Kako prati bebin veš? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> AlergijaPoruka


Anoniman -> Kako prati bebin veš? (27.5.2008 23:50:24)

Jedna trudnica mi je danas postavila nekoliko pitanja, pa sam odlučila da zapišem.

Kako prati bebin veš? Oplemenjivač rublja? Bebine stvari posebno, ili mešti sa stvarima roditelja?
 
U školici za trudnice su nam rekli da ne stavljamo oplemenjivač rublja, međutim, ja sam ga stavljala od početka i mom malom nije bilo ništa, a ima osetljivu kožu. Ako sam dobro shvatila, bebe mogu biti alergične na njega.
Do nedavno (mali ima sada 22 meseca) sam prala isključivo njegov veš, ne mešajući ga sa našim. Sada više nisam isključiva, ali ako mogu, trudim se da nakupim dovoljno da u mašini budu samo njegove stvari.
Lanica -> RE: Kako prati bebin veš? (28.5.2008 7:51:49)

Ja sve perem odvojeno, bez oplemenjivača (zbog alergije).
guppy RR -> RE: Kako prati bebin veš? (28.5.2008 20:37:52)

I ja sam prala veš odvojeno, bez omekšivača. Znači samo tekući Ariel na 40 stepeni, uključila sam još dodatno ispiranje (imam tu funkciju na mašini).

Onda sam ponekad dodala koju dečju stvar kod našeg veša kojeg sam prala sa omekšivačem, ali i tu sam uključila dodatno ispiranje. Tako i sad radim.

Jako je važno da žena ne pere svoj veš na koji je krvarila posle porođaja (gaćice...) sa dečjim stvarima, jer na 40 ne može dobro da se opere.
Veki76 -> RE: Kako prati bebin veš? (28.5.2008 23:15:59)

Ja perem bebin ves odvojeno od mog. Koristim chiccov omeksivac i od skoro persil sensitive jer ne mogu da nadjem teo baby prasak i kada sam prvi put promenila prasak ukljucila sam dodatno ispiranje a sada vise ne.
una77 -> RE: Kako prati bebin veš? (6.9.2008 21:02:04)

Odvojeno bez omeksivaca
guppy RR -> RE: Kako prati bebin veš? (7.9.2008 10:40:18)

Evo, update
počela sam sve da perem mešano (naš, njihov veš), sve sa omekšivačem, bez duplog ispiranja.
Dečica imaju malo više od godinu dana.
Lu -> RE: Kako prati bebin veš? (7.9.2008 13:51:05)

        Odvojeno sam prala do godine i pol,sa normalnim deterdžentom i omekšivačem,persil tečni i lenor,baš mi je bilo nekako ružno da spojim svoj donji veš sa dječijim jedva sam se navikla.
mihi -> RE: Kako prati bebin veš? (26.2.2009 12:34:43)

Ja stavljam tečni prašak  Persil i Chicco omekševič i sve je ok. i naravno posebno perem bebin veš!!!! Mislim da je  ovaj Chicco omekšivač super za bebe!!!!
prase -> RE: Kako prati bebin veš? (26.2.2009 21:59:14)

Ja perem odvojeno bebin i naš veš, pri čemu na mašini imam neki poseban program za bebin veš koji valjda ima produženo ispiranje. Koristim Ariel deterdžent i Chicco omekšivač. Ne znam kada ću da počnem da perem zajedno naš i njegov veš, sve dok koristimo tetra pelene u ogromnim količinama to i nema smisla - mašina može da opere samo 7 kg veša u jednoj turi [sm=smiley36.gif]
sonja999s -> RE: Kako prati bebin veš? (22.3.2009 18:19:06)

ja od pocetka stavljam Chicco omeksivac, sad sam presla na Lenor onaj sa bebicom i nema nikakvih problema. od praska koristim Persil.
za sada bebin ves perem odvojeno jer ne bi ni bilo mesta za nase stvari kad svaki dan operem jednu celu masinu samo Aleksovih stvari
Dora -> RE: Kako prati bebin veš? (22.3.2009 18:29:04)

