|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
6.4.2021 21:59:53   
leni90

Eee a meni plazma ima ukus jagode u tragovima 😂Isto i kinder cokolada. Daaa Lesli i dalje nismo skinuli pelene, u maju puni 2 godine pa planiram na leto da mu skinem. Pokusala sam ja nekoliko puta da mu izbacim, jedno vreme nije pio mozda nekih mesec dva ali je bilo nepodnosljivo bukvalno nisam spavala nocima budio se na sat vremena. Na kraju sam mu dam mleko jer popije i okrene se do sledeceg trazenja mleka. Rano zaspi oko 8, pa trazi vec u 12 i oko 4,5 ujutru. 
Coconut dobra ti je i kandirana brusnica za eserihiju. Skuvaj saku u litar vode pa kada se prohladi popij caj i nju pojedi. Bilo bi dobro 3-4 l da popijes dnevno ako mozes.




IZVORNA PORUKA: lesli

E i meni su slane opcije bolje nego slatke za mucnine. Plazma mi je smetala jer je slatka. Ali secam se da je maslacak pricala da bukvalno nista nije mogla da zadrzi u stomaku do neke 12/13. nedelje.Emica je valjda isto imala bas izrazene mucnine i povracanje.


Coconut, a dobro rano i lezu. Moja leze oko 21 i onda spava uglavnom do 8. Desilo se par puta da se nadigla orna za pricu u vec u 7 i da je mm i ja molimo da jos malo cuti 🤣Za eserihiju ti je dobra i d manoza. Pitaj u apoteci, ali mislim da sme u trudnoci.A taj Josif Pancic je generalno dobar za mokracne puteve. Ja bih trebala da ga pijem jer mi se od pocetka pojavljuje pesak i kupila sam ga, ali sam lenja da skuvam. 🙄

Milena raduje se, ali je jos uvek mala i mislim da nema bas punu svest o svemu kao tvoja M.Cekam da vidim rekaciju kad vidi bebu prvi put 😊

Leni, mi nismo imali tih problema jer je ona sa 3-4 meseca izbacila jelo u toku noci. Izbacuj to mleko u toku noci podhitno jer mu odavno ne treba (osim ako je bolestan i ima temperaturu i sl.). Svakako ces morati da ukidas tecnost u toku noci i zbog skidanja pelena. Nosite ih jos, je l’ da?Jedino kada nam je lose(tj losije) spavala u toku noci nakon ta 3 meseca je kada su izbijale 4orke. Ostalo, skoro da nismo ni oset__ili. Drugo ce da nas urnise, garant 😂



(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
6.4.2021 22:12:03   
lesli
Ne znam da li brusnica sme u tolikim kolicinama u trudnoci 🤔 Josif Pancic je bas za trudnice. I ide valjda 1l caja dnevno. A d-manoza je valjda secer (koga izmedju ostalog ima i u brusnicama) i cini mi se da sprecava da se eserihija “lepi” za zid besike. Ona se pije rastvorena u casi vode, 2-3x dnevno. Znam osobu koju je spasila, a bukvalno je jednom u mesec/dva pila antibiotike zbog eserihije.


Ijaooo pa kako bre ti to izdrzavas? Sad na bolovanju i mogu da razumem, ali se ja i sada mesecima budim kao zombi, a spavam u kontinuitetu po 6-7h.Da idem na posao i da ustajem u 4-5 da joj dam mleko da bi ona spavala, mislim da bih se obesila na prvu banderu posle 2 dana. Provaj prvo jedno mleko u toku noci da izbacis. 

(odgovor članu leni90)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 6:27:11   
Coconut
Lesli,ima kad i kasnije zaspu pa opet se rano bude ali meni ne smeta,navikla sam.Bitno mi je da se ne bude u toku noci,kad zaspu zaspali su do jutra 😄

