Da li ste čuli za psihodramu? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi



Poruka


Psihodrama123 -> Da li ste čuli za psihodramu? (15.10.2018 15:49:47)

Zdravo, ja sam psihodramska savetnica i volela bih da podelim sa vama ovaj grupni akcioni psihoterapijski metod koji se oslanja na teoriju, filozofiju i metodologiju Jakoba Levi Morena.

Živimo u patrijarhalnom društvu u kojem se od žena očekuje da budu dobre majke, supruge pune razumevanja, vredne, poslušne radnice na poslu, prijateljice koje uvek imaju neki dobar savet i koje su u toku sa trendovima u svim aspektima života.
Očekuje se da žene uvek budu izdepilirane, isfrizirane, ispeglane, našminkane, elegantne i da u tome nužno uživaju.
Očekuje se da brinu o potrebama svoje porodice, da kuvaju, peru, peglaju, čiste i da to uvek rade sa voljom i ljubavlju.
U patrijarhalnim sredinama žene su često meta predrasuda, zabrana i osudjivanja.
Ako se bave politikom onda su okarakterisane kao radikalne feministkinje, ako ne žele da imaju decu onda su sebične, ako ne teže ka tradicionalnom bračnom životu onda su “usedelice", ako ne vole da se šminkaju onda su neuredne, ako ne vole da nose haljine i visoke potpetice onda su muškobanjaste itd.

Psihodramska grupa ograničenog trajanja na temu “ Da li sam dovoljno žena ako. . . ”

Na ovoj radionici dobrodošle su sve žene koje se pitaju: da li sam žena ako. . . . ne želim da izbegavam konflikte, ako mi se desi da opsujem, ako volim da majstorišem po kući ili da treniram boks? Smem li da se bavim poslovima kao što su bravar, stolar, pilot? Da li moram da se oblačim ženstveno iako mi je neudobno? Hoću li doživeti osudu ako priznam da uživam u seksu? Da li je u redu što ne volim kućne poslove i što me ne zanima kako se pravi džem? Imam li pravo na lenčarenje? Jesam li loša supruga ako ponekad poželim da se osamim?

Putem psihodramskih tehnika istražićemo šta je ono što kod vas podstiče takva i slična pitanja.
Kakav je i u kolikoj meri uticaj sredine u kojoj ste živeli i u kojoj sada živite na vaše mišljenje o sebi kao ženi i kako da se osnažite da budete upravo ono sto autentično i jeste.

Ciklus radionica počinje od oktobra i biće otvorenog karaktera što znači da možete da se priključite svake druge subote u Novom Sadu i svakog drugog četvrtka u Beogradu.
Prva radionica u Beogradu biće održana 18. 10. 2018. od 18. 30h-21. 00h, a prva radionica u Novom Sadu biće održana u subotu 20. 10. 2018. od 18. 30-21. 00h.

Radi se u grupama sa minimum 5 a maksimum 12 članica.

Radionice će biti organizovane svakog drugog četvrtka u Beogradu na adresi Bulevar Kralja Aleksandra kod Kluza i svake druge subote na adresi Futoški put 15, prostorije škole Chit chat ćoše, Novi Sad.

Da biste se prijavili na naše psihodramske radionice neophodno je da budete žena i da uplatite akontaciju. Za više detalja (način rada, kratak intervju, cena i način uplate akontacije) i prijavu možete poslati mejl na marinicak@gmail. Com.

EDIT: NIJE DOZVOLJENO REKLAMIRANJE! LINK JE OBRISAN.




Stranica: [1]