|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
4.11.2017 12:23:12   
mama Jo
Nikki uzivajte sad kad ste kod kuce, proslo je sve...


_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
5.11.2017 8:00:55   
vocicana
Nikiteki, ljubim te.
Trudnice vidim veseloje.
Isi ni pojma nisam imala da je i treca beba decko, pa neka su ti zivi izdravi svi!Kakva lepota. user posted image user posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
5.11.2017 8:06:21   
Mala Elena
Niki, pozdrav za tebe i bebu, dobro da je proslo...
Masnice, mislila sam Eva.
Sanjala sam da me muz vara sa nekom Marijom user posted image i pitam ga juce ima li on neku takvu na poslu, kaze ima , radi u kancelariji do njega user posted image user posted image ali je nikakva user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
5.11.2017 8:10:56   
MasnaMasnica
Jutrouser posted image .
Me lepo je, valjda ce pristati.

Mm i ja danas odosmo na prvi rodjendancic, zovem Uni da ide sa nama ona nece.
Sutra joj je rodjendan,6ti, moja velika devojcica! 💞

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
5.11.2017 8:14:34   
Mala Elena
Masnice, nadam se user posted image Jel sve spremno za sutra?

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
5.11.2017 8:21:16   
MasnaMasnica
Cekamo jos haljinice danas😊.

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
5.11.2017 8:54:51   
Maslacak15
dobro jutro,
Hahahah ne ceka Isidora oet decaka nego siri dezinformacijeuser posted image . Tj jos se nezna, a posto nista osim pupcane vrpce nisu videli do 20 te nedelje ja mislim da je mnogo verovatnije da devojcica. Opklada je u toku. user posted image

Poljubac za unu, veliku devojcicu. Mi imamo jos malo jace od mesec dana do sestog rodjendana.

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
5.11.2017 9:10:49   
isidora88
Heheh maslacak, za koji dan cemo saznatiuser posted image i ja sam vec izgorela od zelje da znam pol, svaka cast kad neko moze da ceka do porodjaja.
Nama uskoro 7.rodjus, proletelo mi vremeuser posted image
Ja spremam dorucak, danas opet da skupljam ves i da sredjujem dnevnu sobu, po 3 puta na dan usisavam, stalno nesto seckaju, cepkaju papiricice, rezu bojice, i dok jedu oko stola naprave haos, da odlepi covek

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
5.11.2017 15:00:25   
Rosita
Na dva exo ultrazvuka na kojima sam bila do sad recen mi je pol, a da nisam pitala. Cak sam onog dr Tiku upitala sta ako neko ne zeli da zna pol, a on rece e ja mu namerno 2* ponovim, jes pa da posle dr bude kriv ako bude hermafrodit, otprilikeuser posted image .
Salu na stranu, ja prilicno razumem razne motive, zelje i potrebe, te tako i tu da se ne zna pol. Ali mislim da je prakticnije i nekako mozda i zdravije znati ga, zbog gradjenja odnosa, pai tog prenatalnog.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
6.11.2017 7:14:45   
Misha i Ljisha
Dobar dan mame. Evo da se javim konacno. Bila sam na AC. Iskreno prosli put me nije toliko bolelo, ovaj put me bas zabolelo i kasnije celog dana sam bas imala nelagodan osecaj. Evo sad 3 dana kasnije sam super. Naravno nisam bas nesto "mirovala" jer kao u inat D je dobila temp u cetvrtak uvece, srecom u petak se probudila kao nova ali sam je ostavil sa babom dok sam ja na AC. Vracam se a dete mi se zali da joj je muka. Muka i spava joj se a svekrva nikako da zacepiuser posted image .Jos joj mm rekao da nas ne napusta ceo dan boze moj D bolesna ja sa AC dosla da ona tu bude. A ona meni samo smeta i ja je kulturno i lepo posaljem kuci. Dete mi se ispovracalo, i to samu tecnost. I pitam je sta si pila, kaze sok caj i jogurtuser posted image user posted image user posted image pa i meni bi bila muka da sam se nalila toliko tecnosti. Uglavnom ona se ispovracala nas dve legle da spavamo i probudile se kao nove.

Na AC sam pitala dr da li mozda vidi pol, kaze ne vidi se. Izes ga meni je sudjeno da pol saznam s rezultatima amnio. HEhehe..


