare nemas.Daleko bilo da se konsultujes sa suprugom. I slicno.. Pa bas taj specijalni papreni utrogestan koji Vam ostane 2-3 kutije, pa mora bas ta najskuplja laboratorija.. Kada pitam zasto odgovor je retardiran oni im posalju nalaze mailom.
U toku moje poslednje stimulacije tamo je bio opsti cirkus od medija i ovih sns uvlakaca. Pa je ona osvanula na listi. Jedino sto mogu da zdravorazumski zakljucim je da su u pitanju samo pare i biznis.
Dakle sto se mene tice priprema pa FET. Ako ne uspe sa smrzlicima definitivno se prebacujem u Feronu.

< Poruku je uredio Zmajica81 -- 1.4.2018 17:43:36 >

(odgovor članu Vekicica)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here