|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 22:54:41   
bea83
Moj pije jogurt od 5,5 meseci na šolju i to jedino ide bez problema, sve ostalo voda,čaj,sok par gutljaja i gotovo. Nije da on ne zna da pije, pije sasvim fino, bez prosipanja nego baksuz neće. I ostavim ga tako dan,dva al ništa. Po par gutljaja i gotovo. I odmah mu se po mokraći oseti da ne pije dovoljno tečnosti tako da ja posustanem i vratim flašicu. A mleko ne bi popio iz čaše nema šanse. Tako da sam odlučila da se ne nerviram user posted image Polako kombinujem flašicu i šolju pa ćemo dogurati negde user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
5.3.2014 0:01:14   
Azra_
Bea, jesi li probala slamčicu? Ja sam nakon flašice, bar za vodu, sok(koji ne pije) i sl pokušala gomilu flašica sa piskom. I silikonski, i plastičan i sa zekama i medama. Nije hteo. Samo flašica. Kada smo bili na moru, na plaži, uzimao je naš frape koji je imao slamčicu i bez problema pio. Kažu da deca teže nauče na slamčicu, ali kod nas odmah upalilo. Bukvalno prvi put je video slamčicu i prvi put pokušao, napiso se fino, dok smo mi primetili da on stvarno vuče. Čim smo se vratili sa mora, kupili mu flašicu sa slamčicom i lepo pije... Mada, on sada mleko večernje i noćnouser posted image pije na flašicu, vodu uglavnom iz te sa slamčicom, a mleko i jogurt uz obroke iz čaše. Niču na donje petice uveliko, nervozan je uveče. Da pregutamo i to, pa mu otimam flašicu.

Ne brini. I kod nas je išlo postepeno. Pokušaj sa slamčicom, možda upali.

< Poruku je uredio Azra_ -- 5.3.2014 0:07:45 >


_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
5.3.2014 0:58:40   
Ivanka 75
Sok i caj obavezno dajemo iz case, cak i u prelaznom periodu posle ukidanja flasice kada je pila kao Azrin maleni na slamcicu (jer je zabavo a i prave se mehurici), sve je dobijala iz case.
Jedino vodu pije iz flasice (one kao kupovne flasice vode sa onim sto se podize, sto ga objasnih), ali iz bezbednosnih razloga, da ne prosipa, a i bolje je da joj voda bude na dohvat ruke nego nesto prepuno vestackog secera. Tako da pije vise vode nego bilo sta drugog u toku dana.
Tu flasicu perem redovno, kuvam je u masini za sudove pa nema nikakve mirise, sasvim je ok.
Bea, moras biti uporna i istrajna.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
5.3.2014 0:58:51   
Ivanka 75
Malo pomalo pa smo i cevcicu izbacili, od wgod i 4 mes ne koristi flasicu a cevcicu ima sigurno vise od 6 meseci kako ne trazi.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 5.3.2014 1:02:46 >

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
5.3.2014 7:35:26   
Trcosava
Moja je veća user posted image ali je mleko dugo bilo na flašicu. Sve je pila iz čaše, ali mleko ne. Nije bilo šanse da ga popije iz čaše. Ja sam joj odavno dala onu na pisak što se ne prosipa i nije bilo niakavih problema što se tiče navikavanja, ali su zubi otišli u aut. Tako da, sledeće dete samo voda i odmah čaša. A pije tečnosti nenormalno.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
5.3.2014 8:11:20   
bea83
Ivanka naravno da moram biti uporna, kad odlučim ukinuću mu, ali još uvek nisam čvrsto odlučila. Ne opterećujem se puno, nije ni prvi ni poslednji sa flašicom, masa dece vuče cuclu u njegovoj grupici (a on je najmlađi) koja mi je mnogo gora varijanta, pa bože moj još niko nije otišao u školu sa cuclom ili flašicom. Nemam nameru da ništa forsiram, izbacićemo postepeno i svi mirni. Trenutno imam bitnije stvari sa njim na umu.
I on pije iz te flašice sa pipkom (one od rose) ali ni to mi nije neko rešenje
Cevčicu smo probali, povuče par puta i ništa user posted image

