|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klinika Ivanović
1.4.2018 23:37:12   
Vekicica
Kamo srece da sam u startu radila analize u Biomedici. U Medikus Univerzalisu mi je AMH bio 1.2, zamalo sam infarkt dozivela kad sam videla rezultat i u tom ubedjenju otisla u Leskovac na VTO i dobila prwko 20j.celija. Cim mi je Goca ubacila sondu, rekla mi je da joj nalaz ne pije vodu i ponovila sam u Biomedici. 5.3 mi je bio tamo. Moj ginekolog pre svih VTO je priznavao samo rezultate iz Biomedike. Takodje muzu koji je uradio najmanje 50 rezultata, jedino je apsolutno tacan bio u Biomedici i u Kraljevu u Beolabu, tacan volumen, broj antitela itd. To je moje iskustvo sa laboratorijama. Godinu dana sam zovela u ubedjenju da mi je AMH 1.2.

(odgovor članu Zmajica81)
Direktna veza do poruke: 1051
   RE: Klinika Ivanović
2.4.2018 9:57:24   
Zecititis
Lesli,

tako je i meni se isto dešavalo da menja mišljenje. Prvo uradićemo samo jednu inseminaciju, sledeći put ma kakva inseminacija idemo sa VTO (zamrznuta sperma, PCOS, imaš 34.god i dr), pa sledeći dolazak e sad nećemo VTO dok ne smršaš. Mogu da razumem da se menja mišljenje u zavisnosti od raznih okolnosti, ali te okolnosti nisu nove. Ali još uvek joj verujem i nastavljam. Trebalo bi malo više pričati sa njom.
Što se tiče Inofolika, pokušala sam da ga kupim u Italiji (često sam u Italiji zbog posla). Ima ga u kesicama (kao i kod nas) ali je prisutan i u tabletama, što je meni pogodnije za upotrebu kada si u pokretu. Pakovanje i jednog i drugog farmac.oblika košta 20-22 evra, što je skuplje nego što je kod nas. Malo mi je čudno, obzirom da je proizvođač Lolifarm iz Italije. Ali kao i svi, prilagođavaju se tržištu.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1052
   RE: Klinika Ivanović
2.4.2018 23:06:42   
lesli
Sto se insistiranja na odredjenoj apoteci tice meni je to uslo na jedno uvo, a na drugo izaslo. Jedino za estrofem koji se uvozi na crno sam isla tamo, ali tek posto sam probala u dve najblize privatne apoteke gde su mi rekli da ga ne nabavljaju.

Kada mi je cekirala spisak analiza koje su trebale za internisticki dala mi je onaj biomedica papiric, na sta sam je pitala da li joj je ok da uradim u drugoj laboratoriji (s’ obzirom da mi je bukvalno na 20m od stana), rekla je “ma moze”. Ali da znate da inace neki lekari (cak i drzavni) vole odredjene laboratorije tj. njihove rezultate smatraju relevantnijim. Na vrhu te liste su cini mi se Konzilijum i Biomedica.
Cula sam i pricu, da su jedno vreme u dz Ristic, zenama masovno bili pozitivni brisevi valjda na hlamidiju, dok je isti u GZZJZ bio negativan. Da li je bilo nesto do podloga ili reagenasa nemam pojma. user posted image

Zecititis, slobodno je pitaj kad ti je nesto nejasno. Kod mene se od prvog pregleda znalo da se ide na vto, ali su moje “opaske” imale uticaj da promeni misljenje oko terapije i da se brze odluci na neke korake.
A inofolic jeste dobar, ali mislim da je precenjen. I kapsule sam nabavljala, one su prakticnije za upotrebu, ali po meni isto dosta skupe. Meni se najbolje pokazao taj u tegli - 0,5kg praha, sto mu dodje za 4 meseca je ista cena kao inofolic/kapsule za jedan! Pa sto je mnogo mnogo je. Inofolic bih uzimala kada putujem negde, da ne vucem tu teglu sa sobom, nego lepo spakujem kesica koliko treba...

