Posledice od VTO (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


Meisje -> Posledice od VTO (16.8.2014 22:49:10)

Vidim da ne postoji posebna tema za simptome posle postupka vantelesne pa ne bi bilo lose da razmenimo iskustva...

Mene nisu izricito upozorili ni na kakve opasnosti tako da pretpostsvljam da su retki slucajevi sa nekim ozbiljnijim posledicama.

Pitanje za zene koje imaju vto proces iza sebe.: Odkad sam pocela da dobijam menstruaciju posle porodjaja, znaci sad nekih 10ak meseci, imam strasno bolne ovulacije, je l ima neko slicno iskustvo ili zna zasto je to tako?




Torbica -> RE: Posledice od VTO (16.8.2014 22:53:40)

Ne znam za ovulacije, ali moja kuma je usla u menopauzu, sa 38 godina. Nije joj uspela VTO, na kraju je usvojila devojcicu.




Meisje -> RE: Posledice od VTO (16.8.2014 22:56:55)

Svaka cast za usvajanje[sm=bravo.gif]

Ne znam, bas osecam kako jajnici rade I jak tup bol.. Kao da imam mnogo jace ovulacije.. Meni pada na pamet da je to od stimulacije...




Torbica -> RE: Posledice od VTO (16.8.2014 23:02:19)

Kaze da joj je ginekolog rekao da je ceo postupak ucinio kao da je 20 god starija, ginekoloski gledano. Od starta je na supstitucionoj hormonskoj terapiji, uzima estrogen. Pretpostavljam da je sve to individualno.
A moje kumce je bilo 11 meseci a sad krece u skolu, sunce nase.
Necete verovati ali njih dve fizicki toliko lice da se svako odusevi, kao "ista mama". Kad kazemo da nije njena, niko ne veruje!




Meisje -> RE: Posledice od VTO (16.8.2014 23:23:42)

Jao bas mi je drago, to je divno! Pretpostavljam da kad se dete tako rano usvoji stvarno dozivis kao da si ga rodila..

slazem se da je individualno, zato svaka osoba dobije razliciti broj jajnih celija sa istom terapijom..

ne znam, meni se sve to tako brzo desilo da ja sad moram da se podsecam da sam radila vto!

trebala bi I na redovni gin pregled pa da vidimo kakva je situacija...




mirkam -> RE: Posledice od VTO (17.8.2014 12:21:38)

Ja nisam primijetila nikakve promjene u odnosu na ranije, osim sad sto me kad dobijem nista ne boli.Prije porodjaja, prva dva dana kad dobijem stomak me rasturao, to su bili nesnosni bolivi. Mada, ja sam se i tokom samog postupka naslusala raznih prica, te strasno gojenje od terapije, te pojacana maljavost, i jos svasta nesto..nista ja to imala nisam, sve normalno, kao da je sve islo prirodnim putem.
E sad, ovo sto kaze Torbica, vjerovatno je da neki trag ostane u smislu tog ranijeg ginekoloskog starenja, ipak su to hormoni, stimulacija..ne znam. Ja za sada, ne vidim nikakve promjene..




Meisje -> RE: Posledice od VTO (17.8.2014 14:09:48)

Znaci tebi su pozitivne posledìce [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Da, to je vrlo logicno za starenje samo svi imamo razlicite rezerve pa je opet individualno




branki* -> RE: Posledice od VTO (17.8.2014 14:33:03)


IZVORNA PORUKA: Meisje

Znaci tebi su pozitivne posledìce [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]


meni su pozitivne posledice[sm=smiley36.gif],zatrudneh prirodno posle prve vto,hvala bogu.
elem,zaista nisam primetila nikakve posledice da imam.sve je uredno,brisevi,papa,jedino sto nisam kontrolisala su hormoni,ne znam da li je tu doslo do nekih oscilacija.




Maslacak15 -> RE: Posledice od VTO (17.8.2014 20:05:49)

Mejsije ja mislim da je to pre posledica trudnoce i porodjaja nego cinjenice da si radila VTO. Ciklus se cesto promeni posle trudnoce, ipak je to intenzivno iskustvo u svakom pogledu. I moj je ciklus prilicno obilniji, ali ne boli uopste za razliku od perioda pre prve trudnoce a nisam radila VTO. Dok sam bila mladja oci su mi ispadale od bolova kad dobijem, povracala sam pola dana, otkako sam se porodila sve je prestalo. VTO je neosporno zahtevna za telo i dusu ali mislim da se radi o trenutnim stvarima dok je proces u toku.
Nema dokaza da VTO ostavlja trajno stetne posledice na organizam zene, Sto se tice starenja reproduktivnog sistema to je relevantno samo za zene koje u postupak krecu sa jako smanjenom rezervom i to lekari obicno uzimaju u obzir pri izboru stimulacije. Inace zene sa prosecnom rezervom mogu da imaju veliki broj postupaka ako je neophodno. Radi se o identicnim hormonima koji se inace proizvode u organizmu, tako da ne stoji da je u pitanju nekakva strasna hemija.
To jeste jako tesko dok traje, znas i sama bolje od mene,s trepnja neizvesnost itd , jos narocito ako ne uspe iz prve, ali ja mislim da je neopravdano strahovati od trajnih posledica.




Meisje -> RE: Posledice od VTO (18.8.2014 9:55:44)

Maslacak menstruacije I pms su meni isti, ovulacija je ta koja se promenila, pre je nisam osecala a sad je vise osecam od posle kad dobijem..Al moguce I to da je od same trudnoce, mirovali dugo jajnici[sm=smiley1.gif]




Maraj -> RE: Posledice od VTO (23.12.2014 22:22:55)

Uh malo se smirih kad procitah pist od maslacka. Vec sam pocela da panicim kako sam pocela da citam postove. Ja sam imala jednu vto. Nazalost neuspesnu. Za sad ne primecujem nista drugacihe al ipak je proslo mesec ipo od vto




Stranica: [1]