< Poruku je uredio bea83 -- 5.3.2014 8:12:51 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
5.3.2014 9:54:34   
Didy
Ja sam najgora od svih nemajki! Sofiji sam ukinula flašicu s godinu i 2 meseca (a i tad je samo mleko uveče i ujutro pila iz nje, vodu iz čaše) svesna da mleko više neće okusiti, jer sam joj nudila mleko iz čaše i svaki put ga je pljuvala, nije joj se dopadalo. Ni dan danas neće mleko, nema šanse. Traži ga ponekad kad vidi da Stefan pije i čim ga okusi, pljune i napravi facu kao da je probala ne znam ni ja šta. Ne opterećujem se jer popije 1,5-2 dl jogurta uz večeru i/ili doručak. A mleko jede kroz griz, sutlijaš, puding koji joj ponekad dam.
I da, možda bi ona i pila mleko da joj ga zasladim ili da stavim neskvik ili nešto slično, ali sam odlučila da ne radim to ni sa Stefanom, ni sa njom. On pije obično mleko, nasuto u čašu i malo ugrejano. I popije 2-3 dl uz obrok na slamku. Ali zato on neće jogurt ni da okusi, a pio ga ja kad je bio mali. Iskreno, uopšte se ne opterećujem količinama, pogotovo mlečnih proizvoda. Važnije mi je da jedu dosta voća i povrća. Zdravi su, krva slika im je odlična, imunitet na zavidnom nivou, pogotovo njoj i to mi je dovoljan dokaz da ne treba ništa da menjam u načinu njihove ishrane.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
5.3.2014 10:13:33   
bea83
Naravno da nisi nemajka, svako radi prema svom osećaju user posted image
Mi smo imali dugooo problem sa odbijanjem mleka koji je počeo sa 3 meseca, razne smo muke prošli, da bi on tek posle napunjene godine počeo da pije koliko toliko normalno mleko i to samo to uveče, tako da je moj stav verovatno većim delom i zbog toga ovakav. Svako formira svoje priorite prema sopstvenom iskustvu i instiktu.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
5.3.2014 13:00:39   
adulence
Diddy svasta pa nisi nemajka,moja iva je prestala da sisa sa godinu dana i nikada nije htela mleko iz flasice,tako da smo flasicu iz koje je pila vodu i caj zamenila casom,mleko i dalje ne voli,ali jogurt,kiselo mleko i pavlaku jede...a mleko sto ti kazes kroz puding ,griz i sutlijas...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
5.3.2014 13:08:16   
Peace*
Vi se sekirate zbog mleka, ako sam dobro razumela?
Marko ima 3,5g, ne jede ništa mlečno, ne pije mleko, sem 120ml ad mleka (za ceo dan), i ne fali mu ništa.
Nemojte se opterećivati time. user posted image
Luka je prvih godinu dana pio mleko, pa drugih godinu dana samo jogurt, pa onda samo čokoladno mleko, sad ne bira - pije mleko u svim oblicima.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 11:44:30   
little_one
E ja odlucila da presjecem, jutros smo umjesto flasice u krevetu, otisli na solju, piskili (ne moze da kaki na prazan stomak user posted image ) i sjeli da doruckujemo. Dala sam joj prvo mlijeko, onako u casi, pa se zezala vise nego sto je pila, a ni na slamcicu nije htjela jutros a obicno tako i hoce, pa sam joj na brzinu napravila sa tim mlijekom musli i to je pojela....onda smo opet na solju, obavila sta je imala i tako zavrsili jutro. Sad negdje oko 11 sam joj dala vocni jogurt, napravila sa kupinama, medom i opet samo malo muslija da joj zgusne i to je prilicno dobro pojela...i sad je stavila na spavanje...ostalo ide po redu, tako da sam uspjela da se malo organizujem....ici ce valjda kako treba, nije se bunila sto nema flasice, mislim da joj ona i ne znaci toliko, al meni ce znaciti kad se porodim da ona moze da doruckuje a ne da ja dojim bebu i njoj dajem flasicu...user posted image

Tako da, ujutro dorucak sa mlijekom, prva uzina mlijeko, i vecera mlijeko (mislim nesto sa mlijecnim proizvodima) i valjda ce dovoljno da unese...a druga uzina ce da bude voce...imace i dva rucka, sta da radim, dug je dan....oko pola 2 prvi rucak pa uzina oko 4 pa oko pola 6 ce biti drugi rucak kad mm dodje kuci, a onda oko 8 vecera..srecom je pomjerila vecernji odlazak na spavanje pa uglavnom zaspi oko pola 9.

