RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


mufika -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (3.8.2012 14:41:09)

Nebo i zemlja [sm=smiley1.gif] !
Prva: bez mucnine sa povremenim iznenadnim povracanjima na neocekivanim mestima, gorusica do ocaja. Fizicki nisam nista osetila, nikakav umor, imala sam savrsenu kondiciju i dosta lak porodjaj. Ugojila se 8 kg i dobila vene, one su se jsvile tek posle porodjaja.
Druga: u celom prvom tromesecju uzasna muka, strasan umor, ne znam kako sam izdrzavala na poslu. Gorusica se nije javljala, tek sad u trecem tromesecju al nemam je stalno. Uglavnom sam mnogo umornija, vene ruzne i uzasne od pocetka, ugojila se 20 kg... videcemo uskoro za porodjaj




jovicaa -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (3.8.2012 23:28:48)

uglavnom slicne.... osim sto mi je sada nekako teze, vise jedem, i jede mi se mnogo vise nezdrava hrana nego u prvoj trudnoci, stomak mi je veci, i bile su mi malo blaze mucnine u ovoj trudnoci u odnosu na prvu.. i cini mi se da je ova beba veca od aleksandra, ali nisam sigurna, zato sto nemam zapisane aleksandrove tezine..




bojanica7 -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (21.8.2012 16:15:11)

meni je zasad vrlo slicno. isto je to sto mi se spava kao u prvoj trudnoci u prvom trimestru, ali mi se sad ne piski kao prosli put. tad sam svakih pola sata piskila do 12. nedelje. nadam se da necu imati gorusicu kao prvi put [sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (16.11.2012 9:00:35)

Isto izgledam, ali to je sve!!!

Sad vidim koliko mi je prva trudnoća bila laka i opuštena... Ležala malo pred kraj zbog grlića i pila terapiju na 8 sati, brzo se porodila nakon ukidanja terapije...
Ovaj put sve je počelo sa cistom, pa biće-neće, pa genetika loša zbog uzimanja hormona, pa incident na ekspertnom, i taman kad se sve smirilo, počele kontrakcije krajem šestog meseca, pa jedna tokoliza, malo kasnije i druga tokoliza, pa krvarenje,pa se otvorila, beba jako nisko.... I u prvoj sam povraćala, ali u poređenju sa ovom trudnoćom to je bilo ništa. Sad se sa dušom opraštam, jedva zalepila 7kg za osam meseci, a celu trudnoću ležim... I lekova pijem tonu...
Da li je zbog druge trudnoće, zbog hormona koje beba nosi, zbog slinog stresa kroz koji sam prošla....? U svakom slučaju, mnogo teža mi je ova od prve trudnoće.




Anck Su Nmaun -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (16.11.2012 9:10:59)

Kod mene sve isto, lagane trudnoce, samo je drugi porodjaj bio neuporedivo laksi!




Shishica -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (16.11.2012 9:16:21)

Nisam osecala ono zatezanje u stomaku ako se teglim sada u drugoj, a u prvoj jesam.
Stomak mi se vise vidi, a kila sam na pocetku imala kao i na pocetku prve trudnoce.
Ostalo je sve isto cini mi se..za sad.




jance -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (16.11.2012 9:55:05)

bas sam sinoc pricala sa mm, bili smo u setnji po gradu, nocas sam jedva ustala iz kreveta koliko me je karlica bolela a tek sam u 7 mesecu! pocela sam ovu trudnocu sa toliko kg sa koliko sam proslu zavrsila, verovatno telo nije bas stiglo da se oporavi, jako se tesko krecem, od negde sredine 6og meseca me bas boli karlica i pubicna kost, u prvoj trudnoci sam bila takva "baba" tek tu negde 2 nedelje pred porodjaj mislim...




tijatija -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (16.11.2012 10:05:56)

Ja mogu slobodno da komentarisem razlika izmedju cetri trudnoce. Sem sto sam sa prvom nenormalno povravcala, u sustini svaka mi je trudnoca bila isla , skoro intenticna. Hranu sam birala, uglavnom salamcine i meso nejedem skoro ni u jednoj trudnoci( pogotovo prvih 5-6 mes) U gojila sam se max 6kg u drugoj, sad sam +2. Posto uglavnom u pocetku trudnoce smrsam 5 kg , posle nadoknadim i dodje na isto.I svaki put dodjem iz porodilista mrsavija nego kad sam ostala trudna, ali posle samo mesec naglo nadoknadim kg. Verovatno hormoni deluju na to posto u glavnom se svi goje od njih a ja mrsam, ali zato kad prestanem da ih pijem kontra efekat.




