RE: Čajevi u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Ishrana trudnice



Poruka


jelena038 -> RE: Čajevi u trudnoći (11.3.2010 9:33:52)

jesi. hvala ti puno. mislim, ne pusim, ne pijem, pijem cak i onu folnu kiselinu... a proslu trudnocu... gospode. dok nisam saznala da sam trudna, tj. do 7. nedelje, i pila, i pusila, i gladovala, i nalivala se kafom... prestala sam odmah, sve to, svakako, ali nije mi bilo svejedno. beba je ispala sasvim zdrava, al sad ipak pazim i vise nego sto treba... a ta macina trava, je l bas pomaze? posto sam cula za nju, ali se nekako bojim da pocnem sa tim, jer ako pocnem, strah me da cu se pretvoriti u hodajucu gomilu preparata za zatrudnjivanje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




maslinica -> RE: Čajevi u trudnoći (17.3.2010 13:04:55)

caos zene

evo da napisem nesto sto sam cula u savjetovalistu JOSIF PANCIC...imam upalu mokracnih kanala i pesak u bubregu. uzela sam da pijem caj od brusnoce. i to kupim brusnicu i prokuham i pijem onu vodicu i jedem raskuhanu brusnicu.
elem moja doktorka mi kaze kupi ti sebi uroloski caj za trudnice...kupim i nazovem savetovaliste da cujem kako se pije caj i sve redom....i pitam slucajno, da li sada da iskljucim brusnicu ili smem i brusnicu i taj caj..a ona zene, ma ko vam je rekao da pijete brusnicu, jos trudnica 8. mesec, ni slucajno...kako ljudi tako nemarno kazu da se sve moze...ne eksperimetisite...ja se frapirala, reko srecom pila samo par dana...sad sam uzele da pravim taj caj koji se zove tacno ovako:

'''' caj za uplau mokracnih kanala kod dece i trudnica'''' josif pancic.  ako kom bude trebalo, evo da znate..., on je dobar i kod peska i kamencica u bubrezima

4 supene kasike na 1l vode...u hladnu vodu staviti caj i kuhati DO KLJUCANJA...ne da prokljuca, piti kroz celi dan, nikako piti taj caj sutradan ( taj danas kuhan)....
rekla zena sloboidno piti do kraja trudnoce...
nadam se da ce nekom da pomogne[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Čajevi u trudnoći (17.3.2010 21:51:45)

Kod nas ginekolozi savetuju brusnicu, čak preventivno. Do pre koju godinu su savetovali uvin čaj, a za brusnicu govorili ni slučajno, sada je obrnuto, sada brusnica sme, a uva ni slučajno. 




jacikaci -> RE: Čajevi u trudnoći (17.3.2010 22:03:00)

Jooooj, bezveze![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ja od petog meseca izbacujem pesak, jednom čak i kamenče i pijem bas UVU, ali dala mi dr zeleno svetlo. Ko ce ga znati 100%? Nema veze, nekako mi vise preko k..ca i to opterecivanje, nemoj ovo,nemoj ono... Sutra mi termin i od danas idem na CTG,UZ i pregled svakog jutra (otvorena 3 prsta, jedva me danas pustili kuci, mislili dosla da se poradjam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] a ono imam gljivice jer sam zbog prehlade pila palitrex). Inače, u ovoj trudnoci sam od čajeva pila matičnjak, beli glog, kamilicu, nanu, šipurak... Evo sad gledam ovaj uvin čaj,to je u stvari mesavina uve, kukuruzne svile, rastavica ,breze i vranilove trave. Čitala sam da u trudnoci ne bi trebalo piti majčinu dusicu jer izaziva konrrakcije, a upravo suprotno rusomača se preporučuje zenama koje imaju problema sa zatrudnjivanjem i očuvanjem trudnoće.




bratzz -> RE: Čajevi u trudnoći (17.3.2010 22:03:45)

Meni je dr reko da pijem brusnicu zbog bakterije u urinu.





