Labavi kukovi (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Anoniman -> Labavi kukovi (23.9.2009 16:31:41)

Mi smo sada sa UZ kukova. Na UZ su u redu, ali kada mu je dr pregledala reka je da je jedan labav i da nosimo siroki povoj do 6. mjeseca. Ja sam mu skinula povojj posle 40 dana, ali sam mu po noci stavljala. Sta znaci ono + ili - sto stoji pored lijevi kuk- desni kuk?

Pise: PRVI PREGLED okostavanje desni +
                                                     lijevi -


       DRUGI PREGLED okostavanje desni +

                                                      lijevi +
Mene samo zanima sta znaci labavi kukovi? skoro svima su rekla: labavi kukovi, nastavite sa sirokim povojem.




Jeca* -> RE: Labavi kukovi (23.9.2009 20:05:25)

ja sam postavia tabelu sa tumacenjem tih oznaka na temi Siroki povoj, cek da proverim...




Jeca* -> RE: Labavi kukovi (23.9.2009 20:12:06)

ups...nije to to, ja sam postavila tabelu tumacenja onih oznaka Po Grafu. Mi smo jako dugo nosili sirok povoj, pisala sam o tome u onoj temi. Na kraju sam vodila Luku kod ortopeda na pregled i dao mi e zeleno svetlo da skinem širok povoj. Sad kad sam guglala vidim da mnoge majke pišu o "labavim kukovima" ali verujem da si to i ti uradila i već pročitala. Pa možda da konsultuješ ortopeda? ipak bolje zna nego pedijatar




Anoniman -> RE: Labavi kukovi (23.9.2009 21:18:19)

Da, po onoj tabeli kukovi su mu ok. Ib su njemu sto je prilicno ok. E sad, dva djecija fizijatra su ga gledala, i niko nista nije rekao, sem kad sam ja pitala, o potvrdili mi da jesu malo labavi, a to se da ocekivati od hipotone bebe. Na UZ je sve u redu, tako da smatram da ta labavost ne moze dovesti do necega sto se do sada nije pojavilo. Kad si vec tu Jeco, jel mogu Davidovu pisu  da slikam, mislim da mu je kozica zarasla, pa hocu curama da pokazem, jer mozda i nije. 




oliveradj -> RE: Labavi kukovi (24.9.2009 8:27:47)

Sve će se to ispraviti samo nosite široki povoj. Uglavnom privatni pedijatri preporučuju široki povoj duže da se nosi i ako na UZ pokaže da je sve uredu kad su devojčice u pitanju. Ja sam držala još malo posle UZ, mada sam mogla i više!




Stranica: [1]