|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
25.8.2018 19:20:09   
Dragce86
Eh, devojke, lako je reci manje stresa...al to je tesko izvesti..I ja sam se u ovoj nasekirala od 6-8.meseca sa otvorenim grlicem i uvodjenjem injekcija, proslu trudnocu prva 4 meseca oko loseg dabla i amnio, ne vredi, mora covek izgleda uvek da ima neku muku, ne vredi..samo kad sve prodje, inace bismo izludeli :/

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 326
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
25.8.2018 20:09:51   
lesli
Ja sa ove distance vidim da sam se uludo nervirala.
Nista mi stres i tenzija nisu pomogli. Niti su zaustavili krvarenja u 1. trimestru, niti kontrakcije kasnije. Samo mi je odmoglo. Narocito sa kontrakcijama. Sto sam ja napetija to je kontrakcija vise.
A da ne pricamo o tome sto je i beba bila izlozena tom stresu kao i ljudi oko mene.

Zato kazem da moglo i trebalo drugacije...

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 327
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
25.8.2018 20:35:26   
MojMiki
Dunja hvala na podrsci. Lep provod ti zelim i da se bar smanje sve tegobe i tebi i svim trudnicama.
Les apsolutno si u pravu, sto se manje nerviramo bice nam lakse i lepse. Neko lakse iznese trudnocu, neko teze. Mene trudnoca cini srecnom....a tek koliko sam imala srece sa VTO, jedna stimulacija, dve cevcice sa po dve blastociste zaledjene i oba feta uspesna. Pa to je zaista neverovatno, hvala Bogu i Goci ;-)
Ne znam da li se neko seca, mm je vec bio u jednom braku i imali su 15 neuspesnih vto....e to je strasno.
Zato budimo pozitivne i sto veselije i bice sve ok...sa mnom se svi lekari sale kako pijem gomilu lekova, al svako da po neki :-)
P.S. Ove babe ne mogu ni da mi pridju ;-)

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 328
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
25.8.2018 20:37:10   
Maslacak15
Dragce ja tu krivim lekare u Srbiji. Iz nekog razloga tretiraju trudnocu kao bolest. Ovde smo nadugo i nasiroko pricale o tom famoznom doublu ali ja odgovorno tvrdim da se bar 80-90 posto trudnica "nadrami" od strane lekara da double nije OK i da je to bogzna kako rizicno. Osim toga neka digne prste trenutno trudnica ovde na forumu koja nije na utrogestanu?? Famozna tema. Prepisuju ga kao bombone pod parolom valjda " od viska glava ne boli". A ja sam izgurala u Nemackoj tri trudnoce sa 34, 36 i 40 godina do 40 te nedelje bez i trunke progesterona ( i bilo kakvog drugog leka osim folne i magnezijuma) i uopste ne smatram da sam nekakav fenomen. Da sam se pojavila u Beogradu zalepili bi mi ga na keca. Ovde zene redovno rade do navrsene 34 nedelje, u Srbiji mogu na prste da nabrojim.... I sad ja treba da verujem kako su Nemice zdravije od Srpkinja posto su fit a ove druge sve odrzavaju trudnocu. Malo morgen.

O bromazepamu za opustanje ne zelim ni da pricam. I tako dalje i tako dalje. I onda me ne cudi mnogo da se zene pretvore u paranoju. Jos smo malo i tako drustvo. Ali to je sve naopako i pogresno i na ustrb te dece u stomaku koja dobijaju apsolutno sve, i hemiju i lekove i stres posto su u istom cirkulatornom sistemu dok se odvijaju delikatni procesi razvica.
Nedajte da vas uvuku u to kolo vrzino. Trudnoca je prirodna stvar i u velikoj vecini slucajeva lekari su tu samo eto tako da vas informisu. Opustite se koliko mozete i stvarno probajte da uzivate.


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 329
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
25.8.2018 20:48:27   
MojMiki
Maslacak svidjaju mi se tvoji stavovi i komentari....ovde je sve naopako.
U prosloj trudnoci sa terapijom za sve boljke se spremim za more, dr iz visegradske kaze putuj i uzivaj. Odem u SD kod lekara za terapiju, ona se izdere gde cu visokorizicna trudnoca na more. Bila i vozila i bilo ekstra

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 330
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
26.8.2018 11:53:38   
lesli
Dobro jutro!

Ovde opet pusto...

