|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prevremeni porođaj
13.2.2010 19:31:15   
Verus
Slazem se sa tobom Unice...eto i ja sad mirujem i cekam, i nadam se da izugram do kraja, ili bar 37 nedelja...a opet razmislja, eto, dodje neka nasa zena kod dr. u Srbiji, i on joj kaze da pije taj neki lek-a ona bi se sigurno bojala da ga ne uzima, jer, da se nesto desi i izgubi bebu, sigurno bi krivila sebe sto nije pila taj lek....uf, bas mac sa dve ostrice i teeeska odluka....ali stvarno, mirovanje je najbolji lek, cak ni serklaz ne garantuje nista vec u poodmakloj trudnoci...

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Prevremeni porođaj
13.2.2010 19:45:54   
Unica
mislim da je ipak lekar kljucna osoba i da bi trebali da objasne zenama sta i kako ide sa tim lekovima... a ja sam fenomen jer mi je do pre 2 nedelje sve bilo ok, tako da nisam imala indikacije za serklaz... kod mene sve ide atipicno... 

_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Prevremeni porođaj
13.2.2010 19:49:02   
Verus
Meni je sve bilo super, ma ko po knjizi do 27 nedelje, kad sam dobila kontrakcije i zavrsila u bolnici....bez mucnina, bez bolova, radila non stop, vodila domacinstvo....dani po 12 sati dugi (mislim daje to bio deo poroblema, premorenost)...

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Prevremeni porođaj
13.2.2010 20:02:03   
Unica
ja to juce rekla doktoru a on mi i kaze da prevremeni obicno i krece bez najave... a ja sam jos od onih koji ne znaju ni da definisu lepo bolove, cak ni jacinu... pa mi sve bilo glupo da pricam sta i kako me boli... mada su meni bolovi krenuli pre 4-5dana a pre 2 nedelje smo videli da je bebac u porodjajnom kanalu....

_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Prevremeni porođaj
13.2.2010 20:09:35   
Verus
Tesko je reci kada zena nije pre bila trudna...a cak i da jeste, trudnoce se mogu toliko razlikovati da bi joj ovo, bilo nesto sasvim novo i OPET ne bi znala....shvatila sam da  SVe sto je sumnjivo treba prijaviti dr. i insistirati na pregledima, cak i ako on kaze da je sve ok....meni je beba od 4 meseca glavom na dole i tako stoji i ceka, a kada sam imala kontrakcije, i krenula u porodjaj videla sam na UZ kako glava ide sve nize i nize....uf, gadno iskustvo

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Prevremeni porođaj
14.2.2010 11:34:46   
Unica
to sam i ja rekla. naslusala sam se u poslednje 2 nedelje svakakvih saveta a znam najblizi primer moje majke koja je rodila 3 dece i sve tri trudnoce i porodjaju su se razlikovali (mada i ona daje savete). iskreno, saslusam druge ali postupam samo kako mi je lekar rekao.
a tebi se zeno divim, pregurati sve to je velika stvar... miruj i budi dobra user posted image


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Prevremeni porođaj
14.2.2010 17:41:07   
Verus
Sve to prodje Unice, uopste ne znaci da cemo se ranije poroditi jer nam je ovako islo do sada....Kaze mi dr. "mozes ranije, a mozemo docekati i 41 nedelju pa ti moramo dati indukciju da se porodis".  Super razmisljas, i ja tako, otvorenog sam uma, ali ne dam da me bilo sta iznervira ili opterecuje...mislim, i lekari puno puta kazu nesto (da moze nece biti u redu), ali znas sta? Na kraju je sve u rukama vise sile-mozda je glup stav, ali treba samo pozitivno razmisljati, biti u frci  i strahu ne vodi nigde, samo dodaje stresu, a tek to moze da pokrene porodjaj.  Ja svaki dan njoj kazem da cemo nas dve zajedno sve pregurati, i da zna da ona nije sama, a ni ja nisam sama.  Mozda je smesno, ali zajedno smo u ovome, moja cerkica i ja.  Ja sam naumila da je drzim jos 8 nedelja-pa videcemo dokle stignemouser posted image

