RE: Vantelesna oplodnja (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


cipiripi -> RE: Vantelesna oplodnja (20.3.2010 23:02:44)

oni se ne obaziru na O..samnom je sve u savrsenom redu...a ko me pita...vto je vto..
svakoj zeni...skoro svakoj..rade "reg down" sa inekcijama suprofakta tako sto spustaju prirodne nivoe hormona i ne dozvoljavaju im da se umesaju sa stimulacijom...posle 15-ak dana reg. down-a krecu sa gono-inekcijama kojim prave jc...pa sa inekcijama koje stimuisu njihov rast...

ako mene pitas..bez veze je to..ali mora tako...da ni stimulacija bila uspesna i "pd njihovom kontrolom"..




dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja (20.3.2010 23:58:24)

ali ovoj mojoj drugarici, od prvog dana kako je počela sa procedurmo do transfera nije prošlo više od 10 dana?čak mislim da je samo 7, računam kada je uzela bolovanje....




Mejsi -> RE: Vantelesna oplodnja (21.3.2010 13:41:53)

Zdravo svim starim i novim clanicama nase grupe za podrsku!
Iako se nisam javljala, redovno sam posecivala forum i pratila sta se desava.
Za nove prijateljice, cisto da kazem, radila sam jednu vto u Novom Sadu i nije uspela. Sada kada razmislim cistom glavom, naravno da nije uspela, jer su svim zenama bez obzira kada su krenule sa terapijom uradili punkciju u istom danu!! Tako da mozda bi i moji drugi folikuli sazreli da se sacekalo jos par dana, ali sta je tu je.
Poslala sam papire u Sloveniju, i za par dana sam dobila pismeni odgovor da su sve primili i da sam na listi cekanja, tj. kada budem dosla na red poslace mi sta sve treba da odradim od nalaza, i pretpostavljam da cu kod kuce poceti sa supresijom, a tamo otici na stimulaciju.
Ono sto znam to je da nikada vise necu vto raditi u Srbiji, cak i ako ovo u Sloveniji ne uspe.
Cipiripi, ja nikako da docekam da ti vrate tvoje eskimcice. Veruj mi jedva cekam i navijam za tebe, jer si stvarno zena zmaj i zaista smo sve ovde srecne sto te imamo, uvek kao podrsku.
Ne znam kako je Marijaci, da nije na nekoj drugoj temi. Bas bih volela da procitam kako ide...
Kupila sam onu knjigu ''''Vodic kroz vantelesnu'''' - nije lose, uglavnom je pozitivna, tako da su neki moji strahovi izbrisani. Nemojte se brinuti zbog hormona, nekom treba vise, nekom manje, bitno je da napravimo lepe folikule, a sve ostalo se prezivi.
Volim vas sve i samo napred, javljajte sta se desava :))




cipiripi -> RE: Vantelesna oplodnja (21.3.2010 16:33:19)

IZVORNA PORUKA: dunja

ali ovoj mojoj drugarici, od prvog dana kako je počela sa procedurmo do transfera nije prošlo više od 10 dana?čak mislim da je samo 7, računam kada je uzela bolovanje....


ima 45 godina...znaci to ima veliku ulogu..druga stvar..mozda ima ciste, miome i ostalo pa ne smeju da se igraju..mozda joj je fsh veliki...ima nesto sigurno kad se radi skracena stimulacija..




cipiripi -> RE: Vantelesna oplodnja (22.3.2010 0:04:31)


VTO O TROSKU DRZAVE!!!!



Kriterijumi

Da biste bili uključeni u Nacionalni program vantelesne oplodnje neophodno je da ispunjavate određene kriterijume koji slede:
  • Žene koje imaju neplodnost i pored odgovarajućeg lečenja
  • Žene koje nisu rađale i koje nemaju žive dece
  • Žene do napunjenih 38 godina starosti do početka stimulacije
  • Žene sa očuvanom funkcijom jajnika
  • Normalni indeks telesne mase (manji od 30)
  • Svi oblici subfertilnosti muškaraca, uz postojanje živih ili morfološki ispravnih spermatozoida u ejakulatu

    Analize

    Pored gore navedenih kriterijuma koji su neophodni da biste bili uključeni u Program vantelesne oplodnje, neophodno je da oba partnera urade određene analize. Nekim parovima će biti potrebna i dodatna ispitivanja, ali će o ih tome blagovremeno obavestiti njihov lekar ili lekarska komisija. Oba partnera treba da urade mikrobiološko ispitivanje koje ne sme biti starije od mesec dana i to: Chlamidiyia, Mycoplasma-izolacija. Zatim, HbsAg, HCV, HIV, VDRL. Ženski partner treba da uradi hormonsko ispitivanje od 2-4 dana od početka menstrualnog krvarenja, FSH, LH, E2, Pg, T, Prolaktin, TsH, T3, T4, a od mikrobioloških ispitivanja Toxoplasmu gondii, Rubellu. Takođe, treba da uradite kolposkopiju, PAPA test, kao i ultrazvučni pregled vaginalnom sondom, koji ne sme biti stariji od mesec dana.

