|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 74 [75] 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte Pampers pedijatra
7.12.2025 5:48:42   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Beba 2 meseca,dojena 15 dana posle toga presli na hipp AR nedelju dana na preporuku patronazne jer je bljuckala previse i sluzave stolice,zavrsili u bolnici tamo su joj davali humanu 1, bljuckanje posle svakog hranjenja bukvalno nismo smeli bebu u ruke da uzmemo jer bih se izbljuckala cela pa cak i posle sat vremena hranjenja. Beba nema GER refluks (radjen ulzv) na svoju ruku sam je prebacila na Aptamil pronutra 1 i vidim da ima razlike mnogo manje bljucka tacnije izbaci onaj svoj visak i to je to. Postoji li mogucnost da je alergicna na laktozu? Stolice su na 3,4 dana zlatno zute boje bez sluzi,do pre nedelju dana su bile kao plastelin. Prva kontrola zakazana za 17feb i ne znam ni koliko je napredovala do sada.

Ako dobro reaguje na Aptamil dajte joj to mleko. Vazno je da su stolice uredne i da napreduje, izmerite je sami, polako. Normalno je da beba sa 1 mesecom po izlasku iz porodilista vrati TM sa rodjenja.

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1851
7.12.2025 5:52:08   
Pampers pedijatar

1. Kada je beba bila mala rekli su da ima sum na srcu ali nas nikada nisu slali na neke pretrage. Da li ima potrebe da se ode na neko snimanje?
2. Dete je vakcinisano protiv varicele. Cesto čujem u poslednje vreme da je neko bio vakcinisan i dobio varicele. Poznajem odraslu osobu koja je vakcinisana i dobila je varicele. Sta mogu očekivati dalje? Koliko cesto da kontroliše antitela?
3. Decak je u poslednjih 6 nedelja bio bolestan stalno, sa razmakom od 7 dana izmedju bolesti. Kako ojacati imunitet?

Verovatno je doktor procenio da se radi o fizioloskom sumu na srcu, vi mozete proveriti Uz kod decijeg kardiologa. Vakcina od varicele ne daje stopostotnu zastitu, tako je I kod vakcine od Tbc. Sto se tice imuniteta pouzdano se zna dejstvo B vitamina, pa mozete davati Beviplex granule.

Direktna veza do poruke: 1852
7.12.2025 5:53:10   
Pampers pedijatar

Sin od 2 ipo godine, je do sada imao desetak puta upalu uha, timpanometrija je bila losa tib B, stalno pod antibiotikom i inhalacijom, pola godine je bio dobar sada ponovo jer je krenuo u vrtic, kako da budem sigurna da on lepo cuje, svakako idemo kod logopeda jer kasni u govoru ali kako da budem sigurna da je slih uredu, ovako ne odaje utisak da ne cuje.

Ceste upale uha mogu dovesti do slabijeg sluha. Da li ste bili kod decijeg Orl lekara koji ce da pogleda da li dete ima povecan treci krajnik koji je najcesci uzrok upale uha. On ce I pregledati sluh.

Direktna veza do poruke: 1853
7.12.2025 5:54:56   
Pampers pedijatar

Beba 4 meseca, ima na testisima neku kuglicu koja se ne povlaci, mekana na dodir i set_a gore dole, primetila sam to sa nekih mesec i po, dva, od tada se povecala, rekli su nam da pratimo samo, nista konkretno, pa molim za savet

Molim vas da dete pregleda deciji hirurg, ja na nevidjeno, mislim da je kila u pitanju, zato molim vas idite na pregled kod decijeg hirurga.

Direktna veza do poruke: 1854
7.12.2025 5:56:27   
Pampers pedijatar

Beba 17 mjeseci ne hoda jos .
Nikad nije puzala normalno vec na guzi .
Dize se i penje na kauc te hoda uz namjestaj uz pridrzavanje.
Uz to se trza uglavnom nogicama kada zaspi a po noci se cesto budi i puno negoduje kao da se grci pa se isteze placuci.
Trebam li se zabrinuti dali je to sve povezano i dali postoji motoricki problem.
Hvala unaprijed

Hod na guzi se srece I normalan je. Ne prohohaju svi u isto vreme, vazno je da se beba uspravlja, sve je to u redu.

Direktna veza do poruke: 1855
7.12.2025 5:59:57   
Pampers pedijatar

Devojčica mi ima 2 godine i neće da priča...znam da zna,jer se često izleti u besu ili kad plače pa kaže mama,tata i tako to...al je lenja i neće da progovori kako treba? Jel da je "teram" nekako ili će sama kad bude mislila da treba?

Kada ste progovorili vi roditelji, vazno je i to. Sacekajte do 2,5god pa onda potrazite pomoc logopeda. Pricajte sto vise I stimulusite dete.

