Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 10.6.2013 18:25:16
|
|
|
|
Moiraina
|
Moje dete se u početku više služilo levom rukom, kad mu nešto dam, uvek je pružao levu ruku. Sada podjednako koristi obe, jede desnom rukom, a npr. crta levom. Mislim da je još rano za zaključke... I nemamo nikoga u porodici (sa obe strane) da je levoruk, videćemo...
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 10.6.2013 18:30:10
|
|
|
|
Figaro88
|
Kod nas je bilo isto tako,samo sto kod nas u porodici ima levorukih,i Andrea definitivno nije.A dok je bila skroz manja mislili smo da jeste 100%-mislim levoruka
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 10.6.2013 19:02:06
|
|
|
|
Tiziana
|
Laza od pocetka sve radi levom rukom,jede,crta,uzima stvari,desnu uopste ne ume da koristi.kad igra fudbal,sutira iskljucivo levom nogom..kod nas nema levorukih,ali ga ja nista necu forsirati.neka koristi onu ruku kojom mu je lakse.nista mu zivot zbog toga nece biti drugaciji.
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 10.6.2013 19:02:46
|
|
|
|
Tiziana
|
Moiraina,poslacu ti na pp jedan clanak vezano za naseg dr-a. smejala sam se kad sam procitala..
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 11.6.2013 6:12:10
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
imam brata od strica koji je levoruk i kad treba da mu pokazem nesto iz geometrije mislim da odlepljujemo i on i ja Moja je jos mala da bih procenila da li je levoruka ali znam da u slucaju da bude levoruka krv prokljuvati dok joj ne pokazem geometriju
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 18:45:53
|
|
|
|
Olga75
|
danas smo bili na pregledu kod psaihologa pa su nas pregledala dva psihologa i defektolog zasto ? ustanovili su da zver podjednako koristi obe ruke tj nije ni desnoruka ni levoruka ( svastoruka kaze M ) i tako sad cemo videti da li ce to tako ostati ili ce se izdifirencirati idemo ponovo za tri meseca
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 18:51:10
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR danas smo bili na pregledu kod psaihologa pa su nas pregledala dva psihologa i defektolog zasto ? ustanovili su da zver podjednako koristi obe ruke tj nije ni desnoruka ni levoruka ( svastoruka kaze M ) i tako sad cemo videti da li ce to tako ostati ili ce se izdifirencirati idemo ponovo za tri meseca Ovako je moja strina, ima divan rukopis kad piše i levom i desnom rukom, ali joj se razlikuju rukopisi, kao da dve različite osobe pišu kad gledaš šta je napisala levom, a šta desnom rukom. IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha imam brata od strica koji je levoruk i kad treba da mu pokazem nesto iz geometrije mislim da odlepljujemo i on i ja Moja je jos mala da bih procenila da li je levoruka ali znam da u slucaju da bude levoruka krv prokljuvati dok joj ne pokazem geometriju O ovome nikad nisam razmišljala. U školi pazim da mi deca koja pišu levom rukom sede tako da im je leva ruka spolja, da se ne bi gurali s drugom iz klupe. Pogotovo kad je pismeni zadatak.
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 18:52:54
|
|
|
|
madre
|
a je l to moze biti neki problem? bogi je levoruk, ali ga ponekad uhvatim da nesto radi desnom rukom... ali, npr. ako mu je kasika dok ruca sa desne strane obavezno je prebacuje u levu i tako to...
