|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
16.5.2013 9:31:34   
Tiziana
To je sad nesto novo.
Ja prvi put kad sam se poradjala trebalo je da odes pocetkom devetog obidjes tamo par lekara da ti daju dozvolu za epidural i onda to upisu u tvoj karton,daju ti priznanicu i kad dodjes na porodjaj ko god da te poradja u kartonu ti sve lepo pise.
Drugi put kad sam se poradjala dr mi je rekao da nema potrebe da obavljam sve te preglede,da nema potrebe da zovem bilo kog anesteziologa posebno,posto sam isla na dogovoren porodjaj kad je dr bio dezuran on je proverio ko je sa njim dezuran i rekao mi samo da ponesem te analize krvi potrebne za epidural.nikome nista nisam govorila,kad su me pripremili za porodjaj i smestili u box dosao je odmah anesteziolog,,
Ako imas dr iz Fronta koji te vodi onda ce ti on/ona sve lepo objasniti..Kao sto ti je Jana napisala svakako reci na prijemu da zelis epidural..

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 1601
   RE: Epiduralna DA ili NE
16.5.2013 9:53:11   
Sladja80
Nemam doktora koji mi vodi trudnocu,vodim je u domu zdravlja,isla sam do sad kod dr.maje pantic na uz par puta ali ona nije moj lekar,nema pojma ko sam ja,tako da cu ja reci na prijemu a i ici cu svakako kad udjem u deveti na razgovor zbog tih analiza,jao zene bila sam mirna jedno vreme sad opet ne mogu da spavam zbog straha i panike....

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1602
   RE: Epiduralna DA ili NE
16.5.2013 12:01:51   
Tiziana
Ma nemoj da te je strah. Znam da je to prirodno,i ja sam iskreno bila preplasena prvi put,ali zaista nemas razloga. Sve ce to proci ok!

(odgovor članu Sladja80)
Direktna veza do poruke: 1603
   RE: Epiduralna DA ili NE
16.5.2013 12:25:32   
janabons
Tiziana, kako je tebi bilo drugi put, tako mene sad moj dr planira da porodi, naravno pod uslovom da ne krene mala ranije, a ja se nadam da neceuser posted image Malo mi je smor to sto ce mi se zakazivati porodjaj, zbog psihe mi je bilo lakse da me iznenada strefi, ali drugog izbora nemam,ovako mi je najsigurnije uz njega , da me porodi kad je dezuranuser posted image

_____________________________

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1604
   RE: Epiduralna DA ili NE
16.5.2013 12:29:54   
Tiziana
Pazi da ti kazem, sad iz ove perspektive kad sam iskusila oba, uvek bi pre isla na drugu varijantu iz razloga sto jedna jedini bol nisam osetila!!! ja sam doduse dosla na porodjaj potpuno spremna,5 prstiju otvorena,bez grlica,imala kontrakcije od 7.meseca.dakle i da s enisam sa njim dogovorila tog bi mi dana krenulo samo..prvi put me je boga mi bolelo dok nisma stigla do epidurala i zato bih pre birala drugu varijantu.
Mene je drugi put dr bukvalno na 2 dana pregledao i pratio to otvaranje da bi procenio,i kasnije mi je rekao mislio sam da necete docekati moje dezurstvo!:-)

