Lotusov porodjaj (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Zemunka85 -> Lotusov porodjaj (22.4.2013 10:15:44)

Lotusov porodjaj.

Sve veći broj Britanki odlučuju se poslije porođaja da ostave pupčanu vrpcu da visi na bebi sve dok sama ne otpadne, umjesto da je odsjeku blizu stomaka.

- Prije nego što optadnu posteljica i pupčana vrpca može da prođe i do deset dana, pa majke sve to moraju da nose zajedno sa bebom dok čekaju da priroda učini svoje.

Meri Kala, 47-godišnja zagovornica tzv. "latosovog porođaja" i instruktor za babice iz Teksasa, vjeruje da je ova neuobičajena praksa korisna za zdravlje majke i bebe. Ona je je izjavila da zadržavanje pupčane vrpce smanjuje opasnost od infekcije i omogućava potpuni transfer krvi iz placente i pupčane vrpce do bebe u periodu kada joj je to najpotrebnije.

- Odmah nakon porođaja, imunološki sistem bebe ubrzano prolazi kroz ogromne promjene. Time što ne remetimo sadržaj krvi u tom trenutku, sprječavamo nastanak bolesti u budućnosti. Majka i beba ubiraju korist od toga što je sva pažnja usmjerena na vezu između njih, a ne na pitanje "ko će presjeći vrpcu, to jest vezu". Ako su majka i beba zdrav, remećenje prirodnog procesa veoma lako može da prouzrokuje štetu na poznat ili nepoznat način - kaže ona.

Meri Kala, koja je porodila više od 100 žena, kaže da se pet odsto njenih klijentkinja odlučilo za "lotosov porođaj", prenosi Ženablic.

- Obavljanje kućnih poslova uz dijete kome placenta i pupčana vrpca vise na stomaku nije tako težak posao kao što ljudi misle. Pupčana vrpca se obično osuši i otpadne za tri dana, kada nijedna majka ionako ne bi trebalo da radi bilo šta po kući- objašnjava ona.

----

Paaaaa zeneee? Da li ste cule za ovo i sta mislite?
Meni je malo spooky, ali ne bi mi bio problem.

Modessty -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 14:16:11)

Mogu odmah da kažem: NE HVALA! A šta ako ne otpadne za tri dana? Šta ako to potraje duže?! Drugo, zar i tu ne postoji opasnost od raznoraznih komplikacija i infekcija?!
Pa kod nas po bolnicama ne možeš da se nadaš ni najosnovnijem higijenskim uslovima, da ne pričamo o ostalim problemima.

ivaMark -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 14:23:59)

Obavljanje kućnih poslova uz dijete kome placenta i pupčana vrpca vise na stomaku nije tako težak posao kao što ljudi misle.

placenta visi na stomaku??? moje misljenje je: da treba tako i ostalim sisarima bi mladi setali sa placentom na stomaku... [sm=smiley1.gif]

serpica -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 14:24:44)

Pih samo zvirnuh da vidim sta je to,i onako ne spadam u tu kategoriju porodjaja,ali i da mogu ne hvala sto rece mod

Modessty -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 14:27:00)

jao muka mi više od ovakvih gluposti ! Sad je moderno da sve bude kao što prirodnije i bla bla bla....

ivaMark -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 14:30:48)

Gluposti bas...
a pazi ovo: korisno i za majku-bas me zanima kako to [sm=smiley36.gif]
cisto uzimanje para onima koji veruju u sve sto cuju....

Sanja90 -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 14:31:53)

[sm=smiley11.gif] NE, NE NIKAKO.To mi je bas fuuuj... slazem se sa Mod u potpunosti.

Sanchy -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 18:22:05)

Citala sam taj clanak pre neki dan i samo pomislila sta sve nece izmisliti...,takodje ne hvala!

Figaro88 -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 18:50:25)

Ja ovo ne bih mogla.Ne mogu ni da zamislim da nosam posteljicu sa bebom.A i ne znam na koji nacin to moze da bude bas toliko korisno.

Trcosava -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 18:54:04)

Haha ovo mi dođe kao mačiji kašalj spram one novine da suše posteljicu i od nje prave tablete koje kasnije piju. Nego, šta ako posteljica nije cela, nego onako sva iscepana? Te dronjke nose sa sobom? Zar to ne smrdi?[sm=zmeden.gif]

nela79 -> RE: Lotusov porodjaj (22.4.2013 20:31:18)

Hvala, ali neka hvala!

sneza24 -> RE: Lotusov porodjaj (23.4.2013 0:24:07)

Ne, ne, ne, ne nikako.
Ju zamisli da nosim posteljicu na + 40 stepeni, samo mi je još ona trebala letos kad sam se porodila.

Sovica -> RE: Lotusov porodjaj (3.5.2013 21:06:06)

Bljuc!

Janncica -> RE: Lotusov porodjaj (4.5.2013 13:34:58)

Kako je to prirodno kad zivotinje pregrizu pupcanu vrpcu? Od kako sam se sad porodila(mislim da je dojenje tome doprinelo) posmatram S i mene kao neke zivotinje [sm=smiley36.gif] i totalno sam za sve sto je prirodno za mladunce [sm=smiley36.gif] ali ovo nije prirodno... Bljaks... [sm=smiley11.gif]

doktorkakristal -> RE: Lotusov porodjaj (4.5.2013 16:03:41)

[sm=smiley11.gif] uzas mislim da bih povracala svaki put kada bih morala da pipnem posteljicu

Jacq -> RE: Lotusov porodjaj (5.5.2013 13:31:26)

Ma daj, fuj...tako lep naziv a tako ruzno znacenje ima [sm=smiley36.gif]

Figaro88 -> RE: Lotusov porodjaj (22.6.2013 20:18:23)

Malo pre sam gledala na zon rijaliti zenu koja se odlucila na ovo.Porodila je se kuci,meni je taj deo bio strasan,beba izasla,puls joj usporen,jedva je naterali da zaplace[sm=smiley13.gif]Nisu sekli pupcanu vrpcu,kada je placenta izasla oprali su je,stavili u neku kao torbu,sutradan je ta babica koja ju je porodila dosla i uvaljala posteljicu u puuunoo soli,i opet vratila u tu torbu,5 dan je vrpca odpala.Meni je ono izgledalo uzasno.Verovatno zbog toliko soli nece da se pokvari pa da smrdi,ali onda to bas i nije najprirodnije,bas i ne vidim svrhu svega toga...

Stranica: [1]