Ne znam za tu d manozu,videcu i za to.Za brusnicu znam a uzela sam taj caj Josif Pancic i skuvala ga, kad sam krenula da ga pijem doslo mi muka 😑 a taman sam mogla reci da su mi mucnine stale kad ono.Muke moje.Moracu nekako da probam da ga pijem jer moram.Valjda nece da mi krene nazad danas 😒 inace tako kazu da ako je prvo bilo dete sa kojim je lako, drugo ce biti zeznuto i obrnuto.Kod mene je bilo obrnuto, prvo me unistilo sa spavanjem i svime a drugo med i mleko 🤣 sad za trece ne znam kako ide.
Leni, da znam tako spremljena brusnica je mnogo bolja a i fina je,jer cajevi od brusnice nisu cisti, uglavnom u sastavu ima najmanje brusnice 😁 tako da je najbolje uzeti je u celo i kuvati. 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 7:58:28   
Leptirica92
Leni i meni po velicini ploda, bebac kasni 3 ili 4 dana. Ali ja znam da je meni ovulacija bila toliko kasnije od one skolske po kojoj oni racunaju. Doktorica kaze da to nije nista strasno, kad bebac ide koji dan ispred ili unazad, jer slabo ko ima 14 dan ovulaciju. Ma samo neka su bebci uredu, srceka kucaju ostalo nije bitno 😊

I meni je kao kod Maslacak, kad uhvati mucnina ne pomaze bukvalno nista. Ja ne povracam bas sve sto pojedem, ali ja ne jedem, pa dodjem na isto. Vec mi je panika, jer sam 5 kg smrsala, a tek sam 10+3. Nisam ni bila neka mrsavica, imala sam fajn kila viska, ali svejedno me malo panici. Meni se aposlutno sva hrana gadi. Kako ste danas curke?

(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 8:16:37   
Coconut
Leptirice i ti si mi blizu, oko nedelju dana si ispred mene.Evo mene prolazi mucnina, desi se ponekad ali nije strasno, i uglavnom mi muka kad sam gladna.Mada i dalje ne mogu sve jesti,ono sto mi prija ok a ono sto ne izbegavam.Mene vise muci grozan ukus u ustima nego mucnina.Dok jedem je ok ali posle mi odvratno i samo zvake mi pomazu. Imas li dece? Koja ti je trudnoca po redu? 


Inace cini mi se da mi je bolje iako nisam puno caja pila ali svejedno jos uvek osecam da nije kako treba.Evo i snega kod mene 😑  cas je lepo cas je hladno ali sneg nisam ocekivala. 

(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 8:41:22   
Leptirica92
Coconut i kod nas je snijeg zapadao. Od juce ne prestaje. A dan prije toga sjedili vani u kratkim rukavima. Dobro smo i pametni 🥴

Znaci i ti si blizu sa mnom i Leni. Meni je prva trudnoca, pa mi je sve novo. Nisam bas ocekivala ovakve mucnine. Jetrva mi je 2 trudnoce iznijela, sasvim normalno zivila. Imala je par stvari sto su joj smetale, to je izbjegavala i sve super. I ja sam mislila to tako ide. Medjutim meni sve smeta. Stres mi je svaki novi dan, jer znam da moram jesti, a ne ide mi nista.Koja je tebi trudnoca?

(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 8:49:13   
Branchyca
Cocunut, ja cesto muku mucim sa besikom, u prethodnim trudnocama pogotovo i uvek su mi pricali samo voda, voda, puno vode..Ona ispira sve i kod takvog stanja je voda najbolja, sem naravno ukoliko ti dr ne kaze da moras nesto piti.Curke verovatno bolje od mene znaju sta se pije za to al ja ti samo iz iskustva govorim, muz radi u zdravstvu pa me on stalno proverava koliko vode pijem i zaista najbolje ispira sve te bakterije i pesak.


E sad, znam da kod mucnine voda noje najbolje resenje, al kad prodju.
Ja sam juce imala kontrolu, sve je dobro, hvala Bogu, rekla sam mu za ono stezanje stomaka, on kaze da zato pijem magnezijum.
Kako ste danas trudnice?
Pozdrav🤗

(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 9:30:10   
Coconut
Leptirice meni je treca trudnoca ako ne racunam trudnocu pre ove koja se zavrsila spontanim.U prethodnim trudnocama nisam imala mucnine, bar se ne secam sto znaci ako je i bilo nije bilo ovako kao sto sam sad imala do pre par dana.Svaka trudnoca mi se razlikuje,nema pravila.
Branchyce, inace sam bila sklona urinarnim infekcijama u srednjoj skoli najvise ali u prethodnim trudnocama nisam nijednom imala te probleme, sad prvi put.Da,najbolje je piti sto vise vode,Prolom je dobra za bubrege, bakterije i pesak. 