Sve dečije stvari perem odvojeno, ponekad zajedno ali sa posteljinom, krpama i nekim čistijim stvarima. Otkuvavam skoro sve osim tamnih stvari. Ne koristim omekšivač jer ga ne volim, ali probala sam i ne šteti deci (ja sam osetljivija).
Didy -> RE: Kako prati bebin veš? (28.4.2009 18:47:39)

Koristim Persil sensitive prašak i Lenor omekšivač od početka i nema nikakvih reakcija.
Bebine šarene stvari perem na 40 stepeni, a belo na 90, duplo ispiranje. Imam i neki baby program na mašini, ali je to 65 stepeni, pa su mi se neke stvari skupile, tako da ga više ne koristim.
Šareni uvek perem samo bebin (ponekad ubacim posteljinu ili neku našu majicu, duks kad nemam dovoljno za punu mašinu). Beli veš perem zajedno bebin i naš (naš donji veš je šareni, pa ga perem na 40 sa našim stavrima, nemamo belog), tako da to budu bebine tetra pelene i naši peškiri, poneka kuhinjska krpa koja nije jako zaprljana, stolnjak i sl. Pošto bebi uopšte nismo stavljali široki povoj, mislim da bi se bebin beli veš prao jednom mesečno da ne mešam sa ovim našim stvarima.
mihi -> RE: Kako prati bebin veš? (28.4.2009 22:07:25)

Pojavio se prašak za bebi veš uvozi ga koliko sam videla Kibid (oni rade Milupin program) a zove se Nannys ima i omekšivač!!!!!! Prodaje se u Milupa shopu u Zemunu ne znam da li ga ima još negde[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
afrodita -> RE: Kako prati bebin veš? (6.5.2009 20:42:56)

Dosta zavisi od omeksivaca, moja Maja podnosi
samo chico omeksivac od ostalih joj izadju sitne
male tackice po misicima ruku.
stevajela -> RE: Kako prati bebin veš? (4.8.2009 17:04:49)

Cula sam da je skoro na b92 na temu govorio jedan alergolog.I rece covek da treba koristiti najjevtiniji deterdzent jer on sadrzi vise sode,a manje hemije.Ves oprati,isprati 2X i onda jos jednom taj ves potopiti u kadu i isprati rucno.Kaze masina ne moze da ga dovoljno ispere,s cim se slazem.Smatram dokle god ves mirise na prasak da nije dovoljno ispran.Omeksivac ne koristiti.

Ja perem ves kako su mi rekli dermatolog i alergolog.Znaci njegov ves ne mesam sa nasim,perem praskom,bez dodavanja omeksivaca i ispiram 2X.
Buba76 -> RE: Kako prati bebin veš? (4.8.2009 17:10:00)

Ja sam isto ovako radilA ali samo prvih 6 nedelja. Posle sam stavljala omeksivac Chicco ili Silan sensitive
SUPER MAMA -> RE: Kako prati bebin veš? (4.8.2009 17:14:19)

Ja od 6 meseca pocela sam da koristim omeksivac Silan sensitive, a do 6 meseci nisam.I hvala bogu nije imala do sada nikakvu alergiju.Ali i dalje perem njene stvare odvojeno, a beba mi ima 10 meseci.
Jeca* -> RE: Kako prati bebin veš? (4.8.2009 18:09:55)

IZVORNA PORUKA: stevajela

Cula sam da je skoro na b92 na temu govorio jedan alergolog.I rece covek da treba koristiti najjevtiniji deterdzent jer on sadrzi vise sode,a manje hemije.Ves oprati,isprati 2X i onda jos jednom taj ves potopiti u kadu i isprati rucno.Kaze masina ne moze da ga dovoljno ispere,s cim se slazem.Smatram dokle god ves mirise na prasak da nije dovoljno ispran.Omeksivac ne koristiti.

