Ushtipak -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (17.1.2014 17:43:47)
|
Zdravo, trudnice! Dani, kako je, javi se? Ne treba da te plasi spinal, a narocito ne price i pricice o tome kako moze da utice na kicmu, ja nisam osetila nista. Totalna anestezija moze takodje da ostavi posledice na mozak, srce, moze da poremeti ceo organizam, postoje slucajevi padanja u komu i da ne kazem cega sve jos, pa i dalje idemo u totalnu kad mora, jer inace kako bismo? Pa isto je i sa spinalom. MOze da se desi da ti nestrucan lekar osteti neki nerv, kao sto moze da se desi da ti nestrucan zubar "opali" anesteziju u pogresno mesto, pa da dobijes paralizu lica. Dakle, moze da se desi, ali koliko je to verovatno? Ako verujes svom lekaru i anesteziologu, budi bez brige, a odaberi ono sto te manje plasi, na kraju krajeva. Ja sam bila na CR sa epiduralnom anestezijom, jer sam se vec pre toga poradjala (bezuspesno) 16 sati, i bilo je super. Doneli su mi odmah bebu da poljubim. A anesteziolog je bio tu pored moje glave i rekao da je pun spric sedativa i, ako se uplasim, da kazem i spavacu u roku od 5 sekundi. Dogovor kucu gradi [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|