Jaje od kartona (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Napravimo zajedno



Poruka


Modessty -> Jaje od kartona (19.4.2013 11:00:42)

Bliži se Uskrs pa po svim vrtićima i školama deca prave ukrase ili ukrašavaju jaja. Sin moje kolegenice od učitelja dobio zadatak da napravi jaje od kartona i ukrasi ga, a zatim će svim jajima ukrasiti učionicu.
Sve je to lepo, ali mama poludela razmišljajući kako da to uradi?! [sm=smiley1.gif] Čim je stigla na posao požalila se i nas nekoliko smo mozgali kako da napravimo jaje od kartona. Setih se da izgooglam i da tako dobijemo ideju. Trebalo nam je brzo i lako rešenje.
Iskoristili smo ovu ideju:

[img]http://www.dodaj.rs/f/b/oG/218v6MlU/paper-egg-ornament8-larg.jpg[/img]

na kartonskoj facikli smo iscrtali četiri elipse (onako malo šire), isekli ih i svaku zasekli po sredini, malo više od polovine. Navukli smo jedan na drugi i dobili oblik kao gore na slici. Onda smo uzrli šarene trakice i oblepili jaje sa svih strana, od prilike ovako samo bez rupa izmedju:

[img]http://www.dodaj.rs/f/3O/z1/1OCVUIqv/papereggs.jpg[/img]

provukli cmo jednu ukrasnu trakicu uz pomoć koje jaje može da se okači. Onda je mali školarac jaje ukrasio dodatno cvetićima i listićima od kolaž papira. Bilo je savršeno! Žao mi je što nismo slikali. Dobili smo i pohvalu od učitelja [sm=smiley36.gif]

Da li neko ima slično iskustvo ili ima neku ideju da podeli sa nama?




Stranica: [1]