Ja perem ves kako su mi rekli dermatolog i alergolog.Znaci njegov ves ne mesam sa nasim,perem praskom,bez dodavanja omeksivaca i ispiram 2X.Isto. Još uvek tako perem njegov veš iako je napunio godinu dana. I planiram da nastavim tako. Uostalom, malecki napuni mašinu od 5kg pre nas [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
mihi -> RE: Kako prati bebin veš? (4.8.2009 18:30:31)

 Nannys prašak za bebe i Chicco omekšivač!!!!
stevajela -> RE: Kako prati bebin veš? (5.8.2009 1:47:19)

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

IZVORNA PORUKA: stevajela

Cula sam da je skoro na b92 na temu govorio jedan alergolog.I rece covek da treba koristiti najjevtiniji deterdzent jer on sadrzi vise sode,a manje hemije.Ves oprati,isprati 2X i onda jos jednom taj ves potopiti u kadu i isprati rucno.Kaze masina ne moze da ga dovoljno ispere,s cim se slazem.Smatram dokle god ves mirise na prasak da nije dovoljno ispran.Omeksivac ne koristiti.

Ja perem ves kako su mi rekli dermatolog i alergolog.Znaci njegov ves ne mesam sa nasim,perem praskom,bez dodavanja omeksivaca i ispiram 2X.Isto. Još uvek tako perem njegov veš iako je napunio godinu dana. I planiram da nastavim tako. Uostalom, malecki napuni mašinu od 5kg pre nas [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


I kod nas isto![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
snješka -> RE: Kako prati bebin veš? (5.8.2009 19:49:44)

Ja koristim Tide, a ponekad i Pervol, ali omekšivač ne koristim i ispiram dva puta, a u zadnju vodu dodam malo sirćeta (tako pedijatar rekao). Beba će uskoro napuniti pet mjeseci. Ah da, veš perem odvojeno, naravno. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Anoniman -> RE: Kako prati bebin veš? (5.8.2009 22:03:10)

Pelene perem tako sto ih iskuvavam na  90 stepeni sa dve supene kasike deterdzenta, a u poslednju vodu za ispiranje dodam jednu kasiku sode-bikarbone. Od deterdzenta koristim Bonux jer nije visoko enzimski kao Ariel, Persil, Tide...
Ovako sam radila za prvo dete nakon sto sam se opekla sa Arielom. Prvo sam sa njim prala ves pa je dete odmah po izlasku iz bolnice dobilo osip, i od onda ga ne koristim.
Tako radim i za drugo dete iako ono nema tako osetljivu kozu kao prvo. Omeksivac ne koristim, samo ponekad za moje i mm-ove stvari.
bordan -> RE: Kako prati bebin veš? (23.8.2009 10:52:14)

od prvog dana perem u masini koristim ariel M-z najnovi i lenor plav ali uvek ih peglam zadovlna sam jer odavno i nasu odecu perem arielom samo oddelno jedna masina za Oleg jedna za nas zajedno nikako[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
sneza35 -> RE: Kako prati bebin veš? (22.10.2009 10:11:09)

Ja sam prvom djetetu ves sa nasim pocela da sastavljam kad je imala tri mjeseca,a od 40 dana sam koristila omeksivac,nista joj nije falilo.Medjutim sada Milanov ves,on ima tri mjeseca,i dalje perem odvojeno i bez omeksivaca posto je dobio alergiju i ispiram 2 puta.Mislim da cu uskoro poceti da sastavljam njegov ves sa nasim,ali mu necu stavljati omeksivac.Inace sam citala da su svi omeksivaci isti i oni navodno za djecu su isti kao i ostali.[sm=zmeden.gif]
sephora -> RE: Kako prati bebin veš? (22.10.2009 10:16:40)

ja veš klinaca perem odvojeno od našeg, a koristila sam dugo omekšivač CHICCO, sada beli Ornel-Baby Soft-divno miriše...brinula sam malo jer imaju osetljivu kožu ali ništa se nije desilo!!!
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>