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 18:53:07
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam i dalje ono , ambidekstra i odlucila sam da cemo mi lepo ici kod defektologa da ona nju fino porprati a ja sam izrazito levoruka i sve mi je naopako , problem mi je bio zakljucati vrata
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 18:56:31
|
|
|
|
Olga75
|
Madre , to nije problem , one su to samo registrovale i mislim da im je bilo ono mozda cak i interesantno e sad da li naginje vise levorukosti pa ima problem sa "pisanjem "krivih linija i crtanjem trouglova to jos nisu sigurne a inace defektolog je bila zgranuta kad sam rekla da u vrticu rade te crtice i vezbaju grafomotoriku , kaze da je njim u uzrastu od 5 godina jedina vezba koja je nozda potrebna da sto vise vuku linije slobodnom rukom , crtaju spirale , talase i da u tom periodu treba obratiti paznju na grubu motoriku , da deca skacu , penju se , ljuljaju a te fine stvari treba raditi kasnije ali to je za drugu temu
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 19:01:24
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR e sad da li naginje vise levorukosti pa ima problem sa "pisanjem "krivih linija i crtanjem trouglova to jos nisu sigurne a inace defektolog je bila zgranuta kad sam rekla da u vrticu rade te crtice i vezbaju grafomotoriku , kaze da je njim u uzrastu od 5 godina jedina vezba koja je nozda potrebna da sto vise vuku linije slobodnom rukom , crtaju spirale , talase i da u tom periodu treba obratiti paznju na grubu motoriku , da deca skacu , penju se , ljuljaju a te fine stvari treba raditi kasnije ali to je za drugu temu Kod Stefana to rade od prošle godine i kritikuju nas što kod kuće ne vežbamo češće to s njima. Ja sam par puta probala i vidim da ne vredi i onda sam odustala. On ne zna trougao da nacrta i onda se nervira, a ja ga baš nešto i ne forsiram. A nekako mi je baš bilo neprimereno, oni su to počeli da rade kad je on imao nepune 4 godine, baš mi je nekako rano.
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 22:24:05
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Iva je levoruka, na mene. Videlo se kad je imala nekih 10 meseci, hvata igracke levom rukom, uzima kasiku levom ruko, sada boji levom.... znaci levoruka. Probali su da je prevare i zezaju na tu temu, tipa, aaaa uzela si olovku u pogresnu ruku, nije to ta ruka nego druga, a ona se zbuni pa prebacuje cas u jednu casu drugu. Dok ja nisam poludela letos i rekla da je niko nece maltretirati oko toga, ako je levoruka ima to i da ostane a ne da je preobrate kao mene, sada pisem desnom ali sve ostalo radim levom rukom. Iva oda samog pocetka lepo drzi olovku, prirodno, niko joj nikad nije pojazao kako, ona je jednostavno odmah uhvatila i drzala kako treba. I bas mi je cool sto je u tome na mene
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 22:48:15
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: madre a je l to moze biti neki problem? bogi je levoruk, ali ga ponekad uhvatim da nesto radi desnom rukom... ali, npr. ako mu je kasika dok ruca sa desne strane obavezno je prebacuje u levu i tako to... Nikakav problem nije, navići će i raditi kako njemu najviše odgovara. Npr ja sam levoruka, ali ne umem da sečem makazama levom rukom. Sve ostalo radim levom. Moj pokojni deda je preobraćen - pisao je desnom, sve ostalo radio levom. Anu nisam forsirala. Mislim da će biti desnoruka. Meni sve jedno i tako sam pametnija
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 23:15:17
|
|
|
|
Tiziana
|
Nama je logoped potvrdila da nam je dete levoruko.Testirala ga je i apsolutno sve sto mu je zadala da uradi radi levom rukom,nogom.sutira, crta levom nogom grug na podu,ako ispruzi ruke i treba da stavi saku na saku uvek ide leva preko desne,ako uzima npr da pere zube uzima levom i to radi levom, naravno jede,pie,crta levom,dakle sve sve osim kad mu kao napravi dvogled i kaze pogledaj kroz dvogled,e tad to stavi na desno oko! ja ne vidim u tome nikakav poseban problem..
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 4.11.2013 23:23:02
|
|
|
|
madre
|
trco, znam da nije problem biti levoruk, nego mi nije bilo jasno zasto su sazivali konzilijum za olginu mariju koja jenako koristi levu i desnu ruku... moje dete je levoruko i tome ne pridajem znacaja, osim u momentima kada levoruki pocnu da se zale kako bi im zivot bio laksi, u bilo kom smislu, da su desnoruki... samo tada se malo zamislim...
