|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vodenjak
11.1.2015 15:07:33   
Trcosava
KAd već imamo temu user posted image

Moj je posle jedno 3 sata kontrakcija sam pukao na stolu za CTG user posted image i osetila sam samo vodu kako izlazi iz mene user posted image govorim mm da kaže sestri da mislim da mi je pukao vodenjak. Srećom pa je box odmah pored - stojim na nečemu a iz mene curi user posted image

Sad sam imala frku u slučaju da sam poviše otovrena ako pukne da ne povuče pupčanu, ali pošto nisam ne mislimmnogo o tome.

Koliko sam ja skapirala nema tu nešto mnogo vode, mislim kad je normalan slučaj. Tako da mogu da verujem da kad curka po malo da žene ne kapiraju. Još ako ima pranje pojačano...

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Vodenjak
11.1.2015 15:09:00   
branki*
ja saM mislila da tu ima oko litar vode minimumuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Vodenjak
11.1.2015 15:21:12   
Kata90
Meni opet uopste nije hteo da pukne vodenjak.....bila sam vec skroz otvorena i lezala sam u bolovima i na kraju je babica probusila prstom.....

_____________________________

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Vodenjak
11.1.2015 15:24:12   
jabudic
Meni je u prvoj trudnoći pukao vodenjak u 1h, otišla u bolnicu bez bolova, tek oko 6-7 krenule prve kontrakcije. Da napomenem da mi je dva dana prije pucanja curkala voda, koristila sam one uloške za posle porodjaja, vjerovatno je bio malo oštećen.

Drugi put sam doššla u bolnicu potpuno otvorena, ali smo čekali da se beba malo spusti, Priključili su mi indukciju i posle 5 min mi je pukao.

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Vodenjak
11.1.2015 15:40:39   
choopa choops
Evo koliko ima vode user posted image
Budući da je djetetovo zdravlje povezano sa stanjem plodove vode, liječnici tijekom trudnoće ultrazvukom redovito prate količinu plodove vode. Ona se u početku trudnoće stvara izrazito brzo, a na kraju dolazi do relativnog smanjenja njezine količine. U 12. tjednu njezin volumen iznosi otprilike 40-50 ml, a u 20. tjednu oko 800-1500 ml. Obično se smatra da je do 18. tjedna trudnoće volumen plodove vode proporcionalan težini djeteta. Drugim riječima, ako nema dovoljno plodove vode, to je znak da dijete raste sporije. Volumen plodove vode ovisan je i o individualnim karakteristikama organizma buduće majke. Prosječna količina varira između 1 i 1,5 litara, a između 37. i 38. tjedna iznosi oko 800 ml.

Preuzeto sa roditelji.hr

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Vodenjak
11.1.2015 16:48:49   
branki*
pa,eto,znaci ima puno vode,ipakuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Vodenjak
11.1.2015 21:43:48   
Tiziana
Meni je vodenjak pukao da ja to nisam uopste provalila.Jesam ja u tom periodu isl amilion puta u wc,sto zbog piskenja sto zbog dijarejice koju sam imala,ali sam tek kad sam stilga u bolnicu od dr zasnala da mi je vodenjak pukao. meni uopste nije curela voda.ali imajuci u vidu kad je mogao da mi pukne vodnjeak,do prvih bolnih kontrakcija je proslo mozda pola sata do sat. sve je islo jako jako brzo. oko 1,pola 2 mi je krenulo to ucestalo piskenje/dijareja i blagi menstrualni bolovi,u 4,pola 5 sam stigla u porodiliste i bila 6 prstiju, i u pola 8 se porodila.beba karlicna,a one idu sporije jer nemaju cime da guraju.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Vodenjak
12.1.2015 19:26:56   
Anoniman
tvrdim da je grozan nacin da porodjaj pocne pucanjem vodenjaka! prvi put sam usla u porodiliste otvorena 1 dlan (pre toga 2 dana imala bolove), pa mi ga je dr odmah probusio jer je bio napet. posle nekih 5 h sam se porodila.
a drugi put mi je vodenjak pukao 17 dana pre termina, jer sam se preforsirala. spremala slavu kod nas, pa posle 5 dana kod mojih, dosli sa slave, ja legla da spavam, ustala u 5 ujutru do wc-a, i na pola puta mi pukao vodenjak! znaci definitivno beba nije trebalo da se rodi tada, nego sam je ja pogurala svojim nerazumnim ponasanjem.
kod kuce mi je isteklo prilicno plodove vode, prvo je tu bucnulo na pola predsoblja, pa dok sam lezala na boku isteklo po podu dnevne jos ko zna koliko, pa dok smo stigli u porodiliste, priprema blabla.. i dok sam ja bez bolova lezala do rucka kada su tek poceli polako bolovi isteklo sve! kada sam se na kraju u 20 h porodila nije ostalo nista, pa sam se potpuno na suvo poradjala. i to mi je palo najteze od svega, ni kontrakcije mi nisu tako tesko pale kao taj kraj. osecala sam se kao da sam sva odrana iznutra.
prvi put sam imala mnogo tezi porodjaj, jer je od pocetka prvih kontrakcija do porodjaja proslo skoro 3 dana, beba krupna, ja sitna, ona se zaglavila, stavila ruku iznad glave.. ja otvorena skroz, a beba se navodno ne spusta pa su mi gruvali i gruvali indukciju kao sasavi da se beba spusti, a ona zapravo zaglavljena bila. ali sam cin radjanja mi je bio laksi, jer nekako kad krenu naponi, beba sama sklizne. mnogo je lakse kad ima plodove vode!!!
inace obe sam rodila iz jednog napona. znaci prvo guranje, ali bez izdisanja, samo guraaaaaaaaaj, bez prekida i gotovo. tako i ovo malo zgepce.
jos ne napisah da mi je 3,4 dana pre pucanja vodenjaka krenuo neki bledo bledo roze sekret, kad piskim pa se obrisem ono bledo roze. padne kap dve u solju i malo ostane na papiru. isla sam kod dr tada ali nista za to nije rekla, kao telo se sprema za porodjaj. ali kada mi je pukao vodenjak, ja sam pocela da sumnjam da je to sve vreme oticala plodova voda. tj. da je mozda bilo visoko naprsnuce vodenjaka. jos sam dobro prosla jer je proslo puno vremena do porodjaja, moglo je biti svasta.