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 1605
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 12:35:12   
Sladja80
danas mi je javila moja veza iz fronta da ne idem kod anesteziologa na razgovor,kao nema potrebe,samo mi je rekla da odradim kks vreme koagulacije vreme krvarenja i inr i sa tim rezultatima da dodjem na porodjaj i da kazem na prijemu da hocu epi,e sad meni je termin 27 jun a kako da znam kad ce da krene porodjaj,rekla mi je da mi rezultati ne budu stariji od 2 nedelje,sta sad da radim?user posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1606
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 12:59:48   
Tiziana
E...pa to i jeste zez...:-)
Videces sama,kad udjes u 9 dr koji te vodi ce moci da ti kaze prema stanju grlica,kontrakcija itd da li ces skoro ili ne..pa ti prolongiraj sa vadjenjem krvi dok god ti dr ne kaze da si pocela da se otvaras,grlic da se skracuje ili ne dobijes neke kontrakcije na ctg..
ja sam u prvoj trudnoci uradila te analize odmah prvi dan 9.ne znajuci za to da ne smeju da budu starije 2 ned,i porodila se 10. dan devetog meseca. ali sam imala kontrkacije od 7m tako da je bilo vidjeno da cu se ranije poroditi nego sto je termin.drugi put ne znajuci opet za to izvadlia sam na ulasku u 9.,onda mi je neko rekao to da ne smeju da budu starije pa sam ih 2 ned pred termin ponovo izvadila iako mi je dr rekao 'ma nema veze'dace vam sigurno epidural sa ovim nalazom',ali ja kao da se osiguram..:-)

(odgovor članu Sladja80)
Direktna veza do poruke: 1607
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 13:51:16   
Sladja80
ja sam danas bila kod moje dr.u domu zdravlja,dala mi upute za briseve,uput za porodiliste i to je to,kaze vidimo se kad se porodis,ona ide 3 juna na odmor,tako da od tih pregleda kad udjem u 9 nema nista,ali idem sl.nedelje u front na uz i ctg pa cu videti,a i ja cu da uradim tako kao ti drugi put,idem da vadim krv 3.juna pa cu tamo 13 opet kod privatnika da se osiguram i ja,jos samo da se nadam da ce biti sve ok...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1608
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 13:52:55   
Tiziana
Ali icices u Front na preglede i ctg??
Tamo ze taj kod koga budes isla d aprati na 7 dana stanje pa ces znati. Iskusni su oni,umeju da procene kad ce biti!

(odgovor članu Sladja80)
Direktna veza do poruke: 1609
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 13:53:18   
Sladja80
a znate li nesto oko ovih analiza pred porodjaj postavila sam pitanje na toj temi....

(odgovor članu Sladja80)
Direktna veza do poruke: 1610
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 13:54:45   
Sladja80
idem na ultrazvuk i ctg na svoju ruku preko te zene koja mije veza,nije me dr.uputila a ova sto mi radi uz nece da se bakce sa mnom nisam njen pacijent

(odgovor članu Sladja80)
Direktna veza do poruke: 1611
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 14:04:48   
Trcosava
Amm, sad jedno pitanje od nekog koem u trudnoći nisu uradili ni jednom ks. Zar koagulacia ne može da se uradi kad urade prijem? Ja sam išla na epidural i koliko me sećanje služi, na prijemu sam rekla da sam se odlučila za epidural i čini mi se da su mi tada izvadili krv iz uveta(ili sam ja pomešala to sa nečim) ali krv znam da su mi vadili i da su rekli da je to za epidural. Mislim jbt da pasulj bacaš da znaš kada ćeš da se porodiš pa da radiš koagulaciju(oni drugo ni ne znam šta je)

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Sladja80)
Direktna veza do poruke: 1612
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 14:07:26   
Sladja80
bas tako njima je to sve "lako cemo" a ja ziva nisam

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1613
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 14:12:44   
Tiziana
Jeste,to je koagulacija,iz uveta. NAravno da mogu da ti urade i na samom porodjaju,i naravno da su rezultati gotovi za 5min,ali eto,ovi ivde traze da imas rezultate sa sobom! verovatno im je lakse. E kad imas nekog svog dr onda mozes bez ijedne analize da dodjes..
Analize pred porodjaj su ti ks,urin,zutica,cervikalni bris i bris stolice koji se potpuno bespotrebno radi jer ti na klistiranju uzmu analni bris. i to je to.realno to ti niko ziv tamo ne gleda,barem meni nije,doduse jeste,imala sam 'svog' dr,ali mislim da generalno to ne gledaju.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1614
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 14:27:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Trcosava

Amm, sad jedno pitanje od nekog koem u trudnoći nisu uradili ni jednom ks.


kako bre to trco? user posted image za citavu trudnocu ni jednom nisi vadila krv?

