|
Trcosava -> Ostatak posteljice nakon porođaja (10.5.2013 14:15:00)
|
O samoj posteljici ima puno tema, ali sve su za vreme trudnoće. Ovo je tema za ne daj Bože. Setih se one ''ne udara grom dva puta u isto mesto'' - haha! Ko zna, ko ne zna - prvi put sam se porodila novembra 2009., sve ok, pitala na porođaju da li je posteljica cela, kažu jeste. Kul. Ali ne lezi vraže, ja ne prestajem sa krvarenjem ni 40 dana posle porođaja. To više nije ni bilo krvarenje, već tamno braon iscedak, jako oskudan. Ja naravno nikakve bolove, ni temperaturu. Ništa! Prođe više od mesec dana, odem na kontrolu - ostao deo posteljice. Porodila sam se 20. novembra, 6. januara mi je rađena revizija. 15. aprila ove godine sam išla na indukovani pobačaj. Posteljica ni posle 3 sata od izbacivanja ploda nije izašla. Bila je u kanalu, lekar je jedno 15 min izvlačio mic po mic. Mislio je da je izašla cela. Naravno, ja nikakve bolove. Temperatura isto ništa. Deset dana nakon toga idem na pregled, naravno OPET je ostao deo. Pila sam opet tabletice, kaže moja doktorka da nije pametno da se sada struže materica. Ta dva dana malo oskudnije krvarenje i onda skoro ništa, samo neke oker ''žilice'', razvlači se. Juče i danas jači bolovi. Mislim da danas kreće konačno menstruacija. NADAM SE. Sve ovo pišem jer svi nam govore da kad ostane deo posteljice da je to jako opasno, da mogu da se dese odlivi, da će se sigurno pojaviti temperatura (pratilac infekcije), da će iscedak da smrdi. Kao debil sam mirisala uloške, ništa!! Moja klasična meca se oseća, ovo ni malo. Nadam se da ovo nikom neće trebati, ali neka se nađe, zlu ne trebalo.
|
|
|
|