Maja_bg -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (18.12.2012 8:00:44)

razlika izmedju prve i druge trudnoce je u dan 2 god...deca istog pola a da moze toliko da se razlikuju trudnoce to je neverovatno....od samog pocetka. Prvo dete smo praviliiii skoro 2 god, drugo nisam ni znala da sam trudna skoro dve nedelje. Stomak totalno razlicitog oblika, psihicko stanje....neverovatna razlika. U prvoj trudnoci slusam i ne cujem sta mi neko prica, nisam smela kola da vozim od kraja 7 meseca ali sam fizicki bila mnogo jaca , radila sam do 32 nedelje. A sad preleza pola trudnoce, nije mi palo na pamet da radim od 10 nedelje, ali mi je koncentracija odlicna.




opcinjena -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (30.12.2012 3:11:51)

nebo i zemlja-kao sto neko rece.prva trudnoca super,mogla da poletim,nema mucnine nema gorusice.druga trudnoca-sve me boli,glava kicma grudi, otecena,fuuuj.. porodjaji bili carski rez tako da su bili identicni [sm=smiley36.gif]




New Mom -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (10.11.2013 21:21:19)


IZVORNA PORUKA: New Mom

Prva - imala povraćanje, ali energije na pretek. Druga (za sada) kao na njivi da radim po 12 sati. Mučnine stalne i nije bolje posle povraćanja.
Prva - jako nonšalatna po pitanju pregleda, UZ, kontrola, amnio.... Podrazumevala sam da sve mora biti OK. Sada dosta nesigurna (mada ne znam zašto).
Prva - emocije čvrsto pod ključem racija. Nikakvi ispadi, preterivanja. Sada - ja sam polako korak do ludare.
A čeka me još 31 nedelja.

Treća... Za sad najteža. Mučnine po ceo dan, uveče se stanje pogorša i redovno noć provedem povraćajući. Energije nemam, jer me ta stalna stalna mučnina smara maksimalno. Umoram se brzo.




Maslacak15 -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (10.11.2013 21:27:22)

Kod mene obe u sustini identicne. Jesmo se za prvu trudnocu borili tri godine a druga dosla ko iznenadjenje, ali tu prestaju sve ozbiljnije razlike. Uzasne mucnine uz povracanja do sukrvice oz zeludca do kraja 13 nedelje onda jos par nedelja mucnina. Ostatak super fit, uzivala sam da sam trudna, lako iznela, nisam oticala, radila oba puta do devetog meseca puno radno vreme. Porodjaji oba planirani carski rezovi. Sve isto. Drugi put mozda oporavak malo laksi.




anajid -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (10.11.2013 21:32:14)

Moje trudnoce potpuno iste,bez mucnina,povracanja,nervoze i nekih velikih promena raspolozenja.U obe zatvor uzasan (zbog kojih naposledku dobih hemoroide) kiselina na samom kraju i to je to.Iako prvi put jedna beba,drugiput 2 bebe,trudnoce su bili tako reci iste.




big mum -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (10.11.2013 21:35:16)

Dosta različite.

Prva trudnoća dosta lagana,bez mučnima.povraćanja.Radila sam i do 10h do 7mj.Ali zato porođaj nastupio u 36+1ned jako dug i težak.Rođena djevojčica.

