|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autizam kod dece
17.11.2014 19:26:06   
indy_25
Branki ti si najdivnija mama na svijetu. Zelim vam sve najbolje i da prodjete kroz te probleme sto brze. Svaka ti cast na trudu i sigurno ce Bozi biti bolje kad ima takvu mamu ♡

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 451
   RE: Autizam kod dece
17.11.2014 19:33:36   
branki*
kris,jeste ,to je ogroman napredak od onog kakav je bio.znaci,javile su se reci i javljaju se,sad treba da pocne da ih adekvatno koristi.a,nije vise u svom svetu,nema periode kad odluta i izgubi se,sad je tu sa nama u stvarnosti.ranije nije bio bas.

indyuser posted image grlim te puno,ti si jedna dusa velika i mnogo mi nedostajes na rr(nadam se da si dobro i ti i sara i denijel).

hvala,zenice moje puno na podrsciuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 452
   RE: Autizam kod dece
17.11.2014 19:41:47   
Sanjalica1980
Branki draga, divim ti se user posted image user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 453
   RE: Autizam kod dece
26.11.2014 0:18:41   
srculence25
Branki ti si zena zmaj jako ti se divim user posted image
Jako sam srecna kad sam procitala da ima napredka i bice ga jos vise videces.
Inace kako Boza reauguje na to da ce imati batu ili seku?

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 454
   RE: Autizam kod dece
26.11.2014 8:02:07   
branki*
srculence,sanjaliceuser posted image
mi smo evo od subote u bgdu.danas je bozi treci dan.logoped nam je dosta dobra,stvarno.jeste da su to privatnici i da nema vrdanja jer se sve placa.ali kad uporedim kako radi dryavni defektolog logoped u institutu za mentalno zdravlje i ona,razlika je ogromna,neuporedivo je.boza se vec juce mnogo manje dernjao i bunio i vise saradjivao,mada kod nje nema hoces-neces..moras.celicne zivce ima zena i ne pada na njegove suze ni plac.juce mi rekla-nije uopste los,bice to sve dobro,nemojte toliko da se sekirate,dobar je on.
dr nam je promenila probiotik i uvela neki drugi nistatin i neke vitamine dodatne.oni tamo svi podrzavaju tu pricu o dijetama i ukidanju secera,kazeinaa u potpunosti.sledece nedelje ce dr procenjivati bozu.za sad sa zadovoljna stvarno,a tek nam je treci dan.mislim da kad se ovo zavrsi i odemo na prolece opet na mesec dana,bice pun pogodak.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 455
   RE: Autizam kod dece
26.11.2014 8:06:26   
serpica
Branki za tebe i Bozu user posted image bice on super momak,rekoh ti vec a jos kad doje bebica bice jos bolje user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 456
   RE: Autizam kod dece
26.11.2014 8:20:04   
pipi_coco
Branki jako mi je drago zbog tebe i Bože da to sve ide na bolje, i bit ce još bolje sigurno, pogotovo sada kad ste nasli dobrog strucnjaka koja ce da vas usmjeri i pomogne i ohrabri u vašoj borbi, oboje vas user posted image

