|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beba ne priča
22.12.2014 22:08:54   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: bubulence
meni je jedna drugarica pricala kako njena cerkica sama uzme tel i pozove tatu a imala je mozda 8-9 meseci, ne secam se. aha, vazi se.

user posted image moja je zdjipila moj telefon i okrenula mog ginekologa ahahaha...jel se to racuna? Siti su se ispricaliuser posted image

Mirkam ma brines se isto ko i ja. Ja veceras sa D na rodjendan i kazem komsinici kako D ne prica, a ona mi kaze "kako ne prica, pa prica, sve je razumemo"user posted image "vidis kako zove moju decu jeka (seka) Ija (Iva), Teja (tea)"...user posted image al ja bih valjdas volela da ona meni prica eseje ehhehe... Ma sve u svoje vreme.

Za svekrvu nemam reci, al isto tako je mogao brat da kaze za mene kad sam pocela da trubim za Nikoluuser posted image . Al zato Nidza jos pre godine mogao da sagradi kulu od nekih kantica ihaj. Valjda svako dete razvija vestinu koja mu odgovara. Ne brini ni za to sto ne stavlja bombone unutra ili sta vec, i to je ok. Moja D je bila u fazonu "demoliranja" bas dugo, tek tamo oko 14tog meseca je ona kao nesto pocela da pravi i slaze i sta ja znam.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Beba ne priča
22.12.2014 22:58:36   
serpica
I moj bebac sa 16 meseci nista ne prica,ako je i malo na mladju seku ne ocekujem pre 2.god nista.user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Beba ne priča
22.12.2014 23:04:35   
Mama.Veki
I ja sam bila zabrinuta i nestrpljiva sa sinom.
sve je razumeo ali nije pricao, cak ni osnovne reci. Jako slab fond reci je imao sa 18 meseci. A onda posle dve godine odjednom je poceo da sklapa recenice i brzo je napredovao. Sad ima tri godine i dva meseca i usta ne zatvara. Da hoce bar na pet minuta user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Beba ne priča
29.12.2014 15:25:03   
DDil
moj sin ima 11,5 meseci(korigovano 10) ali nije hvala bogu imao nikakvih zdravstevinh problema,izasli iz bolnice posle par dana,nije imao motoricka kasnjenja,ukratko beba ko i beba rodjena u terminu,e sad do sada je sve islo super,medjutim sto se tice govora,tacnije bar jedne reci ,nista...on brblja al to je brbljanje aaaaa eeeeeeee uuuuuu oooooo retko al retko kad ubaci neki suglasnik..na temu nedonoscadi nema nista pa se nadam da mi ovde neko moze nesto reci,dal je jos rano? znam da decaci kasnije progovore i da postoji mogucnost da lepo progovori u drugoj god,al ja mislim da cu do tad osedeti...ovako me razume za sada par stvari kad mu kazem tipa da sidje sa kreveta,gde je lopta ,svetlo,i sl,al mama,tata il tako nesto ni da izusti.... i pitanje jos jedno ne vezano za temu da li je tacno da ako ne tapse rukama da je to neki neurolski problem,zna li neko? hvala unapred

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 8:43:57   
mali_mis
A. ima 18 meseci i on prica kineski user posted image
Par reci razumem, ostalo user posted image da mi ne pokaze bio bi cirkus.
Ne moze da trci i jurca i prica u isto vreme, za sada cu jos da uzivam u bebecem kineskom, jer imam neki osecaj da nece usta zatvarati kad pocne.

(odgovor članu DDil)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 10:16:12   
cockic
meni sin je progovorio pred drugi rodjendan,do tada samo mama,tata,daj,ovo,baba,deda,to.ja mislim da su to bile sve reci do drugogo rodjendana a i ove nije rekao sve u isto vreme zapamtila sam da je deda rekao sa nekih 20 meseci.meni je tata stalno pricao jao on ne prica vodi ga kod logopeda,ja sam resila da sacekam drugi rodjendan,da tad nije progovorio vodila bi ga za svaki slucaj.a sto se tice cere,ona je rano progovorila.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 15:52:08   
mirkam
Samo da vam javim da M evo tri- četiri dana ubi sa mama! Ama po čitav božiji dan samo mama,mama,ponekad i baba ( kad vidi tatu user posted image ) Prosto se dijete probudilo jednog jutra i počelo iz čista mira da brblja,kao da to stalno radi,mama,mama.Eto,da odahnem što se tice toga.A i vi,koliko sam vas smorila user posted image
DDil,ni M ne tapse kad to tražim od njega ili pjevam ili sl,ali sam to nekada,kad on hoće radi.Ne znam da to ukazuje na neuroloski problem user posted image

