|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
8.10.2012 10:37:22   
ficinamama
Zene jel znate kakva je situacija sa epiduralom u ZR? Skoro smo se preselili, pravimo drugu bebu ali sam cula bas lose price, ne znam koliko je to tacno. Prvu bebu sam rodila u Frontu u BG, prezadovoljna sam. I da li je moguce prisustvo oca?

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
9.10.2012 13:47:01   
tannata
Možeš da dobiješ epidural, naravno, daje ga anesteziolog Savovic, samo on i niko vise. Naravno pitas doktora da li ce ti on zakazati ili ti licno da ga tražiš.... pre godinu i po bilo je 12000. A za prisustvo bilo nekad može ali se plaća 20000 din, pa onda jedno vreme kao ne može ni ako se plati jer se u istoj predporodjajnoj sali nalaze i ostale žene itd.... a kako sad stoji situacija ne znam tačno.

(odgovor članu ficinamama)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
9.10.2012 16:00:03   
jovicaa
sada jos jedan anesteziolog osim savovica daje epidural.
ja sam se porodila pre 2 godine i mm je prisustvovao nista nismo platili, samo je morao da uradi bris grla i nosa.


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
6.11.2012 12:20:22   
Shishica
Jovice, kad stignes pisi kakvo je stanje sa spavacicama, posteljinom i slicno? user posted image Ti si nam sad sveza..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
8.11.2012 2:45:17   
jovicaa
sto se tice osoblja svi su bil zaista divni, ekipa na porodjaju sjajna, a i kasnije nisam imala nikakvih neprijatnosti, zaista su svi bili korektni.. osim jedne sestre naravno ali mislim da se ona rodila nadrkana takva je prema svima, ona je jednostavno, ne znam kako da opisem tu zenu..
ali dobro jedna lasta ne cini proleceuser posted image
sobe su ok i dalje kao sto su i bile, kupatilo odvratno, tj tus kabina... u jednom momentu mi je pala spavacica u tus kabini i kada sam podigla spavacicu na njoj je bio CRV htela sam da umrem, da umrem!!!! crv??!!!!
a da ne pricam o mirisu koji izlazi iz tus kabine, GROZNO.
bitno je da se pred vizitu licka soba zbog lekara, a tus kabina raspad. fuj.
u sobama uvek ima desdermana i tecnog sapuna, tako da nema potrebe da se nosi asepsol i sl...
ja sam brisala dasku desdermanom pre svake upotrebe, tako da sam opusteno mogla da sedim kada piskim i sl..
znaci asepsol mi nije bio potreban.
ni podmetaci za krevet mi nisu bili potrebni, posle porodjaja posle prve noci ti zamene posteljinu, ali kasnije vise ne menjaju, jedino ako bas iskrvaris kao svinja. i NEMAJU jastucnice!!! tako da obavezno ponesite jastucnicu..... i obavezno minimum tri spavacice, trebace vam.. nece vam dati ni jednu jedinu svoju, cak ni na porodjaju..
obavezno ponesite nesto cime zelite da tretirate epiziotomiju, oni vam tamo nista nece dati. ja sam nosila octanisept.
eto ako nekog nesto odredjeno zanima neka me pita...
sto se mene tice nista se specijalno nije menjalo u odnosu na pre dve godine, osim sto su u strasnoj krizi sa posteljinom i sto se sada nose spavacice.
hrana je odvratna, ali meni to nije bilo bitno..

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
8.11.2012 11:15:38   
Shishica
ni podmetaci za krevet mi nisu bili potrebni, posle porodjaja posle prve noci ti zamene posteljinu, ali kasnije vise ne menjaju, jedino ako bas iskrvaris kao svinja. i NEMAJU jastucnice!!! tako da obavezno ponesite jastucnicu..... i obavezno minimum tri spavacice, trebace vam.. nece vam dati ni jednu jedinu svoju, cak ni na porodjaju..


Posle prve noci? Celu noc bi onda bila u lokvi? Meni su taj dan menjali..
Sami smo posle uzimali carsave, ja sam jos jednom samo trebala da ga menjam..
Nemaju jastucnice!?!?!?! Straaaasno! Pa sta se to toliko moglo promeniti da TO nemaju, pa koliko moze da kosta da to imaju i peru? Uzas....
Kad te prime odes u svojoj spavacici?! Tj. posle carskog obucem moju.. Jbt. necu da kupujem spavacice, imam samo na kratak rukav..valjda mi nece biti jako hladno .. prosli put nije bilo za kratak rukav, a zamisli tri spavacice da moram kupiti..