_____________________________

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 457
   RE: Autizam kod dece
26.11.2014 8:23:27   
Trcosava
Branki draga tuga je što moramo kod privatnika da bi se napravio bilo kakav pomak, pogotovo kad je dete u pitanju (jer svi ti su radili ili rade i u državnim ustanovama!!!!) ali na kraju gledaš da je tvom detetu bolje i da napreduje. Biće sve ok, a do tad uživaj malo u Bg-u i za mene i ljubi dobrog dečaka user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 458
   RE: Autizam kod dece
26.11.2014 11:59:49   
choopa choops
branki user posted image ma nek je i privatno, samo da mu se pomogne user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 459
   RE: Autizam kod dece
26.11.2014 12:07:37   
big mum
Branki drago mi je što vam je konačno krenulo na bolje.Nije čovjeku žao da plati samo da djetetu bude bolje.Biće to sve dobro vidjećeš,šaljem ti veliki user posted image user posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 460
   RE: Autizam kod dece
26.11.2014 12:12:40   
branki*
drage moje,poljubac od mene user posted image
jos malo,pa se spremam za polazak.nevolja sa bgd-om je ta sto moram sat,cak i vise ,da podjem ranijeuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 461
   RE: Autizam kod dece
26.11.2014 15:21:08   
mirkam
Branki,jedan veeeliki user posted image za Božu i tebe.Biće to sve super,vidjeces!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 462
   RE: Autizam kod dece
27.11.2014 9:04:32   
vikiveki
Branki,hvala ti puno...Dete u mojoj grupi kada ga pitaš kako se zove on odgovara tako što ponavlja pitanje.U početku nije imalo šanse da legne da leži kada i ostala deca leže i spavaju,ali ja sam bila uporna i sada posle dva meseca kada je vreme za spavanje on sam legne i leži.Možda bi i pre uspela ali sam slušala stariju koleginicu koja je rekla da ne navaljujemo na njega.Kada sam videla da to nigde ne vodi rešila sam da radim po svom instiktu i urodilo je plodom.U početku sam mislila da će me zamrzeti zato što insistiram da poštuje neka pravila,ali izgleda da me je upravo zbog toga još više zavoleo.Inače jako mi je drag i često ga mazim jer voli da se mazi.A što je jako bitno sva deca u grupi su ga prihvatila postepeno.U početku je bilo otpora jer im je on uvek sve rušio i kvario,sada ga prihvataju i puštaju da i on kada poželi gradi sa njima.Ima jedna devojčica koja ga puno voli i non stop se igra sa njim

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 463
   RE: Autizam kod dece
27.11.2014 9:21:14   
branki*
da,viki,njima su potrebna pravila,jer bez pravila su jos vise pogubljeni u ovom svetu.a,ne moze citav svet da se prilagodjava njima,nego oni moraju da se prilagodjavaju svetu.oni nauce autoritete brzo i ,iako se cini u pocetku da im to ne prija,naprotiv.to sto on ponavlja tvoje pitanje je eholalija.probaj da odmah posle pitanja,ti kazes i odgovor,pa da on ponovi,neka nauci bar te automatske odgovore.
bas mi je milo sto se tako brines i interesujes na koji nacin da mu pridjes,mislim,dobar deo bi otaljigao posao i jednostavno rekao/decak nece da saradjuje,drugaciji je i tu stavio tacku.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 464
   RE: Autizam kod dece
10.12.2014 9:47:46   
Gangan
Dobro jutro, ja sam za svoje dete bila uplasena u pogledu autizma. kasno prohodao, kasno progovorio prve reci o povezivanju nekih reci da i ne govorim. fokusira se na par stvari koje ga zanimaju, kad ga neko nesto pita samo ponavlja to sto cuje. vrteo je u nedogled tockove na auticima, prica svoje prica ma sta da ga pitas isl... Prvi put sam ga odvela sa godinu i po, rekli su mi da je jos mali da se bilo sta utvrdi. kakao je vreme prolazilo bilo je napredka, ali ne kao druga deca. Znala sam da ne treba uporedjivati ali to je nekako bilo jace od mene. Bila sam besna, nervozna, tuzna. kako bih pobedila strah resila sam da krenem sa ispitivanjima kada mu je bilo 3,5 god. Psihotest, EEG glave, razgovor sa logopedom, defektologom, pedagogom, psihijatrom. Jeste mucenje voditi dete tako od prostorije do prostorije, lagati ga za kapu koju mu stavljaju na glavu, kazes mu da je bolnica igraonica itd. Ali su svi ti testovi pokazali da nema autizma, odnosno da ga ima u blagim tragovima, skoro neprimetnim. Muz se ljutio na mene, cesto je govorio kako ja pravim problem gde ga nema, kao da ne daj boze zelim da mi je dete bolesno. bilo je dosta svadja ali sam isterala svoje. dijagnoza na kraju je disfunkcionalni razvoj. koji moze da se koriguje adekvatnim terapijama. Deciji psihijatar je na osnovu svega uradjenog rekao da je nalaz eeg-a ok, da je intelektualno na uzrastu deteta 2,5 a ne 3,5 godine, da je infantilan, nesiguran i da trebamo raditi na tome. Od terapija je prepisao muzikoterapiju, hidroterapiju i jahanje konja. Naravno svuda ga vodim, i po ovom hladnom vremenu. I da vam kazem posle 6 meseci rada vec je drugaciji. Jos uvek se prevari da nesto kaze u trecem licu, ali odmah sam sebe ispravi. U vrticu kazu da se dosta promenio. I eto ja i dalje verujem da ce dani i godine koje dolaze samo da poboljsaju njegove intelektualne sposobnosti i da ce biti ok.

