Letnja večera (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


guppy RR -> Letnja večera (4.9.2009 22:34:29)

Novi receptić u rubrici RR Recepti <-- KLIK
Puno hvala autoru!

Sastojci:
*3 velika krompira* 6 malih paradajza* 4 paprike* 1 plavi patlidzan* maslinovo ulje* vegeta* aleva paprika* biber* kackavalj (neki koji se dobro topi)

Uputstvo:
Krompir oljustimo i isecemo na kolutice debele oko 1 cm. Papriku operemo, izvadimo semena i nasecemo je na kockice, plavi patlidzan oljustimo i isecemo na kolutice stavimo na salvetu i posolimo sa obe strane i pustimo oko 10 minuta da izadju tako zvane smedje suze posle toga ih prekrijemo sa jos jednom salvetom i operemo. Zatim ih isecemo na kockice. Ako imate svezi paradajz samo prelite kljucajucu vodu preko njega kako bih ga mogli oljustiti (moze i onaj u konzervi da se ne maltretirate) i isecemo ga na polu-kolutice. Krompir kuvamo dok voda ne provri i pustimo jos jedno 3-5 minuta i odcedimo ga. U ugrejanu ponvu stavimo malo masilnovog ulja i prodinstamo papriku, paradajz i plavi patlizdan. U smesu dodamo alevu papriku, biber, origano, bosiljak i vegetu po ukusu i dinstamo do mekog. U tepsiju stavimo peki papir ( ja to radim zbog toga da mi se povrce ne zalepi u tepsiju i da ne koristim previse masnoce) i slazemo kolutice krompira jednog pored drugog preko toga stavljamo prodistanu smesu i pokrivamo sa jos jednim redom krompirevih koluta. Tepsiju prekrijemo alu folijom i stavimo u rernu za 20 minuta na oko 200 stepeni. Zatim izvadimo tepsiju iz rerne i sipamo rendani kackavalj preko krompira i stavimo u rernu za jos jedno 5-10 minuta (zavisi od toga kolko zapeceno volite) I eto imate veceru p.s. ovo jelo mozete da prelijete takodje sa kiselom ili slatkom pavlakom opet zavisi od toga sta volite. Prijatno :)

Vreme pripreme: 60 minuta





Delijagirl -> RE: Letnja večera (11.9.2009 22:05:26)

Eto to je moj recept :) Pa da vidite na sta bi to trebalo da lici

[img]http://www4.slikomat.com/09/0911/o3g-DSC006.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/09/0911/6zg-DSC006.jpg[/img]




Jeca* -> RE: Letnja večera (11.9.2009 22:26:19)

Probacu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] ako malo iskuliram začine zvuči kao fin ručak i za Luku. Hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Delijagirl -> RE: Letnja večera (12.9.2009 0:02:36)

Pa da mozes slobodno i njemu da das. A inace ne oseca se npr plavi patlizdan toliko nego vise ima okus paradajza. Ja sam ovo pravila ujkovi deci i obozavali su to.




Stranica: [1]