RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


ANGY -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (16.2.2010 15:17:43)

Bila sam jutros .A noc kako smo progurali...
Bebac je u redu,cula sam otkucaje mog srculenceta.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Doslo je do krvarenja zbog drugog meska,koji se nije razvio i na UZ se vidi kako se drasticno smanjio.
Ne vredi..Ma sta cu,samo da ovaj bebac bude dobro.Krvarenje stalo.Radila mi je moja dr i vaginalni pregled i kaze da je zadovoljna.Da mi nema te drage i odlucne zene bila bih izgubljena u vremenu i prostoru.Verus,primila sam progesteron,dala opet krv.Sutra idem sa mojom dragom dr kod reumatologa?,pa da vidimo da li cemo ukljuciti i Fraxiparin.
Pao mi je kamen sa srca..bar za sad.
Hvala zenske na podrsci!
Zelim svima sve najbolje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




buhla -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (16.2.2010 15:23:57)

Super ANGY! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
bice sve OK




JULIE -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (17.2.2010 23:15:07)

ZENE POMAGAJTE!Moja trudnoca verovatno ne spada u  rane...Na samom pocetku sam imala krvarenje koje je bilo svetlo roze boje,vise voda nego krv.Zbog kontrakcija pijem ginipral sada sam u wc na gacicama primetila braon krvarennje,nije puno kao kad tokom menstr.obrisete papirom,i ima 2mala komadica zgrusane krvi.Mene nista ne boli sem glave i osecam normalno bebu.Cekam mm da dodje da idemo kod lekara.Jel zna neka sta moze da bude?




cipiripi -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (17.2.2010 23:21:55)

duso mozda je progesteron pao [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ali opet tebi je posteljica uzela ulogu proizvodnje..
idi kod lekara..idi odmah ako moze..nemoj u dz idi u bolnicu..




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (17.2.2010 23:26:57)

IZVORNA PORUKA: JULIE

ZENE POMAGAJTE!Moja trudnoca verovatno ne spada u  rane...Na samom pocetku sam imala krvarenje koje je bilo svetlo roze boje,vise voda nego krv.Zbog kontrakcija pijem ginipral sada sam u wc na gacicama primetila braon krvarennje,nije puno kao kad tokom menstr.obrisete papirom,i ima 2mala komadica zgrusane krvi.Mene nista ne boli sem glave i osecam normalno bebu.Cekam mm da dodje da idemo kod lekara.Jel zna neka sta moze da bude?


samo polako draga.... to što je braon (prljava, tamna ) boja je ohrabrujuće.... polako. sačekaj muža pa kod dr-a ...biće sve ok, dobićeš inekcije Progesterona i moraćeš da miruješ, najverovartnije .... nemoj da se nerviraš!

nego, boli li te nešto? leđa' stomak?





Verus -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.2.2010 3:39:44)

JULIE javi nam se!  Meni se to isto desilo u 16oj nedelji trudnoce-braon krv po malo, ceo dan, i ugrusci...pregledali su me i sve je bilo u redu.  Nisu mi cak nista ni dali u hitnoj, samo me poslali kuci.... Javi se cim stignes, ljubimo te!!




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.2.2010 11:30:03)

JULIE... draga, biće sve ok.... samo hrabro....! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




                                            [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]




ANGY -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.2.2010 11:57:47)

Julie,drzimo ti fige!




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.2.2010 14:24:09)

IZVORNA PORUKA: JULIE

ZENE POMAGAJTE!Moja trudnoca verovatno ne spada u  rane...Na samom pocetku sam imala krvarenje koje je bilo svetlo roze boje,vise voda nego krv.Zbog kontrakcija pijem ginipral sada sam u wc na gacicama primetila braon krvarennje,nije puno kao kad tokom menstr.obrisete papirom,i ima 2mala komadica zgrusane krvi.Mene nista ne boli sem glave i osecam normalno bebu.Cekam mm da dodje da idemo kod lekara.Jel zna neka sta moze da bude?



