Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Kampanje, promocije ...



Poruka


marketing RR -> Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 19:25:52)


Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za edukativne radionice za trudnice pred porođaj u poliklinici Medikom, odnosno vaučere za po jednu edukativnu radionicu za 8 trudnica koje se prve jave na mail adresu info@ringeraja.rs. Prijave primamo do utorka 20.3.2018.

Predavanje vode dr Milena Nikolić, pedijatar, dr Tatjana Pavlovic, ginekolog-akuser, perinatolog i dr Ljiljana Nedeljkovic, ginekolog akuser.
Za bebe - odgovori na pitanja vezana za dolazak bebe na svet - ishrana/dojenje, san, šetnja, kupanje i oblačenje, nega za pravilan rast i razvoj.
Za mame - porođaj i posle porođaja, ishrana, dojenje, nega itd.





Pored folne kiseline, gvožđa i joda, koji su važni za zdrav i uspešan ishod trudnoće, ističe se i magnezijum, životno važan mineral za kojim su potrebe u trudnoći takođe povećane.
U trudnoći i tokom perioda dojenja dolazi i do dodatne potrebe za unosom vode, na šta svakako treba obratiti pažnju, jer nedovoljna hidratacija dovodi do smanjenih psihofizičkih sposobnosti, što uvek želimo da izbegnemo, a naročito u trudnoći i tokom perioda dojenja.
Ukoliko imamo mogućnost da unosimo vodu koja prirodno sadrži magnezijum, benefiti su višestruki.




Važnost magnezijuma


Preporučeni dnevni unos magnezijuma za žene iznosi oko 320 mg, dok se u trudnoći potrebe povećavaju na oko 360 mg.
Nažalost, redovnom analizom krvne slike teško je otkriti njegov manjak, ali određena stanja i tegobe mogu ukazivati na njegov nedostatak.
Umor je na vrhu popisa stvari koje bismo, naročito u trudnoći i nakon porođaja, želele da svedemo na minimum. Magnezijum je neophodan u stvaranju energije, pa su umor i iscrpljenost česti simptomi njegovog nedostatka. On doprinosi i normalnom radu mišića, što je od velike važnosti u trudnoći.
Verovatno ste već čuli preporuke lekara trudnicama koje oset_e grčeve u nogama, da povećaju unos magnezijuma. Iako je teško reći koji je tačan uzrok nastanka grčeva u nogama kod trudnica, istraživanja pokazuju da magnezijum može pomoći u njihovom otklanjanju. Naime, kod manjka magnezijuma remeti se ravnoteža drugih elektrolita i prenos nervnih impulsa i mišićne kontrakcije se ne odvijaju normalno.
Medicinska istraživanja su pokazala da je nizak nivo magnezijuma u trudnoći povezan sa preeklampsijom koju, između ostalog, karakteriše rast krvnog pritiska, najčešće nakon dvadeset_e nedelje trudnoće. Ovo je ozbiljno stanje koje zahteva trajni nadzor lekara.
Magnezijum će pomoći majkama u održavanju kvaliteta kostiju i zuba. Naime, nakon porođaja najbolja hrana za bebu je majčino mleko. Majčinim mlekom dete dobija sve hranljive sastojke, pa tako i magnezijum. Kako bi zadovoljilo povećane potrebe, kod smanjenog unosa magnezijuma putem hrane i vode, telo majke može crpeti magnezijum iz svojih rezervi koje se u najvećoj meri nalaze u kostima.
Upravo zbog toga, majke bi i nakon porođaja trebale da povedu računa o njegovom adekvatnom unosu.

[img]https://i.imgur.com/M7Hm6Vh.jpg[/img]


Voda prirodno bogata magnezijumom – prirodan saveznik

Prirodna mineralna voda koja sadrži magnezijum u hidrogen-karbonatnom obliku, uz neophodnu hidrataciju, donosi magnezijum u prirodno rastvorljivom, joniziranom obliku koje telo može da iskoristi za svoje vitalne funkcije, pa tako i u trudnoći i tokom dojenja.
Na taj način, svaka trudnica i mama mogu unosom prirodne mineralne vode, koja u jednoj litri sadrži dnevnu preporučenu količinu magnezijuma, da omoguće blagotvoran uticaj magnezijuma na svoj organizam.
Zar to nije dovoljan razlog da voda sa magnezijumom bude vaš prirodan saveznik u trudnoći i majčinstvu?

