RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


dejana007 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (4.9.2010 10:38:40)

nasla sam odgovarajucu temu za svoj probelm...

ovako, prvo krvarenje sam imala kad trebala da dobijem, u to vreme dokaz trudnoce je bio samo pozitivan test. odmah sam odjurila kod lekara koji mi je prepisao utrogestan 3x2, uz napomenu kad prestane krvarenje da pocnem da ga koristim vaginalno. Tako sam i uradila, krvarenje i bolovi u stomaku prestali za 3 dana i ja pocela vaginalno, ali glupaca 2 stavljala uvece i 2 ujutru a preko dana iskljucila, i nakon 3 dana opet mi se pojavi braonkas sekret. Odmah sam krenula da pijem 3x2 utrogestana i zakazala kod lekara. Na tom pregledu se video embrion od 4,1mm i otkucaji srca, ali je dr primetio da ima manji prolaz kroz matericu koji jos nije zarastao te da pijem utrogestan, mirovanje i kontrola za 2 nedelje.

Kroz par dana braonkasti sekret je prestao ali se od juce pojavio jako cudan sekret, svetlo zuckasti sa nekim crnim tackicama, nema ga stalno, mozda par puta i to uglavnom kad idem na duze u wc. Donji ves mi je cist. Malo sam u haosu... Svaki odlazak u wc mi je stres i jako se plasim sta sad ovaj sekret znaci? Da li je to kraj ili pocetak neceg? [sm=zmeden.gif] Da li je neka imala slican problem? I kada ce ovi raznovrsni obojeni sekreti stati... Plasim se.

Veliki pozdrav za sve!!!




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.12.2010 11:53:31)

juce popodne sam primetila da posle toaleta, kada se obrisem ostaje mali trag na papiru. nije mi licilo na krvarenje, vec vise kao da je sekret poprimio braonkastu boju. nocas sam sanjala jako cudan san, malo sam se uplasila i lose spavala ostatak noci. jutros kad sam otisla do toaleta, vidim na gacicama mali braon trag. kad se obrisem nista ne primecujem. znaci, kao da se javi povrmeno, a povremeno ga nema.
pored toga osecam pomalo ziganje u preponama, ali me kukovi i kicma jako bole i mislila sam da mi je to od kukova, jer me boli malo vislje nego sto su mi jajnici. sad osecam povremeno kao neko ziganje, i napetost u donjem delu stomaka.
po mojoj racinici, ovo nije period kada bi trebalo da dobijem menstruaciju. recimo da mi je neki 17,18 dan ciklusa.

znala sam dispanzer, dezuraju dve doktorke. sestra mi je prpeorucila da pratim sta se desava pa ako se nastavi da dodjem u popodnevnu smenu.

malo je reci da sam isprepadana!! jako se plasim da se nesto lose ne desi sa bebom!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
inace sam sesta nedelja trudnoca. pomozite mi molim vas!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Olga75 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.12.2010 11:58:05)

Macaki , krvarenje moze da se javi u terminu ocekivane mensruacije u tako "ranoj" trudnoci ali najbolje bi bilo da odes kod dr da proveri i ako je potrebno da ti ordinira utrogestan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.12.2010 12:01:39)

olga, nije mi ovo period ocekivane menstruacije. po mojoj racinici je negde oko 17. dana.
oticicu svakako popodne, samo sam htela da cujem vase misljenje. jako sam uznemirena. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Olga75 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.12.2010 12:04:30)

Macaki , samo se smiri . Ne mora da bude basbas nista . Moja snaja je negde oko pete-seste (ne slaze se starost trudnoce po menoreji i velicini tj. otkucajima srca )nedelje prokrvarila , bila je nesto kratko u bolnici , posle uzimala utrogestan i sad je usla u deset_u nedelju. Kazi mi , da li osecas neke bolove?




anajid -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.12.2010 12:11:34)

Macaki,samo polako bez panike.Meni se isto desilo,peta ili sesta nedelja.4 dana sam imala taj iscedak,ali smedje boje,nije bilo krvi.Sve je bilo u redu!Stomak me boleo kao kad treba da dobijem,i imala sam sve takve simtome.Svakako popodne odi doktoru,da se smiris i uveris da je sve u redu![sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.12.2010 12:15:52)

pokusavam da se smirim, ali bas me je ovo uplasilo. jos onaj san od nocas. . ufff

ne osecam bas bolove, pre povremeno negde neki zig. cas i preponama, cas u donjem stomaku.
mene nikada nije stomak boleo pre nego sto treba da dobijem , uvek tek posto dobijem i ovi bolovi mi lice na to.
ali jako je rano, kao sto rekoh, nije ovo period u kome bih ocekivala menstruaciju.

oticicu svakako popodne, mada ne volim sto ne radi moja doktorka.