< Poruku je uredio mirkam -- 30.12.2014 15:54:35 >

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 16:34:00   
DDil
mirkam sad sam videla tvoj post na predhodonoj str,a koliko ima tvoja beba? slicnu brigu imamo sto se tice fine motorike,na pr ono sto bi trebalo da zna tipa gde zeka pije vodu,gde je pametna glava i tasi tasi on ne radi,s druge str razume me dosta toga,zna da salje poljupce kad trazim,mase pa pa,cupka uz pesmu,silazi s kreveta,pokazuje gde je svetlo,ubacuje kocke u igracku na mestu gde i treba i tako neke slicne radnje i naravno da mi ljudi prvo kazu kad se pozalim dal za pricanje il za tasi tasi da radim vise s detetomi onda se iznerviram sto sam bilo sta rekla,jel pored mene ce zidovi nauciti i tasi tasi i mama tata i sl a ne moj sin,al eto ispade ja s njim ne radim nista,pa sam resila da pozalim ovde mozda neko ima slicna iskustva.... sad cu pokusati da ti stavim sta sam procitala na netu i onda se uplasila al to je samo neka forumasica rekla dal je tacno il ne ne znam,. evo ga tekst koji sam pronasla > Pesmicama tasi tasi - bebi podstices da joj se jednako razvijaju obe hemisfere mozga (a time i kontrolises bebine sposobnosti, rad mozga) . Beba od 1 godinu bi morala da zna da pljesce, ili da na tvoje pevanje tasi-tasi, da oponasa tebe lupajuci dlanom o dlan. Beba koja to sa godinu dana ne radi, ima neuroloskih problema jer ne moze da spoji dlanove. Mnoge bebe pretrpe gubitak kiseonika na porodjaju ili u zadnjem trimestru trudnoce i svasta moze da se desi (daleko bilo), i nastaju ostecenja koja se ne vide po rodjenju, cak ni mesecima posle.igre zeka pije vodu, motala svilicu uce bebu finoj motorici, tj. da koristi svoje prstice, da moze prsticima da uhvati zrno suvog grozdja - to su sve testovi za bebu i razvijanje njenog uma i fizickih sposobnosti..... ETO ZBOG OVOGA SAM SE UPLASILA

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 18:00:34   
mirkam
DDil, ne znam sta da ti kazem za ovaj tekstuser posted image Tvoj sin zna mnogo vise od mog a moj je terminska beba.Moj M ne zna ni pa-pa, ni dosta toga, da ne ponavljam sta zna, citala si na prethodnim stranam.On ce za par dana napuniti godinu.
Pljeska kao sto rekoh dlanovima, ali ne na komandu vec kad on hoce.Kupi parcice prsticima "pinceta" hvatom i slicno.
Ne znam dal da se brinemo a zaista imamo slican "problem".Javice se valjda neka iskusnija mama...

(odgovor članu DDil)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 18:54:59   
DDil
i ja se nadam ce se jedno jutro i ovaj moj probuditi i reci mama,ko i tvoj :) mozda stvarno ne mogu da prohodaju i progovre istovremeno a moj bebac samo sto nije prohodao,isto tako nasa kumica brblja al nije zainteresovana za hodanje,i to mi je njena mama rekla,da ne brine jer zna da ce kad ustali reci,prohodati,pa se zato i ja nadam :) sad mi ostaje da ceam da prohoda sam ako se ne smiluje pa kaze nesto do prvog rodjendana :D

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 21:02:01   
Misha i Ljisha
Mirkam DDiluser posted image

Evo ja ponavljam slucaj svog bratanca koji ja mislim i dalje ne zna tasi tasi ali vala naredja kulu od nekih kantica da bude vise od njega. Po tome bih ja iskreno rekla da je njemu motorika odlicna. A eto i on je tuta mutauser posted image .