    Takođe, ukoliko je nalaz spermograma uredan (normospermia) potrebno je da se dostavi nalaz HSG i/ili histeroskopije odnosno laparoskopije. Ukoliko je bilo prethodnih operacija u cilju lečenja steriliteta potrebno je da se dostave i otpusne liste. Ako je par bio uključen u neki od postupaka biomedicinski potpomognutog oplođenja potrebno je da se dostave i fotokopije lekarskih izveštaja.

    Muški partner treba da uradi spermogram, koji takođe, ne sme biti stariji od mesec dana.
    Neposredno pred sam postupak neophodno je da uradite krvnu grupu, Rh faktor, krvnu sliku, urin, biohemijske analize, male faktore koagulacije.



    Korak po korak do VTO

    Prvi korak  je
    u Vašem domu zdravlja - Idete kod izabranog ginekologa koji će Vam dati Uput za komisiju za vantelesnu oplodnju. Uput treba da glasi na najbliži klinički centar u kome postoji Komisija za postupak VTO. Takođe, ovom prilikom ginekolog će Vam saopštiti koje sve analize treba da uradite i izdati odgovarajuće upute da biste te preglede i obavili. Ovaj uput ćete overiti u Vašoj filijali Zavoda za zdravstveno osiguranje.

    Drugi korak je
    odlazak na Komisiju - Kada ste sakupili sve analize, sa svojim Uputom odlazite na Komisiju koja treba da Vam odobri ulazak u Nacionalni program VTO. Komisija Vam izdaje Potvrdu na kojoj se nalaze Vaši podaci i broj pod kojim ste zavedeni na listi čekanja.


    Treći korak
    - Pošto ste uradili sve zahtevane analize, i dobili pozitivno mišljenje komisije za VTO, sledeće što radite jeste da čekate poziv koji će Vam iz Fonda za zdravstveno osiguranje stići, a u kome će biti precizirano kada da se javite zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se obaviti postupak i šta od dokumentacije treba sa sobom da poneset_e na taj pregled.


    Četvrti korak je
    ponovni odlazak ginekologu - Kada Vam stigne poziv da se javite izabranoj zdravstvenoj ustanovi odlazite ponovo Vašem ginekologu u Dom zdravlja, koji će Vam tom prilikom izdati uput za izabranu ustanovu ( zeleni uput). Taj uput overavate u Vašoj filijali Zavoda za zdravstveno osiguranje, tj. u filijali u Vašem mestu. Peti korak – je kontakt sa Vašom ustanovom. Telefonski bi trebalo da potvrdite svoj dolazak i da još jednom proverite koje analize treba da na pregled poneset_e sa sobom. Takođe, proverite i da li ste sa sobom poneli Vaš overen Uput.



    izvor:Jevremova.rs







  • janci -> RE: Vantelesna oplodnja (22.3.2010 11:31:04)

    Hvala ti Cipi!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Sada mi je sve jasno. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    janci -> RE: Vantelesna oplodnja (22.3.2010 11:37:25)