Olga75 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.12.2010 14:09:00)

Macaki , javi sta je bilo kod dr [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.12.2010 14:24:51)

bila sam kod dr i javljam se. . . .

gledala me je vaginalni ultrazvukom i pise ovako:
u uterusu gestacijski mesak pravilnog oblika duzine 18 mm bez jasnog embrionalnog eha. odgovara 6. nedleji trudnoce. kontrola za 2 nedelje.
dala mi je da pijem utrogestan 100 mg 3x1

jako sam se prepala!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] da li ovo znaci da je mesak prazan, ako se embrion ne vidi?
pitala sam je, kaze da je mozda jos rano i da to nista ne znaci.
ja sam po mojoj i njenoj racunici sada sesta nedelja, i za 2 dana ulazim u sedmu, a po onom tikeru sam tek usla u sestu sto je nemoguce. . .

kada je normalno da se mora videti embrion? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Didy -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.12.2010 0:04:59)


IZVORNA PORUKA: Macaki

bila sam kod dr i javljam se. . . .

gledala me je vaginalni ultrazvukom i pise ovako:
u uterusu gestacijski mesak pravilnog oblika duzine 18 mm bez jasnog embrionalnog eha. odgovara 6. nedleji trudnoce. kontrola za 2 nedelje.
dala mi je da pijem utrogestan 100 mg 3x1

jako sam se prepala!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] da li ovo znaci da je mesak prazan, ako se embrion ne vidi?
pitala sam je, kaze da je mozda jos rano i da to nista ne znaci.
ja sam po mojoj i njenoj racunici sada sesta nedelja, i za 2 dana ulazim u sedmu, a po onom tikeru sam tek usla u sestu sto je nemoguce. . .

kada je normalno da se mora videti embrion? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]


Jedva nađoh na koju drugu temu misliš.[sm=smiley1.gif]
Evo sad sam baš gledala svoj prvi UZ. Tad sam bila 6+1, znači šest nedelja i jedan dan i isto se nije video embrion, ali mi je doktor sa sigurnošću rekao da sam trudna, nije bilo dileme. Zakazao mi je ponovni pregled nakon nedelju dana i tad se embrion video. Mislim da nema potrebe da paničiš, ali ako će to tebe umiriti, svakako idi kod svoje doktorke ponovo u ponedeljak.




minnica -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.12.2010 0:06:10)

Ja sam sad našla svoj nalaz kad mi je dr utvrdila trudnoću. Tad mi je trudnoća bila 6nedelja i 2 dana i registrovao se eho ploda i srčana radnja.




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.12.2010 0:25:46)

eto koliko je to razlicito od zene do zene! sem toga, niko od nas ne moze bas sa sigurnoscu da zna kada se zacece desilo!
prosetacu se u ponedeljak do nje samo da se konsultujem, a onda cu se strpeti do 28.12. da vidimo mi tu bebu sto se krije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Olga75 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.12.2010 0:29:47)

Macaki , cim je tako stidljiva beba mora da je devojcica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image] .
Bice sve to ok , a da li je krvarenje  prestalo ?




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.12.2010 0:34:05)

ijao devojcicaaaaa [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

prestalo, a i bilo je vrlo oskudno. dr je trazila da joj pokazem gacice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image] i kad je videla koliko je to malo, rekla je pa nije to nistaaaaa
pijem ipak utrogestan 3x1. veceras me je bas zigao donji stomak i bio je nekako nepet. cini mi se da je beba jako nisko.




indy_25 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.12.2010 0:41:04)

Moja drugarica vec sam pisala imala je krvarenje ali njoj su ispadali komadi bas je puno krvarila 8 dana i prestalo je samo od sebe. Kada je otisla doktoru zahtjevala je da joj daju neke tablete ili nesto slicno jer je beba bila u redu samo je nenormalno krvarila. Kaze doktor ovdje u NL da su tablete cisti biznis i da one ne pomazu nego krvarenje prestaje samo od sebe i bez tableta. Oni ne daju pacijentima tablete niti bilo sto drugo ako beba ostane ostane ako ne tako se trebalo desiti. I stvarno je tako bilo mojoj drugarici poslije takvog i tolikog krvarenja bez ijedne tablete ili bilo cega drugog krvarenje je prestalo.




Olga75 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.12.2010 10:10:49)

Neki ginekolozi su pristalice da ce sve sto vredi ostati . Meni to zvuci surovo , moze da se desi hormonski disbalans a postoji utrogestan koji ce pomoci pa zasto ga ne bi dali. Mada , mozda sve zavisi i od socijalne politike drzave . Imam dosta prijateljica po "belom svetu " i u puno drzava babica vodi trudnocu , na uz se ide jako retko a velicinu materice mere na opip i malte ne krojackim santimetrom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




dejana007 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (19.12.2010 10:39:16)

U pravu ste. Moja doktorka koja mi je inace pomogla i pogodila terapiju za zatrudnjivanje, kad pocela da krvarim iako imala 2 pozitivna testa, rekla mi je da ne pijem nista, pa ako se odrzi onda o.k, ako ne nista.
Zato ja odmah promenila doktora, koji mi inace prepisao utrogestan 3x2. I sad me evo na pocetku 22 nedelje, a decko se dobro razvija :-) Samo da do kraja sve bude o.k.




lalojedac -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (4.7.2011 10:36:45)

