|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klinika Ivanović
16.6.2020 11:44:10   
Zvoncica_
Lesli,da li fond pruhvata recimo hsg ultrazvukom ili mora onaj hsg rengenom? Znas li mozda?

Jer sam odlucila da odradim to i trombofilije i dosta nekih analiza koje mi nije dala dr.pa da to sve predam komisiji.❤

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1526
   RE: Klinika Ivanović
16.6.2020 12:37:38   
lesli
Zvoncice, ne znam. Ja sam imala jednu prirodnu trudnocu 2015. koja je bila missed (nije bilo srcane radnje) i tada je radjena kiretaza. Nakon toga skoro 3 g nisam ostajala trudna i otisla sam kod Ivanovica. Goca nije trazila hsg. Niti bilo ko drugi. Ostala sam trudna jednom, pretpostavljali su da su jajovodi ok. A vatelesnu smo radili o nasem trosku.
Sto se tice tebe, analize su sada itekako pozeljne jer si imala dve biohemijske. Pronadji nekog dobrog reproduktivnog endokrinologa da odradi sta treba. 

(odgovor članu Zvoncica_)
Direktna veza do poruke: 1527
   RE: Klinika Ivanović
16.6.2020 12:50:45   
Zvoncica_
Hocu naravno,nego sam odlucila da to radim preko fonda..a posto je los spermogram,ne verujem da ce traziti hsg..pa bih ja odradila hsg UZ.. hvala ti ❤


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1528
   RE: Klinika Ivanović
23.6.2020 15:51:57   
Anoniman
Lesli kako si ti, kako napreduješ, dokle si stigla? 🍀

Ima li još nekoga da je u procesu? 😊

(odgovor članu Zvoncica_)
  Direktna veza do poruke: 1529
   RE: Klinika Ivanović
30.6.2020 21:12:22   
Bebac87
Cao svima. Imam par pitanja, ako je neka od vas upucena bila bih zahvalna da mi pomogne. Juce sam imala aspiraciju u ovoj klinici i nakon anestezije mi je sestra rekla da pijem kutiju antibiotika i orgametril 14 dana, pa da se javim 1.dana sledeceg ciklusa i da ce transfer biti za mesec, mesec ipo daba. Ja sam bila malo zatecena i osamucena pa sam pitala zasto mi sada nece raditi transfer ali sestra rece da nekad doktorka i kad je sve ok odluci tako itd. Doktorka je bila u strasnoj guzvi, nije dosla ni da proveri mene i cimerku iz sobe, samo smo je srele na hodniku gde je izasla da nam kaze da se cuvamo zbog korone i tako to. Mene sad zanima, da li ce meni ovo da se vodi kao neuspeli stimulisani postupak i da li ce transfer biti krio, tj da li mi je potrebna opet dokumentacija za komisije ili ne? Posto sam preko fonda. Ili se ovo vodi kao normalan postupak? 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1530
   RE: Klinika Ivanović
30.6.2020 21:18:01   
dunja RR
Bebac, hm, to će definitivno biti krio, ali ne bi smeo pokušaj da se vod kao neuspeo, jer praktično nije bilo pokušaja, on tek sledi.
Budi uporna, zovi kliniku, pokušaj od njih da saznaš informaciju, definitivno jeste tema za razmišljanje, jer radiš VTO preko države i bitno je da imaš prave informacije.
Ja se nadam da se nećeš opet cimati po komisijama, iako je sve kažu sada uprošćeno, ali opet ..bolje da mirno sačekaš krio, koji će verujem biti uspešan (takođe verujem da Goca zna šta radi i zašto odlaže, i nadam se da je viši cilj tu prisutan, tj. uspeh tvog postupka). user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Bebac87)
Direktna veza do poruke: 1531
   RE: Klinika Ivanović
30.6.2020 21:34:39   
dunja RR
Da ti napišem moj slučaj, čisto poređenja radi, pre 7 godina VTO, zatrudnela, ali nije bilo ok, BO, pa kiretaža. Iz tog postupka Ivanovići zamrzli 2 embriona. Nakon 3 meseca sam krio radila kod njih u svojoj režiji (platila tada 30.000 din, toliko je koštao sam transfer, nisam imala pripremiu, nisu mi davali estrofem jer je endometrijum bio super), jer tada nije ni moglo prekod države da se radi, Hoću da kažem, imala sam jedan pravi postupak koji je rezultirao trudnoćom, nažalost posle i kiretažom. A krio je boo nakon toga poseban postupak.