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 1615
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 15:29:49   
janabons
JA za sad imam spremnu samo zuticu, briseve i krvnu sliku radim sledece nedelje( jer je dr rekao da nema potrebe pre), bude li me poteralo u medjuvremenu, a neko mozda ne bude hteo da mi da epidural mislim da cu da dignem ceo front u vazduhuser posted image

_____________________________

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1616
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 15:37:00   
Tiziana
Ma dace ti!!!!! Urade ti oni te analize na licu mesta! Znam milion posto posto se mojoj drugarici to desilo!

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 1617
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 15:57:31   
Rosita
Vidi, dace ti 100 posto. Ja sam dan pre porodjajne noci bila u dnevnoj bolnici, tamo sam zamolila da mi urade sve za epidural, oni kazu ok i urade, ali da podignem otpusnu listu i rezultate sutra oko 1 (a porodila sam se nocu pre toga). Tako da, prema stanju otvorenosti dr kaze moglo bi biti i nocas i ja onda, znajuci da oni vec imaju epikrizu - a tu pisu rezultati, zamolim da mi to daju, oni mi daju taj papir, bez pecata, bez icega i to sam pokazala na prijemu i objasnila odakle mi user posted image , mada su mi oni opet uzeli krv, ali iz vene, e sad da l su uzimali u obzir tu epikrizu ili nisu ne znam.

Radila sam hbs, koprokulturu, sve briseve i niko mi to nije trazio!

< Poruku je uredio Rosita -- 23.5.2013 15:58:59 >

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1618
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 16:23:27   
Sladja80
janabons gde si radila zuticu? user posted image u dzordza vasingtona? ili 29.novembra?jel se zakazuje nesto?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1619
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 16:36:28   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Macaki

IZVORNA PORUKA: Trcosava

Amm, sad jedno pitanje od nekog koem u trudnoći nisu uradili ni jednom ks.


kako bre to trco? user posted image za citavu trudnocu ni jednom nisi vadila krv?



Lepo, ni jedan jedini put nije mi rađena ks, tamo oko petog mi rekla da pojedem jedan mars/snikers dva sata pre pregleda i uradili mi šećer (na onom paparatu za merenje samo šećera)... a ja u porodici same šećeraše

zato je i promenih


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1620
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.5.2013 17:13:45   
Anoniman
e svasta trco user posted image

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 1621
   RE: Epiduralna DA ili NE
24.5.2013 15:57:20   
janabons
Sladjo,odgovorila sam ti na temi analize pred porodjajuser posted image

_____________________________

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1622
   RE: Epiduralna DA ili NE
31.5.2013 13:23:21   
Sladja80
zene pomagajte uzela sam rezultate za epi jedino sto mi je smanjeno je pct ne znam ni sta je to,neki deo trombocita donja granica je 0,190 a meni je 0.179 i vreme krvarenja mi je 60 i donj granica je 60 da li ce praviti problem ako je na donjoj granici? ostalo:vreme koagulacije 330 i inr je 1,03 a trombociti su 219

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 1623
   RE: Epiduralna DA ili NE
31.5.2013 14:32:35   
Tiziana
kod mene je drugi put
vreme krvarenja 180 (manje od 180)
vreme kolagulacije 330 (manje od 600)
INR 0.90 (0.90- 1.30)
protrombinsko vreme 115( vece od 64)

U zagradi su referentne vrednosti.
Niko mi nista nije rekao,osim podigvnite spavacicu i stavite bradu na grudi user posted image

Ali ne znam sto si tako rano radila analize,morala bi da ih ponovis ako prodje dve ned, a ti se ne porodis.

(odgovor članu Sladja80)
Direktna veza do poruke: 1624
   RE: Epiduralna DA ili NE
31.5.2013 15:45:04   
Sladja80
znaci ti mislis da cu je dobiti user posted image nisam radila protrombinsko vreme user posted image uradila sam sad da budem mirna 2 nedelje pa cu oko 13 da uradim opet u privatnoj laboratoriji

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here