Direktna veza do poruke: 1856
7.12.2025 6:02:03   
Pampers pedijatar

Beba 8 mjeseci
Po rodjenju teska klinicka slika
Respiratorni distres, pneumonija i pneumotoraks sa kasnijom bakterijskom infekcijom...
Lijecen metodom mehanicke ventilacije sa plasiranim torokalnim drenom....
Od tada jako ceste upale uha i grla... radjen pregled "uho-grlo-nos" a konacne dijagnoze nema vec se javlja posljedicom upale Eustahijeve tube...
Da li bi ceste upale uha mogle biti posljedica boravka na respiratoru ili mozda cak cesto vidjeno kod djece a to je problem sa krajnicima?

Boravak na respiratoru nema veze sa upalom uha, to je problem za sebe. Kako dete napreduje, kakav je neuroloski pregled, Kako su pluca. Usi resavaje kod decijeg Orl lekara u IMD. 

Direktna veza do poruke: 1857
7.12.2025 6:05:54   
Pampers pedijatar

Djevojcica 8 i po godina, cesto joj ide krv iz nosa. Nekad na spavanju nekad ovako iz cista mira. Sjecam se da se to i meni desavalo kao maloj. Da li je to neki problem ili je normalno? Hvala na odgovoru. Lp

Krvarenje iz nosa trazi da se ispita KKS, pregled kod decijeg Orl lekara, vreme krvarenja i koagulacije, a na kraju I faktori koagulacije. Ali ste mi pomogli sa podatkom da ste I vi to imali. Verovatno je neki od faktora koagulacije nizi kod deteta I vas, nasledno je verovatno.

Direktna veza do poruke: 1858
7.12.2025 6:07:16   
Pampers pedijatar

Dijete staro 3g ima bakteriju u pupku vise od dvije godine,nakon sto iskoristi terapiju od doktora bris bude negativan,prodje mjesec,dva opet pozitivan na bakteriju. Zut sekret izlazi iz pupka neugodnog mirisa, unutrašnjost pupka crvena i dijete ne da dirati pupak jer je boli kad se dirne

Ja bih preporučila pregled kod dečijeg hirurga koji će pogledati da nema neka fistula.

Direktna veza do poruke: 1859
7.12.2025 6:11:35   
Pampers pedijatar

Da li je normalno da dete od 8 godina slabo jede kuvano samo supu ni voce sokove slabo, ima hronicno uvecane krenike za sad zdrave, jako cesto zapusen nos i ceste prehlade.

Slabo jede zbog uvećanih krajnika, a posebno uvećanja trećeg krajnika. Ja bih potražila mišljenje dečijeg ORL lekara.

Direktna veza do poruke: 1860
7.12.2025 6:13:53   
Pampers pedijatar

Postovanje.Decak ,6 meseci.Vec treci put u bolnici zbog povisene temperature i visokog crpa,oko 100.Nikakve druge simptome nema.Ni na jednom rezultatu se nije javio problem.Nije ni urinarna,grip,virusi,bibreg,abdomeni,nos,grlo,uvo..Sta ciniti?Hvala na odgovoru.

Ja nisam razumela zašto je beba hospitalizovana, zašto je CRP povećan i zašto ima temperature. Temperatura je uvek znak upale, nisam shvatila da li je otkriven uzrok.

Direktna veza do poruke: 1861
7.12.2025 6:17:19   
Pampers pedijatar

Beba ima 4,5 mjeseca. Do 4 mjeseca jako je volio biti na stomacicu, međutim kada je napunio 4 mjeseca odbija stomak, cim ga okrenemo na stomacic negoduje plače. Još uvijek nije savladao ni okretanje, ako ga ja okrenem na bok on se okrene odmah na stomačić, ali ne okrece se sam sa leđa na bok. Da li je potreban pregled fizijatra?

Pustite bebu, ona je živo biće sa svojim potrebama i ritmom, kada budu sazrele te funkcije ona će se okretati. Pustite ga da se sam snalazi.

Direktna veza do poruke: 1862
7.12.2025 6:21:03   
Pampers pedijatar

Da li bebi od mesec dana cistiti fiziloskim rastvorom i izvlaciti rucnom pumpicom slince svakog dana kao higijenu nosa ili je previse?

Ne preterujte, mora se razviti normalna flora u nosu, dovoljno je ujutru i uveče ako je beba zdrava.

Direktna veza do poruke: 1863
7.12.2025 6:23:15   
Pampers pedijatar

Beba 17 meseci uvece samo place da je jedva umirim sta moze biti ?

Stvarno je tesko da vam sigurno odgovorim bez pregleda, ali predpostavljm da moze biti problem sa stomacicem ili potreba za drustvom I maminom toplinom.

Direktna veza do poruke: 1864
7.12.2025 6:27:50   
Pampers pedijatar

Sanja Luka
Dali je opasno ako dete sa 8 godina prvi put dobije fras,autistican je ali su nalazi magneta i eeg uredni.Odma je zradjen eeg glave po nalazima bakteriska infekcija izazvala visoku temperaturu 41.Koliko je verovatno dase ponovi niko u porodici ga nije imao.Hvala ako odgovorite

Febrilne konvulzije su posledica reakcije CNS na visoku temperature. Vazno je da se uradi EEG I magnetnu rezonanca I da je to sve u redu. Mogu se ponoviti, a ne moraju.

