|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autizam kod dece
30.4.2015 8:58:38   
Ivanka 75
Jeste na engleskom ali vredi, kako prepoznati autizam

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 526
   RE: Autizam kod dece
30.4.2015 10:12:53   
branki*
valeri,svasta,kakav li je to aparat,nisam videla,i to nakacis bebi na usi i ono susti kao?ja to ne bih uzimala,ni da nisam citala ovaj tekst,a kamoli sad.
ivanka,dobar prikaz,gledala sam ranije kad sam istrazivala sve i svasta.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 527
   RE: Autizam kod dece
30.4.2015 14:27:15   
Valerie
nisam zapamtila kako se taj zove, ali sad vidim na netu da ima bas raznih, nisu normalni! kao da je dobro za zdravlje sve sto "deluje", tj. uspavljuje... da ne gundjam dalje


edit> evo nadjoh ga KLIK

< Poruku je uredio Valerie -- 30.4.2015 14:31:38 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 528
   RE: Autizam kod dece
30.4.2015 14:40:46   
Valerie
secam se da su nam u skoli roditeljstva rekli da bebi treba i period tisine, da ni muzika ne bude bas stalno.

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 529
   RE: Autizam kod dece
30.4.2015 18:35:05   
Ivanka 75
Zene, i mala beba je covek, pa kako bi nama bilo da svaki put nesto susti pored uveta kad treba da spavamo? I oni su umorni ali ne umeju da nam kazu kad im nesto smeta.

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 530
   RE: Autizam kod dece
1.5.2015 9:33:33   
jess021
Strasno, ja ne mogu da verujem sta sve nece da izmisle. Ovo je stvarno vrhunac.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 531
   RE: Autizam kod dece
2.5.2015 12:54:58   
Rosita
Ne bi se to proizvodilo da nema interesovanja :(

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 532
   RE: Autizam kod dece
13.5.2015 16:40:51   
mama Ljilja
Pratim vas vec neko vreme. Naime ja imam odraslog sina koji je autistican. Ne zelim da pametujem, odlicni ste user posted image Branki, super si user posted image sve znas i sve si savladala. Razlog sto sam pocela da vas pratim je taj sto prijateljica moje prijateljice ima dete od 3 godine i po svim opisima koje sam dobila decak ima neko ponasanje iz autisticnog spektra Majka u pocetku nije htela da ih vidi a bilo je neprijatno skrenuti joj paznju na to. Sad je vec krenuo na neku rehabilitaciju pa ce, nadam se biti bolje. Svakodnevni rad je JAKO vazan u tom dobu kad moze da se izvuce. Htela sam da vas pitam da li vam je neuropsihijatar preporucivao neke "lekove" tipa vitamini i minerali jer toga ima. Ja sam dosta saznavala samo od roditelja (ne zaboravite da u to vreme nije bilo interneta pa su informacije relativno sporo dolazile)ali sam bila u situaciji da mi neuropsihijatar kaze da se taj i taj lek daje kad je dete malo a skrenula sam joj paznju na vreme da mi je sestra u Nemackoj, pa ako nesto treba...Tako da...ljudi, pitajte me pa ako vam nesto treba, rado cu odgovoriti

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 533
   RE: Autizam kod dece
13.5.2015 16:52:33   
mama Ljilja
e kad bi jos znala sto mi je ovo izaslo tri puta user posted image user posted image

(odgovor članu mama Ljilja)
Direktna veza do poruke: 534
   RE: Autizam kod dece
13.5.2015 23:13:25   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Jeste na engleskom ali vredi, kako prepoznati autizam

da nisu uporedjivali i jednu i drugu decu ja iskreno ne bih skapirala da ova deca imaju autizam. nije ni cudo sto roditelji ne prepoznaju na vreme da im je dete autisticno. user posted image svaka cast onima koji to na vreme shvate. Branki ovde mislim na tebe licno a i na mnoge druge mame.