(odgovor članu Tiziana)
  Direktna veza do poruke: 108
   RE: Vodenjak
12.9.2015 14:48:01   
adulence
Sad ce sigurno moje rr drugarice da pomisle,krenulo je...ahahha
Nije ,nije jos...
Nego citam posto mi prvi put nije pukao vodenjak,sad se informisem u slucaju da pukne...i u mojoj glavi je to izgledalo ovako,pukne vodenjak ja sacekam da iscuri,sredim tu vodu ,pa na tusiranje....a svuda citam nakon pucanja odlezati i bez tusiranja u porodkliste,da li moze objasnjenje...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Vodenjak
12.9.2015 14:57:23   
Lisa Simpson
Ado pogodila siuser posted image user posted image baš sam evo prva ja to pomislilauser posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Vodenjak
12.9.2015 15:07:21   
MAMAMAJ
Ada, zezaš ti nas malo. user posted image
Prvi put mi pukao noću, puno baš iscurelo, ali ne sve, curkao pomalo još sl nekoliko sati, zajedno sa sluzavim čepom, bljaaaaak. Kad sam ustala, istuširala se, stavila peškirić u gaćke i u porodilište.
Drugi put napukao popodne, malo curkalo, ja ležala pola sata, ustala, istzširala se, isti scenario s peškirićem i u porodilište. Prestao da curi, pa ga dokrajčili oni tamo. user posted image
Eto. user posted image

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Vodenjak
12.9.2015 15:14:08   
Valerie
meni je pukao u porodilistu. da je kod kuce malo bih legla pa krenula. brisnes se vlaznim maramicama, bolje se ne naprezati oko ozbiljnog tusiranja, to zaista nije vazno.
bas me je zbunilo koliko je to bila potpuno providna, cista voda, kao da sam prosula dve case tople vode.

< Poruku je uredio Valerie -- 12.9.2015 15:17:33 >

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Vodenjak
12.9.2015 15:16:19   
Mariya
Prvi put mi je pukao vodenjak u porodilištu i tada me je dr terao da ležim pa sam ležala, ustajala sam kad su mi radili klistir, na wc, tuširanje i na sto za porođaj znače ležala sam svo vreme.
Drugi put mi je pukao kod kuće, probudio me zvuk "plop"user posted image i osećaj kao da sam se upiškila. Ustala sam, spakovala torbu (jer nije bila spakovanauser posted image ), stavila uložak pošto je curilo kao ludo, obukla se, probudila muža i rekla da me vozi u porodilište. Tamo sam sedela na lopti dok nisu krenuli naponi, iako je dr rekao da to ne bi trebalo tako već da ležim, ja sam ga molila da me pusti da se ljuljuškam na lopti.
Prvi put mi je bila bistra, sa malo rozikaste sluzi što je bilo od otvaranja grlića, jelte i količinski malo. Drugi put je to curilo i curilo, nisam mogla da verujem kolika je to količina vode bilauser posted image
Nisam se tuširala jer se u porodilištu tuširaš nakon klistira, i nekoliko sati posle porođaja, gde da se kupam i kod kućeuser posted image Eto ja sam oba puta različito, ti odluči šta ti se čini boljeuser posted image


< Poruku je uredio Mariya -- 12.9.2015 15:20:04 >

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Vodenjak
12.9.2015 21:14:13   
adulence
Samo me je zanimlo da li stvarno mora da se odlezi da ne zeznem nesto....

