RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (13.1.2018 12:29:54)

Dan. D i ja raspremamo. On cistio prasinu, ja nesto po kuhinji. Oni ce predvece i bioskop.
Nego, da vas pitam. Sinoc su me bolela donja ledja. Evo sad opet. Bas onako nisko. Je li to normalno[sm=zmeden.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (13.1.2018 12:48:01)

Rosi i mene su bolela u prcoj trudnoci. Jutros sam ustala sa bolovima u kicmi, sad mi je lakse. Materica se širi najverovatnije.
E sad kad sam u 1.trudnoci rekla dr da me ledja bole, ona me odma pregledala da vidi da nisam pocela da se otvaram, a isto sam bila negde na pocetku, oko 15.nedelje. Naravno nisam se otvarala, jednostavno me bolela zbog sirenja materice

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (13.1.2018 13:48:29)

Hvala maraj, nije neposnosljivo, al ipak... Ukinula mi je jedan utrogestan petog. Sad pijem jedan uvece.

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (13.1.2018 14:17:22)

Devojke.izgleda da je vreme lose.i mene su jako juce bolela ledja..kicma dole..raspadala sam se..a inace me bole ramena i vrat..

Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (13.1.2018 14:44:44)

Rosi Ako cemo iskreno ja mislim da taj utrogestan nema Bas nikako veze niti pravi ikakvu razliku. I da uzimas dva isto Mu je. Ti Si koja 28 nedelja tvoj pirodni nivo progesterona je daleko veci. Suplemetacija progesteonom ima smisla samo Kod minimalnog broja zena sa jasnim klinickim indikacijama.no dobro, shvatila Sam,.svima Vam ih prepisu, necu da gundjam i da unosim zabunu, Samo me prica podseca uvek na damba i njegovo perce[sm=smiley1.gif]. Kako koju nesto probode, kukaju za Progesteron.
Ledja mogu da bole od zilion i jednog razloga, jer beba pritiska karlica se adaptira itd. Ja Sam imala izrazite bolove stomaka/ materice celu prvu trudnocu. U drugoj manje a sada najmanje. Iako i sad Imam epizode da me zateze i pritiska. Ali nemam Kontrakcije. Ovde vec idem na ctg na svakom pregledu (takva je praksa od 20. Nedelje). Niti Sam se U zivotu otvorila. Niti Su Mi nudili Progesteron. Iako Mi je punih 40. I imala Sam pobacaj mesec Dana pred ovu trudnocu. Opet Mi ga nisu nudili....

Uzivajte i pogledajte damba ponekad[sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (13.1.2018 15:08:29)

I ja mislim da utrogestan posle 20te nedelje vise nema nikakvu ulogu..no dobro..[sm=smiley36.gif]
Ja sad tacno znam kad me dole boli,bol je od creva..kad nesto pojedem a nisam isla u wc..ali me i ledja bole od sedenja..

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (13.1.2018 17:01:50)

Joj kad smo kod creva....ja sam prestala da pijem gvozdje. Ono je jezivo kolike sam probleme imala. Bukvalno sam vristala na wc solji. Pijem elevit. On ima nesto gvodja u sebi. Al ono cisto gvozdje, ono je jezivo....

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (13.1.2018 19:58:58)

Jao maslacak, gde se seti damba [sm=smiley36.gif]. Hvala, pojma nemam da l mi treba utrogestan, ona prof. dr mi prosli put davala do 38. nedelje, cisto mi pade na pamet, a verujem u ovo sto pises. Bas sam danas razmisljala o svom pisanju. Verujem da stvaram utisak zabrinutije nego sto jesam. Ne sad samo za ledja, nego ja nekad pitam da proverim, sta cu kad sam od onih sto dva put mere, jednom seku [sm=smiley1.gif]

Maraj, meni prosli put nije smetao ferum lek, onaj sto se zvace. Sad ne pijem nista jos uvek. Detetu izrendam cveklu, pola limuna i kasiku meda, da odstoji pa procedim. Rekla sam mu da je to moj sirup od kupine (moram nekad [sm=smiley36.gif]). On lepo to pije. Ja povremeno jedem rendanu cveklu i jabukum, kad mm izrenda. Mrzi me [sm=smiley13.gif].

