milicicak -> RE: Korona virus 3.deo (28.2.2021 13:43:37)
|
IZVORNA PORUKA: mati Mili, a da li to što sam ja već na antigen testu bila pozitivna znači da je virus prisutan već par dana? Jer dosta njih na brzom bude negativno, a na PCR pozitivno.. Imam retku stolicu, baš retku, danas ceo dan... Ne znam da li to ima veze sa virusom ili sa lekovima... Maraj, kako si ti??? To što je antigenski pozotivan znači fa si se testirala u orvim danima nakon pojave somptoma kafs je i koncentracija virusa najveća u nosu. Ralunaj da si se zarazila 7-10 dana pre pojave temperature i da si bila zarazna 3-4 dana pre pojave temperature. Normalno je da su ljudi pozitivni na PCR testu posle megativnog antigenskog. Antigenski detektuje broj čestica virusa koje su prisutne u brisu i potrebno je da ih bude pristojna količina. PCR test umnožava RNK prisutnih čestica virusa i tada može da u brisu i bude manji broj viralnih čestica da bi se dokazalo da virus postoji. Za rezultat oba testa dosta znači i da li je uzorak brisa pravilno urađen (za PCR manje jer je potrebno da se uhvati manje virusnih čestica). Mene su do sada jedno 10_x_ testirali, ni jednom nije bilo prijatno, jedan tehničar se zeza da ako ti ne zasuze oči bris nije pravilno uzet 😁
|
|
|
|