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 0:03:51
|
|
|
|
Ana RR
|
Nama je fiziot. rekla da se do polaska u školu ne može tvrditi da li je dete levoruko ili desnoruko. Mare sve radi desnom rukom ali često uzme olovku u levu ruku, ili kašiku, viljušku.. Ja sam od preobraćenih, čak sam i pisala levom rukom ali me učiteljica stalno čupala za kosu kada levom rukom držim olovku. Tek od skoro primećujem da sve manje stvari radim levom rukom, valjda je konačno desna strana uzela pod svoje
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 0:33:44
|
|
|
|
leamalamut
|
Mene nisu odvracali niti ucili drugom rukom , slobodno sam uvek ruke koristila .... Pisem levom , a nekad mogu i desnom ali mnogo sporije i smesnije ....Misa ne znam da pipnem levom rukom ne znam ni ja kako .... Jaci sut imam desnom nogom a levom rukom ... I dalje se ljudi cude kad vide ,,levake'' ja to moram odamah da ispravim u ,,levoruke'' jer sizim , a tek kad vriste kad nesto secem hleb i sl ko da cu sama sebi prste odseci ... Imam nekad problem da automatski odredim levu ili desnu stranu ... Moja malena iamtek 14 m i ne mogu jos proceniti , jedno vreme vise koristi levu pa onda desnu .... Kazete nije bitno ? Kako nije , kad levorukih ima manje od 10% na celom svetu , ipak su to specificni mozgovi i osobe
Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 7:28:43
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Nama je fiziot. rekla da se do polaska u školu ne može tvrditi da li je dete levoruko ili desnoruko. Mare sve radi desnom rukom ali često uzme olovku u levu ruku, ili kašiku, viljušku.. Ja sam od preobraćenih, čak sam i pisala levom rukom ali me učiteljica stalno čupala za kosu kada levom rukom držim olovku. Tek od skoro primećujem da sve manje stvari radim levom rukom, valjda je konačno desna strana uzela pod svoje Kod Ive je odluka pala, levoruka je. Ima i na koga - mama, deda,dedin brat, pradeda..... i to samo sa strane mog oca.
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 7:46:27
|
|
|
|
Trcosava
|
E kod nas su deda, mlađi brat od strica i ja levoruki
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 8:00:20
|
|
|
|
vikiveki
|
Kod mene u porodici samo je moj tata levoruk...ćerka mi je oduvek pisala desnom rukom,a sin je jedno vreme škrabao i levom i desnom.Nisam se mešala i vidim od skoro,kada su u vrtiću počeli da vežbaju slova, da koristi samo desnu ruku.Mada me zabrinjava jedna druga stvar,što kad piše slova i brojeve to radi nekako unatraške,nemogu vam to objasniti kao da gledate odraz u ogledalu onog što ste napisali.Baš me zanima da li je neko imao tako nešto kod svoje dece
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 8:10:52
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: leamalamut Kako nije , kad levorukih ima manje od 10% na celom svetu , ipak su to specificni mozgovi i osobe kako manje od 10% vidi sta nas je ovde Madre , oni su je tako "konzilijarno "pregledali jer je vec 5 godina i vec bi trebalo da postoji vodeca hemisfera ali to njena ambidekstrija je fizioloska i ne pravi nikakvih intelektualnih problema ( zakljucili su da radi neke stvari koje deca njenog uzrasta ne mogu da urade iz prve i da je izuzetno inteligentna ) jedini problem koji moze da joj napravi je da ne nauci da vezuje pertle na vreme , da ima problema u strikanju , heklanju i tako to
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 8:14:39
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR da ima problema u strikanju , heklanju i tako to Ovo joj je jako bitno u životu
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 9:30:34
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Pertle, drzanje lenjira i sestara u skoli, bilo sta sto podrazumeva secenje sa nozevima (svi nozevi su predvidjeni za desnoruke), ma nebrojeno stvari ce joj biti teze u zivotu a mi kao roditelji necemo znati da im pokazemo jer smo operisani od leve ruke
|
|
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 9:36:28
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam levoruka i bez problema koristim i nozeve i makaze i sestar i lenjir mozda to izgleda naopako ali meni nije meni je problem navijanje sata , otkljucavanje brave je skroz nelogicno i tako
< Poruku je uredio Olga RR -- 5.11.2013 9:37:13 >
|
|
|
RE: Prvi znakovi levorukosti 5.11.2013 9:43:02
|
|
|
|
vikiveki
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR IZVORNA PORUKA: Olga RR da ima problema u strikanju , heklanju i tako to Ovo joj je jako bitno u životu Da da najvažnije u životu,a ja iako dešnjak još nisam naučila
|
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciKako da obučete bebu tokom letaVisoke spoljne temperature stvaraju muku i odraslima, a posebno bebama starim do godinu dana. Evo kako da im olakšate - ...
Anketa
Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16
Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.