Lu -> RE: Koji ste tip ličnosti? REŠITE TEST (24.9.2013 11:40:10)
|
Vizualni: 6 Slušni: 9 Tekstualni: 8 Kinestetički: 12 Kinestetički: Misaoni okvir u kome se ova osoba kreće je to kako se zbog nečega osjeća. Kinestetički tipovi vole dodire ljudi, koriste riječi koje izražavaju osjećanja, npr: "Ljut sam", "sretan sam", "to je divno" itd. Ovi tipovi vole biti u središtu stvari, raditi neke grupne aktivnosti, igrati uloge itd. Također, vole sjesti uz osobu dok razgovaraju s njom; vole malo, intimnije društvo, emotivnu muziku koja ih motivira i pokreće. Odlično im ide razumijevanje osjećanja drugih ljudi i suosjećanje s njima. Evo nekoliko primjera po čemu se ove grupe razlikuju. Recimo da nekome objašnjavate kako da stigne do nekog odredišta. Audio-tip će vam reći: Idite 500 metara niz glavnu ulicu, skrenite lijevo i onda idite 100 metara i skrenite desno, a onda idite 200 metara i izaći ćete na glavnu aveniju... Vizuelni tip će reći: Idite sve do vatrogasne stanice i onda skrenite lijevo. Zatim idete sve do spomenika i onda skrenete desno. Onda idite do apoteke i doći ćete do mjesta koje tražite. Kinestetički tip vam može reći: "Ja idem u tom pravcu, možete sa mnom.
|
|
|
|