Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja, 02/17 [chat] (12.2.2017 0:05:08)
|
Veče [sm=nosecka.gif] Evo i mene. Danas sam bila nervozna kao pas. Došlo mi da zadavim i muža i decu,samo se brecam, vičem na njih i svađam se[sm=smiley13.gif] pripremila sam odeću za iznošenje, namestila sam i krevetac,možda ga poteram [sm=smiley36.gif] Došla mi sestra, spava kod nas, sve tri su bile u dnevnoj legle kad eto ti moje sestre, donosi H jer hoće da spava sa nama. I dalje slini nenormalno, kašlje, samo njače i plače, sve mi se čini da ćemo u ponedeljak kod dr i sa njom. Skockice jeste,vidi se da mi je stomak niže,imam mesta između grudi i stomaka, mogu opet da jedem i nemam kiselinu pošto se materica spustila i više ne pritiska želudac. Meni je oba puta prvo pukao vodenjak, pa sam onda dobila kontrakcije. Mislim da je normalno da ih sad imaš,ušla si u 9 mesec, telo se priprema za porođaj. I ja ih imam. Nekad su baš bolne ali većinom su neprijatne. Meni su sa L krenule na 5, sa H na 6 minuta, nisam imala one na 10,pa 9 minuta. Odmah na 5, i one su bile dosta bolne, ali podnošljive. Sa onima na 2-3 min počinju muke tj pravi bolovi.. Ana,dobro vam je taj dr savetovao, a ja bih ti rekla da ideš u porodilište kad budu na manje od 10 minuta, na 7-8min.mada za prvorotku je i to rano, baš zato što to otvaranje najčešće dugo traje,oni te spreme, obriju, klistiraju i onda postave na onaj sto da ležiš na boku i ti sama satima ležiš gladna i žedna, nekad te ni na wc ne puštaju i buljiš u pločice... A kod kuće se premeštaš, nameštaš, možeš da se isruširaš, legneš u kadu, da te muž masira, čitaš,gledaš tv, ma svašta da radiš da ti odvrati pažnju. Ne ide taj porođaj baš tako brzo da ne možeš da stigneš na vreme u bolnicu. Što kasnije odeš to bolje. Krin,super što si bolje! Hahaha, sad čitam Skockice post, nisam! Ma ja ću vam javiti na vreme. Tel.je skoro uvek uz mene, obaveštavaću vas svo vreme redovno [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|