Ali tada su i pravila bila drugačija, ja sam bila u prvoj grupi žena koje su preko države radile VTO u privatnoj ordinaciji, tj. ja izabrala tada Ivanoviće.

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.6.2020 21:36:51 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1532
   RE: Klinika Ivanović
30.6.2020 21:40:13   
Bebac87
Hvala na odgovoru Dunja. Ja sam nekako bas pozitivan utisak dobila o Goci i apsolutno joj verujem. I taman mislim da ce mi prijati da se malo odmorim od aspiracije jer me jajnici malo boluckaju ceo dan. Samo da ne moram opet na komisiju i bicu presrecna 😊 Ako je jos neka devojka imala slicno iskustvo znacilo bi da podeli. Ja cu sacekati jos koji dan, verujem da ce se oni javiti da me obaveste koliko je jajnih celija oplodjeno, a ako ne, zvacu ih sama taman da se raspitam o daljem postupku. U svakom slucaju, mislim da sam u pravim rukama, i da Goca nista ne prepusta slucaju. Srecno svima!!! 😊


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1533
   RE: Klinika Ivanović
30.6.2020 21:56:09   
lesli
Trebalo bi da se taj krio vodi kao deo istog postupka.Meni je pre 2.5 godine odlozila transfer i radila krio. Taj prvi transfer nismo platili. E sad, mi smo radili o nasem trosku, ali ne vidim zasto bi se ista razlikovalo da li radis preko fonda ili ne. Oni ce da naplate sada ceo postupak od fonda i da odrade transfer posle i to je to.
Sto se embriona tice, zvace oni tebe. Gurace ih do stadijuma blastociste sto je 5. ili 6. dan od aspiracije (dan aspiracije se ne racuna) i tada ce te zvati da ti kazu koliko embriona imas i u koliko slamcica su zamrznuti.


Dunja, baci pogled na PM kad stignes.

(odgovor članu Bebac87)
Direktna veza do poruke: 1534
   RE: Klinika Ivanović
1.7.2020 10:49:00   
Bebac87
Hvala na odgovoru lesli. Nadam se da ce sve biti kako treba <3

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1535
   RE: Klinika Ivanović
4.7.2020 10:55:23   
Anoniman
Devojke, da li je neka od Vas da tako kažem koristila "embyioglue" takozvani "lepak za embrione"? Da li se on dodatno plaća, i da li ga preporučuju svima? 


(odgovor članu Bebac87)
  Direktna veza do poruke: 1536
   RE: Klinika Ivanović
4.7.2020 19:55:02   
Maraj
Ja prvi put čujem za touser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1537
   RE: Klinika Ivanović
4.7.2020 21:21:01   
Anoniman
Videh kod njih na sajtu da ima. Negde čak vidim u dr klinikama da je 200€ cena. A sestra mi kaže da je u klinici u NS njoj to bilo deo regularne cene i procesa vto. 


(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 1538
   RE: Klinika Ivanović
20.7.2020 12:47:24   
Sandrcak90
Pozdrav! Htela sam da pitam ako neko zna da li je moguće dobiti ciklus dok ste na terapiji estrofemom i utrogestanom? Pripremam se za fet, ali imam baš jake bolove u jajnicima, kao da će svaki tren doći menstruacija. 


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1539
   RE: Klinika Ivanović
20.7.2020 19:27:40   
lesli
Mislim da je normalno.Neces prokrvariti dok si na terapiji. Ja sam nedavno radila fet, beta negativna...prokrvarila sam tek 5. dana kako sam prestala terapiju.

(odgovor članu Sandrcak90)
Direktna veza do poruke: 1540
   RE: Klinika Ivanović
7.8.2020 15:02:40   
Anoniman
Imam jedno pitanje, da li ste posle prvog ultrazvuka, i tada na tom pregledu dobijale neki izveštaj od doktorke, ako ste tu vodile trudnoću? Zanima je, jer bi mi trebao svaki mesec neki dokaz koji bi pokazivala na komisiji, da bi pravdala trudničko bolovanje! Ili ako se razumete, da mi objasnite kako to ide. Hvala. 