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Prevremeni porođaj
14.2.2010 18:30:49   
Vania
Zene ja vam se divim i apsolutno mi treba malo vaseg pozitivnog stava.Imam loseg iskustva sa ovom temom i iskreno strah me je iako znam da ne bi trebalo time da se opterecujem.Inace ginipral sam pila u prve dve trudnoce i ono je stvarno ocaj,prosto mislim da umesto da zaustavlja on pogorsava kontrakcije meni nije pomogao nesto posebno a da nisam pila verapamil uz njega verovatno da bih sad posecivala kardiologa..............sad sam na utrogestanu i nisam primetila da mi smeta.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Prevremeni porođaj
15.2.2010 15:04:14   
Unica
vania, ne verujem da pogorsava kontrakcije, ali lose utice na majku a moze i na plod.

ja sam danas bila na UZu i beba se jos spustila, glavicom je oslonjena na pubicnu kost. nisam otvorna ali se grlic za ove 2ned. jos smanjio. brine me jer bebica slabije napreduje. celu trudnocu je bila super beba, uvek naprena a sad je nekih 2kg teska i ima malo sitnije kosti. kaze mi dr ako ne bude pocela da napreduje za 2 ned. izazvace mi porodjaj. beba ne pati ali je toliko nisko da se bori sa mojoj besikom i crevima-stiska to nju a i ona sutira to.
samo da moja mrvica izdrzi do sledeceg uz-a pa taman iz ordinacije otisla na porodjajni sto.


_____________________________

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Vania)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Prevremeni porođaj
16.2.2010 14:08:54   
Vania
Nisam htela spominjati ovo dok nisam okrenula par strana unazad i videla da ima jos zena koje su izgubile bebu.Ja sam drugu bebu izgubila posle nekih 18h od rodjenja,porodila sam se u 34 nedelji,2450 tezina navodno sve ok ali su ga stavili na respirator i sutradan pravo za bg i da ne duzim pustili su mi muza,tatu i brata da mi saopste i ne znam kako sam se izvukla.Verovatno je cerkica imala uticaja na to a muz iako slomljen pruzao mi je maksimalnu utehu i podrsku i nekako vremenom sam dobila zelju da opet zatrudnim i evo sada posle 3 god ponovo cekamo bebu.Izvinite svi sto je zbrkano ali sam se i ja zbrkala sa ovom temom...........jedino sto sam dobro naucila iz te price je da dok ne kazes sebi da moras dalje niko ti ne moze pomoci.

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Prevremeni porođaj
21.2.2010 2:42:06   
iko
Drage moje,
ja sam se porodila u 31 nedelji -poslednji dan u N.Fronta.Sin mi ima 4 godine i super je dete u svakom pogledu .

Ovako je sve bilo:
Bila sam puna poverenja u doktore koji su mi vodili trudnocu(privatno i u dispanzeru) i poprilicno opustena.,medjutim mene su ledja bolela vise dana za sekret se bas nesecam ali cini mi se da je bio obilniji i nocu oko 3 h pukao mi je vodenjak.Brzo su me primili u bolnicu ali mi je doktor rekao da ce me dzati tako bar dve nedelje jer nisu utvrdili infekciju.To vece su mi krenuli bolovi,ja mu rekoh a on kaze ma nema sanse ne ma kontrakcija....E sad moja doktorka koja mi je vodila trudnocu zove telefonom svaki cas i govori da mi daju dexametazon a doktor (koji mi je takodje prijatelj) nedozvoljava. Porodila sam se nakon 30 sati na preporuku lekara carskim rezom jer je bolje za bebu.
Sin mi je prodisao odmah iako su na ultrazvuku videli nerazvijena pluca ali je brzo poceo da se zamara i brebacen je hitno na Inst.za Neonatologiju na intenzivnu negu gde je na respiratoru proveo 15 dana a ukupno tamo 2 meseca .Uz Boziju pomoc i te divne ljude sa Instituta on se oporavio bez posledica .Zbog hipotonije radio je vezbe citavih godinu dana. Ono sto sam vam pre svega htela reci je da sam ja lezala sa njim na Istitutu i da su bebe gotovo svih majki koje sam tamo upoznala, (a tamo su najtezi slucajevi ) dobro prosle.