Eto, prvi korak napravljen! user posted image Inace, teze mi pada izbacivanje ove jutarnje nego sto je vecernje bilo..



I da, jedno pitanje, da li mame daju djeci ribu u konzervi? Mislim ni sami je ne jedemo bas cesto, cak se moze reci rijetko, radije je jedemo svjeze pripremljenu....ali da li se moze dati ponekad??? Naravno, tunu bih izbjegla zbog zive, al recimo sardina, ili skusa iz konzerve?

< Poruku je uredio little_one -- 6.3.2014 11:51:21 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 13:17:20   
bea83
ja dajem sardinu Eva iz konzerve, baš je voli

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 13:56:36   
Peace*
KLIK

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 14:44:34   
little_one
auh kakva vijest....user posted image sad i ako sam pomislila da bih joj nekad ponudila, sad mi ne pada na pamet...hvala za ovo....srecom ni mi je ne jedemo cesto pa nam nikako nije dosla na meni....hvala...

Bea i ja sam pomisljala na Evu al sad...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 14:46:41   
Наташица
ја дам понекад и сардину у туњевину. не поједе она много и у главном је у комбинација са још нечим. сардину баш и неће, али туњевину хоће и то са поврћем. није ми имала никад реакцију.

_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 15:51:20   
little_one
Tuna je riba koja dugo zivi i sadrzi u sebi dosta zive, pa se ne preporucuje u ishrani djece i trudnica (a vjerovatno i dojilja) pa samo zbog toga bih generalno izbjegla tunjevinu...

Mislim da cemo se zasad drzati onog sto vec jedemo, pastrmka, oslic i skusa.

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 16:11:27   
Наташица
не дајем пречесто, можда 2 пута мјесечно што се тиче конзерви, али овако најчешће ослић и пастрмку једе.
али негдје смо пронашли да скуша није добра за дјецу и труднице и још пар неких морских риба. то је више муж читао и истраживао. не сјећам се разлога. тако да све што јој дајем то су мање количине, иако би она радо појела и више.

доста тога јој дајем само водим рачуна о количини, ако је нешто што би могло изазвати реакције. једино сам строга и вјечиту борбу водим са свима у вези слаткиша. не дам јој слатко, једва да седмично поједе бананицу или пола киндера. лудим од маме и свекрве у вези тих слаткиша. такође и грицкалице. можда неки смокић, али врло ријетко.

< Poruku je uredio Наташица -- 6.3.2014 16:12:06 >


_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 16:26:06   
little_one
Skusa iz istog razloga kao i tunjevina....mi ponekad jedemo skusu pa i sam i njoj dala par puta al tek nedavno smo i nju uveli....evo KLIK

I mi ne jedemo ni slatkise ni grickalice....tek ponekad dobije red kinder cokolade al baaaaaaaas rijetko...smoki jos nismo probali, ni bananicu, jedini slatkis koji je probala je ta kinder cokolada i dam joj kad pravim kolac za nas, jer ne pravim puno slatko i to obicno dam poslije rucka...generalno te industrijske preradjevine izbjegavam...domaci slatkis je ipak na prvom mjestu ako ga dajemo user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 6.3.2014 16:29:11 >

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 16:37:05   
Didy
Mi jedemo skušu bar jednom mesečno, a jela sam je i u trudnoći, dajem i deci. Znala sam za tunu, ali nisam za skušu. user posted image


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 16:38:57   
Наташица
ма ужас. све нам је загађено, још после овог рата ко зна шта су све бацали по овом балкану.

ја нисам у трудноћи скуши ни окусила, а ни дјетету нисам дала још никако. мораћу јој дати да проба.

ЛО, исто тако. ако правим слаткиш, то је нешто што није много слатко и тад избјегавам да дајем.
е да, дам јој плазму да грицка, али плазму ја обожавам. она јадниче поједе једно два штапића, остало ја све user posted image

< Poruku je uredio Наташица -- 6.3.2014 16:48:51 >


_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 16:44:56   
little_one

IZVORNA PORUKA: Didy

Mi jedemo skušu bar jednom mesečno, a jela sam je i u trudnoći, dajem i deci. Znala sam za tunu, ali nisam za skušu. user posted image



A provali da na ovom linku kazu da je konzervisana skusa bolja od obicne...tu sam malo pod upitnikom...znala sam da skusa dugo zivi, al sam nekad bas gledala kolicine zive u ribama....generalno sve ribe koje duze zive nakupljaju zivu, cini mi se da je skusa bila najmanje zlo al sad vise nisam sigurna....i mi volimo skusu, pogotovo ljeti na rostilju...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
6.3.2014 20:30:54   
Misha i Ljisha
Dunja jede ribu ali iskreno ne jede svake nedelje, nekad jede dva puta nedeljno nekad jednom a nekad nijednom. A iz konzerve je probala samo tunjevinu i to dva puta. Ok joj je ali nije luda za tim ukusom dok svezu ribu koju ja ispecem voli.