(odgovor članu lesli)
  Direktna veza do poruke: 1541
   RE: Klinika Ivanović
13.8.2020 12:52:26   
fresita
Pozdrav drage hrabre žene user posted image
U procesu sam vto kod dr Goce.
Sredinom jula rađena aspiracija, trenutno sam na mikroginonu i fraxiparinu zbog lošeg d dimer-a.
Prvobitno mi je rečeno da bi embriotranfer trebalo da bude u septembru, ali kako vreme prolazi, sve se menja u hodu, pa nisam više ni sigurna šta još sve može da iskrsne, malo sam iskreno i zabrinuta jer mi se sve manje dopada tretman i feedback koji dobijam sa klinike - teška srca priznajem da sve ukazuje na to da oni po svaku cenu žele da uzmu što više novca i da ih ništa drugo ne zanima...
Nisam pametna više, baš me muči sve ovo... Kada su mi rekli da radim test na trombofilije, tri dana sam ih svakodnevno zvala, molila i čekala da mi pošalju spisak čega konkretno, jer oni insistiraju da se ide u Bel Medic, kažu "samo idite tamo, oni sve znaju", a ja imam u drugoj privatnoj klinici u okviru osiguranja besplatno pravo na te testove... kada sam im rekla da mi treba spisak jer ne idem u prokleti Bel Medic, tri dana su me "vozali"... dok nisam otišla kod njih i zahtevala spisak.
Zaista po svaku cenu kao da žele samo da izmuzu što više para. Iskreno, malo sam razočarana i nisam sigurna šta će od svega ovoga biti. Više nisam sigurna ni da li imam poverenja u njih. A imala sam, i bila sam spremna na sve jer me baš briga da li su grubi, ovakvi ili onakvi, mnogo sam vremena u životu provela po bolnicama, pa sam na sve navikla i ne očekujem ništa posebno od lekara.
Ipak, ovoliko "muženje" i baš tolike elemente bahatluka nisam očekivala.
Prvi mi je put inače i imala sam mnogo poverenja, zamenarila sve negativne komentare, odabrala njih i uložila svoj novac i vreme, nadu, očekivanja... i evo, sad više ne znam šta da mislim a usred sam svega ovoga... neverovatni su, zaista. Danima ćutim, i evo, nisam više mogla da izdržim, pa barem negde da podelim svoje iskustvo i mišljenje - možda sam samo poludela od svega više, a možda se još neko slično oseća kao ja...

< Poruku je uredio fresita -- 13.8.2020 12:54:09 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1542
   RE: Klinika Ivanović
13.8.2020 16:25:47   
Tiziana
Ja moram da ti priznam da je koleginica sa kojom sam sedela dugo u kancelariji imala isti utisak kao ti.

Otisli su na konsultaciju, na stranu citav njen nastup itd, odmah joj je rekla da su joj jajnici uzas, fuj i da nema sanse da zatrudni nikako drugacije nego vestackom. Odmah im je dala spisak sa terapijom da krenu koliko tog dana. Dole ih je neko sacekao ko je hteo odmah sve te lekove da im proda. Oni em sto nisu hteli da krenu istog dana em sto su se slogirali kolimo ti lekovi kostaju. Uspeli su da odu bez da su ista kupili i resili da ipak probaku na drugoj str. Preporucili su im drugog dr, on im je rekao da 100% garantuje da ce insrminacija uspeti i uspela je, evo imaju sincica.
Sa druge str puno zena ovde sa foruma je islo kod Ivanovica i prezadovoljne su.. 




