RE: Gumena ili silikonska varalica? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Jeca* -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (17.9.2009 8:55:50)

frizuru???? šta to beše??? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pec pec...šic nazad na temu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (17.9.2009 8:56:10)

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Ja sam potpuni protivnik varalica. Sad cete me razapeti na forumu, ali misljenja sam da je to lenjost roditelja da svoju decu utese ili nose ili sl, pa mu gurnu čep u usta. Zvučim surovo, ali nije mi namera da vas napadam, samo iznosim svoje misljenje. STavise, u jednom trenu kad je moj Luka imao jezivo jake grceve, vristao je celu noc, celo prepodne, bila sam vec poluluda on pokusaja da ga umirim, ja sam mu ponudila varalicu, ali on je pljunuo. Pokusala sam ponovo, ali nije hteo ni da cuje. Hvala mu!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  najstrasnije mi je kad vidim dete od skoro 2god sa varalicom u ustima. To mi je nesto tuzno.


ma neću te razapeti , ćerka nije htjela do pola godine, a onda je otkrila da i to postoji, i to je cirkus bio do 3,5 godine


zato je i sinu nisam ni davala od starta

i to je pravo šega izgledalo jer je počela pričati, ali stvarno pričati od 8 mjeseca ...ali spavanje bez dude ...to je bio haos znala ih je 6 poredati oko sebe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Jeca* -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (17.9.2009 8:58:58)

hahaha...ma klinci su opasni. Zato sam ja protivnik toga, jer oni to posle zloupotrebljavaju pa ne mozes da im je iscupas iz usta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




Zlatna ribica -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (17.9.2009 10:49:38)

Mo sin se tek sa 9 meseci "navukao" na varalicu, pre toga je nije konstatovao. Poceo je da je primecuje kad je u parku opazio da druga deca ne vade dude iz usta. Ne slazem se da roditelji guraju deci dude jer su lenji i mrzi ih da decu zabave na drugi nacin. Mom sinu je duda uteha kad je jako uznemiren. Uvek ga prvo uzmem i mazim, nosam, ljubim, pricam mu, pevam, ali kad ni to ne pomaze, duda odradi posao u sekundi. Uspavljivanje takodje ne moze da rpdoej bez nje.
Ono sto nam je aktuelni problem, to je sto sve dude izgrize sa strane, u roku od 24 sata, tako da moram da ih bacam i svaki dan da kupujem novu dudu.Mislim da nijedno dete nije promenilo vise duda od njega. Pri tom ne pravi pitanje sto je duda nova, drugacija od prethodne. Inace, koristimo samo silikonske, NUKove dude. 




mihi -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (17.9.2009 18:34:35)

Jeco, mislim da nisi u pravu jer na primer moj Miloš je koristi samo kad se uspavljuje, ja ležim pored njega i ljuljkam ga ali on traži dudu da bi zaspao, preko dana je ne traži niti mu treba.




Anoniman -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (17.9.2009 19:55:06)


Tako i David. Cim vidim da trlja oci i da se koprca, dam mu dudu i on odmah zaspi. Preko dana je ne koristi. E ne znam da li ce traziti kasnije.
IZVORNA PORUKA: mihi

Jeco, mislim da nisi u pravu jer na primer moj Miloš je koristi samo kad se uspavljuje, ja ležim pored njega i ljuljkam ga ali on traži dudu da bi zaspao, preko dana je ne traži niti mu treba.




mihi -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (17.9.2009 20:03:51)

Ma Miljka šta tu ima loše meni je Luka sam bacio dudu sa 2 godine.




Anoniman -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (17.9.2009 20:08:10)

Ma nek je zdravo, necu mu nista braniti niti uskracivati. Bolje dudu, nego kao ja prst do 5 god dok nisam afte dobila. 




Jeca* -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (18.9.2009 8:42:58)

sa ovim se slažem!!! Bolje dudu nego prst.