(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 10:14:43   
BubaBubica
Leni, Coconut, Leptirice, i ja sam vam blizu ja mislim, danas sam 9+3, biće gužva početkom novembra 🤗.        Sa bubrezima i ja mučim muku, imam neki osećaj nelagode i blagog bola, dok sam imala grozne mučnine nisam mogla da smislim ni vodu ni čaj, kasnije sam otkrila da mi gusti sokovi prijaju ali izgleda kasno. Sad već mogu čaj i vodu pa sam počela juče da kuvam Josifov čaj za trudnice, meni je on spas. Pijem ga i van trudnoća. A i mene muči onaj odvratan kiseo ukus u ustima posle jela i mislim da mi on najviše iritira mučnine. Nisam se set_ila da mogu žvake da žvaćem, ja sam uporno ispirala usta vodom ali bezuspešno. Gorušica me takođe muči od samog početka, toliko da me probada želudac, probala sam pepto sodu ali posle podrigujem kao da imam plin u želudcu pa mi bude ponovo loše, užas 😂 I da, ni u jednoj trudnoći nisam povraćala, ne znam da li bi mi bilo lakše ako bih povratila ili ovako, muka mi dok konačno ne zaspim, posle kao da se restartuje želudac i ujutru sa novim jelom sve iznova...        Kad smo kod dece, više problema sa spavanjem sam imala sa prvom, sa drugom milina, sa trećom ponovo teškoće, sa četvrtim opet milina... Sad se psihički spremam za ponovni teror, a opet možda se iznenadim 🤭 



_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 10:52:39   
lesli
Ala ste se raspisale... da krenem, pa cu da proverim da li sam nesto ispustila 😁

Coconut, a da probas da nacedis limun u taj caj? Dosta limuna. Lakse ce da prodje verovatno ako je kiselo.

Brancice, magnezijum nije lek za kontrakcije i evo ja potpisujem da ne deluje uopste ako to ide ka nekoj patologiji 🙄 Prosli put dok mi nisu dali nifelat, mogla sam i po 1-2g magnezijuma da popijem i nista. Nifelat je stvarno napravio razliku i smanjio broj kontrakcija. Ali to je stvarno bila patologija - grlic razmeksan od 6. meseca, skracen malo, na svakom ctgu od 8. meseca su registrovali i pored tog nifelata po 2-3-4 kontrakcije na snimanju od 15/20min. I kao sto rekoh cim su ga iskljucili, porodjaj poceo u roku od nekih 5 dana.Ali mislim da si ti ok, po onome sto opisujes. Tu i tamo mora neka, telo se priprema za porodjaj i nije njega briga sto ces ti na CR. Meni je recimo prethodna 3 dana stomak bio uzas. More kontrakcija. Mislim da cu malo da pomerim kontrolu 🤔

Stvarno, vas 4-5 se naredjalo tu u 7-10 dana...Bice zurka. 😁

Leptirice, ne brini za kilazu. Ja sam na pocetku prosle trudnoce imala ispod 60kg (59 - 59,5) na 175cm. Smrsala sam 2kg i slabo sta sam mogla da jedem u prvom trimestru. Kad prodju mucnine, jesces. Sad jedi kad mozes, sta mozes i koliko mozes. Ja nisam imala tooooliko izrazene mucnine kao maslacak, ali jesu bile izrazenije nego mnogim zenama u okruzenju. Povracala nisam, ali sam redovno imala onaj refleks povracanja i tada bi mi bilo lakse da sam zapravo povratila. Ovako refleks i to po nekoliko puta zaredja pa mi je u stomaku jos gore, jer se sve istumba.Meni djumbir, kisela i caj od nane jesu pruzali olakanje. Kratkotrajno, ali ipak olaksanje.I sve to prodje sa 12/13 nedelja i pocnes opet da jedes. Sve se to nadoknadi, a beba kasnije mnogo vise vuce jer brze napreduje tako da je tada bitnije da se zdravo i raznovrsno hranis.


(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 10:58:30   
lesli
Hahah, bubice. 😂Znaci svako drugo milina. Tako i kod coconut. Pa taman to, da se ja sad spremim za teror i da mozda ipak planiram i 3, bice mirno kao bubica. A ako pravilo slucajno omane, bolje da ne rizikujem sa 3. 🤣

A sto kaze coconut i da krace spavam, ali bar da je u kontinuitetu. Ja stvarno ne znam kako leni izdrzava. 😕

Milena se jos nije javljala od jutros.Ostale mislim da ste mahnule...
Pozdrav svima. 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 11:12:19   
Branchyca
Da Cocunut,  u pravu si za Prolom vodu, ali nisam sigurna da li ona sme da se pije u trudnoci 🤔


Bubice, taj kiseo ukus u ustima sam imala i ja u ovoj trudnoci i izludjivao me je, bukvalno sam kupovala ne znam ni ja koliko vrsta zvake da mi to ublazi, al kod mene je bio problem sto mi je i na zvake bilo muka, uzas😄
Lesli, pretpostavljam da magnezijum ne pomaze kod kontrakcija, al verovatno imam neka grcenja materice koju Mg moze da ublazi. I ja mislim da nije nista strasno, jer da jeste, sigurno bi mi dao neki lek, al sto se kaze, bolje da pitam nego da pustim.Tebi se bas priblizilo, jesi li usla u 8. mesec?