I jos jedan savet. Iako nas ima dosta zadovoljnih klinikom, povuci granicu kada hoces da vidis i koliki pomak.. Ukoliko izostane posle zacrtanog perioda, menjaj kliniku! Ovo govorim iz iskustva. Skoro 2 godine su me “lecili” od sekundarnog steriliteta recenicom “samo se ti opusti i bice beba”. Posle par meseci kod Goce, rezultat pocinje da se nazire user posted image user posted image

< Poruku je uredio lesli -- 2.4.2018 23:11:24 >

(odgovor članu Zecititis)
Direktna veza do poruke: 1053
   RE: Klinika Ivanović
4.4.2018 14:19:19   
lesli
Majo kako se osecas? Kad radis betu? user posted image

(odgovor članu Vekicica)
Direktna veza do poruke: 1054
   RE: Klinika Ivanović
5.4.2018 19:01:59   
Majabg85
Sutra radim betu... Generalno sam dobro ,stim da mi je od sinoc krenuo kao braon iscedak pa sam se malo uplasila i jutros odmah zvala kliniku i rekli mi da ne brinem da sam pod terapijom i da se cujemo sa lepim vestima.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1055
   RE: Klinika Ivanović
5.4.2018 20:26:04   
lesli
Majo navijamo da je brljanje posledica toga sto se user posted image smestila! Jedva cekam da nam se javis sutra sa lepim vestima user posted image user posted image

Inace, svaka cast na stalozenosti! Ja sam 7. dana poterala muza cim je otvorio oci u apoteku po baby rapid user posted image
Mada s’ obzirom da sam vec jednom bila trudna, znala sam da su cesci izleti u wc u mom slucaju dobar znak user posted image

(odgovor članu Majabg85)
Direktna veza do poruke: 1056
   RE: Klinika Ivanović
5.4.2018 20:30:42   
dunja RR
Majo navijamo i čekamo lepe vesti user posted image


Devojke, znam da se dame ne pitaju za godine, ali zanima me ima li nek kod Goca 40+, ili ste sve mlađe, pretpostavljam?

Ja imam 42 uskoro, kod Ivanovića sam dobila sina sa 38, sada pokušavam0 još jedno dete da dobijemo, ali bi još jednom probala i to je to.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1057
   RE: Klinika Ivanović
5.4.2018 20:34:14   
Majabg85
Ja nikad nisam bila trudna a pokusavamo 3.5 godine da bi posle neuspele inseminacije Goca predlozila vto i sad cekam.
Nadam se da ovaj icsedak nosi pozitivne rezultate 🌸

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1058
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 0:54:15   
lesli
Dunja, ako se ne varam ti si pisala da ti je Goca rekla da imas “mladje jajnike”? Ja bih na tvom mestu probala jos neki put, ako ste u mogucnosti.
I sama sigurno znas za zene koje u tvojim godinama (ili cak i starije) spontano ostvare trudnocu, pa neka ti to bude motiv :)

Samo mozda da se raspitas i o drugim klinikama? Znam da te Goca poznaje (kako reagujes na stimulaciju), ali mozda ne bi bilo lose da vidis da li postoji neka klinika koja ima dobre rezultate i sa malo starijim zenama?

(odgovor članu Majabg85)
Direktna veza do poruke: 1059
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 1:26:03   
dunja RR
Lesli, jesam, ramišljala sam prošle jeseni, nakon neuspešne VTO kod Ivanovića da promenim kliniku, obišla sam nekoliko vrhunskih doktora u Beogradu, međutim svi su rekli isto - uradili bi sve isto kao Goca, i na mom mestu išli bi na kiniku gde sam dobila dete. Nisam to očekivala od njih .. i nije mi delovalo kao neki doktorski kodeks, već više iskrenost u miksu s ačinjenicom da ne žele da se bakću sa nekim od 42 god, jer su male šanse, što su uostalom i potvrdili. Jedino mi se još jedna klinika ven Beograda (u Srbiji) vrzma po glavi, poslala sam upit, čisto da vidim šta će reći, pa čekam odgovor.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1060
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 18:17:51   
Majabg85
Nije uspelo ...

