| 

| 

| Ana RR ->  RE: Šta od nalaza traži dr posle tek ustanovljene trudnoće?  (29.4.2010 19:28:03) |  
			  | 
 IZVORNA PORUKA:  Kvini 
 Znam da nije uobicajeno da se prica  o pojedinim ginekolozima, ali zanima me da li je neko imao slicno  iskustvo kao ja sa ovim doktorom.
 Dr Nikolic mi je donedavno vodio  trudnocu. Na svakom pregledu (jednom mesecno sam isla) mi je samo  odradio UZ pregled. Ovo mi je prva trudnoca pa nisam ni znala da li jos  nesto treba da se radi u trudnoci sem toga, a tezinu sam sama  kontrolisala. Skoro sam se preselila pa sam promenila i lekara. Ovaj  koji mi sad vodi trudnocu se frapirao sto mi Dr Nikolic nije ni merio  pritisak, ni kontrolisao tezinu i krvnu sliku, ni radio PAPA test, nista  drugo osim UZ! Tako da ja sad tek idem da vadim HBs antigen i jos neke  nalaze.
 Inace,  Dr Nikolic vazi za strucnjaka i nikad nisam cula da se neko pozalio na  njega.

IZVORNA PORUKA:  Tasha RR 
 Ni meni moja dr ne meri  pritisak, niti prati težinu, niti PAPA, niti briseve, jedino krvna  slika, šećer i urin.
 U prvoj trudnoći mi je pratila težinu, i  pritisak pred kraj trudnoće, pošto je bio povišen u jednom momentu. PAPA  smo se dogovorile da ćemo raditi nakon porođaja.
 Tako da nije to  samo taj tvoj dr.  ALI JA SAM EXTRA ZADOVOLJNA SVOJOM DR, NE BIH JE  MENJALA NI ZA KOGA, SMATRAM DA JE VRHUNSKI STRUČNJAK!

IZVORNA PORUKA:  Kvini 
 Hvala! Znaci, nije to tako  neuobicajeno. Ne bih ni ja tog doktora menjala da se nisam preselila,  ali ovaj sadasnji me malo isprepadao, pa nisam znala sta da mislim.

IZVORNA PORUKA:  Nedja 
 Ja sam se redovno kontrolisala pre  trudnoce, pa mi je moj dr radio papa i kontrolu vag.sekr. tek pred kraj  trudnoce. Svaki mesec krvna slika, secer, i sta vec ide uz to, UZ i  urin. Pritisak mi je rekao da ne moram da merim posto je nizak, ali su  me sestre svaki put kad dodjem pitale da li hocu, i ja sam, naravno,  pratila pritisak i tezinu.
 Svaki doktor ima svoje metode, i svi su se  oni skolovali u istim skolama. Neki su bolji, neki su malo manje dobri,  ali svi znaju kako da prate trudnocu, pitanje je samo odnosa sa  pacijentom. Bar tako ja gledam na te stvari

Slažem se da se pritisak treba  meriti zbog preeklamsije (jel se tako zove?), ali... ma ne znam, mislim  da će se trudnica čudno osećati, ako ne i loše, ako joj pritisak ne bude  ok, pa će se izmeriti pritisak i reagovati. A i težina... pa neka svako  pazi na sebe. Majku mu, valjda je ženi stalo do toga da ne bude kao  tenk, ne treba joj valjda dr da galami na nju?

Ja malo  banalizujem stvari, ali valjda si razumela šta sam htela reći.

ps, i ja sam redovno  kontrolisala PAPA i briseve, i trebala sam to odraditi mesec dana pre  trudnoće, ali nisam, pa dr reče, posle trudnoće ćemo. Znači, realno,  biće to dve godine pauze sa kontrolom, ali šta je tu je.

|   
	          | 
 |  |  |