    [CENTER]OBAVEŠTENJE PACIJENTIMA ZA UKLJUČIVANJE U NACIONALNI PROGRAM VANTELESNE OPLODNJE[/CENTER] Po odluci Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje od ponedeljka 27. oktobra 2008. godine potrebno je primeniti sledeći postupak za uključivanje u Nacionalni program vantelesne oplodnje.    
    1. Javite se svom izabranom lekaruspecijalisti ginekologu-akušeru koji će vas uputiti u nadležne zdravstvene ustanove da uradite sve potrebne analize i dijagnostičke metode za program VTO.
    2. Po obavljenim pregledima ginekolog će Vam izdati uredno overen uput za Komisiju za vantelesnu oplodnju nadležne zdravstvene ustanove (Klinički centra Vojvodine Klinika za ginekologiju i akušerstvo Novi Sad, Klinički centar Srbije Institut za ginekologiju i akušerstvo Višegradska Beograd, Ginekološko-akušerska klinika „Narodni front“ Beograd ili Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra u Nišu)
    3. Uredno izdat uput od strane ginekologa overava lekarska komisija u sedištu filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje čije ste osigurano lice .
    4. Nakon dobijanja uputa bićete pozvani od strane lekarske komisije jedne od nadležne četiri pomenute ustanove da se u što kraćem roku, javite nadležnoj zdravstvenoj ustanovi u terminu koji će vam u pozivu biti saopšten.
    5. Komisija za VTO u nadležnoj instituciji donosi pozitivnu ili negativnu odluku o vašem uključivanju u program VTO.
    Ukoliko je odluka pozitivna, Komisija za VTO vam daje potvrdu sa rednim brojem pod kojim ste evidentirani u toj ustanovi i svoj izveštaj takodje dostavlja Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje.
  • Republički zavod na osnovu dostavljenih izveštaja svih Komisija za VTO iz četiri ustanove, formira jedinstvenu listu čekanja osiguranih lica i odredjuje kojoj zdravstvenoj ustanovi će uputiti osigurano lice.
  • Zdravstvena ustanova u kojoj je lice raspoređeno, poziva i informiše osigurano lice i filijalu o tačnom datumu dolaska u zdravstvenu ustanovu radi procesa VTO.
  • Republički zavod će Vam na kućnu adresu uputiti poziv sa podatkom kojoj zdravstvenoj ustanovi treba da se javite radi početka VTO.
  • Sa dobijenim pozivom, potrebno je da se javite ginekologu koji će Vam na osnovu poziva izdati uput za početak procesa VTO.
  • Dobijeni uput ste obavezni overiti na lekarskoj komisiji u sedištu filijale Republičkog zavoda čije ste osigurano lice.                                                                     Betanija-Novi Sad
     




  • enigmaa -> RE: Vantelesna oplodnja (25.3.2010 14:26:46)

    Cipiripi poslala sam ti privatnu poruku,please odgovori mi jer se brinem!!!




    cipiripi -> RE: Vantelesna oplodnja (25.3.2010 14:43:47)

    [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




    Anoniman -> RE: Vantelesna oplodnja (25.3.2010 14:51:33)

    CIPI SREĆO NAPIŠI ŽENICAMA I ONAJ SPISAK ANALIZA NA ANTITELA[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

    p.s.malopre sam pričala sa curom čija sestra ide na VTO i uopšte ali uopšte joj dr nije rekao za te analize-ja joj spomenuh tebe i tvoj slučaj,šta si sve iskopala i na kraju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image] prirodno(btw oboje su zdravi i nema konkretnog razloga za 8 godina bez bebe)[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




    cipiripi -> RE: Vantelesna oplodnja (25.3.2010 15:04:05)

    evo ima tema...  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] KLIK [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

    sve sam pisala sta sam radila..




    srecca -> RE: Vantelesna oplodnja (27.3.2010 10:34:33)

    Cao devojke,evo i ja se povremeno ubacim sa nekim komentarom posto je meni VTO radjen 3x i treca sreca.Prvi pokusaj je bio u NS na GAK-u,druga dva u "Genesisu",posto ni drugi nije uspeo radila sam rane testove koji su bili ok tako da smo treci put radili hačing i uspesnost je u generalnom slucaju bila velika jer od 22 zene nas 16je ostalo trudno.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]Mejsi ne znam gde si radila VTO kada imas tako lose misljenje,zao mi je sto nije uspelo jer znam koliko je sve psihicki tesko,ne zelim da te obeshrabrim ali to nezavisi gde radis jer moja prijateljica je radila i kod nas a i 5x u Sloveniji i nista.Ja sam zaista prezadovoljna sa Dr.Vesnom.K jer je uvek bila puna optimizma koji je i mene terao dalje i ulivao mi nadu,tako da zaista nju preporucujem od sveg srca ali mnogo zavisi i od biologa a sa njom pored Mg iz NS radi i enbriolog iz Madjarske koji je uradio savrseno hačing i ja cu ako bog da dobiti napokon bebu oko 31.08.izvinite ako sam bila opsirna ali ova tema budi kod mene jake emocije posto znam devojke kroz sta sve prolazite[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




    bebuska -> RE: Vantelesna oplodnja (27.3.2010 10:50:00)

    Srecca [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




    janci -> RE: Vantelesna oplodnja (27.3.2010 11:37:14)

    Bravo za tebe srecca i za tim dr Kopitovic! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ona je i moja dr i zaista je uvek puna optimizma. Cak i kada mi je rekla da je vto jedino resenje za nas, opet sam izasla od nje sa nadom da ce se ipak dogoditi. Verujem da hoce, mora...
    Koliko je vto u Genesisu?




    nolinica -> RE: Vantelesna oplodnja (27.3.2010 15:46:50)

    Janci [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozica.gif[/image]
    Srecca, super vest [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] i mene interesuje koliko je vto u Genesisu?




