RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


Verolina -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 7:40:42)

Jole, cekamo rezultate, ali ja znam da ce biti dobri.[sm=bravo.gif]




daca77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 7:56:20)

Jole, navijam za dobre rezultate[sm=bravo.gif]




Jole84 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 15:21:11)

Drugarice stigla otpusna lista,nemam pojma šta znači,samo nagađam [sm=smiley29.gif]


Nalaz: cervikalni kanal normalne dužine,slabije prima kontrast. Unutrašnje mat. ušće inkompetentno,uterus u AVF. Cavum uterusa lako hipoplastičan i bicornus konfiguracije. Oba jajovoda se projektuju od I snimka,dugi,podignuti do istostranih sakroilijačnih zglobova. Od II snimka oba jajovoda propuštaju kontrast u okolne priraslice,a kontrast iz desnog jajovoda se na IV snimku širi ka dnu male karlice.
Predlog: baleno TH ili KTD,magnezi i laser terapija u Institutu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KC u Nišu.Potom blaga indukcija ovulacije i UZ kontrolom u Gak Niš.


Šta mislite? Doktorku nisam mogla da nahvatam da mi objasni šta je,pa sad zovem za privatno.
E da,a završna dijagnoza: Infertilitas,PCOS,HSG facta est,Cervicitis chr. Uterus bicornis,Hypoplasio uteri gr.levioris. Perisalpingitis bill.




17 joka -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 15:33:23)

Kumo, ovde ti nemogu pomoći ima mali problemčić očito je brzo popravljiv
javice se neko ko zna
[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif] puno




Verolina -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 15:41:04)

Uterus bicornis ti je dvoroga materica.
Hypoplasio uteri ja mislim da je mala unutrasnjost materice.
Perisalpingitis bill. znaci da postoje neke priraslice (e sad ne znam da li oko jajnika ili oko materice (nisam bas strucna). To ja imam na desnom jajniku, ali dobra vest je sto ne ometa funkciju, jer sam ja sa desnog zatrudnela.
Cervicitis mislim da je upala grlica.

Kao terapiju ti koliko vidim predlazu operaciju., ali nemoj da me drzis za rec. Treba nam Maslacak.
Jbte, sad sam poludela, odakle ti sve ovo?[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Ti si imala neke zestoke upale u mladosti kad su ti se stvorile priraslice. Ali ajde da vidimo sta ce dr reci.




Jole84 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:06:10)

Hvala draga [sm=smiley13.gif]
baš sam besna...




Verolina -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:08:55)

Slusaj, nekim zenama dvorogost ne smeta. Moja komsinica je rodila dve cerke da bi joj kasnije (posle 20 godina) ispitujuci miom otkrili to. E sad, problem postoji ako se usled toga tebi smanjila umutrasnjost materice. To je onda i razlog pobacaju (jer materica nije mogla da se siri kako treba). Dobra vest je da se to uspesno otklanja. Mislim da ima i tema na ovom forumu, ali nisam sigurna.[sm=smiley31.gif]




Jole84 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:17:56)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif]




Verolina -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:23:53)

Nemoj da places. Neces nista raditi dok ja ne pitam Zorana za tvoje rezultate. I u krajnjem slucaju, nemas nesto sto nije resivo. Sve ce da se sredi. Za cervicitis moras piti antibiotike.
I sad, jesam li ja luda, ali citam unazad i sve vi Nislijke ste imale neke probleme. Svima su nalazi manje vise sa problemom. Nasoj Mod su predlagali istu terapiju kao tebi , a ona mesec dana posle HSG-a zatrudnela. Te se s toga ja pitam, ili je zenska populacija Nisa ginekoloski poremecena, ili tu neko ne radi svoj posao dobro. A ovo za operaciju me ne drzi za rec. Za mene je sve sto je lasr-terapija u stvari operacija.
Pitacu Zorana za dvorogost i hipoplaziju i u kojoj to meri smeta. Za ove priraslice se ne brigaj. Kazem ti, ja ih imam, i pomerile su mi desni jajnik iza materice, pa je opet folikul u ovom ciklusu bio sa desnog jajnika. Glavu gore. Resicemo sve. Pomoci cu ti koliko god mogu.[sm=smiley31.gif]