Ja se konacno naspavah. Budila sam se jednom do kupatila, onda malo kuburila sa kiselinom, ali na kraju zaspah i spavala jutros do 10 :)

Miki, sto ne pozoves laboratoriju? Mozda su im stigli rezultati pa su zaboravili da te kontaktiraju?
A moguce da rezultati kasne, jer se sav taj materijal za NIPT izvozi iz zemlje, pa su mozda zadrzali paket malo duze na granici.

Sto se Goce tice, zena je cist profesionalac u svom poslu. Ja sam joj jako zahvalana na svemu - ne samo sto je VTO uspela iz prve, nego i za sve druge odluke koje je donosila od momenta kada sam prvi put dosla kod nje pa do FETa. Jesmo mi sve to sto je ona radila dobro platili, ali placali smo i druge 2-3 godine pre toga, pa nista konretno nisu uradili...


(odgovor članu MojMiki)
Direktna veza do poruke: 331
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
26.8.2018 13:14:56   
MojMiki
Lesli koliko tecnosti pijes i koliko cesto ides u vc? Jesi li probala onaj jastuk gnezdo za spavanje? Ja sam ga kupila u prosloj trudnoci i bas mi je znacilo za spavanje...jedino sto sam ustajala svake noci bar po 10 puta, za sada sam na oko 4 ustajanja :-)

A Goca je zaista majstor u svom poslu. Isto je prvo sve sredila da bude sto veca sansa za uspeh. Od prvog odlaska do stimulacije 10m a do feta jos 2m. Jeste sve skupo, ali treba dosta novca za odrzavanje onakve klinike a i zena je zasluzila i lepo da zaradi.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 332
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
26.8.2018 13:42:26   
lesli
Pijem bas puno tecnosti. Trenutno pijem flasiranu vodu, da mi voda iz cesme ne bi jos dodatno provocirala kiselinu (hlor). Mislim da popijem bar 2l i to samo ciste vode. A uz to ide i ono sa strane - poneki caj, supa, mleko/jogurt...
Inace, ne ustajem ja puno. Recimo 1-2x u toku noci. Cesce sam ustajala na samom pocetku, do neke mozda 8. nedelje. Valjda dok se materica nije malo izdigla i prestala da pritiska besiku. Sad me vise muci kiselina. I preko dana i u toku noci. Mene zapravo to cesce drzi budnom nego odlasci u wc.

A jastuk imam i odlicna je stvar. Doduse ja uzeh belugu na preporuku nekih clanica ovde.

A za Gocu, mene je par meseci drzala na pilulama dok nije pocistila jajnike, onda nije htela da radi ET zbog hiperstimulacije i na kraju odbila da mi vrati 2 embriona. I hvala joj na svim tim odlukama.

(odgovor članu MojMiki)
Direktna veza do poruke: 333
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
26.8.2018 14:33:39   
Dragce86
Maslacak, svaka ti je zlatna, ali ovde je zaista tako! Ovu sam se trudnocu nagutala lekova za ceo zivot - i Progesteron inj. i Utrogestana,Nifelata, pa Verapamila, pa Bromazepama, pa sad za gljivicu Kanestena i Daknatola, vitamina, gvozdja, pa Probiotik da mi ne strada ovaj jadni zeludac...ne znam sta nisam, samo se nadam da bebi nisam naudila :( Cim udjem u 9.mesec sama cu izbaciti Utrogestan pa sta bog da, ne mogu gljivica da se resim od silne terapije, imam ih i u ustima i dalje i na noktu, a treba da radim i bris dole, a sudeci prema sekretu sigurno je ima i u vagini :/

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 334
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
26.8.2018 16:22:22   
lesli
Ne mora da znaci Dragce. Hoce od utrogestana cudan sekret. Mene je cak i svrbelo i peklo od njega, pa su brisevi bili cisti.
A ako i jeste kandida u brisu, toplo preporucujem ginofort. Meni je to dr dala kada sam na pocetku imala kandidu i nije se vratila posle. Jednom se aplikuje, valjda ima produzeno dejstvo i bukvalno svrab prolazi nakon pola sata-sat.

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 335
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
26.8.2018 19:37:04   
AnaAna1
Maslacak, kao da slusam mog dr kad sam citala post, on tvrdi da smem da dizem cerku od 12kg celu trudnocu, da smem da putujem gde god, da se ponasam kao da nisam trudna. Ja ipak pazim i dalje, nisam toliko opustena kao sto on ocekuje ali mi znaci da cujem takav njegov stav. Ma previse su zene naplasene i od strane doktora ali i zbog toga sto stvarno ima sve vise i vise podbacaja u prvih 12 nedelja, nekako mi se cini da ranije toga nije bilo toliko... a mislim da doktori vise ni ne ukljucuju bas mozak previse da ocene kome je potreban utrogestan a kome ne nego ga daju za svakave sitnice... naravno cas izuzecima, ima doktora koji se posvete maksimalno, ali to je obicno kada odes privatno i debelo platis...