Ovi moji otisli da gledaju Ferdinanda. Moram uskoro po njih jer sam im uzela kola. Ja sam spremila toplu cokoladu i napunila kadu [sm=smiley4.gif]. Moram neki kolac napraviti da pripomognem svekrvi za slavu, pa malo gledam sta bih. Jedno tri bih vrste ako budem mogla, jer radim pa popodne.

Puno vas pozdravljam.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 7:36:09)

Jutro [sm=kava.gif] mi ustali u pola 7. L se naspavao. Mada i meni je bilo dovoljno.
Uzela da pojedem bananu. Bas slabo jedem voce. Gotovo nikako. U prvoj trudnoci sam ga bas dosta jela. Sad nikako. Ni ne setim se. Nemam naviku...pre se uhvatim za nesto drugo...

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 13:39:45)

Kako ste proslavile i ovu novu godinu? [sm=smiley36.gif]
Ja sam skroz van tokova. Nisam ni znala da je ng dok nisam na fb videla cestitke.
Juce sam preslagala komodu sa A stvarima, sklanjala male stvari, danas sklanjala neke nase stvari i stavila u onu vakum kesu, moram jos i orman ceo da preslozim jer cu morati stvari od A tu da premestim a da komodu oslobodim za bebu. Ne znam ni kada da pocnem sa pranjem vesa, kontam krajem meseca da ce sve biti spremno. Narucila sam posteljinu za bebu, pravi mi neka devojkama po mojoj zamisli, jedva cekam da bude gotovo. Jedino se razmisljam da li je kasno jer sam devojci dala rok do 10.02, mozda sam trebala reci da ranije bude gotovo. [sm=zmeden.gif]

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 14:39:51)

Cao devojke. D i ja ustali u 8 do toaleta i nastavili do 10, cudim se cudom da je on opet zaspao ali i to biva.

Isidora, ti si bas vredna. Ja sve kazem od februara cu misliti o tome. Nego, uputite me na teme o tome sta sve treba u pocetku- za porodiliste, za kod kuce i td. Secam se da sam ih koristila u prvoj trudnoci i bile su mi bas od pomoci.

Ja sad uzela da pripremim nesto za posao. Mnogo se zezam jer evo opet pijem toplu cokoladu i jedem crnu cokoladu [sm=smiley13.gif]. Jutros me boleo zeludac.

Malo smo bili napolju. D uziva, nije mu hladno. Ali nigde zivog deteta [sm=smiley13.gif]

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 15:14:14)

Rosi mene je bas uhvatila neka manija za spremanjem, moram ovih dana i oribati prozore sa svih strana i kupiti zavese. Planiram i kuhinjske elemente da prebrisem i poslozim sve ponovo jer mm kad slaze sudove sve mi izmesa.

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 15:26:36)

To je neki bioloski poriv gnezdjenja [sm=smiley1.gif]. Svaka ti cast, ja bih sve radila osim toga po kuci.

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 16:55:18)

Rosita,imas jos fore...a ja cu valjda stici sve kad prestanem da radim..ovako nema sanse...
Inace,za bebu mi nista osim pocetne kozmetike i duda nece trebati...sve imam..svejedno da li je decak ili devojcica..a necu ni bacati pare..garderoba se za tren preraste i ne ishaba se...Isi,i ti imas sve ili moras da kupujes? Mozda cu samo posteljinu,ako bude deckic..ovako ni to[sm=jezicek.gif]

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 17:03:55)

Von ja sam sve opet kupovala, razdelila sam sve[sm=smiley36.gif]
Morala sam sve uzimati od odelca, bodica, peskira i svega ostalog. Ni za sebe nisam imala spavacice, mrezaste gace i slicno pa sam i to uzela, juce sam kupila grudnjak za dojenje za 400 din, super je.