17 joka -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:29:07)

Kumo, sve ce se resiti videces[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]




Jole84 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:41:56)

Kumo,Verkić hvala [sm=smiley31.gif]
valjda mi se smučilo sve...sve se nadam nešto je bar dobro,a ono mućak.Napraviše mi se problemi niotkuda.Stvarno sam jako tužna i besna,al proći će me do sutra.
Ljubim vas puno,hvala na svemu [sm=smiley27.gif]
Verkić nemoj da maltretiraš čoveka,hvala ti,kao da si mi učinila..




milenatea -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:42:12)

jolence, duso, ne placi, resice se sve. i ja imam priraslice eto pise par str unazad identicno kao i tebi. ljubim te i danas tugovanje, od sutra nova nada, optimizam i resavanje problema.
Verka, divna si




Verolina -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:44:01)


IZVORNA PORUKA: Jole84

Verkić nemoj da maltretiraš čoveka,hvala ti,kao da si mi učinila..

On voli kad ga ja maltretiram[sm=smiley36.gif]
U cetvrtak ces imati odgovor strucnjaka. Jos da imam snimak, to bi bilo najbolje.




Jole84 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:50:08)

Milenice [sm=smiley31.gif] ne brinem ja mila zbog priraslica,već zbog te dvoroge materice,okrenu mi se pred očima.
Verka,uspela si da me nasmeješ [sm=smiley1.gif] Neizmerno ti hvala. Pokušaću da ti slikam ako se vidi i pošaljem na mail?
Ja pokušavam da zakažem ovu moju privatno,pošto na klinici nije htela ni da me pogleda,ne znam šta bih bez vas,ovo je ludnica.




jole82 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 16:50:18)

Jolence draga [sm=smiley31.gif] ja mogu samo da te utesim da ti kazem ovo za terapiju...da to nije operacija...ja sam visi fizioterapuet pa zato znam... i to sto ti je navedeno kao terapija je ustvari fizikalna terapija..balneo th je blato (zagrevanje uz lekovita svojstva blata)..ktd (kratkotalasna dijatermija) sluzi za unutrasnje zagrevanje tkiva(bolja cirkulacija, bla bla)..magnezi je verovatno greska u kucanju/izrazavanju trebalo bi da bude magneto terapija i laser...terapijski laser..komplikovano je da objasnjavam sad za sta sluze magnet i laser..al aj ukratko...daju se kod raznih stanja u cilju boljeg lokalnog reagovanja tkiva, bolje cirkulacije, poboljsanja metabolizma na cel. nivou, smanjenja bola, pospesivanja zarastanja (raznih...al nemoj da te to buni zbog priraslica nece one jos vise tu nesto da srastu..nego postoje razne doze za ovo i ono)..al oba su bezbolna (ne osecas ih)...zato postoje razliciti modaliteti, frekvencije i doze ove 2 vrste terapije...U prevodu nista strasno, ne moze da ti skodi, a moze da ti pomogne!
Za ostalo se ne razumem preterano, al se slazem sa Verkom..a Maslacak sigurno zna vise i bolje o ovome ostalom...

I nemoj da se sekiras..nije ovo nista neresivo i koliko se razumem ne znaci da ako imas neku od ovih dijagnoza, ne mozes da zatrudnis i da izneses trudnocu do kraja..jer sve je to idividualno...Znas i meni da su rekli da nema sanse da zatrudnim prirodno zbog onog mioma sto je uz sam grlic i preti da ga skroz zatvori i imam matericu po tipu subseptuma(to je kao neka pregrada) i kao problem je jer ne moze materica da raste kako treba..pa evo vidis gde sam..
I takodje smatram da ti treba dobar doca (svog sam na kraju nasla) koji zna sta radi i gde i sta da trazi i kako da gleda i tumaci nalaze...
Ljubim te puno i nema sekiracije...nista nije izgubljeno [sm=smiley31.gif]

I da dodam...za ovo oko fizikalnu se prvo konsultuj sa dr...ako treba da ides, kad da to obavis..to je u proseku 10 terapija..zato sto ni jedna od ovih procedura NE SME u trudnoci...kao priprema za trudnocu DA...ali od ovulacije nikako...po meni cak treba zavrsiti pre celog novog ciklusa...jer se ne preporucuje i kad imas mecu...pojacava se krvarenje, mogu i bolovi da se pojacaju itd...znaci da se odradi u jednom ciklusu kad nema muckanja i da se zavrsi pre nego dobijes...
I da ne davim vise..iako sam iz struke, reci cu...fizikalna ti nije neophodna!