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Vodenjak
12.9.2015 21:35:29   
cockic
Prvi put mi busili oni,drugi put samo.ali u mom slucaju to je bilo malo vode,osecaj kao da sam se upiskila.pukao je oko 03h ja se nesto okrenula u krevetu i oseti neku vodu.ustanem odem u wc nista,vratim se u krevet isto legnem kad opet.i onda sam vec bila sigirna da je vodenjak i voda je bila svetlo roze.tako da samo sam stavila ulozak,probudila muza,zvali mamu da je muz doveze da cuva sina.kad ono auto to vece nije hteo da upali,to je najbolji deo mog odlaska u porodiliste user posted image isli taxijem.
meni vodenjak pukao u 03h porodila se u 13h.ali kontrakcije nisam ni imala dok mi nisu dali indukciju oko pola osam ujutru.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Vodenjak
12.9.2015 22:08:31   
dijana1*
Adulence ne znam ni ja u cemu je fora ali prvi put to nisam znala. Lezala sam na krevetu i osetim gace mokre. Pomislim da sam se malo upiskila, odem u vc i vratim se u krevet kad ponovo mokro. Ponovo odem u vc i vidim krv. Bas sam se uspanicila, brzinski istusirala i pravac porodiliste. Nisam ni znala da treba da lezim.
drugi put su mi busili vodenjak u sali.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Vodenjak
12.9.2015 22:18:49   
jess021
Evo mene streberke iz skoliceuser posted image
Nama su rekli da postoje dva tipa prskanja vodenjaka, ono kad bas pljusne veca kolicina vode i tad odmah treba da se ide u porodiliste i ono kad curka pomalo i to proveris sa mrezastim uloscima, ako napuni 2-3 kom na svakih 15 min onda opusteno imas jos sat-dva da odes.
Nije nam niko spominjao lezanje.
Inace u apoteci ima da se kupi indikator plodove vode, nesto kao dnevni ulozak koji poplavi ako je u pitanju voda iz vodenjaka.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Vodenjak
12.9.2015 22:38:17   
adulence
E pa dobro je prikupiti sve vase informacije...sad mi je lakse...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Vodenjak
12.9.2015 23:07:09   
Bekolino 25
Eto sada mene zbuniste ja mislila da imam vremena od pucanja vodenjaka a sad ima i u spavacici da krenem kada to po vama znaci uzbuna

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Vodenjak
13.9.2015 0:48:35   
Mariya
Pa imas vremena,nije to da ti pukne vodenjak i porodiš se u roku od 5 minutauser posted image
natenane se spremis i kreneš u porodilište.
drugo je kad ti buše vodenjak na stolu,tad si vec otvorena i tu porođaj ide brzo.

(odgovor članu Bekolino 25)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Vodenjak
13.9.2015 0:48:57   
Bekolino 25
Ja planiram ali planiram ako me strah ne natera da krenem kada kontrak.budu na 5min e sad sta mislite jel to rano ili kasno?

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Vodenjak
13.9.2015 8:31:04   
Anoniman
meni je sa unom pukao vodenjak tj bilo je naprsnuce vodenjaka, ali visoko, ja sam mislila da sam se upiskila ali odem do toaleta vidim ne staje, otisla sam posle pola sata u bolnicu, jer veoma je vazno da se dobijaju inekcije protv infekcije koje su bitne za mamu i bebu jer sam ja kontrakcije dobila tek nakon 24 od pucanja vodenjka..

(odgovor članu Bekolino 25)
  Direktna veza do poruke: 122
   RE: Vodenjak
13.9.2015 8:49:11   
wivern

IZVORNA PORUKA: adulence
..a svuda citam nakon pucanja odlezati i bez tusiranja u porodkliste,da li moze objasnjenje...


Tako su i nama u skolici rekli, ali samo ako ti iscuri gomila vode odjednom. Treba se primiriti, ne mora biti nuzno da se odlezi.
Meni nije pukao vodenjak, tako da ja ovo nisam mogla u praksi da isprobam user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Vodenjak
13.9.2015 8:54:13   
emicaa
Ovde je onda sve drugačije,pukao mi vedenjak ujutru oko pola 7,u pola 8 sam otišla u bolnicu,uradili mi ctg i poslali me dva sata u šetnju,pa opet ctg pa ponovo u šetnju.Legla sam tek kad su me uhvatili baš jaki bolovi.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Vodenjak
13.9.2015 9:03:38   
Trcosava
U slučaju da izleti velika količina vode, a vi ste otvorene - onda mora da se leži. Razlog - da slučajno tolika voda ne povuče pupčanu vrpcu.

E sad, da li to važi i kada je beba glavom na dole, to ne znam. Sećam se sad sa Lukom, dr je prvo rekla i da krene voda, nemoj da paničiš jer nema gde da ode. Pred kraj kad sam bila mrvicu otvorena mi je rečeno ako slučajno pukne, da zovem hitnu i da legnem dok ne dođu po mene.

Napominjem da nemam pojma da li to važi i za bebe koje su već glavicom na dole.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here