Hvala na onom postu koji govori o novim otkricima vezanim za prevremeni p.,da li neko ima iskustvo sa drugom trudnocom nakon pr.porodjaja i na koji nacin i gde je najbolje voditi takvu trudnocu.?



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Prevremeni porođaj
21.2.2010 13:54:12   
Anoniman
Vania, draga dobrodošla na RR ... Želim ti sve najbolje u ovoj trudnoći! user posted image


Iko, dobrodošlica i tebi draga....user posted image



(odgovor članu Vania)
  Direktna veza do poruke: 87
   RE: Prevremeni porođaj
22.2.2010 15:31:25   
Vania
Kaliopi hvala na lepim zeljama.To sto se tebi desilo mi je zapalo za oko jer je moje prvo dete(cerkica)rodjeno 12.septembra a drugo(sin kojeg sam izgubila)4.januara.Znam kako taj dan utice na mene ovo je vec treca godina....ali volju i hrabrost za dalje nalazis u sebi pa tako vremenom nadjes nacin da se izboris.Meni je najgore i najgluplje bilo kad mi kazu-bice dece-to ne moze da zameni izgubljeno.
PS Mina mi je tada imala 2,5 godine pa sam se i dosta fokusirala na njene potrebe mada me je dugo mucilo zasto ih nije dvoje.
PS2 sada ocajno zelim decaka iako nisam od onih kome je pol bitan.
Zelim ti sve najbolje i svim zenama koje su prosle kroz ovo bolno iskustvo da sto pre uhvate nadu za novo i srecnije sutra.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Prevremeni porođaj
22.2.2010 16:00:06   
Verus
vania i iko dobro dosle! Nadam se da ce ovaj put sve proci kako treba, uz Boziju pomoc, i puno strpljenja, mirovanja....

iko, mislim da je svaka trudnoca drugacija, i da ne znaci da bi u drugoj imala bilo kakvih problema kao prvi put...

(odgovor članu Vania)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Prevremeni porođaj
26.7.2010 23:58:40   
dijana1*
Sada citam iskustva zena ovde i jako mi je zao. Kada cujem rec prevremeni ... uvek mi krenu suze.
Ja sam imala prevremeni porodjaj u 33 nedelji, hvala Bogu na kraju je sve bilo kako treba. Drago mi je sto je sada bebica dobro ali to je ostavilo dobrog traga na meni jer sam oduvek zelela bar troje dece ali me je sada strah, ne znam da li bi mogla proci jos jednom kroz ovakav pakao . Najvise me nervira sto mi niko nije reko zbog cega je krenuo porodjaj, da li sam ja negde pogresila ili je jednostavno bilo sudjeno. Ne znam da li sam dobro razumela ovo sto ste pisale jel ne treba na svakom pregledu da se pregleda vaginalno, posto je mene dr. stalno pregledala i uvek je bilo bolno. Ja sam se nekih 15-ak dana zalila na bolove u donjem delu stomaka, bolovi su bili kao menstrualni malo jaci ali to dr. nije registrovala kao to su pripremne kontrakcije, to tako treba. Beba je rodjena sa 2740g i 48 cm. Tri dana pred porodjaj sam bila na pregledu na moje insistiranje, mogla je da me posalje u bolnicu da uradim ctg jer sam se pocela otvarati, beba krupna za 33 nedelju a mene boli. Moja je greska sto nisam trazila da mi se uradi ctg i sto odmah nisam otisla u bolnicu i to sebi ne mogu oprostiti, ali nisam mnoge stvari znala. Mnogo sam sedila u trudnoci a to izaziva porodjaj eto bitna stvar a ja nisam znala, tek posle kada je sve proslo sam saznala za to.
Mogu samo reci da je ovo jako tesko iskustvo user posted image nazalost danas ima sve vise prevreminh porodjaja ali vecina tih bebica izraste u zdrave ljude. Sve su to nasi mali ali veliki borci.
U bolnici sam videla jednu bebicu koja je rodjena u 25 nedelji, bila je u sobi sa mojom bebom i nije prezivela. Kada sve to covek vidi mnogo se strese i mislim da treba dosta vremena da prodje da bi se ta osecanja potisnula negde duboko. Zaboraviti se ne moze.
Izvinite sto ovako pisem ali moram na neki nacin pokusati izbaciti to iz sebe bar 1% da mi bude lakse. Tek kada mi bebica poraste i vidim da je sve uredu moci cu malo da se opustim a za sada je to jako tesko jer je po porodjaju dozivo asfiksiju a nakon dva dana su se pojavile kovulzije. Sada radimo vezbice za sada lepo napredujemo i ja se iskreno nadam i verujem da ce sve biti dobro.