Svaka vam cast zene

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 535
   RE: Autizam kod dece
14.5.2015 10:47:05   
branki*
Ljiso,jeste jako tesko uociti na random uzrastu,jer ne znas sta da gledas I sta je bitno,cini se sve normalnim manje vise.ja bih sad prepoznala ,Ali tad nizam.drugarica mi je prva predlozila psihologa jer je b izmisljao govor,a imala je koleginicu sa slicnim problem on.kad Sam posle lutala netom,bilo mi je cudno kako nisam posumnjala,jer Sam maltene u vecini simptoma prepoznala svoje dete.Ali,tad nisam pridavala paznju,mislila Sam da jenormalno.
Mama ljiljo,hvala sto si se javila,savet I podrska jako znace,pogotovu of nekog ko IMA neposredno iskustvo.suplementi uglavnom karnozin,kalcijum,b6,b12,folna I jos nesto sto se pije kad rade detox.
Kako je tvoj sin?puno vas pozdravljam,sve najbolje!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 536
   RE: Autizam kod dece
14.5.2015 11:03:52   
jovicaa
aleksandar je isto imao razne cudne simptome, pa nikako nije autistican, skroz se normalno razvio, sad je bas komunikativan, ma sve u granicama normale, jedino to sto je svojeglav jako i malo drugaciji, ali ne u smislu autizma, nego nismo svi isti.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 537
   RE: Autizam kod dece
14.5.2015 14:01:04   
ivaMark
Za aparat nemam reci...uzas...

Odgledah video i setih se deteta iz bolnice zimus kada smo lezali na pulmologiji...zao mi je malog, setim se tako ponekad....imao je bas dosta simptoma a majka njegova nista od toga nije videla...

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 538
   RE: Autizam kod dece
14.5.2015 16:30:06   
mama Ljilja
E svasta sam napisala ali je dugo trajalo pa istekla sesijauser posted image Morace sutra ponovo :(

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 539
   RE: Autizam kod dece
14.5.2015 16:47:34   
jess021
Mama Ljiljo, samo da ti pomognem. Ubuduce kad pises dugacak post, pre nego ga potvrdis, selektuji iskopiraj tekst, pa ako je istekla sesija, ponovo se prijavis i nalepis tekst.
Izvinjavam se za off.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu mama Ljilja)
Direktna veza do poruke: 540
   RE: Autizam kod dece
15.5.2015 17:00:20   
mama Ljilja
Nisam se nadala da imam ograniceno vreme za pisanje. Hvala Jess na upozorenju. Moj sin je imao malo simptoma iz autisticnog spektra. Nije vrteo tockove automobila ili druge stvari, nije leprsao rukicama, nije se klatio ali je imao ogranicenu komunikaciju i dosta eholalija. Relativno kasno smo to sve shvatili, oko cetvrte godine, i zato je vazno sto ranije odpoceti sa vezbama. Isao je u redovan vrrtic i kad su mi rekli da on ne moze preci u stariju grupu bila sam totalno zbunjena. U to vreme bila je dobra grupa strucnjaka u Kralja Milutina pa smo mesec dana dolazili svaki dan i to je dosta znacilo. Na zalost, vise nije moglo jer su i druga deca cekala na red. Sada imate privatnu praksu koja radi svaki dan sa detetom - jeste da je to skupo ali vredi. Ne znam da li vam je iko rekao da imate pravo na bolovanje (ako ste zaposleni) do detetovih 5 godina. Ne znam zasto za tako vazne stvari ne obavestavaju roditelje. Vecinu stvari sam saznavala od ostalih roditelja pa i o lekovima. To su uglavnom razni suplementi i vitamini. Pitajte neuropsihijatra ( ne psihologa) vaseg deteta o tome. neki lekari izbegavaju lekove pa o tome ni ne obavestavaju roditelje. Ja cu navesti neke koje smo koristili oni redom kako mislim da su vazni.