A te tasi tasi i gde zeka pije vode i gde je pametna glava ja znam da mnogi roditelji misle da su to bezvezne stvari pa ni ne uce decu. Ja eto smatram da je bas bezveze gde zeka pije vode ali moja sveki je D samo jednom pokazala i kad ju je pitala gde zeka pije vode, moja D uzela plisanog zeku i stavila ga na dlan ahahahahah...Imala je 9 meseci. Zaje*ala je babu ahahah...Ali pazi ti taj mozak. Prosto u deciju logiku se ne treba mesatiuser posted image . Npr ja joj dam gumicu za brisanje i kazem joj evo ti da brises (pri tom zna da brisem napisano gumicom) i ona ode i pocne da "brise" bebu ahahhah jer kad je kupam kupa se i ta mala lutka beba i mi je BRISEMO nakon kupanja.

Zasto vam sve sad ovo pisem. Prosto mozda je vasim momcima bezveze i glupo i to tasi tasi i ostale stvari tj mozda samo trenutno nisu zainteresovani za to. Kolko vidim oni su superiska sto se tice motorike. A to sto ne pricaju sta da vam kazem ni moja ne prica, al nacrta skoro sama celog cica glisuuser posted image a nema jos ni dve god. Ja se sekiram oko pricanja ali evo polako krece svasta. Kaze mi pre neki dan "kamencic buć baje" hoce da baca kamencice u barice. A barice se ZALEDILE mozete misliti njenu facu kad je videla zaledjene bare, i njeno cudjenje sta se sad to desilo. Jako mi je zao sto jos uvek ne prica da cujem koja je to njena logika i sta sve ona smisli u glavi jer su njene fiks ideje fenomenalne. Mogla bih vam pisati do sutra. Al eto izgleda necu jos skoro cuti sta njoj na pameti user posted image

(odgovor članu DDil)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 22:30:15   
mirkam
Ljiso,upravo i ja mislim da su njima neke stvari " bezveze", ili kao nekada da namjerno neće nešto da uradi ( u koliko je to moguće da tako malo dijete radi).Npr,M ima momente kad mu na tacni hranilice stavim smoki i šanse nema da će da ga uzme rukom,nego spusti glavu i juri da ustima user posted image ,kad pokušam da mu uzmem rukicu i pokažem da uzme smoki otima se i buni.Ja se okrenem i odem,i gledam krišom da me on ne vidi,a on ladno uzima prstima i jede.Kad se nešto raduje i pljeska rukama,čim kažem tasi tasi on prestane! Kad gleda neku reklamu,sto puta mogu da ga zovnem šanse nema da će se okrenuti,a čim se završi evo ga odmah na prvo slovo imena se okreće.Ima još puno primjera koji me navode da pomislim da je svojeglav,tvrdoglav.
Možda horoskop ima veze s tim user posted image ,on je jarac / bik.Čini mi se i da je tvoja D isto user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 22:33:31   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: mirkam

Ljiso,upravo i ja mislim da su njima neke stvari " bezveze", ili kao nekada da namjerno neće nešto da uradi ( u koliko je to moguće da tako malo dijete radi).Npr,M ima momente kad mu na tacni hranilice stavim smoki i šanse nema da će da ga uzme rukom,nego spusti glavu i juri da ustima user posted image ,kad pokušam da mu uzmem rukicu i pokažem da uzme smoki otima se i buni.Ja se okrenem i odem,i gledam krišom da me on ne vidi,a on ladno uzima prstima i jede.Kad se nešto raduje i pljeska rukama,čim kažem tasi tasi on prestane! Kad gleda neku reklamu,sto puta mogu da ga zovnem šanse nema da će se okrenuti,a čim se završi evo ga odmah na prvo slovo imena se okreće.Ima još puno primjera koji me navode da pomislim da je svojeglav,tvrdoglav.
Možda horoskop ima veze s tim user posted image ,on je jarac / bik.Čini mi se i da je tvoja D isto user posted image

ijuuuu ja sam ubedjena da horoskop ima veze sa tim i moja D sve tako isto. jedino sto ona nije imala odboja prema tim stvarima koje vi bas nabrajate ali prema gomili stvari o daaaaaa. Ma to je normalno. Ma bezveze im je sigurna sam u to. aman sigurna. Cuti tu imas prepametno dete hihihihih

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 23:05:02   
serpica

IZVORNA PORUKA: DDil

i ja se nadam ce se jedno jutro i ovaj moj probuditi i reci mama,ko i tvoj :) mozda stvarno ne mogu da prohodaju i progovre istovremeno a moj bebac samo sto nije prohodao,isto tako nasa kumica brblja al nije zainteresovana za hodanje,i to mi je njena mama rekla,da ne brine jer zna da ce kad ustali reci,prohodati,pa se zato i ja nadam :) sad mi ostaje da ceam da prohoda sam ako se ne smiluje pa kaze nesto do prvog rodjendana :D




