Ellenica -> RE: Vaspitavanje muza-saveti i recepti (4.12.2009 16:26:58)
|
IZVORNA PORUKA: OTI jedino sto primecujem da ima malo idilicna verovanja po pitanju bebe: " nasa beba nece plakati i buditi nas" "tebi nece raditi epiziotomiju, nema sanse, ne pricaj mi o tome...ti ces to lako i bez toga" kad mu kazem da me bole ledja:"pa nateraj sebe da ne mislis na to (grrrrrrrr) ne kapira bas najbolje sta sve znaci porodjaj i beba...ne moze da shvati da zaista nece biti toliko spavanja, da posle porodjaja zena zaista mora da se oporavi, da postoji rana, da postoje problemi...on to odbija da veruje...to me malo nervira. Možda se oseća nemoćno da ti pomogne, možda ga to sve pomalo plaši, pa se isključi i odbija da misli u tom pravcu. Reci mu konkretno, bole me leđa, izmasiraj me Ili mu objasni da postoji ako se te stvari dese, on će biti taj koji treba da ti se nađe, daj mu smernice, šta će konkretno morati da radi. tako će se osećati kao da makar nešto zna, ane kao da je nemoćan. Jer muškarci se malo pogube kad je trudnoća i porođaj u pitanju, nevide svoju ulogu u svemu tome, pa im je lakše da sve prepuste nama. ali pošto smo davno odbacili neke tabue, moraju se i oni osvestiti.
|
|
|
|