posle koliko pokusava opet jer imamo smrznute embrione?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1061
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 18:43:30   
lesli
Dunja pa korektno sa njihove strane. Mogli su da te prihvate kao pacijenta i uzmu novac, znajuci da ne mogu da ti pruze bolje sanse od nje.
Cini mi se da ti je bolje da se onda drzis Goce - lekar koji te poznaje, klinika je u Beogradu sto bi ti olaksalo proceduru u smislu putovanja, imaju vec uspeha kod tebe... Navijam da sto pre udjes u proceduru i pobijes sve one statistike user posted image

Majo, zao mi je...
Meni je et radila sa zadrskom od dva meseca zbog hiperstimulacije (pcos). Tako da verovatno i za tebe vazi nesto slicno. Sad dobijes i onda sacekas prvi, eventualno drugi ciklus nakon toga i mozete na fet. Kad se saberes malko i prodju ovi praznici pozovi kliniku i pitaj ih koja je procedura za fet i da li i kada treba da pocnes sa mikroginonom.

(odgovor članu Majabg85)
Direktna veza do poruke: 1062
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 18:46:33   
Majabg85
Sta je mikroginonin?
Napomenuli su mi kad dobijem kontacepciju ali kad dobijem da se javim.A kako se radi tj kako ide postupak kad se ubacuju smrznuti embrioni?Znate li koliko to kosta?

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1063
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 18:48:40   
IvanaSK RR
Majo, zao mi je user posted image
Microginon su pilule za kontracepciju.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Majabg85)
Direktna veza do poruke: 1064
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 18:56:39   
lesli
Mikroginon je kontraceptivna pilula. Nisi ih pila bar mesec dana pre ulazak u postupak? Mislila sam da to svima prepise. One valjda sluze da smire jajnike i da slucajno ne nastane neka cista pre postupka.
Sad ne znam da li ce ti raditi Fet iz tvog ciklusa ili polu-stimulisani postupak. Meni je radila ovo drugo. Znaci pijes kontraceptiv, u mom slucaju je to bila jedna kutija. Prvi dan krvarenja nakon poslednje pilule se racuna kao pocetak ciklusa. Tada se javis na kliniku i dolazis 2. dana po lekove. Dobijas od drugog dana diferelin, 7 komada, svako vece po jednu. Koliko sam razumela on sluzi da “uspava” tvoje hormone. Od 3. dana ciklusa uvodis i estrofem, (za zadevljanje endometrijuma), recice ti onu semu, ali verovatno 3x1 i odredjenog dana ciklusa (cini mi se 13.) dolazis na uz da pogleda endometrijum. Ako je spreman od tog dana pored estrofema pocinjes sa utrogestanom i taj dan se racuna kao dan aspiracije. Na transfer dolazis nakon 5 dana.

A valjda ako ide iz prirodnog ciklusa, onda te prati na uz i ceka ovulaciju, pa 5 dana nakon ovulacije vraca embrione. Ispravice me neko (Dunja,cini mi se)ko ima iskustva sa tim, ako gresim

Edit pitala si za cenu. Nisam sigurna, ali ili je 30 ili 60.000. Ja nisam placala fet, posto mi je to bio prvi et, pa nisam sigurna. Najbolje ih pitaj kad ih budes zvala.

< Poruku je uredio lesli -- 6.4.2018 19:04:39 >

(odgovor članu Majabg85)
Direktna veza do poruke: 1065
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 19:19:54   
Majabg85
Ja sam kod nje pocela da dolazim krajem januara.Tad mi je rekla da radim hormone ogtt test ...i onda nam je rekla da smo za inseminaciju i tog meseca nam je uradila.To nije uspelo i u martu sam dosla cim sam dobila da bi nam rekla vi ste za vto.Dala mi gonal pa posle cetrotid i na kraju stop.Od aspiracije mi je 5 dan vratila 1 embrion a 9 zamrzla.prepisala mi utrogestan 3x na 8h po 2 kom od 100 i svaki 3 dan progesteron.
Dans mi je receno da iskljucim sve i cim dobijem da se javim.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1066
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 19:45:26   
lesli
Nisi radila trombofilije? Mozda da i to proveris pre ulaska u sledeci postupak? Hormone stitne i antitela?