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 17:18:17)

I ja sam delila..ali vratili mi..[sm=jezicek.gif] ovo ce biti peti krug[sm=smiley36.gif]ali ta mala odelca do 74 ne mogu ni da se uniste..pogotovo kad imas susilicu..ni ne ukrute se od pranja..
Kod mene vazi to pravilo,dam ti ali da mi vratis.nisam mislila da cu trece,ali mladja sestra ima samo jednog sina..ona ce svakako drugo..starija ima dvoje,ona nece trece[sm=jezicek.gif]
A puno je okruzenju beba,sve drugo dete...tako da i to ide meni..niko nije lud za trece[sm=jezicek.gif]..samo mi daju,a ja samo redjam u kutije,pa samo da perem..bice samo problem gde poredjati..ponestaje mi ormana[sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 17:23:51)

Necu ni ja kipovati nista sto nije neophodno.
Devojke, dvoumim se da li da putujem u petak na vikend na slavu kod svekijevaca. Lose inace podnosim voznju bez tablete nikako :(. Ima krivina puno. Oni su iza Zlatibora. Moji idu. Ne ostaje mi se ni sama, a ne znam da l bih isla. Ne prija mi iskreno ni guzva i gungula. Sta sme da se popije protiv loseg stanja u voznji?

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 17:35:46)

Von meni niko nije vratio, a ni nudio svoje tako da nisam imala druge osim da kupim sve novo.
Rosi gde ti zive svekijevci, i moji svekijevci su iz tog kraja. Mi ne idemo na slavu, slavicemo kod nas u stanu. Meni je em hladno tamo, em daleko. Moji su letos isli na par dana i u nlvembru, ja sam ostajala sa A kod kuce. Dug mi je to put, a jos ako lose podnosis voznju ja ti ne bih savetovala da ides, samo ces se namuciti. Mislim da smes lizalice protiv mucnine one su na bazi djumbira.

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 17:48:38)

Mislim da smes klometol..pile su ga trudnice kad su imale mucnine..proveri sa ginekologom[sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 20:33:46)

Gde ste drage. Mi imali goste. Ja lekla proju pravila neke salatice i predjela...i sad me malo stomak bolucka, cim se preforsiram.
Rosi pa ne znam sta da ti kazem...jel se tebi ide? Imas opravdanje i da ne odes. Jednostavno ne osecas se dobro....

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 21:41:12)

Maraj,napravi tiker da pratimo koja si nedelja..
Mene uglavnom boli sa leve strane kad preteram..danas sam se farbala,pa prala kosu preko kade..pa se fenirala i posle sam jedva ustala..ali kad legnem pola sata,prodje me..
I mi smo imali goste..mm pekao americke palacinke..nas sedmoro..dok sam rasklonila..ali legle smo .sutra na posao..15.ti u mesecu je najstresniji[sm=smiley13.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (14.1.2018 22:51:47)

Von hocu. Al nikako da se "nakacim" na rr sa kompa. Sve vam kucam sa tel. Kad se nakanim da upalim komp, sredicu i ticker. I ovaj mi "zabavovao" . Prikazivao je do L 1.rodjendana i od tad stoji

IvanaSK RR -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (15.1.2018 10:20:04)

Dobro jutro, devojke?
Kako ste?
Maraj, to je verovatno ticker koji je i napravljen da bude samo do prve godine.

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (15.1.2018 10:24:07)

Dobro jutro, moje starije dete u skoli, ja izvadila meso za rucak, muka mi je od kuvanja.
Moram jelku da raskitim a nikako da se nakanim

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (15.1.2018 11:07:17)

Pozdrav
L i ja kod mojih. Isi mi smo juce raskitili jelku. Nisam mogla vise da je gledam. L skida kugle. Vuce lampice. Zavlaci autice u nju. Juce sam rekla m da je raskitimo. Oprala zavese . Tj masina je oprala mm ih nakacio [sm=smiley1.gif]. Ja sam samo zvocala sta treba da se radi [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>