RE: Vaginalni i cervikalni bris (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 8:20:24)

Nije penicilin, ali moras po antibiogramu. Enterokok postaje jako brzo rezistentan na antibiotik, zato se ja toliko i mucim.
Uporan je jako i obavezno ti dr mora dati terapiju. Moras jacati i vaginalnu floru obavezno. Napisala sam ti u prethonom postu sta sam pocela da stavljam.
Meni povodon jod nije odgovarao jako sam se susila od njega.
E sad mm je imao enterokok u spermokulturi u decembru i nije nista pio samo je jeo beli luk!
U januaru mu je bio cist nalaz.




vision -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 8:25:40)

ja ne znam vise sta cu... pre nikada nisam imala problem ni sa kakvim bakterijama. muza ne mogu da nateram da uradi spermokulturu i spermogram, totalno sam HMHMHM! meni je za enterokok dala samo povidon jod i tantum rosa granule za ispiranje jer po antibiogramu nije mogla nista da mi da od lekova, jer su svi na sta je bila osetljiva na bazi penicilina, a ja alergicna...




ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 8:32:18)

E ebem li ga! Muz MORA da uradi isto ili ga krakaj lukom i stavljajte zastitu. Sad ti ces da se mucis i patis, a njega boli uvo?!?!? To stvarno nije fer!!!
Nateraj ga, zapreti mu nekako [sm=smiley1.gif]
Evo probaj sa prirodnim lekom.
Skuvaj 28 cesnjeva belog luka u 1 l domaceg belog vina. 15tk min kuvaj ali pre toga beli luk malo izgnjeci cisto da pusti sok. procedi i pij tri puta dnevno po rakijsku casicu.
Pij neki caj pitaj u apoteci, ima toliko aleternativnih metoda, isprobaj sto da ne?




vision -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 8:40:46)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/lev.gif[/image] pisem post po 3 put!!! GRRRRRRRRRR!!!!!!!
hvala ti za taj recept, a za sta je to, za sve bakterije ili za neku odredjenu...?
bem ti glupe muskarce!! moram nekako da ga nateram, on sve kao danas ce, sutra ce, a nikako da ode, bas me nervira... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 8:47:09)

To je za eserihiju i za nju ti je dobar Plisept ili naturoplex. To su biljne tablete ali verujem da pomazu i kod enterokoka.
Ove biljne tablete nisu skupe oko 350 din. Ovaj palisept ti je ustvari origano i slobodno procitaj na netu kako utice na eserihiju. Mislim da je to jako dobra stvar.
Dalje caj Enocid za eserihiju isto nije skup. Probaj da kombinujes nesto od toga, a moze i sve [sm=smiley1.gif]
Ako te nesto zanima pitaj slobodno.
Za eneterokok nema nista posebno, pisu samo da je to los imuni odgovvor organizma i to je to. Znaci pij neke vitamine i proguglaj malo o tim prirodnim receptima [sm=smiley14.gif]




vision -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 8:55:50)

pitacu ako se setim necega.... inace lekarka mi rece da se muskarci jako teso zaraze eserihijom i enterokokom, ali vidim da ju je tvoj muz imao!? ja pijem caj od brusnice i to sam nasla neku kao 40% brusnice, inace su sve sa oko 20%. i grickam po 10-ak suvih brusnica dnevno. prolom sam pila, ali sam je sad izbacila, mada cu poceti ponovo.... otkud znam. ne znam dal da se ispiram sodom bikarbonom cula sam da je to OK?! znas li nesto i o tome?




ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 9:02:07)

Nisam cula o tome nista, ja sam se par puta isprala cajem od zalfije.
Koliko znam ne treba preterivati sa tim zbog vaginalne flore, remetis je tako...
Ja nesto ne praktikuje to ispiranje.
A sto se tice muskaraca, ne znam, mm je imao sve sto mozes zamisliti!
Proteus, eserihiju, enerokok, stafilokok, neku koznu bakteriju i samo se smenjivalo. Imao je terapuju od mesec ipo dana kombinacijom antibiotika i injekcijama i konacno je sve ok sad. Tako da nisam sigurna da se oni tesko zaraze... E sad zavisi to i od organizma u mnogome. Mm ima problem sa prostatom sto je verovatno posledica svih tih bakterija... Treba se svakako proveriti da se ne pravi jos vece zlo!




vision -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 9:08:06)

onda moj muz ima sigurno. sigurna sam 100% da ima. samo sad moram da ga nateram da ide da uradi sve to. inace mi vec godinu i nesto pokusavamo i nista, nema trudnoce, ja idem stalno kod lekara, bukvalno na svaka 3 meseca i sve je u redu, osim sad ovih bakterijestina poslednji put, ali pre toga sve super. imam i ovulacije, osetim ih a i dr mi je potvrdila. znaci jedino jos on da se preispita i stvarno i se vise smucio! a imala sam pobacaj u 11-oj nedelji juna 2009. ne opterecujem se ja mnogo, bice dete, ali me nervira cela situacija.... inace u brisevima nikada nisam imala nista osim kandide, sad je nemam. ali imam ove dve smor bakterije. imam ih i u urinokulturi, ne velik broj. ali u vag i cervikalnom veliki broj. bem ti zivot, kad je tako komplikovan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




majared -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 9:42:47)