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 11:14:39   
Milena18
Evo, me, Lesli user posted image Aktivna nam je tema, baš je lepo to.
Kod mene ništa posebno novo. U petak idem na ultrazvuk ponovo.
Drago mi je da ste sve dobro, uprkos mučninama i drugim trudničkim mukama.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 11:26:28   
lesli
Milena jesi pricala sa sefom? Jeste resili za zamenu, odmor i trudnicko?


Brancice, ali grcenja materice jesu kontrakcije 🙂Ne sporim, magnezijum mozda malo moze da pomogne jer opusta misice, ali drasticnu razliku ne moze da napravi - probala sam i uverila se. A naravno da si trebala da mu kazes. Ja sam uvek za duplu proveru, kad su takve stvari u pitanju 😉
Hmmm, 31. nedelja sam, a ja mislim da je 8. mesec od 32+0. 🤔
Znaci jos 10tak dana...

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 11:33:20   
Branchyca
Nisam se lepo izrazila, jesu kontrakcije, ali ne one prave :)


Hm, pogledaj onu sliku sto je Mati poslala u temi, racunanje trudnoce po nedeljama, ne znam ni ja tacno, pa gvirnem🙂Svakako se priblizilo, jos malo🙂

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 11:42:04   
lesli
Ma znam sta si mislila... Nisu ni moje bile prave - nisu imale ritmicnost, nisu se pojacavale itd. ali ih je bilo previse pa su pravile dzumbus. A na Mg nisu reagovale, bar ne dovoljno...  No, bitno da je sve ok! 😉

E znam za tu sliku, ali ne znam kako da racunam jer je svuda drugacije. Ja imam neku BabyCenter aplikaciju. I po njoj recimo 3. trimestar pocinje sa 28+0. 2. pocinje sa 14+0.U sustini jesam napunila kalendarskih 7 i ostalo do termina jos 9 nedelja...malko vise. Tako da mi je lakse da racunam po nedeljama ili danima, nego mesecima. Samo kad je palo na dvocifren broj (dana), meni lakse... 😁

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 11:42:11   
Milena18
Lesli, ništa se konkretno nismo dogovorili. Rekli su mi da će požuriti da mi nađu zamenu.
Razmišljam sada da li i dete da povučem iz vrtića. Bilo bi mi žao, ali to je stvarno leglo virusa. Evo sad jedna mama u grupi javlja da joj dete ima onu bolest šaka-stopala-usta.

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 13:11:45   
lesli
Ne znam sta da ti kazem za vrtic Milena.Mozda da je i ostavis tamo, sada krece lepse vreme pa bi i virusa trebalo da bude manje u cirkulaciji?Mislim da ti je mnogo veci problem novembar/decembar mesec, kada beba bude bas mala, a M bude donosila sve i svasta iz obdanista. Doduse, ona je i velika pa ces moci i da joj objasnis da ne treba ako je smrcava i bolesna da ljubi bebu.
Mi planiramo polazak od septembra i to ce biti vatreno krstenje. Em imunitet nema i nije imala gde i kada da ga izgradi, em sa 3g ne znam koliko ce razumeti da ne treba da prilazi i cacka bebu, ako je bolesna. Ako prezivim, pricacu 😂

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 13:13:58   
lesli
A za bolest sam morala da googlam sta je. Prvi put cuh, sada...Uzasno izgleda 🤢