Druga trudnoća od početka dosta teža,veći umor,težina.Od 18ned visokorizična.prijeteći pobačaj.Beba jako nisko,kontrakcije non stop,otvorena 2cm.Bolnica po 10dana tokoliza u 3 navrata.Strogo mirovanje sa djetetom od 3god bez ičije pomoći sa strane.
Uspjela izgurala do 39+3ned.Dječak




Anoniman -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (10.11.2013 21:40:29)

U prvoj trudnoci mi je bilo vise mucnina i vise sam povracala,puna 4 meseca sam grlila wc solju i ugojila se 12kg.
U drugoj manje mucnina,ugojila se 17,5kg.
U obe radila sve u dvoristu,kuci i basti,stavljala zimnicu,krecila kucu,cak sam i drva cepala!
Oba porodjaja bili CR,prvi hitan a drugi planiran




Aisha -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (1.5.2015 21:59:26)

Jao, zene. Moje trudnoce su prilicno slicne, ali me plasi porodjaj. Kod prvog sam bila u porodilistu jer mi je prosao termin, pa su mi dali ricinusovo ulje da popijem, te mi je to i pokrenulo bolove odmah na 5 minuta, pa sam se porodila nakon tri sata. Lako. Ali sta ce biti s drugim. Pretpostavljam da ovaj put nece biti ricinusa;( ja u sustini ne znam sta znaci prvo imati lagane bolove pa onda sve jace. A svima vam su trajali satima...




Anck Su Nmaun -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (16.3.2018 14:01:25)

Nema razlike u sustini. Sem sto mi je treca naj teza bila jer mislim da su i godine u pitanju. Posle 6 og meseca nisam bila spozobna ni zasta. Sve me je bolelo. Inace sve redovne i zdrave trudnoce. Porodjaji prvi najtezi naravno.




mama Jo -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (16.3.2018 14:45:31)

Joj meni su trudnoce potpuno razlicite bile... prva milina, uzivala sam, jela sam sve bukvalno, nijednom nisam imala ni najmanju muku, bukvalno do dana termina sam non- stop bila na nogama i pesacila bas dosta...

A druga... katastrofa! Odmah su mi krenule muke, na svaku hranu minse gadilo, povracanje katastrofa, u 16.nedelji su me zadrzali u bolnici zbog nenormalnog povracanja... kako sam usla u 9-ti umor konstantan... ma bas mi je bilo tesko...

Ali zato prvi porodjaj 16 sati trajao, a drugi se zavrsio za cas posla, nisu stigli ni klizmu da mi urade 😊




Misha i Ljisha -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (18.3.2018 6:29:41)

Meni mm kaze da sam ista kao da nisam trudna. I u prvoj i u drugoj. Al naravno samo ja znam kako mi je[sm=smiley36.gif]

Mnooogooo mi je teze u drugoj. Tromija.sam. sve ja i sad radim ali sam usporena i teska sama sebi. Iako okolo vicu da sam super ja se ne osecam tako.mnogo sam vise setala.u prvoj trudnoci. Nista mi nije bilo tesko. A u ovoj samo ufcem. I evo pred lraj me hvata gorusica. Nisam.imala taj problem u prvoj trudnoci.




mama Jo -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (18.3.2018 14:38:38)

I ja sam u drugoj pred kraj imala neopisivu gorusicu, ali bukvalno nista mi nije pomagalo... i isto su mi svi govorili kako super izgledam, a ja sam se osecala katastrofa!

I desavala mi se jedna cudna stvar za vreme druge trucnoce: kad god mm zapali cigaretu ja sam morala da uzmem dim-dva..nikada nisam pusila, vrti mi se u glavi od jednog dima, ali mene je to toliko privlacilo da vam ne mogu opisati. Takodje, pred kraj, pila sam koka kolu koju nikada ranije nisam volela.
Evo sad dva meseca nakon porodjaja niti mi se pije kola, niti mi se uzima dim cigarete 😏




MimaKos -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (30.4.2018 11:33:02)

Nebo i zemlja i trudnoca i porodjaj, prva trudnoca super, a porodjaj uzas, a sa drugim detetom sve kontra, u trudnoci bolovi u kicmi i preponama, mucnine i povracanje a porodjaj predivan!




Anck Su Nmaun -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (30.4.2018 11:39:11)

Ha meni je treca toliko bila teska da mislim kad bih cetvrti put bjla trudnada bih se bukvalno raspala.




MimaKos -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (30.4.2018 11:43:27)

To je izgleda pravilo svaka naredna tridnoca se teze nosi ali se deca lakse radjaju :)




Anck Su Nmaun -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (30.4.2018 11:44:31)

I godine....




MimaKos -> RE: Koliko se razlikuju prva i druga trudnoća? (30.4.2018 12:02:49)


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

I godine....

To i moja mama kaze troje rodila mene u 26 a najmladju sestru u 36




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>