(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Prevremeni porođaj
27.7.2010 0:03:20   
Anoniman
bice sve u redu Dijana,bebica ti je prilicno krupna i to je dobro,neke se rode u terminu sa manje grama...pisale su zene da su se poradjale i u 27.nedelji pa im decica sad porasla,zdrava i prava i jaca od druge deceuser posted image imaj vere,sve ce biti dobrouser posted image

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 91
   RE: Prevremeni porođaj
27.7.2010 0:08:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lenaJe

bice sve u redu Dijana,bebica ti je prilicno krupna i to je dobro,


Baš htedoh reći, ja sam Luku rodila u 38-39 nedelji, imao je 2800 i 48.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 92
   RE: Prevremeni porođaj
27.7.2010 0:11:56   
dijana1*
Znam ali greska je vezati kilazu bebe za prevremi porodjaj to nema veze i to sam svojim ocima videla. Bitno je kakva je beba kada se rodi ima bebica koje su rodjene mnogo ranije ali nemaju problema sa plucima i te bebice budu dan dva u inkubatoru pa prelaze u topli krevetic i cekaju odredjenu kilaziu da bi sli kuci. A moja je beba bila 15 dana na aparatima za disanje.
Ova tema je teska ali je dobra da trudnice mogu nauciti neke stvari koje neznaju.
I samo slusajte svoje srce i svoje telo, ja sam trebala ici odmah u bolnicu kada mi je bilo sumljivo ali nisam poslula sam doktorku i dalje se ponasala opusteno....a ono....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Prevremeni porođaj
27.7.2010 0:13:05   
Anoniman
U pravu si. user posted image

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 94
   RE: Prevremeni porođaj
27.7.2010 0:52:16   
choopa choops
Uh jako teska tema user posted image

Drage mame koje ste izgubile svoje andjele user posted image Drzite se i budite hrabre. Ne postoje rijec utjehe za takvo nesto user posted image

Ja sam prvu trudnocu izgubila spontanim pobacajem u 11 nedelji. Zatrudnila opet nakon 6/7mjeseci pauze. U pocetku se malo pazila, pa se opustila i onda sam pocela da se otvaram krajem petog mjeseca. Dr mi nije prepisao neko strogo mirovanje, ali ja sam  na svoju ruku samo lezala. Izgurale smo tacno do termina user posted image . A i onda nije sve bilo bajno. Cicki je bila obmotana pupcana vrpca oko vrata, namucila se u prolazu kroz porodjajni kanal (jer sam ja uska) i jedva mi je proplakala. Sada je sve OK hvala Bogu.
Sada sam opet trudna i opet ista prica user posted image Mozda i gora. Lezim evo vec dva mjeseca i brojim dane i udaram recke. I stalno osluskujem da li se beba dovoljno mrda (istraumirana zbog proslog puta) i na svakoj kontorli pitam gina gdje je p. vrpca user posted image .
Na zadnjoj kontroli grlic 1.5cm. Otvorena jedan prst u 30 nedelji.

