RE: Visok pritisak i gojaznost (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


cipiripi -> RE: Visok pritisak i gojaznost (16.4.2010 19:14:44)

glupost...i moj ima 130kg...
ali jedan endokrinolog mi je rekao da je razina progestrona kod debljih ljudi veca i da blokira testosteron...
ali ne toliko da pravi tolike probleme...
pa i Luis ima decu...i jos milion debelih...
mene je sve posle "onog mog ispitivanja" glupost [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] to sam skapirala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Mrvicabg -> RE: Visok pritisak i gojaznost (16.4.2010 19:20:31)

I jeste glupost ali kazu da se salo tj debljina lepi za zenske hormone pa da mu se i to nepokvari,al sam se nalupala e bas neznam da objasnim [sm=jezicek.gif]
ko razume shvatice[sm=smiley36.gif]




tatjan@ -> RE: Visok pritisak i gojaznost (23.4.2010 17:51:40)

Ja sam ostala trudna sa punih 93kg a muz ima nekih 140 sigurno.. ostala trudna od jednog pokusaja :)))) , trudnoca bez ijednog problema, porodila se ko macka za dva sata hehe babica se samo cudila kako se brzo otvaram, a imala sam 110kg na porodjaju. Inace plasili su me da necu moci da se porodim, babica mi gundjala celu trudnocu, te ovo te ono, visok pritisak, pa dijabetes, svasta mi brojali.. nista od toga nije bilo!
Nije zdravo biti debeo, ali to ne znaci da ne mozes imati decu, e svasta..




Ana RR -> RE: Visok pritisak i gojaznost (6.5.2010 0:47:07)

IZVORNA PORUKA: cipiripi

Australijski naučnici veruju da ishrana bogata mastima može da dovede do oštećenja jajnih ćelija u jajnicima, čime se spriečava da postanu zdravi embrioni. Istraživači s Univerziteta Adelaida napominju da se već duže vreme sumnja da gojaznost može da onemogući začeće. Njihova testiranja sprovedena na životinjama su pokazala da masti imaju značajan uticaj na jajne ćelije pre oplodnje i da im mogu onemogućiti normalan razvoj u embrione. Uzrok toj pojavi je protein prisutan u ćelijama koje bi jajnim ćelijama trebale da osiguraju hranjive materije. Naučnici veruju da je manipulacijom tog proteina uz pomoć lekova moguće otkloniti negativni uticaj loše ishrane na začeće. Istraživači zaključuju da je zasad najbolji način za održavanje plodnosti gojaznih žena da smanje telesnu težinu za najmanje pet do deset kilograma.


izvor:stetoskop




IZVORNA PORUKA: cipiripi

Gojaznost – jedan od tri ključna riziko-faktora za razvoj hroničnih kardio-vaskularnih problema. Kod muškaraca često vodi impotenciji, a kod žena povećanim nivoima estrogena što ima negativan uticaj na ovulaciju, te riziku pojave cisti na jajnicima. Mnoge studije pokazuju da naročito dizajnirane dijete sa bogatim sadržajem omega 3 masnih kiselina, pravilnim balansom proteina i ugljenohidrata i adekvatnim unosom vitamina kroz voće i povrće – poboljšavaju nivo plodnosti i povećavaju šanse za začeće.





Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]