Ja sam za solju koristila ubruse. Stavim ubruse i sednem.. a CRVVV!!!!! user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
10.11.2012 12:34:36   
JaJaJ
Evo da i ja prenesem svoje iskustvo, možda će nekome biti od pomoći.. Porodila sam se juna ove godine, trudnoću mi je vodila Nada Hrnjak. Od početka sam želela carski rez jer sam jako velika kukavica i bilo mi je nepojmljivo da se prirodno porađam. Ona me je spojila sa Dr Sekulićem, kome nije nikakav problem da radi carski rez, jer nije od onih koji insistiraju na prirodnom porođaju. Otišla sam jednom kod njega u bolnicu, ugovorili kad je dežuran da dođem da mi uradi CR i to je to. Gospodski sam prošla, nije bilo mnogih peripetija kroz koje prolaze žene koje dođu takoreći 'na blef' u porodilište, bez neke veze. Naravno, doktora smo častili, to se podrazumevalo, iako on sam nije tražio, niti mi je Nada rekla da treba nešto da platim, ali sam znala da je to tako, da se svima njima plaća CR. I iskreno, nije mi žao, i opet bih platila ako treba, jer je sve prošlo idealno. Inače sam jako sićušna i dr mi je super odradio cr, rez mi je baš nisko, i mali je, oporavila sam se bez problema, čak brže i bolje od onih koje su sekli na prirodnom. U svakom slučaju, za CR toplo preporučujem dr Sekulića, vrlo je profesionalan, iako ne preterano ljubazan, što me nije mnogo ni zanimalo, pošto sam imala u porodilištu babicu drugaricu koja je brinula o meni.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
10.11.2012 12:41:33   
Shishica
Sve si rekla samo nista o samom porodilistu user posted image

Inace, dobro dosla na RR-u! user posted image

(odgovor članu JaJaJ)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
10.11.2012 12:58:23   
JaJaJ
Hvala :)
Ja se slabo ovde snalazim, sad tek vidim da je moja poruka kao odgovor na tvoju, ne znam kako sam to izvela :)
Što se tiče porodilišta, sve je bilo čisto, bez zamerke na higijenu, ali svoje spavaćice obavezno ponesite! Posteljina im je takođe u deficitu, tako da je baš i ne menjaju, osim ako ne tražiš, ali verujte mi, tamo, u tom stanju bolova i izmučenosti, poslednje što ti je na pameti da li ti je posteljina čista ili prljava :) hrana je takođe užas živi, pogotovo za nas sa CR, jer prva tri dana ne smemo skoro ništa da jedemo, a i to što nam daju je bljak! ali ni to ti nije bitno, pojedeš kad si gladan. Ja jesam razmažena, ali stvarno neću da grešim dušu, i da pljujem po svemu kao što to mnogi ovde čine. Uostalom, ne ideš u hotel sa 5* nego u bolnicu.. Kažem vam, najvažnije je da oko porođaja protekne sve ok, ostalo se preživi. Na žalost, ja sam bila svedok slučaja mučeničkog postupanja sa ženom koja nije imala vezu, porađali su je 22 sata, i na kraju hitan carski rez, jedva su ostali živi i ona i beba. Dr Ilić im je bukvalno spasila život! Za tu doktoricu sam čula sve i svašta, ali žena je mag u svom poslu. Da ona nije došla, pod nadzorom izvesne dr Jagode i Milice (totalno neke anonimne) ko zna šta bi joj se desilo. Eto..

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
10.11.2012 18:37:03   
Shishica
Jagodu necu da komentarisem.. user posted image

Ja kritikujem babice koje su sa bebama, to je zaista jedna zalost i zalost, samo toliko da kazem!
Sigurno da ima izuzetaka, ali generalno... blagi uzas.

Meni je bome bilo do cistih carsava i spavacice, jer onako izmrcvarena samo mi je jos falilo da lezim u krvi, mrljama i ostalo.. a carsav dva puta mora, mora da se promeni sigurno.

Spavacice su mi trebale minimum tri, a i cimerkama. Tako da sad.. nosicu te sto imam pa valjda mi nece biti hladno..kupicu jos jednu.

Sestre, bila je samo jedna mlada koja je bila jako dobra, a da nisam morala vezu da imam i da je castim da bi bila fina. Ostale su ok, ali veliku razliku naprave ako su cascene ili nisu user posted image

Sve u svemu tih pet dana izdrzi se, ali u svakom slucaju mnogo je bolje nego sto je na drugim mestima.

Hrana..naoruzate se sa Plazmom i milina. Nema veze za hranu, pocapamo sta je jestivo, ostalo ostavimo pa gotovo..