Ja sam imala ovakvo krvarenje...i na kraju se ispostavilo da su bebe prikljestile posteljicu...pa ja sam zato malo krvarila.... Neznam kako je kod tebe poshto nemash dve bebe (valjda [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image] ) ali nemoj da se nervirash unapred [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




JULIE -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.2.2010 1:38:04)

Zene samo da se javim...Sinoc sam oko 00.30 bila u bolnici,hteli su da me prime na odeljenje ali nije bilko mesta[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ne zbog toga sto je moje stanje bilo toliko hitno vec zato sto nije imao ko da me pogleda.Dezurni dr je imao nekoliko uzastponih CR pa sam ga duugo cekala.Sisao je kao ludak i poceo da urla na jadnu sestru,ja se prestravila[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image]verujte da nisam bila u ordinaciji 5minuta,samo je stavio uz da vidi dal je beba ziva i rekao mi da idem kuci i da ujutru dodjem da mi neko uradi uz i pregled...Jutros sam otisla i hvala dragom Bogu radila je dr koja me porodila,beban je super,normalno se razvija,srce pravilno kuca,grlic odlican.ALI posteljica je previse nisko i najverovatnije je to izazvalo krvarenje,uzela mi je bris,dala da odradim KKS,urin i biohemiju i za 3 ned na kontrolu.Izbacila mi je ginipral i dala utrogestan svako vece po1.Juce mi nije bilo nista,nikakvi bolovi danas me 2puta bas preseklo u stomaku...Napisala je MIROVANJE,a to je jaako tesko sa malim detetom,ja se nasmejala a ona mi je rekla da se uozbiljim i da ozbiljno shvatim sve ovo jer zbog posteljice ukoliko doje opet do krvarenja bice i bebin i moj zivot u opasnosti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




buhla -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.2.2010 8:39:56)

Uh, Julie, poslusaj dr, znam da je tesko sa malim detetom, ali moras i zbog sebe i zbog bebca u stomaku, ali i tog malog deteta da sad mirujes! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] 




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.2.2010 13:08:09)

JULIE draga... angažuj bilo koga da ti pomogne oko malog i uopšte ...
shvati ozbiljno dr reči, znam da ti nije lako ....
samo miruj... ne diži ništa teško ali ni slučajno! ..i što manje na nogama...


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Daca88 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.2.2010 18:09:08)

Cure...hm,ja sad vec nisam rana trudnoca posto sam usla u 5 mesec,ali imam jedno pitanje.
Pojavilo mi se na vesu tackasto krvarenje,kako da opisem?Kao da imam nekoliko bubuljica i da sve krvare.Tako male,okrugle mrljice.Danas sam imala naporan dan.Prvo sam pesacila 4 km,to nije puno jer inace,pre trudnoce sam znala da pesacim i po 10 km,ali na kraju sam pocela da drhtim,vrtelo mi se u glavi,zamaglio mi se vid,i na kraju sam pala u nesvest.Nisam pala u nesvest na putu,ali kad sam dosla kuci samo sam bacila sve kese na pod i srusila se na krevet ko pokoshena travaPrvi put sam pala u nesvest,i prvi put sam dobila tackasto krvarenje,do sada sam krvarila 3 puta u toku trudnoce,ali to krvarenje je bilo redovno,a ne tackasto.
Da li je i tackasto krvarenje opasno?Sada je vec prestalo,trajalo je nekih 5 sati ukupno.Bilo je vidno braon do roza boje.
Ali imam neke slabije grcice,nisu jaki,i stomak mi je dosta trvd[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]




Verus -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.2.2010 18:13:09)

Daco moguce je da imas kontrakcije-treba da legnes na levu stranu i da se malo smiris-zasto toliko hodas??? Mozda si i malokrvna sad vec, pa ti se zato vrti.  Slusaj svoje telo, nemoj ga forsirati-valjda si citala sta se meni sve desavalo, jer sam se pravila ko da nisam ni trudna.  Sada vec, beba polako dobija na tezini,materica je teza i sve to pretstavlja opterecenje za grlic i za telo.  Moras ipak malo vise odmarati.  Pij puno vode (bar litru i po do dve) i ako ti bolovi ne prodju, zovu lekara.




magnetic -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.2.2010 18:14:03)

Zasto ne nazoves svog doktora?

Mislim da je bas tvoj dr. sutra u Sente-u.