Dunja je probala smoki nedavno i to tako sto smmo bili u gostima, meni bas nije bilo svejedno ali sve je proslo ok. Njoj se u principu svidjaju slane stvari a za slatkisima nije luda. Cak ne pojede ni celu bananicu. Sto mi je super dok moje kolace bas voli, ali to su sto ja kazem babski kolaci, vise hlebasti kao npr onaj kolac sa pobockanim visnjama i td. Tako da se oko slatkog ne sekiram. Vise me brine da ce biti slani gricko manijak. Ja joj ne dajem nista kuci da gricka ali joj ne branim kad odemo negde. Sva deca grickaju pa bi i ona. Sto je naravno normalno.

Sto se tice mleka ja cu jos jednom da probam (vec sam pisala da sam probala i domace i kupovno i sa medom na pisku i da zasladim i da stavim neskvik i nista nije htela) ali sad cu probati na slamcicu da ne kazem skoro sve varijante. Pije dosta jogurta tako da joj mleko nije preko potrebno a i dalje sisa (doduse ostao nam samo vecernji podoj) tako da cu polako, mozda i zavoli.

Inace Dunja ima neki detektor u sebi, ne voli salame, virsle i tako te mesne preradjevine (od kako smo u hotelu pa za dorucak svasta sluze ponudila sam joj skoro sve jer nije htela da jede prva dva dana) i to sam joj ponudila vise puta i svaki put je ispljunula. Mirna backa sto bi se reklo. Lepo se mi drzimo nase slaninice hehehe..Ionako kuci nemam nikad salame i tako tih stvari jer imamo kobasice, sunke i slanine.



(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
27.3.2014 6:50:49   
Misha i Ljisha
Mame ja sam kupila jagode, lepe su, jeste da su na izgled plasticne ali mirisu i kad se zagrizu unutra su crvene i socne. Razmisljam se da li da joj dam da proba ili ne. Da li da cekam ove nase domace iz baste? Ja licno obozavam jagode. Jela sam ih i tokom dojenja i tokom trudnoce. Da li to znaci da moja cerka nije alergicna ili ipak moze postojati mogucnost alergije na jagode. Mislim znam kako se uvode namirnice ali sad sam se nesto pomutila s ovim jagodama.
nisam joj jos uvek dala ni borovnicu (iako pise da borovnicu deca mogu jos od 8 meseci jer ona ne spada u istu grupu voca sa jagodama i malinama), a nisam ni brusnicu, ni sumsko voce. Mislim iskreno da nam je samo to ostalo od namirnica da uvedemo plus kikiriki koji nemam pojma ni kad cu joj dati jer je meni muka od kikirikija.




< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 27.3.2014 6:52:08 >

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
27.3.2014 13:36:52   
little_one
Veca vjerovatnoca je da ti odreaguje na hemikalije kojima su prskane...ja bih sacekala domace iz baste, makar znas sta ces da das djetetu...a ne mora da znaci da ako nije odragovala na jagode tokom dojenja, da nece ovako...u svakom slucaju polako ih daj, i barem eliminisi mogucnost da odreaguje na otrove jer te plasticne kako ih s pravom zoves su prskane i to debelo da bi tako izgledale i imale ukus....nismo daleko od domacih, jos nekih mjesec dana user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
27.3.2014 16:08:02   
Наташица
и ја бих сачекала домаће. ја нешто никако не подносим куповне, тако се отрујем од њих то је чудо једно. поједем пар и већ ми се желудац заврне, мучнине, чудан укус у устима и исповраћам се. док на домаће ниакд, ни на шумске. могуће, што каже Литл да ми смета нешто од хемије. бојим да би и дјетету могло изазвати исту реакцију. тако да још нисам дала, само сокић од јагоде.

_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici veruju zato što je ona rodila ćerku koja je rodila to unuče...
Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here