Anoniman -> RE: Čajevi u trudnoći (18.3.2010 11:45:53)

jacikaci, neko je napisao na forumu da postoji Uva za trudnice, možda je to to?




dejana007 -> RE: Čajevi u trudnoći (29.12.2010 16:47:25)

posto me boli grlo vec par dana resila da pocnem da pijem caj od kamilice - refuz. inace samo sto usla u 6 - ti mesec. sta mislite dal ce biti nekih problema i dal da pijem do dve solje dnevno?




eni26 -> RE: Čajevi u trudnoći (30.12.2010 23:03:20)


IZVORNA PORUKA: dejana007

posto me boli grlo vec par dana resila da pocnem da pijem caj od kamilice - refuz. inace samo sto usla u 6 - ti mesec. sta mislite dal ce biti nekih problema i dal da pijem do dve solje dnevno?

Slobodno , dozvoljeno je piti caj ,al ne bas u preteranim kolic.(5 i vise soljetina dnevno)[sm=smiley36.gif]




dejana007 -> RE: Čajevi u trudnoći (31.12.2010 6:35:03)

hvala eni [sm=smiley1.gif] ja do sad pila jednu dnevno [sm=smiley1.gif] povecacu dozu bar na 2 [sm=smiley1.gif]




~Nim~ -> RE: Čajevi u trudnoći (2.1.2011 14:17:33)

POzz svima [sm=smiley36.gif]
evo mog iskustva sa cajevima.
Hranim se makro-bioticki i vec godinama umesto kafe pijem zeleni ili crni caj (jednu soljicu dnevno).
Kad sam ostala trudna nutricionista mi je rekao da je sve dozvoljeno samo umereno,
ali sam se ipak odlucila da se posavetujem i sa ginekologom i patronaznom sestrom.
Od njih sam dobila isti odgovor [sm=smiley36.gif]

Caj od brusnice pijem preventivno jel sam podlozna infekcijama pa mi ga je ginekolog preporucio.
Nedavno sam imala i problema sa grlom i to sam sredila cajem od zalfije,
ali samo ispiranje. Nije dozvoljeno piti zalfiju u trudnoci, a i zasto bi neko pio tako odvratan caj [sm=zmeden.gif]




Didy -> RE: Čajevi u trudnoći (7.1.2011 11:12:34)

Pijem puno čajeva i pila sam u prvoj trudnoći sve bez ograničenja i ustručavanja negde do 3. meseca. Onda mi je organizam jednostavno prestao da traži i skoro da ih nisam ni pila.
Dok sad drugi put nisam saznala da sam trudna, pila sam kombinaciju čaja od hajdučke trave i žalfije po 1l svakog dana (tako mi došlo, prija mi u poslednje vreme, ništa drugo). I sad sam popila pola litre tog čaja... Ne pijem kafu, ne pušim, to mi je valjda neka kompenzacija. Možda ću da smanjim na 1 šolju dnevno, a sve mi se čini da će mi ga organizam spontano izbaciti.




strahinja11 -> RE: Čajevi u trudnoći (9.1.2011 19:16:35)

Didy, pogledaj na netu nisam sigurna mislim da sam cula da se zalfija ne preporucuje u trudnoci?
Samo pi neku drugu mesavinu...
pozz :**





dejana007 -> RE: Čajevi u trudnoći (9.1.2011 19:55:21)

zalfija ne, izaziva kontrakcije.




Didy -> RE: Čajevi u trudnoći (11.1.2011 9:46:33)

Da, čitala sam. Prestala sam žalfiju. Sad pijem nanu kad mi dođe.




gabrijelaaa -> RE: Čajevi u trudnoći (1.2.2011 18:46:38)

CAJEVI ZA TRUDNICE,KOJI SMEJU A KOJI NE
evo procitajte ovo...mozda nekome i pomogne, meni jeste...




limunada -> RE: Čajevi u trudnoći (1.2.2011 23:09:44)

Ja pijem brusnicu jer imam upalu besike i to mi doktorica rekla litru na dan al ja nepopijem toliko,ma nemogu,al mislim da je brusnica najbolja bar za mokracne kanale.




crazymama -> RE: Čajevi u trudnoći (26.10.2011 23:51:16)

e svasta, ja sam smanjila kafu na 1 dnevno, samo ujutru, a uvece muz i ja skuvamo caj, uglavnom nanu, kamilicu, rtanjski... sta tu moze da bude lose..?