Jole84 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 17:06:23)

Jolence moje,hvala [sm=smiley31.gif] Sad mi je malo jasnije. Da se priberem,pa ću sve da proučim lepo. Valjda smo same sebi najbolji ginekolozi.
Bitno da je bar otkriveno šta koči..
Hvala vam,vi ste moje doktorke [sm=smiley27.gif][sm=smiley1.gif]




jole82 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 17:10:49)

Dopunila sam post gore...pa vidi..
Naravno da ces da se priberes i to brzo jer ti si jako zence [sm=bravo.gif]
A mi smo tu jedna za druge...kad nazalost u ovoj zemlji moras da budes doktor da bi isao kod doktora...al necemo sad o tome...
Nego drmni ti jednu ili dve (jednu za mene[sm=smiley1.gif]) da se priberes i brigaj mnogo unapred nego da se raspitas za nekog dobrog docu pa da cujes jos neko misljenje...mislim ja bih tako..nem'' pojma...
Al znam da ces uspeti [sm=smiley31.gif]




Jole84 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 18:06:32)

Dakle ti ne bi to preporučila [sm=zmeden.gif] Sad nikako ne bih mogla antibiotike jer sam mućkala [sm=smiley13.gif] da sam znala da su mi ovakvi nalazi,preskočila bih ovu O.Kod doktorke tek u petak,srećom što ste me vi uputile,bar da znam šta da pitam i šta da očekujem.
Sad sam ok i srediće se sve,beskrajno vam hvala [sm=smiley1.gif]




Snekile7 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 18:19:49)

Jole84, nemoj da se nerviras, veruj mi sve ovo je resivo, ne razumem se bas najbolje, ali sta god da je, da se resiti, samo je eto svima nama problem verovatno strpljenje, ali sta cemo, trebace nam neizmerno mnogo. Sta god da je resices nekom vrstom terapije, i bice bebica, ne brini.
Eto ja sam letos operisala 12 mioma , klasicnom operacijom, i sada mi na hsg- u rekli da imam mozda polip mali, pa cu mozda morati na i na histeroskopiju, ali sta da se radi, bitno je da sta god da je , da je resivo...
Pozzz, i nemoj se nervirati, sve ce doci na svoje.




milenatea -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 18:20:32)

jole, nece se videti kad slikas. ja mogu da posaljem mojom postom verki za dz. a ti i ja da se nadjemo da mi das snimke stize joj danas za sutra.




Verolina -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 18:27:01)


IZVORNA PORUKA: Jole84

Ja pokušavam da zakažem ovu moju privatno,pošto na klinici nije htela ni da me pogleda,ne znam šta bih bez vas,ovo je ludnica.

Ma generalno je problem manjka dobrih lekara. Kod vas tamo pogotovo.[sm=smiley13.gif] To je tuzno.
I sad posle Joletovih reci bas sam ohrabrena. Njen septum je skoro isti problem kao dvorogost.




daca77 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 18:31:42)

Jole, sve ce se srediti[sm=smiley31.gif]...ne veruj puno ni tom snimku. Iskreno, ja ne znam zenu koja je radila HSG u Nisu, a da joj nisu nasli neku falinku.
A ti Verka nemoj da kritikujes nase doce sa juga, jer su to vrsni strucnjaci[sm=smiley36.gif]




buba m -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 21:30:56)

Jole84[sm=smiley31.gif] Znam da si se smorila ali ne daj se. Važno je dai si našla uzrok problema. Čim to rešiš eto bebe!




nata11 -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 22:13:34)

Jole bitno je da si otkrila u cemu je problem i sada mozes da radis na tome, glavu gore devojko.




branki* -> RE: Produvavanje jajovoda (HSG) (17.12.2012 22:18:55)

jole[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sledeća stranica >   >>