|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.2.2009 12:24:36   
dunja RR
u pravu ste skroz 12000 user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.2.2009 12:27:37   
Leki 77
Prvo, HVALA NA DOBRODOSLICI!
A sto se porodjaja tice...pricala sam sa doktorom na tu temu, ali sve mi sada deluje komplikovano.
Jedno je kada je indukcija medicinski opravdana (zbog zdravlja majke, deteta, prebacivanja termina itd.), a nesto sasvim drugo kada za to nema medicinskog razloga, vec trudnica nema izbor zbog necijeg hira.
Ja barem to tako dozivljavam.
Lekar jeste saglasan sa indukcijom, ali moja beba se spustila skroz do isijaldicne kosti pre 5 nedelja, imala sam jake kontrakcije i ceo osmi mesec mirovala i pila Partusisten i ja ne verujem, da cu bebu zadrzati dovoljno dugo da stignem do indukcije jer sam prestala da pijem Partusisten.
I zaista ne znam sta da radim. Ne mogu ni da zamislim da kroz tako nesto prodjem skroz sama, sa nepoznatim lekarima .

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.2.2009 12:29:05   
mihi
U GAK u Višegradska se ne plaća ali su i šanse da ga dobiješ male jer ima malo anesteziologa pre podne možda na dežurstvima po podne teško anesteziolog je po podne angažovan ili na hitnom carskom rezu ili na nekoj hitnoj operaciji. Ja sam imala sreću jer mi je drugarica anesteziolog u GAK u pa mije ona radila epidural ali sam se ja porodila carskim rezom. Bila sam budna dok su radili carski a nisam osetila nikakve bolove, odmah sam videla bebu. Super iskustvo.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.2.2009 12:32:56   
mihi
To je sve tačno ali ako je beba zrela i spuštena dovoljno nema šta da se čeka on uvek može da nađe opravdanja za indukciju i da te primi i završi porođaj a ne da se ti sekiraš i razmišljaš šta će biti ako ti vodenjak pukne u vreme kad tvoj dr ne radi. U svakom slučaju sretno!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.2.2009 12:38:18   
Leki 77
A u slucaju da nekog zanima, prisustvo oca se naplacuje 16.000din, a boravak u apartmanu od 8.000 (dvokrevetni) do 12.000din (jednokrevetni) po danu. Cene su podigli jer je veliko interesovanje, valjda zato sto trudnice nisu uvek u stanju posle porodjaja da brinu o bebi odmah, a u apartmanima , koliko sam ja shvatila doktora, beba nije sa vama. A oceve na porodjaju ne zele, pa je tako odbojno i formirana cena. A meni je jedina uteha da muz prisustvuje porodjaju ako ce oko mene biti iskljucivo nepoznati ljudi. Stvarno mislim da je sve ovo totalna glupost i ne razumem cemu sve to.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.2.2009 13:07:02   
Jeca*
EVO TEKSTA O TOME:

Pet hiljada da ginekolog dođe od kuće
Lekarima u GAK-u „Narodni front" više nije dozvoljeno da posle radnog vremena dolaze i porađaju „svoje pacijente", kako je do sada bila praksa. Ova mera uprave, koja je počela da se primenjuje pre desetak dana, izazvala je revolt pojedinih lekara, ali i zabrinutost trudnica koje su već izabrale lekara koji će ih poroditi.
Na ovaj način uprava je želela da stane na put korupciji koja je počela sve više da uzima maha.
– Nisam ja zabranio dolazak lekarima od kuće, to im je zakon zabranio. Ni do sada lekari nisu imali pravo, nisu smeli da dolaze od kuće da nekog porađaju. O tome niko nije vodio računa i ja sam samo rekao da to više neće moći da se radi i da zakon mora da se poštuje. Dolazak lekara van radnog vremena mora neko da plati, ako ne plaća klinika, ne plaća Fond, jasno je da to mora da plati pacijent. To je bio izvor korupcije – kaže prof. dr Dušan Stanojević, direktor GAK-a „Narodni front".
Pojedino lekari nisu bili oduševljeni ovim vašim potezom?
– Zakon se mora poštovati i mora se naći način kako da se sve svede u pravne okvire. U ovom poslu može nehotice, nenamerno da se nanese šteta pacijentu. Kad se pacijentu nanese šteta, on ne tuži lekara, već kliniku. Klinika je u obavezi da vidi ko je od lekara štetu načinio i onda dođe do doktora koji je došao od kuće po dogovoru sa pacijentom.
Ima li razloga da trudnice traže lekara koji će da ih porodi?
– Ne. Mi smo prošle godine imali 7.500 porođaja i nikome nije falila dlaka s glave. Svaka smena ima stručnu ekipu u kojoj su tri lekara specijalista, dva lekara na specijalizaciji i glavni dežurni lekar. Ukoliko nešto nije u redu, ukoliko su u životnoj opasnosti majka ili beba, dežurni lekar zove konsultanta koji mora da se stvori u bolnici za 15 minuta u bilo koje doba dana i noći. Ni za jednog pacijenta nema potrebe da dolazi neko od kuće.
Ni trudnice koje imaju „svog lekara" nisu oduševljene vašom odlukom?
– Trećina žena koje se porode u Frontu insistiraju da ih porodi određeni lekar. Izaći ćemo i njima u susret. Poslaćemo zahtev Ministarstvu zdravlja da se dolazak određenog lekara na porođaj uvrsti kao vanstandardna usluga. Za to će trudnica morati da plati klinici oko 5.000 dinara. Tek tada će lekaru biti dozvoljeno da dođe na porođaj. Do sada je bio običaj da doktor koji dođe zbog nekog pacijenta u porodilište požuruje dežurnu ekipu, a porođaj ima prirodan tok i mora da se čeka. Zbog toga su ispaštali pacijentkinje koji nemaju nigde nikoga.
Stručne ekipe postoje, ali ipak ima i žena koje imaju loša iskustva s porođaja. Kako kontrolišete rad osoblja?
– Mi smo u početku imali na svaka četiri meseca anonimnu anketu među pacijentima. Sada smo uveli svakodnevnu anonimnu anketu, dakle svaka trudnica koja dođe na porođaj obavezno dobije da popuni i listić i da ga ubaci u kutiju na svom spratu. U toj anketi fokusirali smo se na dva pitanja „koliko ste dugo čekali na prijem" i „koliko dugo ste čekali na pripremu u porodilištu". To su dve glavne stvari na osnovu kojih se vidi kako se ponaša osoblje prema pacijentu.
Uveli ste i obavezno nošenje bedževa s imenom i prezimenom lekara i osoblja?
– Bedževi su uvedeni pre nekoliko meseci. Pacijent može da pohvali nekoga ili da prijavi, ali mora da zna o kome se radi. Do sada su se žalili ili hvalili sestru sa crnom kosom, lekara sa zelenim očima …
Mali broj anesteziologa je bio veliki problem, tako da su se trudnice žalile da ne mogu da dobiju epidural.
– Mi imamo 15 anesteziologa, a samo njih 12 dežura, ostali ne mogu iz zdravstvenih razloga. Noću od 22 do 7 ujutro imamo samo jednog anesteziologa i on daje anesteziju ženama koje su uplatile ranije. Onima koje dođu u tom periodu na porođaj i tek onda traže anesteziju nismo u stanju da obezbedimo uslugu. Da bi ova usluga postala standardna, nama je potrebno još pet anesteziologa.

IZVOR: BLIC 

Inače, ja sam se u avgustu porađala u Gradskoj bolnici na Zvezdari i tamo je epidural tada koštao 10.000din

< Poruku je uredio Jeca RR -- 28.2.2009 13:13:43 >


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.2.2009 13:08:35   
ljubičica
To je katastrofa! Pa sad definitivno mislim da nisu normalni!!!!!!!!

_____________________________

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.2.2009 13:11:37   
mihi
Dobro moždA je to način da se uvede red samo je pitanja hoće li se dr time zadovoljiti?