koliakron (coliacron) jedna mama mi je rekla za njih dok su deca bila u ordinaciji ali nije znala tacan naziv pa mi je rekla da je njena cerka dobijala neke inekcije (????) koje su se zvale "nekakoooo ..akorolone" Naravno da nisam mogla od lekrake traziti nesto kao "akorolone". Posle 3-4 godine sam saznala za koliakron i te ampule se piju. tada mi je ista lekarka -neuropsihijatar rekla da se to daje manjoj deci> A rekla sam odavno da mi je sestra u Nemackoj i da mogu nabaviti ako nesto treba
Super NU-Thera i DMG (Dimethylglycine) ovo smo nabavljali iz Amerike. Kombinacija magnezijuma i vitamina B. Postoji u prahu (ali grozno mirise) i u tabletama. Mnoga deca su propricala od NUtere
Risatarun fur kinder je iz Nemacke i takodje su ampule koje se piju
Gamibetal, Gamalon, Gamaneuron, Aminalon je isto ime za preparat iz razlicitih zemalja
Melerill kao poslednji, zaboravila sam kakva su njegova svojstva ali u svakom slucaju, obzirom da je to poslednje sto je koristio , da je to za stariju deco, preko 6-7 godina.
Da se vratim na problem. ..hm..Znam kako je to kad hocete nesto da mu kazete a on vas gleda belo ali trudite se da mu stalno nesto pricate o onome sto trenutno radite. ako ne znate trenutno sta, nema veze, lupajte. I jos nesto vazno. NE PRICAJTE NEKOME O NJEMU U NJEGOVOM PRISUSTVU.Drugim recima, nemojte ga ogovarati kad je on. On sve razume samo se vama cini da uopste ne slusa. Moje je dete dosta gledalo reklame jer drugo nije bilo. Iz svega sto vase dete radi moze i mora da se izvuce nesto korisno. Moje dete je od reklama naucilo slova. Kompjuter je dobar ako moze da prati i sam da odigra neku igricu primereno maloj deci. Za crtani je, kompjuter je bespotreban. Kad radi nesto besmisleno, radite to isto i vi a onda ga polako "prevucite"da radi nesto drugo sto je slicno ali je smisleno. To se zove uritmljavanje. Ja sam se dosta kreveljila u licu da bi me on gledao u oci. Dobro je da imate jos jedno dete jer ce vam kasnije to mnogo znaciti, i vama i njemu.
Eto user posted image ako se setim jos necega ja se javim. Budite pozdravljene, Uspecete, samo napred
I da..i tate mora da se ukljuce u sve
user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 541
   RE: Autizam kod dece
16.5.2015 9:39:34   
branki*
Mama ljiljo,neizmerno ti hvala na ovom.Dr koja nas vodi ovde je deciji neuropsihijatar I ona podrzava dijetu ,,detox I suplementi,taj biomedicinski pristup.tamo IMA gomila analiza,vecina se salje za inostranstvo,neke su jako skupe.sled nedelje imamo razgovor sa njom,pa demo videti sta CE predloziti da odradimo.
Je li tvoj sin na dijeti?koliko IMA godina?vi ste sa 4 poceli vezbe?
Sve te suplemente koje preporucuje,nabavljaju se preko nje.
Znaci,ti smatras da su oni znacajno doprineli poboljsanju mod tvog sina?

