|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: išijas u trudnoći
26.2.2010 0:02:54   
bojana87
versus user posted image za konjica i tebe user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: išijas u trudnoći
11.3.2010 0:19:27   
micketta
sad mi isijas presao u levi guz i nogu. ajoj
ponovo ce da radi konjic user posted image

(odgovor članu bojana87)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: išijas u trudnoći
3.4.2010 7:20:36   
maslinica
da li je moguci '' isijas ''  u grudnom kosu?!?! ja sad stvarno vise ne znam...pisala sam na trecem tromesecju, da se ne ponavljam....ali mene boli ispid desne dojke, kao da je ulkljesten zivac..ne mogu ni da udahnem vazduh...strasno boli vec sate i sateuser posted image

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: išijas u trudnoći
11.4.2010 11:54:17   
Cvorak
Evo i mene, da se prijavim u klub. Stegao desni guz. Nemam pojma kako da se ponašam, nikad do sada nisam imala problema sa išijasom. Koliko će to da traje?

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: išijas u trudnoći
6.6.2011 13:13:54   
Mizzy
Da li ima nekog da mi da neki savet? Od pre nedelju dana ne mogu da se krecem, tek sam 8. mesec, a svi mi kazu: Beba pritiska zivac... Što je lepo, ali ja ne mogu da funkcionišem od ukočenosti i bola u zadnjici i nozi. Nekih predloga? Hvalauser posted image

(odgovor članu Cvorak)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: išijas u trudnoći
30.10.2011 13:55:48   
Terapeutbg
Pogledajte ovde...

http://osteoterapija.blogspot.com/2011/01/isijas-lumboishialhija-isijas-ili.html

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: išijas u trudnoći
31.7.2013 1:31:24   
Ženče
Da upitam ovde, mozda neko zna...

Nisam ni sigurna da je ovo moje stanje isijas, ali imam bol u ledjima od 2. mjeseca trudnoce, ma od samog pocetka, kad nije ni bilo nikakvog trudnickog stomaka koji bi opravdao tu bol kao normalnu za trudnocu. Ne boli me stalno, SAMO kad legnem na ledja. Dok lezim tako, iole je i dobro, ali kad probam da se okrenem na stranu ili ustanem, bol RASTURA, mora muz da mi pomaze da se nekako polako okrenem, i to uz strasnu bol, koji se nekako siri prema desnoj nozi. Kad lezim na ultrazvuku pa treba da ustanem, mora nekad i dr da mi pomogne. Kao kornjaca sam. Cim ustanem nekako, nemam problema uopste. Dr kaze, nije trudnoca razlog, da kupim neku mast. On nije za to zabrinut uopste, ali mene brine kako cu na porodjaj ovakva!!! Ona poza koja treba za porodjaj je meni nezamisliva trenutno. Jedino da se poradjam postrance. :) Joj, bas me brine ovo vec.

(odgovor članu Terapeutbg)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: išijas u trudnoći
31.7.2013 16:24:03   
doktorkakristal
Ako je trudnoca ok i ako nemas kontrakcije onda jeste bol kicme,sad moze biti lumbago ili isijas ,trenutno nista strasno mazi spolja neku mast,ako se kreces normalno onda nije strasno,nece praviti problem pri porodjaju,samo ces tokom trudnoce imati jace bolove jer ce kicma trpeti opterecenje,posle prvog tromesecja ako se javi jaci bol mozes slobodno da popijes nesto za bol.

(odgovor članu Ženče)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: išijas u trudnoći
31.7.2013 17:38:09   
Ženče
Jace bolove u trudnoci? Samo mi je to trebalo! user posted image Hvala na odgovoru, mazacu neku mast... Trudnoca je inace ok, vec sam u 3. tromjesecju i nemam nikakvih drugih problema.

< Poruku je uredio Ženče -- 31.7.2013 17:39:05 >

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: išijas u trudnoći
31.7.2013 17:53:35   
doktorkakristal
odlicno onda ,pregurala si veci deo,cesto se desava to u trudnoci,meni pomaze onaj konjski balzam

(odgovor članu Ženče)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: išijas u trudnoći
5.8.2013 20:34:05   
trsava
zence: i ja osecam potpuno isti bol,bas kako si opisala i to od samog starta trudnoce,nepodnosljivo je kad pokusam da ustanem iz lezeceg polozaja,bez pomoci nema sanse user posted image koju mast ti mazes? ja kad sam rekla doktorici za bol koji osecam rekla je da je to normalno i nikakvu mast mi nije prepisala...

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: išijas u trudnoći
23.8.2013 21:45:18   
Ženče
Tek sad sam vidjela tvoju poruku. Bila sam nekako lijena i zaboravna pa nisam ni kupila nikakvu mast, ali doktor mi je predlozio nesto za reumu ili sportske povrede, nista posebno. Stanje kod mene i dalje isto, nekad lakse ustanem pa taman pomislim, izgleda da mi je bolje, ali jest vraga!!! Sledeci put kad sam na ledjima opet isto. Izbjegavam da lezim tako, koliko mogu, i to je to. A voljela bih znati kakav je to konkretno bol, od cega je, je li moguce da moze da bude takav isijas.

