jovicaa -> RE: Dete i pas (13.10.2014 9:54:54)
|
ono sto nama psi mogu da prenesu se resava ciscenjem protiv parazita, a vakcine su osim za besnilo, za bolesti od kojih ljudi ne mogu da obole, koje nisu zoonoze. nezgodno je ovako kad se pas pokupi sa ulice i pravac u stan, kao sto smo mi uradili. ali vec prvog dana je dobio tabletu, okupan je, naprskan protiv buva i td... tacno je da psi mogu da prenesu neke bolesti, ali ako su dobro tretirani protiv, tesko. iskreno vise se plasim ljudi po pitanju bolesti, nego pasa. mi smo ti hodajuci napad, sta sve nosimo u sebi. bas sam citala na netu cak pise da se retko prenose i te prenosive bolesti sa pasa na coveka, retki su slucajevi, cak i ako pas nosi u sebi ehinokokus i ostalo sto se prenosi.. kazem stvarno meni su ljudi mnogo gadniji po tom pitanju, i mogu mnogo vise gluposti da prenesu. zamisli kad neki covek piski i ne opere ruke(ima ih puno) pa se rukuje sa tobom, pa ti stavis ruku u usta... aaa bljak[sm=smiley36.gif] vise volim da pas olize genitalije pa moju facu[sm=smiley36.gif] naravno ne treba svako da ima zivotinju u stanu, sa tim se potpuno slazem, posebno ako se gadi.. svako ima svoje misljenje i izbor. ali hocu samo da prikazem drugu stranu gledista, uceni smo da se plasimo zivotinja i onoga sto one prenose, a ima mnogo opasnijih bolesti koje se prenose mnogo lakse, a ne prenose ih zivotinje.
|
|
|
|