Anck Su Nmaun -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (27.4.2010 14:35:28)

Tek sam neki dan snimila sta sam kupila.....

Veliku i malu flasicu na jednoj je silikonska na drugoj gumena cucla...varalica takodje sa gumenom.... i rekose mi bolje da si uzela silikonske....

Zasto? Bezvese mi sad sve da ih menjam kad sam ih vec tako kupila???




aleksandraz -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (28.4.2010 12:52:03)

I kcer i sada sin koriste silikonsku jer necu onu gumenu.Ali moja sestra je koristila cikovu gumenu i toliko se bila rastrgla sta to vise nije licilo na cucla.Kada moja mama je otisla da i kupi istuu takvi prodavac se skinuo od smeha ali takvu istu cuclu rastrgnatu nije imao[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Mama je kupila nova ali sestra nije htela da je cuca i tako su je odvikle od laznu za celi 9 meseci.




sneza24 -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (26.6.2010 23:20:42)

Mi smo prve varalice imali gumene,donela mi drugarica iz Nemacke.A kad ih je prerasto uzela sam nuk-ove silikonske i nije bilo nikakvih problema.
inace ih koristimo samo za uspavljivanje.




Verus -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (26.6.2010 23:21:44)

Mi koristimo gumenu....samo sto je ona nece svaki put....uglavnom zaspi bez nje, mislim da voli da je cucla kada je nesto nervozna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




New Mom -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (26.6.2010 23:27:13)

Nama su bili savetovali silikonsku, jer se lakše odražava, pa sam prvo to kupila, ali ona joj se gadi i par puta se ispovraćala od nje.
Pre par dana dođe na ideju da kupim gumenu i za divno čudo, nju hoće. Mada i to samo povremeno, više uveče i kad je nervozna. Ostatak dana i situacija neće, samo pljune i stisne usne.




maslinica -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (27.6.2010 13:14:04)

mi imamo silikonske i nece ni flasicu ni cuclu..pljuje sve van...i ne zelim da cucla cuclu, ni nista, ja sam palac pa mi je zagriz katastrofa....ne da majka nista...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Markovicka -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (29.6.2010 11:49:29)

Prva je bila od kaucuka, kasnije sam joj kupila silikonsku i ta joj je stalno ispadala, mozda bas zato sto je kaucuk lepljiv pa se fino usadi u usta. Dok flasice imaju silikonsku cuclu i bas ne voli da pije iz ove jedne sa gumenom cuclom pa smo je izbacili iz upotrebe.




pepeljuga -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (29.6.2010 13:36:42)

mi imamo silikonske aventove i cucle za flasice i varalice, nema problema a za varalicom nije bas nesto lud, brzo provali da to nije "to" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Raviojla -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (9.9.2011 12:17:04)

Drage mame, potrebna mi je pomoc u vidu saveta. Posto moje dete za koji dan puni godinu dana, a ima preko 12 kg, odnosno, priicnoj e krupan za svoj uzrast, da li bi trebalo da mu kupim varilicu 18+ ili ne? Pitam zato sto uopste nemam osecaj koliko je krupniji od prosecne dece svog uzrasta, a ne bih da pogresim. Da napomenem da koristimo Dr Brown's varalice, jedino te hoce. Hvala na pomoci!




liliana -> RE: Gumena ili silikonska varalica? (9.9.2011 15:14:41)

Ravijojla, mislim da  kilaža nema mnogo veze sa  cuculom, odnosno, sa razvojem vilice. Cucule su  napravljene prema uzrastu beba, tj, prema razvijenosti vilice u određenoj dobi deteta, a takođe , prema  veličini  zubića u tom uzrastu. Ali, nemaju sva deca isti broj zuba u određenom uzrastu, a sa 18+ bi trebali imat večinu zubiča izbijenih, a sumnjam da tvoje djete u svom uzrastu ima , recimo 14 ili 16 zzuba... S" toga, prati uzrast deteta pri izboru laže.





Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]