Direktna veza do poruke: 1865
7.12.2025 6:30:40   
Pampers pedijatar

Djecak 2,5 god
Posljednja 2 mjeseca odbija kupanje i preplače dok ga ne okupam, da li je neka faza i kako to prevazići?
Da napomenem prije je volio da se kupa i jedva smo ga izvodili ispod tuša.
Hvala

To se dešava, budite strpljivi, polako, pričajte, mazite ga. Proći će.

Direktna veza do poruke: 1866
7.12.2025 6:33:52   
Pampers pedijatar

Curica od skoro 5 godina povremeno (1x u par mjeseci) ima te neke jednodnevne temperature, traje po 4-5h, najvise do 39, do navece prodje sama, rijetko kad da diram temperaturu. Pedijatrica kaze virus, ali imala je i viruse, to makar ima druge simptome i traje bar dan duze, a nije ni nesto zainteresovana da istrazi jer vidi da ja ne panicim a, kao sto rekoh, prodje samo od sebe... meni vise nista ne pada na pamet osim sestica zuba, ali njih nema na vidiku jos. Prilicno je jakog imuniteta, zdravo jede, zuba pokvarenih nema.... sta bi moglo biti?

Ja bih potražila mišljenje dečijeg imunologa u IMD. Ne pristajem da ne znam šta je uzrok te temperature. Molim vas konsultujte se.

Direktna veza do poruke: 1867
7.12.2025 6:35:54   
Pampers pedijatar

Dete ima dve godine i nedavno je imala temperaturu do 38.8 najvise,trajala 3 dana, nikakvih drugih simptoma. Odradjena je kks i crp je bio 90,kks u redu,urin u redu,pedijatar pogledao i grlo i pluca sve ok, ali me zanima jos necije misljenje,da li to moze biti obican virus obzirom na toliki crp? Da napomenem da smo istu situaciju imali u 5 mesecu zivota sa crp 150 a opet nigde bakterija nije pronadjena.

Povećan CRP postoji i kod virusnih infekcija. Važno je da je pedijatar pregledao dete i da je nalaz po organima uredan.

Direktna veza do poruke: 1868
7.12.2025 6:38:55   
Pampers pedijatar

Dete 14meseci uskoro jos uvek ne hoda,ali podize se i stoji puzi dosta zdravo je dete bas se brinem oko hodanja?

Nemojte da forsirate ništa, dete će prohodati kada te funkcije budu sazrele. Pustite dete, porašće. Ne treba žuriti.

Direktna veza do poruke: 1869
7.12.2025 6:40:55   
Pampers pedijatar

Misljenje o sirupu refalgin ,u domu zdravlja ga ne prepisuju kad dete povraca ,da li je ok da se daje detetu 2 ,5god ?

Zašto davati sredstva protiv povraćanja, to se ne praktikuje kod dece.

Direktna veza do poruke: 1870
7.12.2025 6:42:29   
Pampers pedijatar

Postovani imam bebu od deset meseci ne spava ni danju ni nocu. Od4 mesec danju spava jako lose , a od 7 lose spavs i danju i nocu. Budise nocu po 7x.Ne doim je na dohrani je od rodjenja.

Prigrlite je i spavajte zajedno, nismo svi po savetima iz knjiga.

Direktna veza do poruke: 1871
7.12.2025 6:44:13   
marketing RR
Do kog uzrasta bi dete trebalo prohodati?

Direktna veza do poruke: 1872
7.12.2025 6:45:10   
marketing RR
Postovanje, beba 2 mj često ne spava satima, nor od 14h do 23h, place zbog grceva ali kada grčevi prodju jednostavno ne može da zaspi. Ako uspije to je 20 min i to je to. Imam osjećaj da na kraju klone od iscrpljenosti. Svasta sam pokušavala da je umirem ali ne djeluje. Da li imate neki savjet i da li se može desiti ista lose sa njenim nervnim sistemom s obzirom koliko ne spava. Hvala unaprijed

Direktna veza do poruke: 1873
7.12.2025 6:46:26   
marketing RR
Pozdrav,djevojčica u dobi od 3 godine ima ponavljajuće slijepljene sinehije,odljepe se nakon apliciranja linoladiol kremice budu otvoreni nekih tj - dva i opet se zalijepe.Što preporučujete?

Direktna veza do poruke: 1874
7.12.2025 6:46:42   
marketing RR
Decko 1.godinu i 7mj nikako da noc prespava u komadu .
Zaspe oko 20h, budi se opet oko 21h , obavezno trazi mljeko u 23 h iako sam smanjila na 90ml. Onada oko 3 h se budi place ,pa opet oko 5 h
Duda nam isto stvara problem ,ne koristi je preko dana ali obavezno nocu kako je maknuti?

Direktna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 74 [75] 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 74 [75] 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
Roditeljima je potrebna dozvola za presvla...
Većina roditelja pokušava da tu radnju obavi što je brže moguće - ali pojedini naučnici sada tvrde da menjanje pelena tr...

Anketa

Leto!
tekilica

Cime sredjujete svoje telo?

depilacija voskom (27%)

epilatorom (25%)

brijacem (41%)

necim drugim (6%)

Ukupan broj glasova: 63

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here