Inace mm me dalje zivcira i ne nisu hormoniuser posted image . Malo su se strasti smirile ali to je samo zato sto sam se ja malo smirila. NErvira me sto se mm ponasa kao da sam kui i da nista ne radim a ja se odbijam od posla, casovi, posao, dete, kuca jos mi uvalioi neki prevod nekog strucnog rada. NE znam gde mi dupe a gde glava. A on dodje s posla umoran jadanuser posted image
Uf nekad bih ceo muski rod stavila na giljotinu. Majke mi.

Nadam se da je i ovo drugo dete devojcicauser posted image
Uglavnom kad dignem frku i ja se naljutim onda su stvari "normalne". Pa meni nije u prirodi da budem rospija i nadrndana ja to ne volim niti se ja dobro osecam a ako treba tako da se ponasam da bi se on ponasao kako treba e pa onda nemam reci. Seronja.

NEgo da se vratim na trudnocu. Srce mi i dalje jako lupa, i ne mogu uvece da zaspim od aritmije. Cak i glava pocinje da me boli, pritisak mi je i dalje normalan. NE znam sta da radim. Zakazacu kod dr, pa cu videti sta cu. Glupo mi je da odem u Betaniju tamo ce me staviti da lezim, a kad covek lezi niti moze imati jako povisen puls (bude mi i preko 120) niti moze imati visok pritisak i kapiram da ce da me otkace samo tako u fazonu nije ti nista a ja se zadisem dok kuvam rucak. Sta da radim mame? Dajte savet.

A sto se tice neplanirane, pa da mislim da nema neplanirane a jedini sigurni kontraceptiv je nemoj se i ne boj seuser posted image . Naravno u braku je to nemoguce hehehe....

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
6.11.2017 14:39:20   
mama Jo
Ljiskic - dobro je u svakom slucaju da si sada ok, da je prosao bol... tj.da ste obe sada dobro. Saznaces i pol uskoro, neka bude kako ti zelis 😊

Muza - ko šiša 😁 mozda malo ti i cera da odete negde, a? Jel imas tu mogucnost, na par dana kod nekih rodjaka ili tako nesto? Mozda kada se zazelite jedno drugog procveta strast i zaboravite na prepirke... ☺

Ja bih ti savetovala da se posavetujes sa dr... ginekologom/opstom praksom... sigurno ce ti dati neki pregled da odradis zbog te aritmije i zamaranja. Ali bas ces biti mirnija. I meni se to desava... ja se sva preznojim dok presvucem moju malenu... bukvalno budem mokra, veliki mi je stomak i bas mi je nezgodno od njega da se sagnem, da cucnem... tako da kontam da je to sve normalno, ali svakako ce te pre smiriti kada budes pricala sa steucnjakom.
Pre neki dan sam pricala telefon sa drugaricom sigurno pola sata i vise, i posle razgovora sam morala da se presvucem jer mi je ispod grudi i pazuha sve probilo koliko mi je bilo mokro 😁 jako brzo se zamorim...

Mah-mah i za ostale zenice...
Gde ste?
Sta se radi?

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
6.11.2017 15:48:41   
isidora88
Ljiso jesi li proveravala stitnu zlezdu? Mislim da bi trebala da sto pre proveris od cega su ti aritmije. A mozda ti ne bi bilo lose da te prime na patologiju, drzace te 2,3 dana, odmorices a odradice ti sve analize i internista ce te pregledati i znaces na cemu si. Ovako dok ti sve ispitas i docekas nalaze proci ce dva meseca.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
6.11.2017 16:07:44   
vonavoj
Misho.meni je dr rekao da puls ne sme da bude preko 100...ja sam pila lekove.bas za puls do trudnoce.sad ga samo pratim.jer ne smem te lekove da pijem..mogla bi verapamil da pijem.to je za puls u trudnoci...za sad bude oko 90..ppnekad 105..ali uvece se spusti do 75..a pre trudnoce mi je bio i 115.pa sam pocela sa terapijom..
Moj savet je da odes kod dr.terapija je verapamil.posto vec nemas pritisak...beba pati kad imas visok puls..drugarica je imala pred porodjaj i beba je imala tahikardiju kad se rodila..