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Epiduralna DA ili NE
10.3.2009 18:45:41   
lara05
Evo i mene sa novostimauser posted image
Bila sam na razgovoru sa anesteziologom i dobila bezbroj informacija o epiduralnoj analgeziji iz prve rukeuser posted image .
Za sve sto me intersovalo, a sto nisam znala, dobila sam objasnjenje i sada sam sigurna 100% da zelim da se porodim sa ovom anestezijom. Svi rizici o kojima sam citala na raznoraznim forumima
su uglavnom prenaduvani, bar tako kaze moj anesteziolog, a sto je najbitnije ja mu verujem.
Toliko od mene drage moje, za dve nedelje ja cu da drzim u narucju svoju princezu, nadam se odmorna i puna lepih utisaka o mom porodjaju.
Naravno kad sve prodje javljam se da i ja iznesem svoje iskustvo.
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Lara 05

(odgovor članu lara05)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Epiduralna DA ili NE
10.3.2009 18:49:06   
lara05
Zamalo da zaboravim, u Podgorici se epidural placa 300 evra i na zalost radi ga samo jedan anesteziolog i nekoliko akusera. Nadam se da ce uskoro situacija biti mnogo bolja jer interesovanje je veliko.

_____________________________

Lara 05

(odgovor članu lara05)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Epiduralna DA ili NE
25.3.2009 10:18:43   
Jele
Uh i ja sam bila da se podrobnije raspitam o epiduralu i receno mi je da je i kod nas trebalo da zazivi princip iz Beograda, tj. da regularno uplatis datu uslugu, u porodilistu potpises neku vrstu saglasnosti i najnormalnije dobijes epidural... Medjutim taj princip izgleda jos nije zaziveo i dalje sve ide ''po dogovoru'' - ali ne ako se poradjas izmedju 22h i 07h, tada anesteziolog ne dolazi - osim naravno ako bas tada nije dezuran. Volela bih da je usluga primanja epidurala normalno resena kod nas kao u svetu i da ne moram da se nerviram jer necu moci da namincam porodjaj kada je anesteziolog dostupan...
Uh, termin se blizi neverovatnom brzinom i ja se nadam da ce sve biti ok..

(odgovor članu lara05)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Epiduralna DA ili NE
25.3.2009 10:24:36   
Anoniman
HEJ, JELE, TI BAŠ SITNO BROJIŠ!!! user posted image

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 37
   RE: Epiduralna DA ili NE
25.3.2009 10:28:02   
Jele
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

HEJ, JELE, TI BAŠ SITNO BROJIŠ!!! user posted image


Uh, bas bas sitno... Kofer vec dve nedelje cuci spakovan u cosku, velik je kao da idem na more na dve nedelje user posted image . Jos kad bi se pitanje tog epidurala regulisalo, cisto da mogu da se opustim, to bi bio pun pogodak.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Epiduralna DA ili NE
25.3.2009 10:33:21   
dunja RR
srecno Jeleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , jos samo malo i bice pored tebe tvoja bebanauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Epiduralna DA ili NE
25.3.2009 10:38:12   
Jele
IZVORNA PORUKA: dunja

srecno Jeleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , jos samo malo i bice pored tebe tvoja bebanauser posted image user posted image user posted image user posted image


Hvala Dunja user posted image . Samo da sve prodje ok i da bebac bude zdrav i prav!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Epiduralna DA ili NE
25.3.2009 12:06:02   
eugenija
IZVORNA PORUKA: Jele

Medjutim taj princip izgleda jos nije zaziveo i dalje sve ide ''po dogovoru'' - ali ne ako se poradjas izmedju 22h i 07h, tada anesteziolog ne dolazi


user posted image

Morala sam se nasmejati od muke.. O Gospode Bože!


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Epiduralna DA ili NE
25.3.2009 12:10:32   
NadaR
wooow Jele,srecno... !!
Slavicemo uskoro
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Epiduralna DA ili NE
30.3.2009 14:15:30   
lara05
Evo i mene sa novostimauser posted image
21. marta u 1:10 h, rodila se moja mala princeza Helena.
Sedam dana pre termina, ali dobro, valjda je htela da bude vesnik proleca heheheh.
Sledece sto zelim reci je : EPIDURAL JE ZAKON!!!!!!!
Drage moje, zaista vam od srca preporucujem da na svet donesete malog andjela bez bolova, cupanja kose i ko zna jos cega...
Prvi porodjaj sam zapamtila po uzasnim bolovima koji kidaju, a kad su mi stavili bebu na grudi gotovo da nisam imala snage ni da joj se nasmejem.
Drugi porodjaj je zaista ceo bio usmeren samo na bebu, ne na bolove. Svakog momenta se secam bez grca.
Sad bih ponovo potpisala da legnem na onaj sto i ponovo se porodimuser posted image