(odgovor članu fresita)
Direktna veza do poruke: 1543
   RE: Klinika Ivanović
13.8.2020 16:38:08   
fresita
Draga, hvala puno na iskrenom komentaru. Ja sam moju priču skratila i "ulepšala", te iznela samo poslednjih nekoliko momenata. Početak je bio identičan - otišli suprug i ja na konsultacije, izašli posle sat i po sa prvim ubodom (menopur u ruku) i 30.ooo manje.
Da ne kažem da ne primaju kartice, i da kada im kažete da niste došetali sa 30.ooo dinara u džepu jer ste ipak, običan smrtnik, pitaju da li ćete sutra i u koje vreme doneti novac...
Nema govora o narednim koracima, o okvirnim parama koje će još trebati, niko ništa ne govori, svi su u fazonu "samo ćuti plaćaj i slušaj nas"...
meni to malo vređa inteligenciju, ja i suprug radimo pošteno i zarađujemo sasvim prosečno, te nemamo nenormalne sume novca na bacanje... mi smo uložili sve što smo imali u ovaj pokušaj i neke stvari zaista nisu u redu.
Opet, meni je bitno samo da uspe i sve ću zaboraviti, apsolutno je nebitno, ali ovih dana ne mogu da prestanem da razmišljam o količini bahatluka sa kojim se svakodnevno susrećem - prosto nije ok.
Naravno - i dalje se barem malo nadam da će sve ovo uspeti i da će vredeti... te da sam se uzalud opterećivala, ali valjda sam već prenapeta i burnije sve doživljavam - malo je postalo previše, svega.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1544
   RE: Klinika Ivanović
13.8.2020 16:53:48   
lesli
Fresita, moram da ti kazem da Ivanovici nisu klinika koja je bila pre nekoliko godina. Imam dete koje uskoro puni 2g i nedavno sam radila novi krio transfer koji je bio neuspesan.
Prosli put kada sam isla kod njih pre 3 g i pre nego sto sam znala da ce uspeti, verovala sam im bezuslovno. I znala da bih opet kod njih,  bez obzira na ishod. Ovaj put, je bilo tih momenata koje si i sama opisala koji su mi ulivali ogromno nepoverenje od samog starta. Koliko embriona imas?Ja imam za jos jedan pokusaj i razmisljam sta dalje, ako ne uspe. 
Sa druge strane, ako ti je d-dimer skocio bolje je da se odlozi transfer. O kojim vrednostima d-dimera pricamo?

(odgovor članu fresita)
Direktna veza do poruke: 1545
   RE: Klinika Ivanović
13.8.2020 17:02:44   
fresita
Lesli, sada to i ja vidim, ali to mi najteze i pada jer sam mnogo istrazivala, citala sve zivo, pa i ovaj forum pre odluke i nekako zakljucila da ipak zelim kod njih i odabrala da im verujem. Opet, bas ovakav tretman nismo ocekivali... ALi, sta je tu je sad, daj Boze samo da sve prodje kako treba.
Imamo tri slamcice, 2x2 i u jednoj 3.
Sto se tice transfera, slazem se da je bolje da se odlozi, ali oni su mi odlozili i pre rezultata d dimera, pa me je i to poljuljalo - nekako deluje da oni to u hodu, odokativno, ne znam, daj boze da ja gresim.
D dimer je bio 563, zvali su me i rekli da kupim Fraxiparin dok pijem mikroginon, svako vece u 7.
Jedva pokupih spisak stavki za trombofiliju, sad cekam rezultate, stiglo ih je nekoliko, za sada su svi dobri, ali videcemo sta ce biti do kraja, posto se na neke ceka i 14 dana, ne znaci nista ako su ovi prvi ok da ce svi biti...
Sta mislis, da li ce ipak raditi embriotrasfer u septembru ili ne? user posted image

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1546
   RE: Klinika Ivanović
13.8.2020 17:05:12   
lesli
Poredjenja radi pre 3 g nije bilo presoterapija. Za svaki pregled i terapiju su izdavali fiskalne bez da ista pitaju. Sad pitaju svaki put da li treba fiskalni.Naravno da mi treba fiskalni, da vi lepo platite PDV drzavi.

E sad nekih stvari je bilo i ranije. Pre 3g su insistirali da se analize rade u Biomedica laboratorijama. Ja sam jednom pitala Gocu da li ima ista protiv neke druge privatne, rekla je da ne. Ali ne bih joj to previse uzimala za zlo... Imaju sigurno neki dil sa njima, ali imas lekare koji preferiraju rezultate iz Konzilijuma npr. jer ih smatraju najmerodavnijim. I ranije su imali onu foru da te salju u L**** po utrogestan, a isti (ne bas isti, ovaj sto valjaju je navodno za nemacko trziste) moze da se dobije na recept, drzavno. I ranije se terapija prodavala na klinici i nije moglo karticom da se plati (veliki nedostatak). Meni je ta kupivina terapije tamo odgovarala da ne moram da jurcam po gradu i trazim te lekove itd.Ali jeste smor sto moram da pripremim brdo novca.
Mislim da sada kartice ni nece uvesti, jer nije u skladu sa ovim sto pitaju da li treba racun ili ne...