Lilla -> RE: Čajevi u trudnoći (27.10.2011 1:21:38)

Neke vrste caja (kao recimo crni caj) sadrze kofein pa se zbog toga savjetuje oprez u trudnoci. 




Vučica78 -> RE: Čajevi u trudnoći (27.10.2011 8:12:57)

Meni nije jasno kako brusnica može da šteti, kad je to obična voćka. U čaj bi trebalo da ide recimo 5-6 sušenih plodova brusnice u jednu šolju čaja. To je kao da neko kaže: nikako ne jedi jabuku ili dunju u trudnoći. Ako pojedeš pola, gotova si!

Nešto mi to prosto naučna fantastika da nešto što je voće, u tako maloj količini može da šteti. Možda je glupo piti tako po 5-6 šolja čaja na dan. Zašto? Valjda ćete nešto i drugo jesti tokom dana i piti vodu, supe i mlijeko. A ako se popije šolja, pretpostavljam da može da šteti ako je to neka biljka koja je baš moćna kao lijek, pa previše skuplja krvne sudove, ili previše utiče na pritisak ili zgrušavanje krvi. A biljke utiču na sve i na svašta. To nije samo "neka tamo biljka" - svaka ima svoje dejstvo. Čak voće i povrće koje jedemo svaki dan imaju svoje dejstvo, samo što je to jako blago i ne smeta. Bijeli luk je antibiotik širokog spektra, snižava holesterol i krvni pritisak, crni luk poboljšava probavu, drenjine oslobađaju gasova u stomaku, kamilica je isto antibiotik i antiseptik... spisku nikad kraja. Ja mislim ne treba svakako pretjerati sa nečim što se koristi i kao lijek, jer to ima neko dejstvo, a da li je ono za trudnoću pozitivno ili negativno, to sad treba biti stručnjak pa znati.




Inica -> RE: Čajevi u trudnoći (27.10.2011 9:05:39)

Ja isto pijem cajeve.. Ili kamilicu, ili vocne.. Sad koristim od milforda neku mesavinu.. Volim uvece da popijem jedan sa kasicicom meda. Ujutru jedan nes, i to je to.. Ne vidim razlog zasto bi to moglo da skodi..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Čajevi u trudnoći (27.10.2011 9:12:19)

Joj mene su isprepadali uzduž i popreko sa tim čajevima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Evo meni su lično rekli NI slučajno uvin čaj, tako da sam i ja pila brusnicu u trudnoći; pa sad gledam ovaj spisak-žalfiju nisam pila, ali sam se zapirala njome zbog kandide (ne znam ima li isti efekat [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), a za đumbir ne znam šta da mislim... Bila je jedna dokumentarna emisija o starom Rimu gde su žene kao kontraceptivno sredstvo između ostalog koristile i đumbir, a sad se kao preporučuje da ga trudnice piju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ko lud-ko zbunjen!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ana RR -> RE: Čajevi u trudnoći (27.10.2011 9:23:34)

Meni je doktorka rekla da izbegavam uvin čaj jer podiže pritisak. 




soni -> RE: Čajevi u trudnoći (3.11.2011 17:04:09)

ja volim zeleni caj.. nisam mogla da nadjem da li je stetan mozda u trudnoci??? pa ako neko ima iskustvo neka pomogne [sm=smiley1.gif] obicno svaki dan popijem 1-2 solje [sm=zmeden.gif]




Inica -> RE: Čajevi u trudnoći (3.11.2011 18:45:55)

Pa jedino sto zeleni caj sadrzi kofein.. pa treba obratiti paznju koliko dnevno popijes napitaka sa kofeinom..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Sesilija 83 -> RE: Čajevi u trudnoći (5.11.2011 22:43:12)

e a meni je dr preporucila da pijem uvin caj zbog peska, mada ja jedino volim kamilicu i popijem 2/3 solje na dan,...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>