< Poruku je uredio branki RR -- 16.5.2015 9:41:48 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mama Ljilja)
Direktna veza do poruke: 542
   RE: Autizam kod dece
16.5.2015 10:51:03   
mama Ljilja
Branki, moj sin je veeeeeliki momak i sad ima 28 godina. Znaci to je sve bilo jako davno a opet, kao da je bilo juce. Dijeta bez glutena i kazeina je pocela kad je njemu bilo oko 12-13 godina. U to doba to je kasno , ne zato sto nece da deluje nego zato sto je dete vec naviklo na odredjene namirnice i nanjusi ako ih ima u kuci. A mi ostali ukucani ipak sve to jedemo. Drugo, za ovakvu decu je jako vazno da se druze i socijalizuju a sa dijetom ne moze u hotel, ne moze na rodjendane , ne moze nigde gde moze da bude mrvica glutena ili kazeina. A i vecina tadasnje dece koju poznajem je odustala od dijete. ..kuckamo se :) posao zove

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 543
   RE: Autizam kod dece
16.5.2015 11:21:43   
Maslacak15
jako je tesko uociti na vreme. Iskreno mislim da ovakvi filmovi koliko mogu da pomognu mogu i da odmognu. Ne odlazu strucnjaci bez razloga dijagnozu do navrsene trece godine. Stvarno mislim da je sa godinu godinu ipo dana jako rano. I postoji zilion varijanti u normalnom spektru ponasanja i razvoja. Treba svakako pratiti dete i bolje je i za dzabe otici kod pshiologa nego negirati problem, ali prosto nekad su majke toliko brizne da mislim da vrlo cesto , delom i zbog ovakvih klipova mogu da umisle stvari. Sigurna sam da ima jako puno dece koja se potpuno normalno razvijaju a uradice tokom dana stvari slicne poput ovih primera ranih znakova autizma.
Moji decaci su vrlo razliciti pisala sam o tome, ali mislim da je posebno interesantno zato sto je kod njih u jako ranom periodu bila rasparena veza o kojoj svi pricaju razvoj govora- i socijalna interakcija tj ponasanje. Znaci stariji sin je kategoricno odbijao sve vrste tasi taasi, zeka pije vodu, dobar dan i dovidjenja, do blizu drugog rodjendana. Niti je hteo da mase i bilo sta slicno. Jeste kad je njemu cef. Jeste imao kontakt ocima i smejao se itd ali da sam se vodila tim kriterijumima da li oce da tapse ili nece svasta bih mogla da pomislim. Ali je progovorio sa 17 meseci i to kao vodopad ( par reci pre toga ne racunam). I od tada je nezaustavljiv, na dva jezika, cele recenice konstrukcija itd. Socijalna interakcija se razvila, normalno je druzeljubivo dete, nije konfliktna licnost, pravi mali filozof.
Mladji brat ima sad 25 meseci, prica, ali je to jos uvek prilicno tarzanski. Stefan vozi auto. Hocu i ja da jedem. skini mi majcu. Itd. I to od skoro znaci poslednjih par meseci. Znaci druga je liga u odnosu na brata u tom segmentu, ali je isto tako socjalno miljama ispred nego sto je ovaj bio sa dve godine. S uspostavlja kontakt i komunikaciju sa ljudima u vozu i tramvaju, svakom je u stanju da pruzi ruku i kaze zdravo, otpozdravlja i mase , konstantno trazi interakciju jedan na jedan. Izuzetno je socijalan, bas bas. a jezik mu se znatno sporije razvija nego bratu.
I ja sam branki x puta pohvalila mislim da je sjajan primer majke lavice, i svakako je fenomenalno odreagovala sto je rano potrazila pomoc za Bozu, samo hocu da kazem da pojedinacni primeri ponasanja istrgnuti iz konteksta ( dete se zabavlja telefonom pet minuta i ignorise majku) stvarno ama bas nista ne moraju da znace...Morate duze posmatrati dete, celokupnu licnost i biti dovoljno hrabri da ako stvarno nema napredka trazite savet strucnjaka.


(odgovor članu mama Ljilja)
Direktna veza do poruke: 544
   RE: Autizam kod dece
16.5.2015 13:24:04   
jovicaa
slazem se sa tobom maslacak po pitanju ovog filma....

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 545
   RE: Autizam kod dece
16.5.2015 13:30:28   
doktorkakristal
potpuno se slazem sa MASLACAK ,ja kad sam odgleda klip u masi stvari sam mogla da prepoznam svoje dete,samo sto racionalno razmisljam i shvatam da su sva deca licnost za sebe,najgore je kada nastane panika pa onda umisljanje svega i svacega,opet ni ignorisanje problema nije ok,moja Dora 18 punih meseci i dalje su jedine reci mama tata baba deda,ali su smisljene u smislu zna ko je ko,rekla je jednom 'bezi bre'' user posted image i ''pade'',ali ona svaku naredbu izvrsava u smislu donesi patike,donesi telefon,za svaku igracku koju imenujem ona je donese,prosto je ocigledno dete koje ce kasnije propricati,ja sam npr jako rano progovorila i pricala tecno ,dok mi je motorika bila slabija,kod nje obrnuto motoricki je odlicna,sama ume da se obuje ,obavlja neke jako sitne motoricke stvari vezano za fine pokrete sake,kod nje to ocigledno prednjaci.Htedoh samo reci da dete samo treba posmatrati i ne uporedjivati ,a ako nesto nije ok osetice to svaka majka


_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 546
   RE: Autizam kod dece
16.5.2015 13:47:23   
jess021
Nisam gledala klip, ali apsolutno se slazem da se iz navedenih razloga ne sme rano postavljati dijagnoza, ali isto tako znam ( kad sam dve nedelje bila sa sestrinim sinom u centru za patologiju govora) da mnoge majke odbijaju da vide simptome. Tipa dete ima 4 godine i ne prica, njoj su govorili decak je, lenj je....verovatno je to i mehanizam odbrane, ali sto se ranije prepozna poremecaj i krene sa terapijom mnogo se moze uciniti.
Mi smo sestrica sa 2.5 god vodili kod psihologa jer nije pricao, na to je ona rekla sta bi vi hteli da cita romane, sve je ok. Tom istom detetu je nakon par meseci ustanovljena govorna disfazija.
Ja ipak mislim da majka sa neke 2.5-3 godine moze da prepozna da li poremecaj postoji, jer to nisu samo neke stvari u kojima dete odstupa od okoline vec citav niz drugacijeg ponasanja.