Moj nije ni hodao ni pricao,sad hoda i prica,mama,tata,daj,ajde,kaka, ali razume sve sto mu kazem,ali bas sve,recimo zna da mi donese sve sto mu potrazim,od flasice do igracke,raspoznaje pesmice i na njih reaguje osmehom,i zna da pokaze gde su prstici,ruka,nnoga,glava,zna koja je koja sestra i na njih pokazauje prstom. Meni je to sasvim dovoljno iako je starija devojcica u tom periodu vec recitovala po koju recitaciju i znala dosta pesmica...deca su razlicita..

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu DDil)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Beba ne priča
30.12.2014 23:35:16   
DDil
ja namerno nisam htela da napisem da ga ne interesuje to tasi tasi i gde zeka pije vodu ,jer bi ispalo ne pred vama,ali drugim ljudima da se ja na to vadim,ali bila je sledeca scena,uglavnom njegovu punu paznju imam kad jede i tako on u hranilici i ja njemu po 5 puta gde zeka pije vodu,gde pametna glava,on jok,gleda me ali me ne konstatuje cak posle mog visestrukog ponavljanja on pocne da rezi na mene u fazonu dosadna si i ja izmedju toga kazem mu kako se ti mrstis,on me pogleda,ja mu se namrstim i on me izimitira i od tad poceo da se mrsti kad ga pitam kako se mrsti...jednostavno to mu je bilo zanimljivo..pokazujem mu tasi tasi on nista,jednom sam mu iz sale rekla kuc kuc i lupala rukom o vrata on sad stalno na moje kuc kuc lupa rukom gde god da se nalazi,dal o vrata dal o pod,..i onda sam skontala da mu je nesto zanimljivo nesto ne,ali mi krivo sto ga ne interesuje nesto sto mu opet mnogo vise pospesuje finu motoriku,ako je to uopste tacno..inace jako sam zadovoljna kako se igra sa paznjom kako reaguje na zvuke ,kad kazem ajde da zovemo tatu on trci do mog telefona,kad je vreme za klopu samo stavim tanjir na sto on dolazi,na to nemam primedi al eto te neke stvari sitne oko motorike i to sto ne prica me ubi

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Beba ne priča
31.12.2014 7:57:20   
branki*
ddil,ima i ova tema fina motorika podstice govor,pa iscitaj i nju.
ja mislim da je sve u redu sa tvojim detetom,ali ti opet kao majka uvek brines.samo ti njega uci i pevaj mu ,sve se to akumulira negde kod njega,pa ce mu mozda jednog dana biti i zanimljivo.on je socijalan,komunicira sa tobom,prati pogledom,ima imitaciju,to je sve odlicno.javice se i govor.da li pokazuje prsticem?igraj se sa njim skrivalice,ono kao odes,pa ga uplasis i kazes taaa!ili slicno,kao zmurke,znas na sta mislim.ili da te on juri,a ti bezis kobajagi od njega,pa onda on juri tebe.kad malo poraste,neka redja one krugove razlicitog obima na sipku,od najveceg ka najmanjem.daj mu bocke da bocka,ali naravno pazi da ne stavlja u usta.neka ubacuje dinare u kasicu prasicu.golicaj mu dlanove,posebno masiraj jagodice prstiju,tu se nalaze fini nervni zavrseci koji stimulisu govor.daj mu zrna pasulja,pa nek ubacuje u flasu.gledajte slikovnice,sve imenuj,melodicno.kad ga ti pitas gde je pametna glavom,a on nece,uzmi njegovu saku i pokazi ti umesto njega.
mada,opet mislim da je sve to u redu,ali ajde,nece skoditi sigurnouser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu DDil)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Beba ne priča
31.12.2014 8:27:15   
DDil
hvala ti puno na savetima,on prsticem tu i tamo pokazuje,nije da bas na sve pokazuje,tu igru skrivanja obozava i to se bas cesto igramo cak je i on naucio da se krije dal iza stolice dal ispod jakne i obavezno kad izviri kaze aaaa,al nisam znala da je ta igra vazna,mi se dugo toga igramo zato sto mu je zanimljivo :)isto tako se i jurimo oko stola,to sa rukicama sam za pametnu glavu probala al ne vredi,te krugove imamo al ih za sada samo vadi ne zna da vrati,al zato imamo zirafu u koju se ubacuju kocke i kad se ubaci ona svira i tu ubacuje u otvor kocke bez problema...al dobro malo smo omasili temu necete zameriti ,samo sam iznela sta on radi,eto da i ti nisi rekla ne bih znala za ove dve igrice da su korisne :)