Verus -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.2.2010 19:56:50)

JULIE, citam opet da je rekla da je posteljica dosta nisko-moguce je da je placenta previa, tada nekad, hoce da krvari.  Nije opasno dok god znaju da je to dijagnoza, porodili bi te CR.  Gledaj da dobijes pomoc ako mozes (lakse reci nego dobiti znam), ali moras da mirujes koliko mozes-igraj se sa malim na kaucu, crtajte, pevajte, pricajte price gledajte TV, ma bilo sta sto bi ga bar koliko toliko drzalo mirnim bar malo....mislim na tebe!




dakana -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (27.2.2010 11:20:22)

Drugari, treba mi pomoc. Naime, ja sam prokrvarila u 7 nedelji, ne obilno, ali crvenkasto, pa posle braonkasto. Tada mi je dr rekla da mirujem, pijem Utrogestan, a primala sam i injekcije Progesterona (5 komada na svaki treci dan) i hvala Bogu to se vrlo brzo smirilo. Prosli cetvrtak (18.02) sam bila na kontroli i dr mi je radila pregled i vaginalni UZ i rekla mi je da je sve Ok sa bebicom i da nema vise krvarenja i da ce to sve biti dobro. Tada mi je laknulo. Kontrolu mi je zakazala tek za mesec dana. Medjutim sinoc pre spavanja, primetim tamno baron iscedak na dnevnom ulosku (onako kao na kraju menstruacije) i uplasim se ziva. Od jutros nicega nema, cak mi ide neki normalan providan sekret, ali ja ne mogu da se smirim. Zvala sam dr, ali mi se ne javlja. Ima li neka slicna iskustva ili predstavu sta bi to moglo da bude. Sada sam trudna 9 nedelja i 5 dana. Ima li razloga za brigu sta mislite? Hvala na pomoci!




eugenija -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (27.2.2010 11:22:06)

Dakana, virni u OVU temu, možda ti se negde tu krije odgovor, nadam se da je sve ok!




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (27.2.2010 11:23:08)

Dakana, posto nije sveza krv, mozda je to malo zaostalo jos od kad si krvarila pa je sad izaslo, svakako probaj da dobijes dr kasnije, ali mislim da nemas razloga za brigu ako je bilo tako malo i odmah prestalo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dakana -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (27.2.2010 11:25:52)

Jao hvala vam. Ja kao necu da se nerviram, a trcim svaki cas u wc da vidim da se nije opet nesto pojavilo. Bicu mirnija kad se cujem sa dr. Nadam se da nije nista strasno, uf. Uvek neka briga...




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (27.2.2010 14:22:20)

IZVORNA PORUKA: Nedja

Dakana, posto nije sveza krv, mozda je to malo zaostalo jos od kad si krvarila pa je sad izaslo, svakako probaj da dobijes dr kasnije, ali mislim da nemas razloga za brigu ako je bilo tako malo i odmah prestalo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


...i ja mislim da je to zaostala krv od pređašnjeg krvarenja... pogotovu što kažeš da je tamne boje... javi šta kaže doca...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




dakana -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (27.2.2010 19:02:16)

Samo da javim. Cula sam se sa doktorkom i nakon mog objasnjenja kako to sve izgleda, kaze da se opustim, da nije nista alarmantno... A od jutros i nemam vise nikakav iscedak. E sad, pokusacu da se opustim, ako je to ikako moguce...




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (27.2.2010 19:54:39)

... ma ipak je to bio zaostatak... dobro je ! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (5.3.2010 15:37:49)

"Ako je krvarenje iz posteljice, to će se videti na ultrazvuku, a ako je iz grlića, tokom ginekološkog pregleda, pod spekulima."







angelena -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (9.3.2010 12:23:40)

Prvo krvarenje sam imala u 6.-oj nedelji koje je utrogestan posle nedelju dana zaustavio..mislim na braonkasti iscedak,medjutim nije na tome ostalo krvarenje se ponovilo u 12.-oj nedelji koje je izazvao hematom u materici koji je poceo da krvari bilo je kao odliv u menstruaciji.Posle par depo-progesterona i utrogestana i jos kojih lekova i mirovanja nije prestalo nego je idalje smedjkasto sto je vec kako kazu normalno....Nasa beba je dobro i vitalna je sada cekamo posto se hematom spustio cekamo da ispadne....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>