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 547
   RE: Autizam kod dece
16.5.2015 14:58:57   
mama Ljilja
Moj sin nije nikad bio na dijeti jer sam birala izmedju dva zla , ono manje. I ja sam slala njegov urin u Nirvesku ili tako nesto i dobila rezultate gde je nesto odskakalo od normale ali dalje nismo isli. Ako ste za dijetu onda je sad pravi momenat jer sto je dete starije veca je mogucnost da odbije dijetu. Moj kolega ima sina od 15 godina i zapoceo je dijetu ali on je zbrisao u prvu prodavnicu i uzeo sta zeli. Od preparata, najvise smo koristili Super Nutheru i DMG a kasnije sam upoznala roditelje cije je dete koristilo coliakron i oni misle da mu je to pomoglo. Medjutim oni (otac) su sa svojim detetom jako mnogo radili : pokvario je 2-3 duseka za krevet da bi ga naucio da skace, vezivao bi carsafom sebe i njega i trcao po kuci da bi ga naucio da se ne krece samo pravolinijski, naucio ga je da vozi bicikl... Znaci morate imati jako mnogo maste da smislite kako nesto da ga naucite

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 548
   RE: Autizam kod dece
16.5.2015 15:04:40   
mama Ljilja
Suplemente smo nabavljali kako se ko snasao. Kad sam pitala doktorku da li moj sin moze da koristi to i to ona bi odgovorila : moze ako mozete nekako da nabavite to. Nekad sam nabavljala i za druge roditelje. Postojala je grupa roditelja koja je bila organizovana dok su deca na terapiji mi smo sa drugim psihologom i razgovaramo.
Ako zelite da vase dete koristi neku recenicu, "stavljajte" mu u ustu u pravilnom gramatickom obliku. Moja mama je nekoliko puta rekla kad njemu treba kasika "daj nam kasiku" i sad on kad mu treba samo njemu opet kaze : daj nam kasiku. Zanaci u pravilnom obliku i bez reci "kazi"..

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 549
   RE: Autizam kod dece
16.5.2015 15:11:04   
branki*
Ja ipak smatram da je korisno postojanje ovakvih klipova I da majke treba da IH odgledaju.bas zato jer su u ranom uzrastu te razlike tanane.mi smo se strucnjaku obratili sa dve i po godine,znaci rano,ali bih mozda posumnjala i pre da sam znala da je kontakt pogledom jako bitan,da je bitna zajednicka paznja,da je bitan pokazni gest,da je ogromna razlika izmedju toga da li u slikovnici pokazuje svojim prstom ili uzima vas.
Niko ne daje dijagnozu pre trece godine,retko ko,pa cak ni tad,zato sto se mnoge razvojne poteskoce isprave i zato sto razni govorno jezicki poremecaji mogu da daju sliku autizma.
Opet,ako dete hoda na prstima ili izmislja govor,ne znaci da je autisticno.za dijagnozu je potrebno da on kasni u vise sfera,a ne samo u jednoj,znaci kasnjenje u govornom razvoju,nema socijalizacije,ne trazi kontakt vrsnjaka i ljudi,nema kontakt pogledom ili je kratkotrajan,ne odaziva se na ime,nema pokazni gest,deluje kao da ne razume vas govor,stereotipni pokreti,stereotipne igre,nema igre kobajagi,nema zajednicke paznje.sve to!pa i jos ponesto.
Nije bitna dijagnoza,bitnoje da ako se posumnja i primeti neko razvojno kasnjenje ,odmah se obratiti za pomoc!nece vam niko odmah reci i predloziti dijete,detoksikacije,cuda i lekove,ali mozda savetodavno kako da stimuliset__e pravilno detetov razvoj,sta da forsirate,pa mozda i logoped pomalo,sto da ne.nista to nije invazivno,stetno,ne moze da steti cak i ako bude sve ok sa detetom,moze samo da mu doprinese.
Hvala,mama ljiljo!sto se tice recenica,tako i vezbamo.za bolovanje znam,ali posto meni porodiljsko istice par meseci pre njegovog petog rodjendana,necu nista to gledati.da,niko ti nista ne kaze od onih koji bi trebalo,ja sam sve od majki saznavala.jeste,peptidurija,sad se salje za francusku.ja sam kazein izbacila,gluten bi mi bio bad ogroman problem.videcu sta ce nam dr savetovati na razgovoru.
Jos jednom puno ti hvala!
Kod mog sina je razumevanje problem sad veci nego govor,npr ja mu kazem-siri ruke masi rukama i on ponovi za mnom vetbalno masi rukama,ali ne uradi to,ne razume sta treba.zna pojmovno sta je sta,puno imenica,ali su mu glagoli veliki problem i radnje,a o pridevima da ne pricam.


< Poruku je uredio branki RR -- 16.5.2015 15:22:11 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here