Decije svadje(tuce) :((( (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

lanajelena -> Decije svadje(tuce) :((( (13.3.2013 21:10:38)

Moja deca su sad u fazi da se po ceo dan tuku,to nas dovodi do ludila,sta raditi u toj situaciji?ne mogu stalno da propratim ko je prvi zapoceo,a kad pitam nisam ja kazu i jedno i drugo,kazu da traje do srednje skole [sm=smiley29.gif][sm=smiley18.gif]

sneza24 -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (13.3.2013 21:41:09)

Iz ličnog iskustva traju do srednje škole (možda i malo kasnije). Brat i ja smo se svađali i tukli i u srednjoj školi.
Moji su još mali ali David je počeo da otima Lani igračke a ona plače, nekad je dovoljno samo da joj se približi i ona već plače.

Figaro88 -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (14.3.2013 2:29:20)

Ja i brat smo se svadjali i tukli sve dok ja nisam pocela da zivim sa mm-om,a i tad samo znali da se cusnemo[sm=smiley36.gif]
Ja ludim isto sa Andreom i Vukom,ali za njih znam ko prvi pocne pa ga kaznim,ali slaba vajda od toga,oni brzo sve iz pocetka....

cockic -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (14.3.2013 6:31:55)

jao ja neznam tj.nisam se tukla sa bratom mnogo je mladji od mene 8 godina.i na razlicitim talazsnim duzinama smo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ali petar samo treska lenu izludeh vise,derem se po ceo dan.a sad kad i ona krene da treska njega[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]bice mi veselo...za sad on vise nju..

Anck Su Nmaun -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (21.3.2013 8:13:34)

Valjda sam u pravoj temi..ima 3 slicne pa neznam kojoj bi najvise odgovaralo...

Elem, moja Tacka inace voli da se gurka s decom, da gurne iz cista mira, to sam vise onako sa strane primetila, kad nam neko dodje ali i seku zna bas da odvali da se ova prospe po podu..

I sad par dana ona dolazi iz vrtica s nekim pricama, ovaj zobazan..onaj... vikala vaspitacica....

Ja jedan dan pitam,ih kaze to je normalno svaki dan se tuku [sm=zmeden.gif] kaze voli ona tako da se gurka, pogotovo ta mladja deca dobiju po nosu, da su moja T i njena naj drugarica, u tandemu BR 1 na listi ! I da su im bas juce drzali predavanje o tome , tuci , gurkanju i slicno...
E sad s jedne str. drago mi je da zna da se brani, da ne da na sebe, ali... sdruge strane... sto se tuce [sm=zmeden.gif]

Ja u mojoj glavi odmah odmah nesto sklapam ... jos kazem mm juce iz zezanja mozda ima traume iz detinjstva [sm=smiley36.gif]

Mislim nije smesno, ali neznam od kud tolika borbenost....[sm=zmeden.gif]

Pretty78 -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (21.3.2013 8:20:03)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Valjda sam u pravoj temi..ima 3 slicne pa neznam kojoj bi najvise odgovaralo...

Elem, moja Tacka inace voli da se gurka s decom, da gurne iz cista mira, to sam vise onako sa strane primetila, kad nam neko dodje ali i seku zna bas da odvali da se ova prospe po podu..

I sad par dana ona dolazi iz vrtica s nekim pricama, ovaj zobazan..onaj... vikala vaspitacica....

Ja jedan dan pitam,ih kaze to je normalno svaki dan se tuku [sm=zmeden.gif] kaze voli ona tako da se gurka, pogotovo ta mladja deca dobiju po nosu, da su moja T i njena naj drugarica, u tandemu BR 1 na listi ! I da su im bas juce drzali predavanje o tome , tuci , gurkanju i slicno...
E sad s jedne str. drago mi je da zna da se brani, da ne da na sebe, ali... sdruge strane... sto se tuce [sm=zmeden.gif]

Ja u mojoj glavi odmah odmah nesto sklapam ... jos kazem mm juce iz zezanja mozda ima traume iz detinjstva [sm=smiley36.gif]

Mislim nije smesno, ali neznam od kud tolika borbenost....[sm=zmeden.gif]

Takva je bila i moja Martina kad je bila u tim godinama i jedna vaspitacica mi je negodovala i rekla kako to nije lepo, kako treba da razgovaramo sa njom itd, itd
a druga mi je rekla kako je to najnormalnija pojava , da se oni sad bore za "svoje mesto u drustvu" i da to nije nista strasno, da je ona najstarija i najveca i da to sad hoce da stavi svima do znanja. Meni je bilo grozno, isto kao i tebi sad, jer ne bih volela da se neko tako ponasa prema mom detetu ali to je deo odrstanja, normalno je
mislim da nemas potrebe da se sekiras [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anck Su Nmaun -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (21.3.2013 8:28:29)

Ma svasta mi pada na pamet..znas ono, zapitam se....

A nije mi ni jedna stvarno vaspitacica nikad napomenula za to nesto posebno, nego ja vidim iz njene price da se nesto desava . Al mi ona nikad konkretno ne objasni [sm=smiley36.gif]

I vaspitacica ni tada nije to naglasavala kao nesto strasno, da je to normalno i da dok je bial mirna bila je...sad je ovo na snazi.