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 336
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
26.8.2018 20:24:42   
lesli
Ja ne verujem da je drasticno veci broj pobacaja danas i pre recimo 20-30 godina.
Samo mislim da se danas cesce o tome prica. Kada sam u prvoj trudnoci imala missed, saznala sam da je moja mama imala jedan pobacaj. Nikada do tada to nije pominjala. A onda je pricala i sa svojim koleginicama i drugaricama i saznala da je poprilican broj njih u nekom trenutku imalo pobacaj.

Takodje, ne znam koliko su pre 20+ godina bili dostupni testovi za utvrdjivanje trudnoce. Sada trudnocu mozete da otkrijete vec na kraju 4. nedelje. Ranije se verovatno cekalo da zakasni, pa zene “dobiju” u nekoj 5./6. nedelji, nesvesne da su ustvari imale pobacaj.

< Poruku je uredio lesli -- 26.8.2018 20:25:36 >

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 337
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
26.8.2018 21:17:30   
Maslacak15
Nema Ana vise pobacaja cini ti se. Tj mozda ima zbog jedne stvari, pomeranja starosne granice radjanja. Godine su tu definitivan faktor i zena sa 35+ ima mnogo vise sansi da dozivi pobacaj od zene od 25. To je fakat. Ali je isto tako cinjenica da to utrogestan ne moze da spreci. Niti lezanje. Niti bilo koja vrsta medicinske intervecije. Uzrok pobacaja su prosto greske u ranom razvicu kao posledica jajnih celija loseg kvaliteta. Ja sam imala missed proslog aprila i to prilicno kasno je ustanovljen ( u 10 oj nedelji). Pa sam ostala odmah posle dva meseca trudna otisla nan more autom 1500 kmx2 , napunila 40 godina i nije mi trebao specijalan tretman. Iimala besprekornu trudnocu. Prosto nova trudnoca, novo izvlacenje. I da ponovim uopste ne mislim da sam fenomen.
A za utrogestan u Srbiji imam simpaticnu anegdotu. Moja kuma pre 5 godina posle dugo cekanja zatrudni, imala je tada punih 35. I Dr u privatnoj ordinaciji naravno, e obavezno da uzimas utrogestan, zasto? zato tako treba.- mora.. Medjutim ona je paralelno bila u konaktu sa profesorom Macutom iz KBCa sa endokrine, jednim od retkih strucnjaka koji zaista prate savremene tokove, koji joj je i resio problem ( insulinska rezistencija+ suboptimalna stitna). I on joj rece da je to glupost i da utrogestan kod nje nicemu ne sluzi posto nema naznaka da ima problema. Elem ona ne uzme. I na sledecoj kontroli odolazi kod doktorke ova ukljucila ultrazvuk i krece da drzi predavanje : Evo vidis kako lepa posteljica, to je sve od utrogestanauser posted image user posted image user posted image Kumi je naravno bilo neprijatno da joj natrljava nos.....



< Poruku je uredio Maslacak15 -- 26.8.2018 21:19:36 >

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 338
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 2:51:51   
Dora89
Ne vredi, ne možeš da se ne nerviraš. I ja sam se nervirala, ali nisam mogla drugačije. Hvala Bogu, nisam imala problema sa zatrudnjavanjem, ali sam imala težak spontani pobačaj, u odmakloj trudnoći. To se desilo između prvog deteta i ove trudnoće, i zato, za razliku od prve trudnoće, kada sam bila "ladovina", u ovoj sam se mesecima tresla ako me samo malo zaboli stomak. Tek sad ne reagujem na te strahove, kad znam da je sve u redu i da će se sve dobro završiti. Znam da biste volele da ste bile bezbrižnije u tim momentima, ali stvarno niste mogle. Dale ste sve od sebe. Samo da nam se deca rode živa i zdrava, da ih lepo negujemo, pa da možda za nekih desetak godina budemo bezbrižne.user posted image

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 339
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 8:51:49   
dunja RR
Bez nerviranja, kad vam kaže ova matora trudnicauser posted image

Mi preksinoć zaglavili u gradu da ponoći, Banja je predivna i živa, kao pre 30 godina. juče bilo sunčanoo negde do 16, pa smo bili na bazenu, posle kiša grunula, ja odspavala s utrogestanom, pa večera pa smo otišli u hotelsku igraonicu koja je sjajna, i S uživao do 9 sinoć. Tako da dođosmo u apartman, tuširanje i krevet, ne stigoh za komp.