Cao,svima,ja sam nova na ovom sajtu ali vas redovno citam i dosta mi olaksavate muke.Ja i suprug vec 5 godina pokusavamo da dobijemo [sm=duda.gif] i nista.Sada sam na sredini ciklusa imala neku sukrvicu i tada smo imali odnos i neki dan pre i posle toga,medjutim juce mi se pojavila sukrvica i neki braon iscedak i mislila sam da je [sm=hudicek1.gif],ali posle nije bilo krvarenja,a moje [sm=hudicek1.gif] su uzasne i obilne,sad mi se pojavi neki iscedak i malo krvi samo na papiru.Nista mi nije jasno i ne znam sta da radim.Lekar kaze da je to [sm=hudicek1.gif] ali je jako cudna i tera me na razmisljanje.Pozdrav svima




soni -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.11.2011 12:21:06)

ovo me podseca na problem koji ja imam... jutro sam prokrvarila..5. nedelja trudnoce... otisla sam kod lekara i oni su mi izvadili samo krv i to da cekam 2 dana za rezultate.. posto isto u inostranstvu zivim, objasnila sam im kako je to kod nas i da nasi odmah prepisu lek i mirovanje..oni mi kazu da oni to ne rade, ne mogu da dobijem ni UZ nista... moje je samo da cekam, a valjda ce se priroda pobrinuti za sve ostalo.. jako sam uplasena, a nemam kome da se obratim , kad mi svi lekari isto pricaju
imam li neka predlog?? imam mali braonkasto ruzicasti na ulosku i kada se obrisem

IZVORNA PORUKA: indy_25

Moja drugarica vec sam pisala imala je krvarenje ali njoj su ispadali komadi bas je puno krvarila 8 dana i prestalo je samo od sebe. Kada je otisla doktoru zahtjevala je da joj daju neke tablete ili nesto slicno jer je beba bila u redu samo je nenormalno krvarila. Kaze doktor ovdje u NL da su tablete cisti biznis i da one ne pomazu nego krvarenje prestaje samo od sebe i bez tableta. Oni ne daju pacijentima tablete niti bilo sto drugo ako beba ostane ostane ako ne tako se trebalo desiti. I stvarno je tako bilo mojoj drugarici poslije takvog i tolikog krvarenja bez ijedne tablete ili bilo cega drugog krvarenje je prestalo.





Olga75 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.11.2011 12:24:05)

kod nas bi ti dali progesteron i preporucili mirovanje pa sta bude




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.11.2011 12:24:57)

soni, prati situaciju. ako je samo malo jednom, to moze biti zbog razlicitih stvari. gledaj da odmaras sto vise. ja sam isto imala u pocetku malo krvi, dr mi je uradila uz, rekla da se ne naprezem mnogo i nije mi nista prepisala. par dana mi se javljala tako po kap krvi (sem tog dana posle uz kad sam imala vise jer me je "cackala") i samo je prestalo. ne znam koliko ima veze, ali uglavnom se javljala posle velike nuzde tj. pokusaja (imala sam problem sa zatvorom) pa sam to povezala sa naprezanjem.




soni -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.11.2011 12:26:35)

[sm=smiley31.gif] kseno moja




Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.11.2011 12:30:10)

soni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] nemoj samo mnogo da se plasis! kazem smiri se, verujem da ce tvoja mrvica to izdrzati. a kad nije sudjeno da se zadrzi ne pomaze ni sav progesteron ovog sveta (i to sam prosla prosli put).




Verus -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.11.2011 12:32:25)

soni: ako radis uzmi par danas slobodno i lezi, miruj.  I ovde (SAD) je praksa ista, samo sam ja otvoreno rekla dr. da hocu progesteron, jer sam svesna da ako je genetski los plod da nece ostati, i sa tim se mirim, ali ne sa tim da ne ostane zbog progesterona=AKO imas gde drugde da odes i trazis recept za vaginalete, uradi to, ako ne miruj.  Ja sam krvarila u prvoj trudnoci nekoliko puta, zadnji put u 16oj nedelji.  Tad su vec radili UZ da vide da li je sve ok, i beba je mrdala, tako da su videli da je posteljica nisko i verovatno zato.. 

Veruj da ce biti sve ok i pricaj mrvici, salji joj svu svoju pozitivnu energiju.  Zvuci mozda ludo, ali ja sam to non stop radila...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




bea83 -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (8.11.2011 12:37:18)

Podržavam sve ovo što je Verus rekla, znači ako plod genetski nije dobar (kao što je bilo kod mene u prvoj trudnoći) onda ništa nažalost neće pomoći, ali ako je problem u manjku progesterona onda ipak progesteron pomaže da se trudnoća očuva. Verujem da je tebi najteže jer ne možeš da odeš ni na ultrazvuk, već ti ostaje samo da čekaš. Ako ikako možeš uzmi par dana slobodno i miruj.
Krvarenje tog tipa može biti i od hematoma (ugruška u materici) koji nastaje iz raznoraznih razloga, što se meni desilo i krvarila sam dobrih mesec dana. I u tom slučaju terapija je isto progesteron i mirovanje.
Probaj da ostaneš pozitivna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>