prolece
|
hvala vam svima! ne stigoh ranije da se javim. ovako: stigla ja tamo pre 8, sačekala docu i na prgledu: 4 prsta, grlić 0,5, 'ajde ti lepo na prijem. dok sam sve završila papire i pripremu, u boks me smestili nešto pre 10, krenule kontrakcije bez indukcije, i ja tako ležim i čekam, ono se, Boga mi, zahuhtava: negde pred pred kraj uhvatila se ja za onaj naslon za ruku što je pričvršćen za krevet i lepo ga odvalim nikog ispred boksa. ja držim onaj naslon kad naiđe neka studentkinja, ja joj pokažem šta sam uradila, ona pozove babicu, dođe žena smeje se i namešta ponovo da bih stavila ruku, jer su mi uključili infuziju. u to, nailazi moj doca i vrišti od smeha: ko je primio ovu ženu? ja nju prvi put vidim! i tako posle desetak minuta, ja više ne mogu da izdržim, ukapiram da je krenul, pozovem opet onu studentkinju da zove babicu(svi bili u susednom boksu, porađali neku ženu). dođe ova: ja joj kažem da su kontrakcije sve češće i sve bolnije, ona pogleda kaže: nije ni čudo, kad ste spremni! namesti mi nogare, i izađe. e sledeći napon ja već osećam da će dete da izađe. ja pozovem drugu studentkinju, a ona babicu, kojoj kažem da je definitivno počelo. stiže i doktor ova mu govori da počinje, a doktor će: znam vidi se kosica! e, ja se tu raznežim, sad će moj čupavac. malo je duže trajalo nego prvog puta, jer me nisu sekli, a Nikolina je krupnija od Nevene. malo su mi i pritiskali stomak i tako sve bilo gotovo u 11:15. napukla mi stara epiziotomija i malo sa druge strane po končić dva šivenje nisam osetila. posle 2 sata me spustili u sobu, i meni se pripiški, ja polako u WC, tamo vidim kako sam umazana, pa se vratim po peškir i ostale petrebštine i nazad na tuširanje. žene iz sobe me zezale da mogu sutra, ako ne i popodne kući
|