Ja sam imala enterokokus i ureoplazmu. Terapija je bila ciprocinal 2x1 dve kutije i posle toga dovicin za ureoplazmu 5 dana (što isto dodje dve kutije). Posle antibiotika sam stavljala Gynodaktanol vaginalete da bi sprecile kandidu. Sve zajedno dvadeset_ak dana terapije pa 10 dana pauze da se isčistim od lekova i na kontroli sam bila negativna na obe bakterije.

I ja sam imala problem sa partnerom jer je Dovicin bio prepisan za oboje zbog ureoplazme. On je odlagao da ga pije bez kontrole brisa a odlagao je odlazak kod dr. Na kraju je popio dovicin bez brisa i sad je dao kontrolni bris, rezultati su u ponedeljak.

I još mi kaže, izgubili smo dva meseca, kao da sam ja kriva što nije hteo da pije lek. Grrrrrrrr.

I ja sam imala spontani u avgustu i velika je verovatnoća da se to desilo zbog ureoplazme.




vision -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 9:49:00)

majared,
meni se pobacaj nije desio ni zbog kakavog zapaljenskog procesa, sto u prevodu znaci da nije zbog nekih bakterija. nije ni genetsko neslaganje sto je najvaznije. kao desilo se. nema razlog. i bolje sto nema razlog. kaze mi lekarka moguce zbog hormona ali to se ne moze naknadno utvrditi. jer ja sam imala kiretazu, posto je bila velika trudnoca i imam rezultate analize sa citopatologije i tako znam da nije od bakterija. posle koliko si prvi put zatrudnela? ja posle 6 meseci.
elem. kako si naterala partnera da pije lek i da da spermokulturu i spermogram? ovaj moj je kao za, ali nikako da krene i samo se pravi lud. magarci jedni, bre.




majared -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 9:57:52)

Moja trudnoća je bila mala (8 nedelja) tako da patološki nalaz nije ništa pokazao. Na kontroli su mi  samo rekli da je nalaz uredan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Samo pretpostavljam da je ureoplazma mogla da bude razlog ali to mi niko nije potvrdio. Zatrudnela sam posle tri meseca pokušavanja. Spontani sam imala u avgustu i u oktobru smo ponovo počeli ali od tada ništa.

MM-u je na kraju došlo iz dupeta u glavu da je (ako hoćemo  da napravimo bebu) najbolje i najsigurnije da i on popije lekove i očisti se od bakterija.

Za vreme terapije sex smo imali isključivo uz kondom što znači skoro nikako. Verovatno ga je i to podstaklo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




vision -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 10:15:48)

ma ja cu ovom mom da ukinem i spavanje u istom krevetu! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ne, ne, moram ga ovih dana pritegnuti i da mu lepo objasnim i nacrtam da je za tu bebu potrebno ipak dvoje da je naprave, ako to do sad nije shvatio! a i sam pomisao na bilo kakave bakterije... hvata me jeza! pogotovu ako mi je on preneo, a nesto mi sve izgleda tako, pogotovo sto on ima probleme sa probavom i hemoroidima, a enterokoka je stanovnik i analnog otvora i debelog creva, pa mi sve to nekako tako izgleda.... otkud znam. mozda gresim, ali...




vision -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 10:17:37)

mislim da je bilo sta bilo u pitanju da bi patoloski nalaz morao da pokaze, tako da- opusti se!! vazno je da mi mozemo da zabebimo, bakterije cemo da ubijemo i gljivice!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley18.gif[/image]




majared -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (18.2.2011 10:27:35)

Ja sam bakterije i lečenje shvatila kao jednu veliku gnjavažu koju moram da odradim, bila sam vrlo disciplinovana i dalo je rezultate




plačljiva -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (19.2.2011 20:13:26)

Evo i mene u vaginalnom i cervikalnom brisu nađeno je mnogo ešerihije koli,čim dobijem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] krećem sa antibioticima po antibiogramu.U martu pijem lekove i nažalost ne mogu da radim na [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image].




ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (19.3.2011 8:35:03)

Uh zene pomagajte! Kao sto sam vec pisala borim se sa eserihijom i enterokokom u cervikalnom brisu od oktobra mesca. Uvek sam dobijala antibiotike po antibiogramu i neverovatnom brzinom stvaraju rezistenciju. Na zadnjem brisu u ponedeljak imam opet ise bakterije i sve manje oset_ljive na antibiotike.
Bila sam kod dr i rekla da necu vise da pijem lekove, pijem ih od oktobra!!! Na svake dve nedelje po deset_ dana.
STA DA RADIM???
Pila sam Palisept, naturoplex, beli luk i belo vino..........
I sve recepte koje nadjem odnose se na uruinarni trakt, a ne na cervix.
Vec postajem ocajna[sm=smiley13.gif]
Ne znam sta da radim.
(koristimo zastitu)
Pocela sam da se nalivam brusnicom...




bebica30 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (19.3.2011 9:44:55)

hm...pada mi na pamet da promenis lekara, uradis malo jacu terapiju, pij punnnoooo jogurta kako ne bi stvarala ostale gluposti i gljivice od antibiotika
da te pitam: da li se i partner/muz isto leci, da li i  on ima, da li je odnos zasticen?jer ako se ti krkas lekovima a on ti daje nazad jer ti njemu preneses, sve ide u krug




ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (19.3.2011 9:54:39)

Bebice, on se lecio prosle godine oko mesec ipo dana od kojekakvih bakterija i bila mu je sterilna kulura. Medjutim posle radjenja ranice na grlicu u avgustu i posle svega sam na moju inicijativu radila bris i eto muka. U decembru sam imala samo malo enetrokoka i mislila da je gotovo. MM radio kulturu u decembru enterokok i nista nije lecio, zasticeni odnosi, pa u januaru kultura sterilna. Bris uretre takodje sterilan kao i urinoklutura. Na glansu ima obe bakterije i on sad pije terapiju. Na spermokulturi ovaj mesec opet ima enetrokok i sad je pod terapijom. Koristimo zastitu, nismo kad je on bio ok. Ali sad sam popola vec dosta antibiotika i poslednja dva meseca smo zasticeni i opet...
Nemam vise koji lek da pijem, skoro su svi rezistentni.




vision -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (19.3.2011 16:34:03)

ksenija, znas da sam i ja imala....
ja sam pila bas dosta caja od brusnice i jela sam po kasiku meda ujutru i uvece i po 11 kapi propolis kapi. pila sam cefaleksin 500mg, 2 ujutru 2 uvece, 2 kutije sam popila. ispirala se tantum rosa granulama pomocu irigatora, 4 kesice, po pola svako vece, ukupno 8 dana i posle svakog ispiranja povidon jod vaginalete.
sad radila briseve prosle nedelje i nemam nista. ni u urinu.




ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (19.3.2011 20:36:36)

Zadnji put sam popila dve kutije ciprocinala, svako vece se ispirala tantum rosom i stavljala nistatin vaginalete jer sam u medjuvremenu dobila gljivice.
Pila probiotike, cajeve, vodu...
Sad pijem samo brusnicu i ne znam sta jos da radim? da se ispiram sa zalfijom? neke vaginalete?
Krajem godine mi ni povidon jod nije pomogao kad sam imala enterokok u malom broju, posle tih vaginaleta mi se pojavila eserihija...




plačljiva -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (20.3.2011 9:28:29)

Evo i mene sa problemom.Popola sam dve kutije ciprocinala,pa monural prašak zbog ešerihije u velikom broju i u vaginalnom i u cervikalnom brisu.Ali posle tih antibiotika dobila sam užasno ali užasno peckanje,sada sam samoinicijativno uzela nistatin vaginalete,i za 7 dana radim sve briseve i urinokulturu.Strašno sam zabrinuta,jer je moja doktorka planirala za april inseminaciju...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (29.3.2011 20:25:23)

Joj necu da te plasim, ali ume da bude jako uporna. Moze da se izleci i sa kutijom antibiotika, a mozes vala i ko ja pola god da se lecis.
Veruj mi ja planiram inseminaciju od decembra meseca i corak. Idem sutra ponovo da radim bris, ovaj put nisam nista pila od antibiotika, samo brusnicu jela i pila.




ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (31.3.2011 15:49:12)

Bila sam juce kod privatne dr da uradim pregled i bris cervixa posto nikako ne mogu da se otarasim gore napomenutih bakterija.
E sad moja dr kaze da pre uzimanja brisa treba grlic ocistiti alkoholom i ako onda ima bakterija onda stvarno postoje u grlicu, a ako ih nema, onda su verovatno u vagini koliko sam je ja razumela.
Elem, danas je bris bakterioloski negativan [sm=smiley29.gif] pa me zanima da je nekom nekad priemnjivana ova metoda uzimanja cervikalnog brisa[sm=zmeden.gif]




ksenija81 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (31.3.2011 15:50:19)

[sm=zmeden2.gif]




Olga75 -> RE: Vaginalni i cervikalni bris (31.3.2011 20:15:26)

moja dr kaze da je enterokok jako cest i da ga , osim kad ga je jako mnogo ne treba leciti  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ja sam ga imala u brisu lohija posle porodjaja
a za pranje grlica alkoholom ja nisam cula




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>