_____________________________

Lara 05

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Epiduralna DA ili NE
30.3.2009 14:20:23   
mamanp
oboje sam rodila normalnim porodjajem, mislim sa sve vriskom i tim stvarima. kod nas u gradu se epiduralna ne radi, ali sam cula od drugarice koje je radila u BG da posle porodjaja mnogo boli glava. je li tacno?

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu lara05)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Epiduralna DA ili NE
30.3.2009 14:35:17   
lara05
Ne, mene nije bolela glava, beba nije bila uspavana kad se rodila, nisam bila oduzeta od struka pa na nize. Naprotiv imala sam normalan porodjaj, ali bez bolova. Ujutro sam ustala najnormalnije i otisla da se tusiram.
Mislim da je najbitnije imati dobrog anesteziologa koji zna sta radi i koji ima iskustva.


_____________________________

Lara 05

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Epiduralna DA ili NE
1.4.2009 19:57:00   
Leki 77
Drage devojke, evo i mene. Porodila sam se 07.03. u 23.55h, tri nedelje pre termina i dobila sina Igora teskog 3,4kg i dugackog 52cm. Epiduralna anestezija je nesto najpametnije sto sam uradila u trudnoci!!!!!
Ne znam ni jednu zenu koja se pokajala. Moje iskustvo sa njom je sjajno i svima je toplo preporucujem!!!!
I moram da upitam - nije mi jasno zasto to nije prirodan porodjaj!? Dete je izaslo onuda kuda je to priroda pretvidela, tj. nije u pitanju carski rez. Da li to znaci da kada vadimo zub ne treba da primimo anesteziju da bi to bilo prirodno!? Moj porodjaj medicina i citav Zapad smatra prirodnim, a najnormalnija tekovina civilizacije je ublazavanje bola. Porodila sam se za manje od 10min otkada je epidural poceo da deluje, a poceo je oko 7min po davanju! Dete je prakticno katapultirano :) Bez oteklina, jer je porodjaj bio brz, bez forcepsa i ostalih pomocnih instrumenata. I samo onaj ko je izabrao epidural moze da razume taj DIIIIVAN osecaj kada bol prestaje i samo se posvecujete uzivanju radjanja i gledanja u svoje detence! Anesteziolog mi je najdrazi lik!

(odgovor članu lara05)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Epiduralna DA ili NE
5.4.2009 16:01:27   
lara05
Prvo da cestitam ponosnim roditeljimauser posted image user posted image user posted image
Leki77 bas mi je drago da i ti imas pozitivno iskustvo sa epiduralom i da je sve proslo savrseno.
A sto se tice anesteziologa, treba da ih bude mnogo vise i da rade u svim smenama, kako bi bili dostupni svakoj trudnici u svakom momentu user posted image

_____________________________

Lara 05

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Epiduralna DA ili NE
5.4.2009 16:37:06   
Anoniman
Imam pitanjce. U kom stadijumu porođaja se on daje? Jel to povezano sa "količinom" prstiju koliko je žena otvorena?

(odgovor članu lara05)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: Epiduralna DA ili NE
5.4.2009 16:39:27   
Verus
Znam da se ne sme dati posle 5 ili 7 prstiju? Neka me neko ispravi....mislim da ne postoji 'minimum' prstiju koji moras biti, dok god si u aktivnom porodjaju....ne znam, ako postoji neki minimum (negde sam cula da MORAS biti 7 prstiju), pa onda ako sam se do tada vec namucila, izguracu sama do kraja!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Epiduralna DA ili NE
5.4.2009 16:44:23   
Anoniman
Pa to mi je drugarica rekla, da treba da budeš otvorena 7 prstiju, a ja nešto mislim da to nije tačno. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Koliko carskih rezova možete imati i kolik...
Svaka žena je drugačija. Neke se oporavljaju na sličan način nakon svakog carskog reza, dok drugim ženama treba više vre...
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here