Pročitaj više >>>





mama Jo -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 19:27:52)

Wow, kako je ovo dobro! Sad mi zao sto nisam trudna 😊




Sarav -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 19:38:34)

Svaka čast[sm=bravo.gif]




Dragce86 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 19:48:56)

Prijavih se [sm=smiley1.gif] [sm=bravo.gif]




IvanaSK RR -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 20:20:15)


IZVORNA PORUKA: Dragce86

Prijavih se [sm=smiley1.gif] [sm=bravo.gif]

Dragce, ti trudna?




Mala Elena -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 20:36:24)

Divno [sm=nosecka.gif] prijavljujte se ! [sm=smiley1.gif]




Dragce86 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 20:37:11)

Dragce, ti trudna?



Daaaa [sm=smiley36.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 20:39:47)


IZVORNA PORUKA: mama Jo

Wow, kako je ovo dobro! Sad mi zao sto nisam trudna 😊

Pa to se da brrzo srediti [sm=jezicek.gif]





mama Jo -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 21:45:35)


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun


IZVORNA PORUKA: mama Jo

Wow, kako je ovo dobro! Sad mi zao sto nisam trudna 😊

Pa to se da brrzo srediti [sm=jezicek.gif]




Neka fala 😂 pauziram bar 5 godina 😂




Rosita -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (3.3.2018 23:21:23)

A je l ja nešto ne vidim dobro ili ne piše o kakvim radionicama je reč
, tematika, voditelji, neki detalj?




Dora89 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (4.3.2018 6:27:56)

Super! [sm=bravo.gif]




vocicana -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (4.3.2018 7:50:01)

Dragce cestitaaam!!!
Nisam pojma imala. Bravo!




Dora89 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (4.3.2018 8:41:31)

Verovatno je tema priprema za porođaj, negde je pomenuto "edukativna radionica pred porođaj"




Dragce86 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (4.3.2018 22:33:16)


IZVORNA PORUKA: vocicana RR

Dragce cestitaaam!!!
Nisam pojma imala. Bravo!



Hvala, Voci, ovo je sveza vest i za nas :) Ocekujemo bebca 2.10.2018. :)




mama Jo -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (4.3.2018 22:34:31)

Javite nam kakva je bila radionica 😊




marketing RR -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (5.3.2018 19:26:57)

Zamolili smo sponzora za detaljnije informacije o radionici, čim dobijemo iste, javljamo!


Prijavljujte se [sm=bravo.gif]




Jekica86 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (6.3.2018 8:07:33)

Interesuju me datalji.




Dora89 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (7.3.2018 7:43:26)

Još čekamo info...




marketing RR -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (7.3.2018 10:29:30)

Drage trudnice,

Predavanje vode dr Milena Nikolić, pedijatar, dr Tatjana Pavlovic, ginekolog-akuser, perinatolog i dr Ljiljana Nedeljkovic, ginekolog akuser.
Za bebe - odgovori na pitanja vezana za dolazak bebe na svet - ishrana/dojenje, san, šetnja, kupanje i oblačenje, nega za pravilan rast i razvoj.
Za mame - porođaj i posle porođaja, ishrana, dojenje, nega itd.



IZVORNA PORUKA: Rosita

A je l ja nešto ne vidim dobro ili ne piše o kakvim radionicama je reč
, tematika, voditelji, neki detalj?





Dora89 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (7.3.2018 10:36:05)

Eee, lepo [sm=bravo.gif]




Dragce86 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (8.3.2018 13:55:38)

Sjajno, sve je obuhvaceno, bice ovo odlicna radionica! Jedva cekam :)




mama Jo -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (8.3.2018 13:57:06)

Zvuci sjajno!! Pisite utiske posle 😊




dunja RR -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (8.3.2018 13:57:30)

Ajmo trudnice, prijavite se [sm=bravo.gif]

Dragce, povedi još neku trudnicu ako želiš, samo nam javi podatke :)




Dragce86 -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (8.3.2018 14:00:36)


IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ajmo trudnice, prijavite se [sm=bravo.gif]

Dragce, povedi još neku trudnicu ako želiš, samo nam javi podatke :)


Hvaaalaaaa, vec Vam se javila moja drugarica Natasa M. ;) Tako da cemo nas dve zajedno, slicni su nam i termini :)




marketing RR -> RE: Mg Mivela i portal Ringeraja vam poklanjaju vaučere za 8 edukativnih radionica za trudnice! (12.3.2018 17:39:18)

Drage trudnice, produžili smo prijave do 20.3., čekamo vas [sm=bravo.gif]




Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>