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Beba ne priča
31.12.2014 10:55:09   
branki*
nema na cemu,taman poslauser posted image ..kasnije i ringe raja ubacite.nema veze sto ne ume jos krugove,mali je,ali ce samo jednog dana krenuti da ih ubacuje.sve one bapske brojalice koje se cine glupim i bezveznim,nisu bas tako bezvezne...ide buba mara,eci peci pec,sve te brojalice su korisne.
kazu da je pokazivanje prstom bitno jako,ono je preduslov za rec,jer on u svojoj glavi diferencira odredjeni pojam,upire u njega svojim prstom,javlja se misao i onda sledi rec.bice dobro to sveuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu DDil)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Beba ne priča
1.1.2015 21:45:44   
mirkam
Branki, fenomenalni savjeti!O nekim stvarima koje si nabrojala nisam u opste razmisljala i hvala na ideji.
DDil, pa moj M vise od polovine stvari ne radi koje radi tvoj sin user posted image
Igre skrivalice se odavno igramo jer umire od smijeha, sam se takodje krije ispod cebeta isl (prebaci preko glave pa povuce kad hoce da ga kao nadjem),ide buba mara takodje i kako je golicljiv tacno pred kraj pocinje da se brani, da mi gura ruku i da se smije.Krugove takodje samo skidamo sa one kao sipke, ne znamo da ih vratimo.E sad, on jos ne hoda pa i ne mozemo da se jurimo i sl.Ali prstom ne pokazuje user posted image
E ne znam.Definitivno malo kasni,al nekako mi se cini da ipak sve uradi, samo stvarno ne bas kako je "knjigama" propisano.
Ljiso, ma kakvi pametan, pravi je tuta muta sto ti kazes, bar za sada user posted image
Cvrsto sam rijesila da necu vise da se tripujem i da se nerviram.
Uh sto se ne rodih prije 100 godina , pa da M rodim prije 70-80, pa da pojma nemam ni o finoj ni o ruznoj motorici, ni o pinceta hvatu, ni o glutenu i kazein, pa jos i kinoi (Ljiso user posted image ),ni o jos sto cuda, nego da lijepo uzivam u odgajanju svog djeteta user posted image

Izvinite za off, morala sam sad i necu vise user posted image

< Poruku je uredio mirkam -- 1.1.2015 21:47:50 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Beba ne priča
2.1.2015 10:15:34   
DDil
ne hoda ni moj sin samostalno nego uz namestaj i za rucicu,al samo sto nije ,bezi oko stola ko lud prodrzavajuci se samo malo jednom rucicom... i ja bih volela da intrnet ne postoji i da ne znam ni sta su fina ni gruba motorika...ja milion puta kazem necu da se nerviram,al ne vredi :D

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Beba ne priča
4.1.2015 9:08:40   
DDil
moj sin od jutros samo vice baba baba baba baba :D malo je reci da sam se isplakala od srece i nema veze sto nije rekao mama,samo da je nesto rekao...morala sam da podelim sa vama :D

(odgovor članu DDil)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Beba ne priča
4.1.2015 9:49:33   
branki*
super,ddiluser posted image eto,ide sve touser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu DDil)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Beba ne priča
4.1.2015 15:23:47   
mirkam
DDil,jesam ti rekla da će se jednog jutra samo probuditi i početi da izgovara kao da je to već milion puta radio user posted image
Bravo za vas user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Beba ne priča
14.2.2015 23:38:14   
dunja RR

S je počeo, bilo je gagagaga, vavavavava je sada aktuelno, brbbb, i ostalo a najviše voli da krešti, toliko je glasan, u stanju je da krešti po 15 minuta, ja nazovem moje, upale zvučnik i svi slušamo i smejemo se user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Beba ne priča
17.2.2015 23:24:47   
Jole84
Dunjči bravo za Savu user posted image i njegova drugarica Mila mnogo krešti, to im je valjda sad to isprobavanje glasovnih mogućnosti user posted image
i ona mrmlja: brbr, gi-gi, ag, a zadnjih dana je počela i na na ili ne ne, nisam sigurna ali vrlo verovatno je ovo drugo user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here