Meni progesteron depo nisu dali, vec mi je uveden kada sam otisla u bolnicu kada sam prvi put prokrvarila. On svakako nista ne ometa, moze samo da pomogne.

< Poruku je uredio lesli -- 6.4.2018 19:47:15 >

(odgovor članu Majabg85)
Direktna veza do poruke: 1067
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 19:46:16   
Majabg85
Ne ,nije mi radila.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1068
   RE: Klinika Ivanović
6.4.2018 19:55:43   
lesli
Pa mozda ne bi bilo zgoreg da odradis... kao i hormone stitne i antitela ako nisi nikad radila.
Devojke ovde bas masovno hvale dr Jelenu. Mozda da odes kod nje ili da ti napise neka od nas spisak stvari koje smo proveravale, pa da to uradis i ako ima potrebe obratis se nekom hematologu.

Meni je sve to odradjeno. Doduse moj slucaj je specifican. Do prve trudnoce doslo lako, pa pobacaj, pa duuugo nista (iako sam pored pcosa imala redovne ovulacije i cikluse, cak i dobila metformin) i onda su krenuli da mi pretresaju te imunoloske faktore

< Poruku je uredio lesli -- 6.4.2018 20:01:11 >

(odgovor članu Majabg85)
Direktna veza do poruke: 1069
   RE: Klinika Ivanović
7.4.2018 15:22:40   
Maslacak15
Da li je moguce da neko odradi VTO a da hormoni stitne nisu provereni? Zar to ne spada pod mora svake klinike???

Dunja mene na zalost ne cudi sto oklevaju. Ali mislim da je ok da probas jos jednom na istom mestu. Koja bi bila alternativa? Kazes razmatras jos jednu kliniku. Na zalost moje iskustvo sa ovog foruma a i inace je da su centri jako osetljivi na "stope uspesnosti", to im je prakticno najvazniji reklamni parametar. I da onda oklevaju da prime zene kod kojih pretpostavljaju da izgledi za uspeh nisu veliki. Cak i ako im se plati. Sto se kosi u mojim ocima sa svim hipkratovim zakletvama ali je na zalost tako. Tako da je parovima koji imaju realne probleme, zapravo najteze da dodju do postupka. Posebno su alergicni na visok FSH nizak AMH i na ( u tvom slucjau sigurno razlog) godine. Secam se da je nasa Daca, moja generacija, bas imala problema pre 3,5 godine da nadje klinku da joj radi postupak posto je imala nizak AMH i u leskovcu je mislim jakolose odreagovala na dug protokol ( valjda nije bilo folikula). Vise nisu hteli ni da ponavljaju itd. Na kraju je ubedila Genesis da joj pruze sansu i dobila cerkicu iz prirodnoh ciklusa ( VTO postupak-znaci bez stimulacije). Ali bas je bilo tesko naci nekog ko je voljan, iako je bila spremna da plati.


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1070
   RE: Klinika Ivanović
14.5.2018 12:43:28   
dunja RR
Maslačak, meni Goca ne traži uopšte nikakve hormone pre VTO.

Ali moja endokrinolog traži, i ja sve proverim prethodno, Goca to nema pojma, niti me pita, niti bi želela da zna, pa joj ja i ne govorim.


Inače, videla sam ćerku na klinici, retko antipatična osoba.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1071
   RE: Klinika Ivanović
14.5.2018 17:22:21   
lesli
Ja mislim da je njima velika mana sto nemaju i endokrinologa u timu. Mislim da cak ni nemaju nekoga ko im dolazi kao spoljni saradnik...

