RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Dada81 -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (1.9.2014 12:49:12)

IZVORNA PORUKA: World

Evo ja drugi put uzivam u cinjenici da moje dijete jede ono sto mu najbolje mogu ponuditi.. [sm=smiley1.gif]

I ja takodje [sm=smiley1.gif]
Emaa bas steta...Dunjci,to je isto jedna od najlepsih perioda bebe za sta se treba izboriti.I meni prvi put i mastitis i rane,ali punih 6 m.samo sika,sada mi samo nedostaje da dugo siki,ali odmah moram da skacem ,jer mi je David sam u drugoj sobi.
A,Marko kao da zna,on to brzo porucka [sm=smiley27.gif]

emicaa -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (1.9.2014 13:14:55)

Koliko sam plakala kad smo prešli na flašicu,a kolike su mi grudi bile trebalo bi da imam litre mlijeka a ne tri kapi...

Anarunika -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (1.9.2014 13:47:31)

Dojila sam i uživala u tome i prvi idrugi put. U početku sam se borila sa ispucalim bradavicama ali mi to stvarno nije umanjilo zadovoljstvo. Prvi sin sisao je do 14 a drugi do 15 meseci. Jako se radujem što ću imati prilike da uživam u tom doživljaju i treći put.
Ipak, svim mamama koje nisu mogle da doje svoje bebe i zbog toga na neki način pate, preporučujem da pročitaju lep tekst na sajtu ili fb stranici Centar za mame. Naslov već sve govori: "Za sve mame koje ne doje:Nije mama samo mleko" . Sajt je www.centarzamame.rs

Rosita -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (1.9.2014 14:03:10)

Uzivamo i dalje , za sada nesto vise od 17 meseci [sm=smiley27.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (2.9.2014 6:05:58)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Uzivamo i dalje , za sada nesto vise od 17 meseci [sm=smiley27.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] veruje ti ko ocima svojim[sm=jezicek.gif]

Inace moja D se seca da je sikala, jos uvek se seca, jer npr uvece kad obucem spavacicu koja ima malo veci izrez ona meni ljubi grudi, bas trazi bradavicu, obraduje se jako kad je vidi[sm=jezicek.gif]. Jako je smesna. A eto siskala je do 15 meseci. Cudo jedno koliko se dugo secaju. Sve se mazi sa sikom. Bas kazem mm mogla bih neko vreme da stalno nosim sve komplet zatvoreno nemam pojma da li ovako "produzavam" nenamerno njenu vezanost za mene. Al tako mi je slatka kad vidi siku (ona kaze sisi[sm=smiley36.gif])

Rosita -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (2.9.2014 12:26:11)

Ljiso, Ljiso, zezas me za nase interne fore [sm=smiley36.gif]. Rec je o nekim tekstovima koje smo nas dve raspredale i gde otprilike kaze da treba dete pustiti da sisa koliko dugo zeli jer to nece trajati vecno, a osecanje deteta da ste bili tu za njega pratice ga vecno i td... i o poverenju. Pa se salimo da ako je do sisanja, ovaj moj bi mi trebao verovati ko ocima svojim [sm=smiley36.gif]

minnica -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (2.9.2014 12:30:36)

I mi još uvek siskamo, evo 14 meseci. Doduše, samo noću, ali nemam pojma kako ćemo prestati kad on neće ni flašicu, a ni mleko druge vrste. Inače, sa oba deteta sam uživala u dojenju. [sm=smiley1.gif]

mati -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (2.9.2014 12:32:49)

Predstavlja, naravno...[sm=smiley36.gif] Cak i kad sam se borila sa alergijom i visokom T posle porodjaja nisam odustajala.
Ali mi smo vec izbacili dnevno dojenje, zato nocu spava na sisi...

Mala Elena -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (2.9.2014 17:03:30)

Moja E ne prihvata ni cucu ni flasicu .. skoro sam joj dala adaptirano iz silikonske - nece , samo ono sto iskapa ..
Inace , dojenje nije bilo prijatno prvih mesec dana jer od rane nisam mogla da sedim , secam se u bolnici sam je nosala i dojila na rukama i cim bi neko naisao spustala je u krevetac jer bi me kritikovali. [sm=smiley36.gif]
Sada uzivamo obe u toj bliskosti. Najlepse mi je kada siki pa pogleda i osmehne se pa nastavi da siki. Andjeo moj.

mama krava -> Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (28.9.2014 16:35:59)

Moj nadimak sve govori... Jako sam bila tuzna kada je moja Najka prestala da doji sa skoro 2 godine, a evo je sada petogodisnjakinja, koja opet pozeli siku kad vidi svog brata, koji realno, non stop visi sa iste [sm=duda.gif]. Debeli ce sada godinu, i kako je poceo verovatno ce do skole da se vrzma oko mene i da me vuce za majicu! Ali kad pogledam ta dva oka joja me sa toliko ljubavi i topline gledaju dok vuku meni skoro uvek suze krenu... Smatram da sam privilegovana sto sam mama krava! Ne postoji nista prisnije od te veze sa detetom dok ga hranite necim sto je vase telo proizvelo samo i specijalno za njih!