Ja bih rekla da je najbitnije slusati sebe i svoje tijelo. Meni su svi govorili,ajde ne umisljaj, sve je to super, setaj, uhvati vazduha, neces valjda samo lezat, ako si trudna nisi bolesna, ali ja nisam imala mira, pa sam otisla na raniji pregled i imalA sta da cujem. Nakon toga me boljelo uvo sta ljudi pricaju, ja znam za sta sam se borila. Nekome trudnoca prodje lagano, nekome tesko.


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Prevremeni porođaj
24.5.2011 12:46:32   
sunce ***
Drage moje,ja sam nocas imala bolove ,kontrakcije prosto ne mogu da procenim da li su i na koliko bile ,zatim proliv,imam providan sluzav iscedak, inace sam u 35-toj nedelji,zvala sam jutros mog dr.-a i rekao mi je da dodjem u bolnicu ,nisam otisla odmah jer mi se sve smirilo (naravno konsultovala sam se sa njim),idem u 15 h kod njega privatno nekako mi je sigurnije,noge su mi jako otecene vec danima,tvrde i teske,inace pijem od sedmog meseca partusisten i verapamil zbog skracenog grlica- 1 cm,ne znam sta da mislim jako se plasim za svoju bebu mada sada mi je zaista sve o.k osim sto se osecam nekako tesko user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Prevremeni porođaj
24.5.2011 12:55:16   
Olga75
Sunce , znam da ti je tesko i da si zabrinuta , videces sta dr kaze danas kad odes user posted image
ja sam se porodila u 36-toj nedelji i tacno znam kako se osecas
bice sve kako treba da bude user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu sunce ***)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Prevremeni porođaj
24.5.2011 12:59:03   
sunce ***

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Sunce , znam da ti je tesko i da si zabrinuta , videces sta dr kaze danas kad odes user posted image
ja sam se porodila u 36-toj nedelji i tacno znam kako se osecas
bice sve kako treba da bude user posted image

Olga hvala ti puno ja sam i prvo dete rodila ranije pa je zato rizik da ponovo krene prevremeni porodjaj veci, u 36+5 i bilo je sve o.k ni dan nije bio u inkubatoru ali ovo mi nesto bas prerano da li ti lici ovo na pocetak porodjaja?Nadam se samo da me nece zadrzati u bonici user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Prevremeni porođaj
24.5.2011 13:02:43   
Olga75
pa ne znam , ne mora da bude , mozda su samo pripremne kontrakcije user posted image
ako dr kaze da treba da ostanes , ma koliko je tesko ostani u bolnici jer tokolizom porodjaj moze da se odgodi ( meni je odgodjen za cetiri dana , usla sam otvorena 2,5 cm , bez kontrakcija sa celim vodenjakom koji je prolabirao )
samo se smiri , bice sve ok user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu sunce ***)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Prevremeni porođaj
24.5.2011 13:03:19   
jabudic
Sunce, mislim da ni sad nije strasno, to je vec velika beba... Naravno da je pozeljno da udjes u 9, ali ako bude bude, bice sve ok... Ja sam do skoro mislila da cu svakog dana da se porodim, i ja pijem Gynipral, zbog bolnih kontrakcija, i sve me zaboli kao pred porodjaj ledja, prepone, stomak... Grlic mi je bio oko 2 cm, ali razmeksan...

E zadnjih par dana sam super, pa ili cu da preguram termin kao Maleno, ili je zatisje pred buru user posted image

Vidjeces danas sta ce ti dr reci, ali u svakom slucaju vjerujem da ce biti sve ok user posted image

(odgovor članu sunce ***)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here