P.s
evo citam ovaj prethodni kometar. i moje dete je tako, ponavlja pitanje i odgovor, kao da ne razume, gramaticki isto lose govori, za zenski rod kaze on, za muski ona itd, itd. ali ima vremena da se sve to ispravi, taman smo krenuli na vreme da radimo s njima.

P.s 2

I zbog svega ovoga nije primio mmr vakcinu, upravo da ona ne bi omela njegov dalji govor i razumevanje, koncentraciju isl

< Poruku je uredio Gangan -- 10.12.2014 9:53:02 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 465
   RE: Autizam kod dece
10.12.2014 10:02:20   
branki*
gangan,puno srece vam zelimuser posted image user posted image
je l dijagnoza f83?

< Poruku je uredio branki RR -- 10.12.2014 10:09:10 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Gangan)
Direktna veza do poruke: 466
   RE: Autizam kod dece
10.12.2014 10:11:48   
Modessty
Gangan želim vam puno upseha! user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 467
   RE: Autizam kod dece
10.12.2014 11:31:02   
Gangan
hvala vam puno. zavrsna dijagnoza prema otpusnoj listi je disorto evolutiones pszchici alii F88

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 468
   RE: Autizam kod dece
1.1.2015 14:23:50   
Logoped Kragujevac
Divan tekst jedne učiteljice, nastao nakon četiri godine školovanja jedne generacije đaka među kojima je bio i dečak sa smetnjama iz spektra autizma.

Ova strana i po kratkih opisa ključnih momenata u radu sa dečakom sa smetnjama iz spektra autizma informativnija je i instruktivnija od bezmalo svega što je o tome kod nas napisano.

http://www.mrezainkluzija.org/podrska/primeri-dobre-prakse/autorski-clanci/493-autizam-sta-sam-saznala-od-strucnjaka-a-cemu-me-je-naucilo-iskustvo

_____________________________

Logopedski tretmani Kragujevac
https://www.facebook.com/logopedski.tretmani

(odgovor članu Gangan)
Direktna veza do poruke: 469
   RE: Autizam kod dece
1.1.2015 14:26:56   
branki*
divan tekst i jos divnija uciteljicauser posted image ,svaka cast za njeno strpljenje,ljubav i pozrtvovanost.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Logoped Kragujevac)
Direktna veza do poruke: 470
   RE: Autizam kod dece
1.1.2015 16:12:48   
Gangan
Procitala par puta. Rasplakala se zbog osecanja topline i pozitivizma. Savrsen tekst, svaka cast

_____________________________

:)

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 471
   RE: Autizam kod dece
10.2.2015 19:32:24   
vikiveki
Zaista divan i poučan tekst...ja sam prošlog vikenda bila na nekom seminaru za podršku deci sa autizmom u predškolskoj ustanovi.Dosta stvari mi je postalo jasnije i dosta toga sam naučila o autizmu iz predavanja dr Nenada Glumbića.

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Gangan)
Direktna veza do poruke: 472
   RE: Autizam kod dece
14.2.2015 11:40:22   
Olga75
sad sam procitala ovaj tekst KLIK
ne znam , bila sam tuzna i ushicena


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 473
   RE: Autizam kod dece
14.2.2015 12:54:28   
branki*
tako tuzno,istinito,dirljivo i velicanstveno...sta da kazem,opet sam se rasplakala..user posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 474
   RE: Autizam kod dece
14.2.2015 13:16:50   
Rosita
Dirljiv tekst... Boze, svaka cast roditeljima! I malim andjelima. Dodje mi da prijavim i sankcionisem sve postove na RR u kojima se zalimo sto nam je dete slinavo, kaslje, ima T, prosulo je nesto, u ovoj je ili onoj fazi i td. i td. Pocevsi od svojih, naravno.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here