Ja na svu srecu nisam imala nekih vecih problema, osim blage IR, za koju sam bila pokrivena od endokrinologa uveliko pre nego sto sam dosla kod Goce. I ona je takodje insistirala da se odrade trombofilije, provera stitne...sto sad vidim da je diskutabilno da li bi Goca trazila da se proveri pre ulaska u postupak, a sto itekako moze da pomrsi racune u celoj prici.

< Poruku je uredio lesli -- 14.5.2018 17:23:36 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1072
   RE: Klinika Ivanović
14.5.2018 18:13:04   
dunja RR
Jeste.

A pre 5 godina, kada sam ja radila kod njih prvu VTO, imali su dr Jelenu, i ona mi je tada otkrila i trombofilije i IR, i manjak vitamina D, a i sada me redovno prati, godinama već, posle porođaja. Tako da sam uvek pokrivena maksimalno. Jelena im je puno značila tamo. Šteta to nisu našli nekog da je zameni.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1073
   RE: Klinika Ivanović
8.6.2018 16:24:39   
lavica76
Pozdrav svima, nova sam na forumu i htela bih da cujem vasa misljenja...U decembru 2017g. sam bila na postupku kod doktorke Goce,mala retrospektiva...u novembru sam poslala upit i redeno mi je da dodjem mislim drugi dan sledeceg ciklusa....dosli smo suprug i ja...sa sobom samo od nalaza imali hormone,spermogram,spermokulturu..Napomenula sam da nisam bas informisana kako tece postupak.Doktorka je je posle pregledanih nalaza rekla ..ovo je vto i morate odmah da se odlucite zbog mojih godina 41g...naravno odlucili smo se ,ali ja nisam ocekivala da ce proces krenuti istog momenta...Na moje da ...sledeci korak je bio odmah na stimulaciju...nikakve pripreme..hsg nisam radila niti je trazila.Ja zapravo nisam ni znala sta mi se dogodilo..Mentalno potpuno nespremna....uopste nisam ocekivala da ce tako brzo zapoceti..Uglavnom sam bockanja dobro podnela, bila pozitivna itd. Ono sto mi se nije sviđalo bilo je to sto nikakve informacije ne daje,nimalo nije transparentna,a ja se nisam usuđivala nista ni da pitam,a nije mi ni ostavljeno prostora. Ali na dan transfera...raspolozenje mi je potpuno palo i ulilo sumlju da nesto nije kako treba.Situacija je bila takva da je prilikom samog postupka prokomentarisala da ne treba da odustajem. Nikako mi nije prijalo sto bi je to rekla bas u tom trenutku..Naravno da sam posumljala u sve i svasta. Lakse bi podnela da mi je to rekla onog dana kad su mi javili da je beta negativna....Tog dana kad su mi javili za betu,rekli su da se javim za 2 meseca.Nisam se javila ,jer sam nekako izgubila poverenje. Kako je vreme prolazilo sve sam se losije osecala i u fizickom i mentalnom smislu..Sad sam se vratila u normalu
i ntenzivno razmisljam da promenim kliniku...Tadasnje nalaze sam poslala na jos 3 klinike , 2 u Srbiji verujem da nisu ni otvorili dokument..Odgovor je bio ...zakazite pregled..Treca klinika je iz Sarajeva...dr mi je poslao detaljan odgovor, sto potvrđjuje da je pogledao nalaze ...Posto sam nova na forumu..kako i gde mogu da postavim pitanje da li neko ima iskustvo sa tom klinikom.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1074
   RE: Klinika Ivanović
8.6.2018 17:12:34   
Maraj
Lavice i ja sam jako pala nakon neuspesne vto. Ali ja sam imala 1 zamrznuti embruon kod Goce tako da sam joj se javila nakon 2 meseca....
Elem, to sto pitas o klinici u Sarajevu....Ja pravo da ti kazem prvi put cujem da u Sarajevu ima klinika za vto
Mozda si mislila na Banja Luku?
Ako si mislila na Banja Luku, evo ti tema KLIK

(odgovor članu lavica76)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here