< Poruku je uredio vonavoj -- 6.11.2017 16:08:57 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
6.11.2017 18:57:03   
Mala Elena
Ljiso, ja sam par puta imala te aritmije isto dok sam lezala. Takodje iako se beba spustila nekada osetim nedostatak vazduha, kao da ne mogu da se nadisem i hvalta me nalet vrucine. Ne znam od cega je, uglavnom pritisak bude oko 110 sa 60.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
6.11.2017 19:01:31   
mama Jo
ME ja imam iste simptome, meni dr kaze da je sve to normalno 🤔
Ja se slazem da bi trebala kod dr da odes, a zasto ne i na patologiju, sto kazu ostaces ne duze kd 3 dana sigurno, a sve ce ti odraditi, i bices mirna.
Ja sam povracala i imala dijareju i bila sam tamo 2 dana, sve su mi ispratili.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
6.11.2017 19:30:50   
isidora88
Ja sam mrtva umorna, nesto mi je muka opet, pita me muz da nisam trudnauser posted image
Kad su vama bebe pocele da stucaju u stomaku, u prvoj i drugoj trudnoci sam osecala stucanje negde krajem sedkog meseca, a sad vec 2,3 dana cini mi se da beba stuca. I izgleda ce biti nocna ptica, od 18h do ujutru sve vreme luduje u stomaku, preko dana se samo meskolji, a nocu zurka, garant pije neki alkohol kad ovoliko stucauser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
6.11.2017 20:02:08   
mama Jo
I moja beba non-stop stuca... isto mislim da to traje recimo mesec, mesec i po... tako da recimo pocelo je sa 6,5-7 meseci... i to bas cesto stuca, sto puta sam vec htela da postavim pitanje jel vase bebe cesto stucaju? 😊

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
7.11.2017 7:44:34   
madre
Dobro jutrouser posted image evo ja upravo doruckovala, b u skoli, t spava, mm na poslu...
Isi,i ja sam nekako sigurna da je kod tebe devojkauser posted image kad su ti prvi put pomenuli hematom, a kada su prestali da ga pominju?
Maslacak, ova dr koja me je prosli put gledala na uz, pomenula je kako mi je posteljica nehomogena i da uključim utrogestan ujutru i uveče... Rekla je to kao da nije nesto posebno značajno, ali eto mene malo opterećuje, znas li nesto o tome?
Ljiso, meni mm juce izmerio puls 125,be znam sta mi bi, moram to malo pratitiuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
7.11.2017 8:06:55   
MasnaMasnica
Jutrouser posted image .
Mi juce slavili rodjendancic, nisam ni virnula u temu. Nadam se da ste sve ok.
Ja ispratila U u vrtic,N spava. Sada lezuckam. Pa cu kasnije na ctg.

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
7.11.2017 8:45:02   
Mala Elena
I ja cekam za ctg.
I moja stuca cesto, uglavnom predvece i nocu ...user posted image

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
7.11.2017 9:12:55   
isidora88
Madre meni su hematom prvi videli, jedva su nasli mesak jer je hematom bio ogroman, koristila utrogestan 3x200, pa negde u 15-oj nedelji smanjili na 2*200, u 19-oj nedelji se vise nije video tako da ne koristim vise utrogestan. Madre sta tebi kazu, jel devojcica? Ja mislim da cu u subotu kod dr na ultrazvuk, jedva cekam

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
7.11.2017 9:22:14   
isidora88
Zakazala sam ekspertni za cetvrtakuser posted image , a onda cu krajem meseca kod mog doceuser posted image


_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
7.11.2017 11:52:01   
mama Jo
Bravo, cekamo u cetvrtak onda vesti sa uz 😊
Ja tek u sledeci petak imam uz i jedva ga cekam... 😊

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
7.11.2017 11:57:55   
madre
Pol niko nije pominjao, a ja nisam ni pitala. Verujem da cu na sledećem uz saznati... Ti ces na ekspertnom definitivno saznati i poceti da spremas roze stvarciceuser posted image user posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 11/17
7.11.2017 15:00:15   
MasnaMasnica
Nama vasuser posted image .
Isidora hajde neka budeuser posted image .

Ja bila na ctgu.Sve ok.
Moje devojke spavaju, bebac luduje jer jedem trece parce torte😃😂.
Danas smo postali bogatiji, stigla nam je jedna princeza.😊 Divan je dan.

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here