milijana.rs -> RE: Dojenje i posle prve godine od rođenja deteta (17.9.2011 21:56:30)
|
I ja dojim svoje dijete,evo 15 mjeseci.Doji ujutru i navece pred spavanje,ponekad preko dana,kada je uspavljujem.To ima i svoje negativne strane. Dok je bila mala beba,nisam joj davala flasicu,jer smo bili na iskljucivom dojenju punih 6 mjeseci.Do tada je lijepo napredovala. Poslije 6-og mjeseca,zeljela sam da joj pored cvrste hrane ubacim sokice na flasicu,ali je nikada nije prihvatila.Ni sada ne zna piti na flasicu,pored silne muke da je naucimo.Prosto,hoce da povrati kada joj je stavim u usta. Jos uvijek mi nije prihvatila mlijeko iz tetrapaka,iako sam joj pokusavala davati,svakakvo...i slatko i slano,cokoladno,sa medom...nista.Strese se na taj ukus,kao da sam joj limun dala. Kad joj padne na pamet da doji,odvede me u svoju sobicu,pokusava da se popne na krevet,i govori "Mama,mama" i pokazuje mi rukom da legnem.Ako odbijem,vristi neutjesno,i naravno popustim joj svaki put i dam joj da doji. Bila sam misljenja dok sam bila trudna da cu dojiti svoje dijete 2 godine.To ce se vjerovatno i ostvariti sa njom,jer ne znam kako da je odbijem. Kada budem drugo dijete imala,sigurna sam da cu dojiti do 6 mjeseci.
|
|
|
|