Misha i Ljisha -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (28.9.2014 23:02:48)

[sm=smiley36.gif] mama krava (nisam htela da te uvredim[sm=jezicek.gif]) bas je to divno. Ja sam dojila svoju do 15 meseci evo je sad vec skoro pola godine kasnije i jos uvek se seca i kaze sisi.[sm=smiley36.gif] Inace moja je sama prestala da sika. Ne znam da li sam bila srecna ili tuzna u tom momentu, srecna sto nema plakanja i naglog odbijanja prisiljenog a tuzna sto se ipak sve to zavrsilo.

mama krava -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 21:58:32)

Uf, moja velika devojka sada ima 5.5god i pre jedno mesec dana gledajuci brata kako visi sa sike[sm=duda.gif] trazila i ona da proba. Ali ne ume da vuce, tj ona vuce kao da pije na cevcicu, ali tako nece da da krene mleko i sva se rastuzila, i naljutila se na debeljka jer joj je sve potrosio???! A meni je bilo zao pa sam joj pokazala da ima jos mleka, jer kod mame krave uvek ima [sm=smiley36.gif] i izmuzem malo njoj u solju i ona se odusevi, i sutra mi je trazila jos, ali sam rekla da je to za bebe....
A, ona je isto sama jedno vece zaspala bez sike i ja sam se obradovala, misleci to je to, pa cak i sledece vece je zaspala sa tatom i nije trazila, ali se probudila u sred noci i pocela da vuce majicu, pa sam se ja okrenula i legla na stomak, dok je ona mene uzjahala i plakala, da bi me na kraju ujela za ledja i zaspala od muke... Sreca mala, dusa me boli kad se setim.... I posle nije vise trazila...sve do pre neki dam [sm=smiley36.gif][sm=duda.gif]

jovicaa -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:06:35)

divno mama krava! iskreno se nadam da ce moja treca beba sisati duze od prethodnih, barem godinu i po dana!

Mala Elena -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:15:53)

Jovice, a prethodne dve bebe koliko su sikile ? Sestra moja dojila oba deteta skoro dve godine a zaova jos doji devojcicu od 20meseci [sm=smiley13.gif]

New Mom -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:18:58)

A zasto ovaj smajli [sm=smiley13.gif]?!

New Mom -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:21:32)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Meni daaa, borila sam se za dojenje i izborila, uživamo oboje [sm=smiley27.gif]

[sm=smiley27.gif]

mama krava -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:23:37)

I ja smo to htela da pitam...

Mala Elena -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:36:35)

Pa me znam do kada ce dojiti, iz mog ugla se malo oduzilo .Verovatno one uzivaju u tome, a ja se pitam kako ce mi biti kada E dobije zubice , da li ce me grickati jer i sad ima momente da stegne bradavicu da me zaboli. [sm=smiley13.gif]

New Mom -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:48:05)

Bezveze da tako njima sudis. Ja potpuno razumem njihov ugao - neprevazidjeno zadovoljstvo.

jovicaa -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:54:39)

aleksandar je sisao cetiri meseca, a maksim godinu dana.. sa aleksom sam ja pravila razne pocetnicke greske, mislim da smo zato tako kratko, a maki je apsolutno odbio sa godinu dana i ja tu vise nista nisam mogla[sm=smiley13.gif] jako mi je bilo zao... dugo sam ga jos posle nudila, ali nije bilo sanse...
nadam se da ce treca beba biti neprevazidjeni sisavac![sm=smiley1.gif]
mala elena vremeno ti se promeni pogled... ja sam se sa prvim detetom u trudnoci pitala da li cu uopste dojiti, pa su mi se jaaaako promenila misljenja i stavovi.. sve se to menja, kako mi sazrevamo i bebe odrastaju.
dunjci jako mi je drago sto ste uspeli, uzivajte[sm=bravo.gif]

mama krava -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:56:38)

Bas tako! Neprevazidjeno zadovoljstvo! Ja sam skoro odmah po rodjenju prvog deteta shvatila da obozavam cinjenicu da je zavisna od mene. Muz mi je rekao da sam grozna [sm=zz_unsure.gif].
Mada, mene vodi jos jedna neprevazidjena istina - majcino mleko dete moze da jede samo sada i nikada vise, a za svu ostalu hranu ima jos ko zna koliko godina!

dunja RR -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:58:25)

mama krava, nasmeja me i rasplaka (od sreće), hvala ti!

jovicaa -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 22:59:26)

mama krava slazem se sa tobom, to je jedno posebno iskustvo neponovljivo i za mamu i za bebu! a da ne pricamo koliko je majcino mleko zdravije od bilo kakve dohrane, a posebno dohrane adaptiranim mlekom...

bubulence -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 23:00:03)

EMa je sikila 6 meseci ali vec posle dva meseca smo krenuli sa dohranom. mislim da nisam dobro radila pa cu sa drugom bebom probati da ispravim i nadam se uspeti.zaista sam uzivala u dojenju, i nikada mi nije bilo tesko da ustajem zbog toga... ali opet nikako ne podrzavam dojenje do skole

Rosita -> RE: Da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo? (30.9.2014 23:26:37)

Mi evo 18.5 meseci za sad. Nastavljamo :). Ritualno, uvece i ujutro. Trenutno ne razmisljam do kad cemo, dok nam prija. Sve vreme sam na dijeti bez mleka, mlecnih proizvoda i svega sto sadrzi mleko i soju. Tj. Od njegovog treceg meseca oboje se tako hranimo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>