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 13:51:59   
leni90
Hahaha stvarno ce biti gusto u novembru 😂Mada sam se ja prvi put porodila carskim rezom, planiram i sada pa obicno preporucuju porodjaj 7 dana pre termina ☺️Uglavnom rodicemo neke skorpijice 😂Lesli, sta da ti kazem izdrzavam nekako posto nista ne radim i mirujem, pa popodne dremnem sa njim.A dok sam radilaaaaa to je bio horor bukvalno! Ne znam gde sam nalazila snagu, oslabila sam bas bila u tom periodu. Nego sreca nije dugo trajalo.Vec sam nocas izbacila jedno, nastavicu tako ove nedelje. Nego ide sa babom na selo pa planiram aktivno tome da se posvetim kada se vrate. A popodne spava kao top 3 sata ne okrene se. 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 13:59:02   
Milena18
Joj Leni, mogu misliti kako ti je bilo dok si radila. Ja sam počela da radim kad je M imala 11 meseci, a sisala je punih 17. Dok nije krenula u vrtić, i nekako je išlo. Ali kad je krenula, ona je sisala po pola noći. Sad se pitam šta mi je to trebalo. Mislim, jeste dojenje bitno, ali ona je već bila velika da bih tako mučila sebe zbog toga.
Lesli, hajde što izgleda grozno, nego što sam pročitala da to u velikom broju slučajeva izaziva Koksaki virus. Baš sam se smorila. Brinem unapred, kao i obično, to je moja užasna osobina. 

(odgovor članu leni90)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 14:07:26   
Maslacak15
milena nemoj da se brines velika je verovatnoca da si to vec leezala......ne diraj dete ako voli da je u obdanistu.

puno pozdrava trudnice!

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 14:26:10   
Milena18
Time se i ja tešim, Maslačak. Ali opet mi nije svejedno. Ma ona priča da najviše voli da bude sa mnom kod kuće, ali znam da bi joj nedostajala deca i aktivnosti iz vrtića. A i ja nisam još kod kuće. Dok ja radim, ona svakako mora u vrtić.
Joj moram da vam ispričam nešto. Pre neki dan se igra ona pored mene i počinje nekim čudnim, izveštačenim glasom da ponavlja "Ko je dobra beba? Ti, ti!" Ja se prenerazila (zbog glasa koji ne znam ni kako da opišem). Pitam je šta to radi, kaže "Umišljam kako će da bude kad budem imala batu. Tako ću da mu pričam." user posted image

Maslačak, i ja tebe pozdravljam! Nadam se da je kod tebe sve ok i da si zadovoljna novim poslom. Kako su deca podnela promenu?

< Poruku je uredio Milena18 -- 7.4.2021 14:27:25 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 17:53:49   
Coconut
Ala se pise danas 😄
Bubice mislim da je nama termin isti dan.E taj ukus me ubi,nista mi ne pomaze, ni pranje zuba, ni ispiranje samo zvake.U ovoj trudnoci sam dva puta povratila namerno, kad mi je bilo najgore sa mucninama,i pomoglo mi.Bilo mi malo lakse posle toga.Inace ovako samo od sebe ne.Tad sam imala taj nagon ali mogla sam i da ne povratim, izabrala sam da se olaksam,ne se ne mucim hoce li ili nece😑 Znaci da se spremim za trece na teror jer istim redom ide i kod mene 🤣
Lesli probacu sa limunom,mislila da ne treba nista da se dodaje da ne ponisti delotvornost mozda.A inace to za magnezijum, meni je ginekolog prepisao da pijem kad sam imala grceve u nogama u proslim trudnocama.U sred noci sam se budila sa jakim i bolnim grcevima, uzas. 
Branchyce,a sto ne bi smela da se pije Prolom?Jos je i najbolja voda a po meni sve je bolje nego iz cesme 😁 Tacno mi odvratna kad se zadesi da nema vise flasirane i kad nisam trudna a sad pogotovo. 
Milena, ja decu ne saljem u vrtic za svaki slucaj, doduse trenutno ni ne radim pa mogu tako.Dobro bi i meni doslo nekad kad mi se spava da su u vrticu a i njima isto mada imaju jedno drugo pa se zanimaju necim zajedno pa i nije neki problem. 
Leni, oba puta sam se porodila pre termina.Prvi put 5 dana ranije a drugi put 8 dana ranije.
Pozdrav za sve 🙂


(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
7.4.2021 18:07:10   
Branchyca
Coconut, nisam bila sigurna da li sme, ali evo upravo sam izguglala i preporucuje se cak i bebama :)


Milena, ja sam misljenja da je po decu bolje da idu u vrtic gde ce steci imunitet, jedino eto sto sada i ti moras da se cuvas nekih zaraznih bolesti.Ta bolest je, da ne kazem cesta u vrticu gde idu moja deca, ali bilo je par slucajeva i srecom, nije se dalje prenosilo.


(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here