Npr. mala komsinica se plasi T [sm=smiley36.gif] cim je vidi bezi kod mame ... iz iskustva zna [sm=smiley24.gif]

dijana1* -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (15.2.2015 15:03:15)

U poslednje vreme kada god Vuka i Kostu odvedem u igraonicu neko klepa Kostu. poslednja dva puta sam dosla u iskusenje da ja sljapnem tudju decu posto roditelji gledaju i cute a ja reagujem i govorim ne neee to je mala beba.
Nemam pojma kako sam se suzdrzala, a Vuk je primetio pa me pita mama jel mogu da branim kostu [sm=smiley36.gif]
Zao mi Koste ni kriv ni duzan poslednji put dobio samar[sm=smiley19.gif]
Kada smo dosli kuci Vuk pita mama jel ruzno ono sto je bata osamario Kostu, a Kosta cuo i sam sebe osamario[sm=smiley29.gif][sm=smiley3.gif]

mila83 -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (20.2.2015 21:37:22)

Kod mene je razlika dve godine.Bude svega,nekad se tako lepo igraju,a nekad...zanimljivo mi je sto uvek jedno drugo uvek brane ,ili u igraonici paze jedno na drugo,pogotovo bata ne da na seku! Cerka inace vise voli da se svadja,dok bata voli da joj pokvari igru ili joj uzme nesto.Ne tuku se,zasada...

veselicaa -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (6.3.2015 21:04:42)

Svadjaju se ali se ne tuku ipak su one devojcice [sm=smiley36.gif]Mada kod nas je pravilo "ko se svadja taj se voli" svadjaju se ponekad po ceo dan a onda se uvece izvinjavaju jedna drugoj [sm=smiley36.gif]

mila83 -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (6.3.2015 21:08:14)

Moji se posvadjaju i brzo pomire, nema ljutnje to po ceo dan. i ucim ih da se lepo izrazavaju i kada su ljuti. I da mi lepo ispricaju sta je bilo ukoliko nisam bila prisutna.

veselicaa -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (6.3.2015 21:11:01)

Ja ne stignem sve da ispatim vec im kazem "resite lepo same,vi ste sestre" i onda kada se pomire dodju da mi ispricaju sta je bilo.Nema nista jace od ljubavi dve sestre.

mila83 -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (6.3.2015 21:21:40)

IZVORNA PORUKA: veselica

Ja ne stignem sve da ispatim vec im kazem "resite lepo same,vi ste sestre" i onda kada se pomire dodju da mi ispricaju sta je bilo.Nema nista jace od ljubavi dve sestre.

Tvoje su starije.i moji rese neke manje konflikte sami i to uglavnom vidim da Mima kao starija preuzima inicijativu.Ali moraju se odmalena uciti kako se resavaju konflikti.
i da ,nema nista jace od ljubavi sestrinske [sm=smiley27.gif]

acalukic -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (10.3.2015 13:37:39)

uh toga ima svuda

vikiveki -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (16.7.2015 20:10:21)

Moji se bogami baš tuku,ne znam da li je to zato što starija ćerka ušla u pubertet pa neće ništa da prećuti i otrpi,nego odmah krene da čačka srednjeg sina,a kada ja pokušam da se umešam oni brane jedno drugo[sm=smiley36.gif] a najmlađeg sina kada je nešto kriv ne mogu ni da izgrdim jer on u sestri ima glavnog telohranitelja[sm=smiley36.gif]

mila83 -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (17.7.2015 14:03:22)

Moji povremeno,nekad bude takav ceo dan,a nekad po nekolko dana primirje..balansiramo nekako,ali mislim da nije strasno,kako deca znaju...

vikiveki -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (17.7.2015 15:59:45)

I nama je nekad bilo mirnije, a sada je haos kada su svo troje zajedno i mi tu.Kada nekad ostanu sami,onda budu super,to su nam rekli svi gde god da ostanu sami,ali kada smo mi tu izgleda onda nastaje tuča,kada su slobodni i kada ih nije sramota od drugih[sm=jezicek.gif]

veselicaa -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (17.7.2015 16:03:27)

Moje se u zadnje vreme samo svadjaju.Samo cujem "ne dam,to je moje" "zvacu mamu" ja sam prva uzela" Jutros sam imala bas dug i ozbiljan razgovor sa njima izgleda da je upalilo,ne cuju se od jutros.

mila83 -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (17.7.2015 17:25:15)

Kod mene ti razgovori Veselice imaju efekta dan,dva pa onda jovo nanovo,ali to su decija posla,svi to prolaze.

veselicaa -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (17.7.2015 18:59:20)

Isto Mila,ali sta ces,mora tako[sm=smiley1.gif]

vikiveki -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (17.7.2015 21:20:46)

Ja sam presrećna kada ti razgovori budu delotvorni makar i jedan dan[sm=smiley36.gif] kod mene takvi razgovori daju efekta samo nekoliko sati

jovana jojo -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (23.7.2015 23:11:54)

Moji još nisu dovoljno veliki tj D. je još mali,pa se ne tuku još uvek.Čekam kad D. poraste da vidim kakva će situacija onda biti

Mariya -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (23.7.2015 23:59:05)

Kod mene isto,male su još za tuče,ali biće toga uskoro jer l stalnon čačka h, mala će poceti da se brani.
a i mi smo se tukli,brat sestra i ja.uuu,baš smo se znali mlatiti[sm=smiley36.gif]

Ivanka 75 -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (24.7.2015 0:13:02)

Sestra i ja smo se makljale od malih nogu, krompiri leteli na sve strane [sm=smiley1.gif]
Moja mama nikad nije trazila krivca, uvek smo bile kaznjene zajedno, delile kaznu bile krive ili ne.
Kad smo porasle kazna je bila da sestra i ja sedimo u svojoj sobi i porazgovaramo o onome sto se desilo.

vikiveki -> RE: Decije svadje(tuce) :((( (24.7.2015 10:59:07)

I ja i moj brat smo se tukli kao mali,posle valjda kako smo odrastali, sve manje smo se tukli i prestali sa tučama.Zato se ja sada sa tim tešim i računam da će tako i moja deca,tući će se dok su mali a posle neće.[sm=smiley36.gif]

Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>