Sad malo radim, ustala sam u 7 i sva sreća imam ovde svoju sobu pa pozavršavam svašta za firmu dok se družim sa utrogestanom user posted image , kad se moji probude na doručak.



Budite mi dobro user posted image


I stavih sliku stomaka da vidite user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.8.2018 9:11:06 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Dora89)
Direktna veza do poruke: 340
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 9:06:36   
Dragce86
Ne znam, zene, ali i meni se cini da je u poslednjih nekoliko godina sve vise spontanih, sve vise teskoca/nemogucnosti zatrudnjivanja, prevremenih porodjaja, anomalija ploda itd. Ja sumnjam da se odrazavaju na ovu nasu jadnu naciju posledice raznih kontaminacija ove nase jadne zemlje!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 341
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 10:16:21   
popkica bebic
Добро јутро! Код нас киша.... Не знам да ли и она утиче на расположење, али вероватно да утиче. Од јутрос сам на три ћошка. Још малочас примих и прогестерон. Мислим да не умишљам, стварно сам након њега депресивна, агресивна и раздражљива. Мој др свима преписује инјекције. Ускоро прелазим код другог доктора и верујем да он не би имао исто мишљење. Ух! Видим да су сви на некој врсти прогестерона. Све смо под стресом, претворене у болеснице. Да могу, лекару бих отишла тек у осмом месецу. 😁

_____________________________

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 342
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 10:39:31   
dunja RR
Popkice i ja sam od starta na progesteronu, primam celu ampulu na 3 dana, zbog krvarenja koje sam imala pre 2 meseca. Isto sam bila jako razdrazljiva i nervozna u pocetkz, sada sam u nekoj zen fazi.
Ovde nema kise ali je oblacno i meni ovo vreme jaaako prija, nije veuce a nije ni puno hladno. Mislim da ce sutra biti idealno, taman idem do grada na injekciju pa cu da produzim u debelu set__nju.
Sad cemo na bazen, zatvoreni, u njemu je t 30 stepeni,samo da popijemo kafu, S je u igraonici. Ja se vise odmorih ovde nego na moruuser posted image iako je ovo u stvari poluposlovni put jer smo smesteni kod mog klijenta, ali je hotel ful za porodicni odmor.

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.8.2018 10:48:12 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 343
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 12:10:10   
dunja RR
Zene! Devojcica je user posted image user posted image user posted image
Cekam jos da mi se jave vezano za tumačenje rezultata ali su mi rekli da cim je meni stigao mail iz Konzilijuma, onda je sve savrseno, jer kada postoji neki problem ne salju mail trudnici vec dr zove da obrazloži.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu MojMiki)
Direktna veza do poruke: 344
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 12:12:14   
MojMiki
Dunja cestitam ti od sveg srca, bata i seka ce da se vole najvise na svetu ❤❤❤

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 345
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 12:17:16   
Sanjica26 RR
Dunja, sta je rekla moja T? user posted image Secas se.
Bas se radujem zbog vas. user posted image

Edit: Evo je skakuce po sobi. Kaze opet sam bila u pravu. user posted image

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 27.8.2018 12:21:00 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu MojMiki)
Direktna veza do poruke: 346
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 13:14:36   
lesli
Dora, bas mi je zao zbog prethodnog iskustva.
Bice sad sve ok user posted image

Dunjaaaaaa divno!!! user posted image
Kod dejane omasih, ali za tebe pogodih. Bas mi je drago sto je sve ok! I sto je user posted image !
Saljem ti veliki zagrljaj. Uzivaj u VB.!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 347
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 13:21:08   
Ana RR
Suziiiiiiii, joooooj divno!!!!!! user posted image user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 348
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 13:31:47   
lesli

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Suziiiiiiii, joooooj divno!!!!!! user posted image user posted image


Jos tebe da dovucemo (malo trajnije) na ove strane user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 349
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat]
27.8.2018 13:39:20   
Ana RR
Hahaha, dok se ja odlučim gde ću i šta ću, prođe voz user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
D.L.: Moja porođajna priča
Doktor me prima na patologiju i kaze da ne mrdam, jer beba je po svim parametrima sitna i porođaj se može završiti elekt...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here