    Alexis79 -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 0:05:41)

    Mojoj kumi nije uspela VTO

    Bas mi je zao




    srecca -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 10:41:59)

    Cao devojke,nisam bas puno za kopjuterom malo sam nervozna cekam sledece nedelje nalaze Aminocinteze pa...Evo ovako VTO je u zavisno koji se metod radi od 1600-2000e+hačing150,nama su radili iksi (ubacivanje direktno u j.celiju posto nije bilo puno plivaca) i jos taj hačing (to je posebno neko zasecanje oplodjenog enbriona jer mu to pomogne da se lakse "zakaci"za matericu)tako da je nas bez ampula kostalo 2150.Mi amp.nismo uzimali kod njih posto su bar 20% skuplje nego u apotekama(recimo u apoteci "iris"u rumenackoj )Nadam se da sam bila od pomoci ako jos nekog nesto interesuje slobodno pitajte  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]znam kako je prolaziti korz sve ali kada sve prodje i uspe onda vam se cini da je to sve usustini lako[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley32.gif[/image]




    nolinica -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 10:45:52)

    IZVORNA PORUKA: Alexis79

    Mojoj kumi nije uspela VTO

    Bas mi je zao


    Stvarno ne znam šta reći. Strašno i dokle ćemo ovako?




    srecca -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 10:49:54)

    Nesme da se posustane,i meni je ovo bio treci put,kazu treca sreca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




    janci -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 11:10:48)

    IZVORNA PORUKA: Alexis79

    Mojoj kumi nije uspela VTO

    Bas mi je zao


    Navijamo za kumicu u sledecem pokusaju! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




    Alexis79 -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 15:18:11)

    Ma ona je bas pala u bedak ,jer je sve proteklo idealno i bas se nadala.

    Zamrzli su 2 embriona pa ce valjda za 5-6 meseci probati ponovo.

    Nego pomenula mi je nesto za sta ni ona nije sigurna.
    Da taj drugi besplatan pokusaj nemaju svi,jer to valjda placa grad Beograd.
    Pa ne zna da li to za nju vazi.
    Jel' zna neko nesto o tome?




    dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 15:25:51)

    IZVORNA PORUKA: Alexis79

    Ma ona je bas pala u bedak ,jer je sve proteklo idealno i bas se nadala.

    Zamrzli su 2 embriona pa ce valjda za 5-6 meseci probati ponovo.

    Nego pomenula mi je nesto za sta ni ona nije sigurna.
    Da taj drugi besplatan pokusaj nemaju svi,jer to valjda placa grad Beograd.
    Pa ne zna da li to za nju vazi.
    Jel'''''''' zna neko nesto o tome?



    Evo šta sam našla:

    Ovaj program namenjen je parovima koji su neuspešno prošli prvi pokušaj o trošku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, a čije je prebivalište tokom sprovođenja prvog pokušaja bilo na području Beograda.


    Komisije za vantelesnu oplodnju u Institutu za ginekologiju i akušerstvo i na klinici "Narodni front", gde se i sprovodi drugi pokušaj vantelesne oplodnje, ocenjuju da li su ispunjeni uslovi za ovu intervenciju.


    Drugi pokušaj uskoro i za celu Srbiju

    Ovaj program lokalne samouprave podstakao je i republičke institucije da slede istu ideju, zbog čega je doneta odluka da se pravo na drugi pokušaj vantelesne oplodnje obezbedi svim osiguranicima na teritoriji Srbije, rekao je gradski sekretar za zdravstvo dr Zoran Blagojević.

    P.S.Koliko se ja sećam razlika između prvog i drugog pokušaja je u tome, što pri drugom nemaš pravo da biraš kliniku, nego mora da se radi u klinici N.Front, što je po meni bzv.




    Alexis79 -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 15:34:46)

    A u tome je razlika.Znaci ima pravo na drugi pokusaj i ti u N.Frontu.

    Ja sad ne znam gde je radila prvi put.Radio joj je dr.Tulic




    dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 15:39:13)


    IZVORNA PORUKA: Alexis79

    A u tome je razlika.Znaci ima pravo na drugi pokusaj i ti u N.Frontu.

    Ja sad ne znam gde je radila prvi put.Radio joj je dr.Tulic


    Tulić je u Višegradskoj.




    Alexis79 -> RE: Vantelesna oplodnja (2.4.2010 15:45:36)

    E onda ce da popi*di sto ne moze opet kod njega.

    Neko joj ga je preporucio i ona samo njega pominje.




    Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>