(odgovor članu trsava)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: išijas u trudnoći
18.4.2014 23:40:15   
Biserka
Ženice drage, jel imala neka od vas problema sa ovom boljkom u trudnoći, jel imate neki savet...? user posted image
Meni se od pre 10-ak dana javio bol u donjem delu ledja koji se spušta ka desnoj nozi, tačnije oko desnog guza, i užasno me boli pri naglim pokretima, saginjanju ili kad hoću naglo da ustanem iz ležećeg ili sedećeg položaja...Povremeno osećam i blagu utrnutost u desnoj nozi i dešavalo mi se par puta da mi noga odjednom "škljocne" i da totalno izgubim oslonac... user posted image
Malo sam googlala pa sam došla do toga da su to simptomi išijasa, a vidim da i ovde postoji tema o išijasu u trudnoći... Mada koliko sam skontala, uglavnom se javlja u kasnijoj trudnoći, a ja sam tek 18-ta nedelja... user posted image
Inače imam zakazan redovan pregled kod dr za 28. pa ću ga pitati, ali me interesuje ako je neka od vas već imala iskustva, da li postoji nešto što pomaže ili ublažava simptome, mislim na neku kremicu, mast isl?

(odgovor članu Ženče)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: išijas u trudnoći
15.8.2014 17:24:51   
SunFlower
Mislim da imam ovu boljkuuser posted image Dakle snazno sevanje samo u levom guzu, javlja se posle duzeg stajanja/hodanja, prestaje kad odmorim. Cim malo duze hodam prosiri se na cele noge, osecam se ko neka babauser posted image Kad sedim pa ustanem tako me zigne da sve zvezde pobrojim, ko da mi neko rokne iz sve snage gentamicin u zadnjicu.
Citam da se obicno javlja kasnije u trudnoci, ali ja imam tu blagu donju skoliozu, sigurno su se sad od sirenja nervi pritisli.... Nemam pojma sta da radim, za sad trpim ne mazem nista, kod doktorke imam tek 3.septembra zakazano pa cu pitati. Ako imate kakav savet, blagodarimuser posted image

< Poruku je uredio SunFlower -- 15.8.2014 17:25:42 >


_____________________________

"I don't insult, I diagnose."

(odgovor članu bojana87)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: išijas u trudnoći
15.8.2014 17:49:03   
emicaa
Ja sam imala od osmog mjeseca strašne probleme sa išijasom,išla sam na neke masaže ali iskreno nije mi baš pomagalo,godilo je ali opet nije to.

(odgovor članu SunFlower)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: išijas u trudnoći
15.8.2014 19:16:02   
SunFlower
A ja sam tek treci mesec, sta ce tek biti u osmomuser posted image ne znam, nikada ranije nisam imala takvih problema.

_____________________________

"I don't insult, I diagnose."

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: išijas u trudnoći
15.8.2014 22:11:58   
emicaa
Ima neka vježba ali ja je nisam mogla radit zbog stomaka,ujutru prije nego što ustaneš legneš na ledja i savijaš noge prema stomaku i zadržiš par sekundi noge u tom položaju i tako ponoviš par puta,stvarno ne znam dal pomaže ali vrijedi pokušati....

(odgovor članu SunFlower)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: išijas u trudnoći
28.1.2016 15:32:34   
vocicana
Oh vidim da tema nije bas aktivna, ali sam se utesila citanjem postova u kojima sam se sasvim pronasla.
Ja sam dobila vezbice od fizijatra i jedino sto mi stvarno prija jesu vezbe za opustanje ledja, radite ih u lezecem ili sedecem polozaju, ukoliko imate stolicu koja ima ravan naslon na koji mozete osloniti ledja. Prilikom udaha ledja izravnajte sa podlogom na kojoj ste, a priikom izdaha takodje se trudite da vam ledja ostanu u ravni sa podlogom, izdisite polako na usta.
Znaci malo....
Inace z atrudnice koje nemaju znake krvarenja i otvaranja, mozete a to vazi za "matore" trudnice, takodje ko nije alergican, uzimati tbl Brufena 400 mg ili 200 mg, na 8 sati. i to pijem ne bi li sklopila oci malo nocu. Masaza ne znaci nista u kasnoj trudnoici prija ali nista ne menja.
Imam srasle medjuprsljenske prostore u velikom broju, moji bolovi su strasni, nema hodanja, ni puzanja, samo plakanjauser posted image user posted image ,zelim vam sto bezbolnije trudnoce, a uvek boli.

< Poruku je uredio vocicana -- 28.1.2016 15:34:34 >


_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: išijas u trudnoći
1.11.2016 0:07:59   
choopa choops
Nije u trudnoći, ali boluckaju me leđa pa da priupitam, a imala sam par puta i to sjevanje u guuzu. Osjećaj kao da mi se uganuo kuku i kao da kad bi me neko cimnuo da bi mi bilo bolje user posted image

E sad, ja kupih neku rusku mast, koja kao pali. A imam i konjsku mast koja hladi. Pa mi nije jasnu kojom ste vi mazale, tom što hladi (ja imam onu Kreuterhoff zelenu) ili grije?user posted image . Do sada mi nikako nisu pomagale te hladne kreme kad bi me boljela leđa. Najbolja je bila Deepheat, ali nje više nema, zato i uzeh ovu rusku.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: išijas u trudnoći
1.11.2016 7:28:39   
isidora88
Meni nista nije pomagalouser posted image
Prijalo mi je da legnem na pod i da podmetnem nesto pod guzu, onda sva nekako iskrckam ali mi bude gore kad ustanem, mada prija dok lezim

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 70
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here