|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Anemija kod dece od dve godine
23.9.2014 9:28:45   
Maria79
Zdravo svima!
Ovde sam da podelim svoje iskustvo kao mame dvogodišnjeg deteta koje je blago anemično. Moj sin ima 23 meseca, drugo je dete imam i devojčicu od 5,5 godina (koja ima izvanrednu krvnu sliku). Još uvek nije primio vakcinu MMR upravo zbog niskog nivoa hemoglobina koji nikako da pređe 100. Taj problem se javio oko prve godine života, trebalo je da krene u vrtić i krenuo je ali je kad god krene on pokupi neki virus ili prehladu. Nekoliko puta je imao bronhiitis tako da su nam preporučili da malo sačekamo. To gvoždje nam je bilo nisko uvek negde izmedju 90 i 100 i mi koristimo već skoro godinu dana taj preparat ferum lek koji su nam preporučili ali nema nekih rezultata. Doduše nismo ga koristili baš svakodnevno a i pravili smo pauze kad je bio prehladjen. Dojila sam ga do 12 meseci a zatim je pio adaptirano mleko par meseci pa smo prešli na kravicu. Inače on mnogo voli da pije mleko. I to mleko nam je najveći neprijatelj. Razblažim ga ja sa vodom ali ga pije i ujutru i uveče i pred popodnevno spavanje. Tako da prosto ne znam ni sama kad da mu dam gvozdje kako bi moglo da se apsorbuje. Pio je i preparat od aloje i to 2-3 meseca i samo se jos više smanjilo. Zbog anemije njemu je i imunitet oslabljen pa vrlo cesto pokupi viruse i infekcije. Skoro smo bili u bolnici zbog rota virusa, a samo nedelju dana posle toga se prehladio i dobio upalu grla. Ne voli da jede dzigericu i crveno meso a iz namirnica biljnog porekla se teze vezuje gvožđe. Pravim mu sok od cvekle, šargarepe, jabuke, limuna i meda, sve to sveže izceđeno. Dajem po nekoliko puta dnevno na špric. Čula sam za neke kapi aktiferin ali nigde ih nema u prodaji. Dajem mu i folan post nam je dr preporucio, vitamin c i skoro ceo dan samo ga kljukam nečim. Dajem mu i tabletice imunokind za imunitet. Eto ako neko ima sličan problem ili neki koristan savet neka se javi! I da on je vrlo živahno i napredno dete i ni po čemu se ne može primetiti da je anemičan.
Pozdrav svima!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Anemija kod dece od dve godine
23.9.2014 9:33:46   
Trcosava
Maria79 dobrodošla na forum.

Temu o anemiji već imamo, pa ću ovu temu zaključati, a post prebaciti tamo. Molim vas da korsitite pretraživač.

KLIK ZA TEMU O ANEMIJI

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Maria79)
Direktna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici veruju zato što je ona rodila ćerku koja je rodila to unuče...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here