RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Didy -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (15.4.2021 15:37:17)



IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Pasulj sa kobasicama.





Isto. Samo sam još i suva rebarca dodala. 




dddaca -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (15.4.2021 15:44:19)

Lignje i ponfrit




Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (15.4.2021 16:26:28)

Kod nas orada na grilu i pirinač sa povrćem (brokoli, pečurke,tikvice, paprike, luk, paradajz, masline...)




Ivanka 75 -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (15.4.2021 16:28:14)


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Kod nas orada na grilu i pirinač sa povrćem (brokoli, pečurke,tikvice, paprike, luk, paradajz, masline...)


Ko u restoranu [sm=bravo.gif]




Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (15.4.2021 16:40:42)

Haha pa najbrži ručak - pirinač se kuva u rerni, povrće je zamrznuto i samo ga dobro na maslinovom ulju propržim dok se riba peče. Gotov pirinač pomešam sa povrćem i gotovo [sm=smiley36.gif] sve ukupno malo više od pola sata.

Obožavam tu mešavinu povrća, i sa pečenim krompirom je super.




Didy -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (15.4.2021 21:49:27)

Anči, ja i povrće strpam u rernu, ništa ne dinstam. Tako je još brže. Nalijem malo ulja, isperem pirinač, naspem u rernu, naspem povrće (sveže ili zamrznuto ili pomešam), nalijem vode i milina. Kad pečem šarana, onda i njega poslažem na pirinač i povrće i za 40 minuta sve gotovo. 





Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (15.4.2021 21:57:45)

Didy, i ja tako nekad ali ukusnije mi je ovako kada je u pitanju smrznuto povrće.




Didy -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (15.4.2021 22:43:05)



IZVORNA PORUKA: Ana RR

Didy, i ja tako nekad ali ukusnije mi je ovako kada je u pitanju smrznuto povrće.



Šta znam... Nisam ja tu primetila neke velike razlike... 




Didy -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (17.4.2021 10:09:13)

Danas ništa. Ima ostataka od juče - šaran i pilav, banana bread s čokoladom. 





dddaca -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (17.4.2021 10:13:17)

Domaca supa, i isprzicu meso i pire krompir




nata11 -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (17.4.2021 10:32:35)

Nemam predstavu. Cela sam samlevena, kisa, radim do 2. Mozda ispecem gotovu picu, supu za I, salatu.





Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (18.4.2021 15:31:24)

Juče giros po Markovoj želji. Naravno sve home made jer Mama, ti praviš najbolje lepinje! 😅


Danas prženi mladi kupus sa slaninom i krompirom. I po čaša ginisa 😁




dddaca -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (18.4.2021 15:41:36)

Za dorucak bile kiflice sa pire krompirom od sinoc. Za rucak podvarak, bice i za sutra.




Didy -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (18.4.2021 16:08:33)

Ćureća supa, sosa i mesa (jer nedeljom bački ručak običan ima red svoj logičan😂), ćureći batak pečen u rerni sa krompirom, šargarepom i šampinjonima, zelena salata. 




Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 11:42:59)

Danas riba, mm kupio lepu oradu. Prilog salata od crnog pirinča, kukuruza i graška. Za dete pečeni krompir i kukuruz.

Za doručak spremala sendviče/prženice u tosteru za muške, za sebe ovsenu kašu sa kokosom.





Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 12:14:26)

За доручак крофнице. За ручак пребранац са салатом. За децу сарма. 





dddaca -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 13:00:30)

Uh Ana, kod tebe kao u restoranu.
Svaki put sa uzivanjem citam sta si spremala i uvek dobijem neku novu ideju
Kako spremas taj peceni krompir sa kukuruzom? Stavis sve zajedno da se pece? Za ovo prvo sam izguglala [sm=smiley36.gif]




Ivanka 75 -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 13:42:08)

Krompirici, dinstana junetina sa belim lukom.

Tzatziki salata, zelena salata, i preko svega toga sremuš. 😊 Dodacu  i secerac na sve to. 




Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 13:56:23)

Daco [sm=smiley36.gif] ma moje dete je komplikovano, njemu posebno ispečem krompir a posebno skuvam kukuruz - on mu dođe kao salata. Ne bi on jeo kada bih ih spojila, iako obe namirnice voli [sm=smiley29.gif]

A pirinač isto posebno skuvam, obarim kukuruz i grašak pa spojim sa skuvanim pirinčem. Dodam so, dosta bibera, maslinovo ulje i naseckam mladi luk, kada imam.




dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 14:03:10)

Anči, propržiš prvo slaninu pa dodaš kupus, naseckan? A krompir posebno?

IZVORNA PORUKA: Ana RR


Danas prženi mladi kupus sa slaninom i krompirom. I po čaša ginisa 😁





dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 14:19:31)

Da li uvek potapate u vodi pirinač pre spremanja, i ako da, koliko vremenski?

Da li imate ideju šta mogu spremiti od bundeve, a da nije čorba i pita (ostalo mi pola od prekjuče, nije velika bila)?
Da li može ona da se dinsta / prži kao kupus, narendana, nisam nikad tako probala, ili ipak ne, možda bi joj dugo trebalo, hm?




Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 14:33:20)

Suzi, da prvo propržim slaninu i izvadim je. Na toj masti propržim glavicu luka, zatim dodam krompir iseckan na kockice i malo propržim pa onda dodam naseckan kupus, poklopim i ostavim da se dinsta. Ne dodajem tečnost, samo povremeno promešam. Ja sam sad prvo malo kuvala krompir pošto je baš grozan, treba mu sto godina da omekša. Posolim, pobiberim, dodam malo dimljene mlevene paprike, ali može i bez nje. Pred kraj vratim slaninu.




Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 14:34:45)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Da li uvek potapate u vodi pirinač pre spremanja, i ako da, koliko vremenski?




Ja ne, koristim scotti parboiled i samo ga operem, sipam u vatrostalnu, nalijem vode otprilike 1 cm iznad pirinča, začinim i ubacim u rernu.

Neplanirano sam ispekla i pogaču sa spanaćem.




dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 14:59:42)

Ja retko spremam pirinač, a i tada ga uvek potapam, ali čitah skoro da zbog arsena koji je ortovan, a piričan je pun arsena, neko novo istraživanje kaže da je ta metoda potapanja pre kuvanja prevaziđena, jer se tako odstrani i arsen ali i većina korisnih sastojaka. Pišu da je bolje da se pirinač kuva u odnosu 1:4, pirinač: voda, pusti se da provri, kuva tako 5 minuta, i onda se ta prva voda prosipa (kao za pasulj), i kažu da se tako odstrani 55 % arsena kod crnog pirinča, a 75 % kod belog, a ostane ipak i dosta hranjivih sastojaka.
Baš me zanima šta je tačno, jer mi taj otrovni arsen stoji u glavi da ga ima u pirinču, i podsvesno ga zbog toga retko spremam. A sada ga imam baš dosta kući, dobili smo neko veliko pakovanje, pa bi ga trošila, ali je običan beli.




dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile - 10. deo (19.4.2021 15:01:22)

Hvala Anči, znači sve skupa pirinač i kupus, ok. Da i ja skoro uvek prvo malo prokuvam krompir, pre prženja, nekad i pre pečenja i rerni, jer mi bez kuvanja, bude nekako žilav, ali ne uvek.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Suzi, da prvo propržim slaninu i izvadim je. Na toj masti propržim glavicu luka, zatim dodam krompir iseckan na kockice i malo propržim pa onda dodam naseckan kupus, poklopim i ostavim da se dinsta. Ne dodajem tečnost, samo povremeno promešam. Ja sam sad prvo malo kuvala krompir pošto je baš grozan, treba mu sto godina da omekša. Posolim, pobiberim, dodam malo dimljene mlevene paprike, ali može i bez nje. Pred kraj vratim slaninu.





Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 100 [101] 102   Sledeća stranica >   >>