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1547
   RE: Klinika Ivanović
13.8.2020 17:10:37   
fresita
Ma sve jasno, ne bih da me ti ili druge clanice shvatite pogresno - pare su najmanji problem, ali kada svakodnevno slusas neke sulude "savete" i placas, placas, placas... pa, nestane u nekom momentu, niko od nas nije bunar bez dna, pun para...
Platicemo sve, snaci cemo se, ali hajde bar sta moze da prodje povoljnije, zasto ne bi proslo, ionako je sve preskupo, hajde da sebi olaksamo...
Mene inace nijednom nisu pitali da li mi treba fiskalni - nisam ni trazila, nebitno mi je stvarno... niti bih im trazila, niti je ista od ovoga bitno da oni zaista pomognu... mene brine sto me plasi da mi nece pomoci takvim pristupom, ali nadam se da cu skupiti snagu i povratiti poverenje i volju, verovatno mi je samo previse svega, pa jos i nekoliko neprijatnih situacija, prosto se coveku nakupi. Hvala na svakoj konstataciji i sugestiji, divne ste devojke :)

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1548
   RE: Klinika Ivanović
13.8.2020 17:21:19   
lesli


IZVORNA PORUKA: fresita

Lesli, sada to i ja vidim, ali to mi najteze i pada jer sam mnogo istrazivala, citala sve zivo, pa i ovaj forum pre odluke i nekako zakljucila da ipak zelim kod njih i odabrala da im verujem. Opet, bas ovakav tretman nismo ocekivali... ALi, sta je tu je sad, daj Boze samo da sve prodje kako treba.
Imamo tri slamcice, 2x2 i u jednoj 3.
Sto se tice transfera, slazem se da je bolje da se odlozi, ali oni su mi odlozili i pre rezultata d dimera, pa me je i to poljuljalo - nekako deluje da oni to u hodu, odokativno, ne znam, daj boze da ja gresim.
D dimer je bio 563, zvali su me i rekli da kupim Fraxiparin dok pijem mikroginon, svako vece u 7.
Jedva pokupih spisak stavki za trombofiliju, sad cekam rezultate, stiglo ih je nekoliko, za sada su svi dobri, ali videcemo sta ce biti do kraja, posto se na neke ceka i 14 dana, ne znaci nista ako su ovi prvi ok da ce svi biti...
Sta mislis, da li ce ipak raditi embriotrasfer u septembru ili ne? user posted image




Ne znam sta je tacno razlog odlaganja transfera pa mi je tesko da kazem da li ce biti u septembru ili ne.Da li imas pcos? Da li je pomenula hiperstimulaciju?Ako si dobila 7 embriona, znaci da si imala 10-15jc?Moguce da je zbog toga odlozila transfer i ako jeste to ne treba da ti poljulja poverenje. Meni je istu stvar uradila krajem 2017. Kao i jos mnogim zenama.Sto se mene tice, hvala joj. Mene su jajnici toliko boleli posle aspiracije. Tesko mi je bilo i da se nasmejem. Da je doslo do trudnoce, simptomi se pogorsavaju.U tom slucaju, da...najverovatnije ce ti transfer biti u septembru.


Sto se d-dimera tice, dobro se set_ila da ga trazi.Nije to mnogo visoko, ali hormonska terapija utice na njegov porast. Zato si i dobila fraksiparin (zbog tog mikroginona). Mada, moje iskustvo kaze da ne bi trebalo da slusas njih, vec da odes kod hematologa sa tim nalazom i da on kaze da li treba fraksiparin i koja doza ili samo pracenje d-dimera, crp-a i kks.I da hematolog kaze koje sve trombofilije treba ispitati, a ne oni. Sta su ti trazili sve?
Inace...Prvi transfer neces platiti jer ti je sad odlozen i idu odmah na krio. Osim ako nesto nisu promenili...

(odgovor članu fresita)
Direktna veza do poruke: 1549
   RE: Klinika Ivanović
13.8.2020 17:26:20   
fresita
Trazili su mi i urodjene i stecene, dakle sve kompletno -14 stavki
Svakako imam dovoljno tih bodova u okviru privatnog osiguranja, pa sam uradila sve, kad vec radim, nema veze, neka sve bude kako traze.
Imala sam 12jc - to me je bas obradovalo :)
nama je problem sto su suprugovi spermatozoidi malo usporeni, ali uspeli smo da dobijemo tri slamcice, tako da se nadam da ce jedna od tih odabrati nas :)
pomenula je hiper, jasno mi je da je zbog toga, mene su isto nenormalno boleli jajnici, danima, mislila sam nikad nece prestati, to je strasno bilo
mislim da nisu menjali, i meni rekose da je to to za sada, transfer ulazi u placeno na dan apiracije.
hajde, samo da sve bude kako treba, lako cu zaboraviti sve drugo
koliko si ti imala slamcica? jel ti uspelo iz prve?

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here