Jedino sam sigurna da cu reci da sam imala veliku nuzdu i ako je ne budem imala, jer tamo nemas ni sta da izbacis brate mili, a cim sam kuci dosla i mamin rucak pojela videla me solja user posted image A bezveze su me mucili sa klistirom, nakon kog nista nisam ni uradila.. eto malo i gadnih tema user posted image

(odgovor članu JaJaJ)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
10.11.2012 22:43:18   
JaJaJ
Mojoj cimerki koja je baš dosta krvarila su za divno čudo menjali posteljinu non stop, dok meni, koja sam jako malo, na čaršavu nije čak ni bilo krvi, nisu menjali..
Minimum tri spavaćice, ja sam čak i 4 promenila.
Sestre te što sede ispred šok sobe (ne znam kako se zovu, pretpostavljam da to nisu babice) su nama bile super, bukvalno svaka, bez ijedne zamerke. Ali i to je individualno, mislim da one mnogo više pažnje i obraćaju na nas iz šoka, dok ove devojke što se prirodno porode i budu u onim tamo dalje sobama blizu posete, ni ne pogledaju.
A da, zaboravila sam babice za bebe! Njih sam izbrisala iz pamćenja koliko su grozne. GROZNE! Zbog njih mi dete nije sisalo, ni jedna se nije udostojila da mi pokaže kako se to radi, a beban je bio baš smotan. Imala sam jaaako mnogo mleka, nisu mi ni pomogle oko ceđenja... Tri dana po izlasku kući sam dobila mastitis i takve čvorove da sam mislila da ću umreti od bolova. I na kraju završila opet na operacionom stolu da mi rade inkluziju (secnu dojku da izađe to sve što se zgrudvalo, ma užas). I tu je prošlo već 3 nedelje, on se navikao na flašicu, i više uopšte nije hteo sisu, greota živa..
Inače, jako je bitno i kakve si sreće, ko ti upadne za cimerke, ja sam imala super društvo, sa dve devojke sam bila svih 6 dana, super smo se zezale (uglavnom crni humor) :) i i dalje smo ostale u kontaktu, šetamo bebce zajedno :)

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
11.11.2012 8:11:20   
jovicaa
osoblje je ovaj put stvarno bilo ok, ima i ovakvih i onakvih, ali bili su ok.
prvi put su bile neke ispadice, ali sad stvarno super.
meni su pedijatrijske setre prvi put bas pomagale oko grudi i dojenja, ja sam ih stalno zapitkivala sve sto me zanima.
mene jedino nervira u nasoj bolnici to sto ih dohranjuju od prvog minuta umesto da ih donose od starta na podoj i tako mogu bukvalno da upropaste dojenje...

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu JaJaJ)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
11.11.2012 9:52:22   
Shishica
Mislila sam na babice, znaci one koje su sa bebama.
Vec sam pisala mislim o njima.. sve najgore, ali kazem, sigurno ima i dobrih, ali nisam ih videla.

To sto ih kljukaju dohranom..nemam reci..ima kad ltreba, ali oni to rade i kad ne treba..mi se cedimo, a oni ih dohranjuju..ali sigurno imaju rezim koji im se ne menja..

A kad sam dovela dete kuci bila je toliko ojedena da je to strasno, to je velika crvena povrsina, upaljena, uzas.. Pavloviceva je to resila, ali majku mu.. zar ih samo frkaju tako...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
26.11.2012 16:53:41   
ljubicica.mala
Cao svima!
Moze li neko da mi kaze kako ide to prijavljivanje za pregled u bolnici?Da li je dovoljno samo da se pojavis sa knjizicom i zakazes ili treba i neki uput?Prva mi je trudnoca pa se ne snalazim bas odlicno oko toga...Hvala unapred! user posted image user posted image

(odgovor članu ficinamama)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
26.11.2012 20:56:14   
jovicaa
sa bebama su pedijatrijske sestre, a za zene su babice.
ja stvarno ne znam kako ide...
zato sto bi po pravilu trudnoca trebala da se vodi u savetovalistu za zene...
ja sam se sa mojim lekarom povezala tako sto sam prvo isla privatno, pa sam posle kombinovala, nekad privatno, nekad u bolnicu.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu ljubicica.mala)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
26.11.2012 22:37:32   
ljubicica.mala
Znam i ja da bi trebalo u savetovalistu da se vodi trudnoca,ali me je nesto strah...koliko cujem,tamo se ide baaaaas ako nemas gde drugo. :(
A gde si isla privatno,ako nije tajna? :)

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
25.12.2012 10:35:39   
tannata
Ali bukvalno, u savetovalište idu samo žene koje moraju. I kad već znaš da možeš da imaš bolji pregled sa boljom opremom (jer oprema je ključna stvar) zašto bi onda išao u savetovalište, gde su stari ultrazvukovi i ctg aparati. Daj Bože, zbog ove naše dečice da se situacija tamo popravi. Džabe i odličan lekar ako nema svu potrebnu aparaturu. Ali što se tiče dokumentacije za bolovanje i predporodiljsko odlazak u savetovalište je neizbežan...

(odgovor članu ljubicica.mala)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
16.7.2013 10:19:53   
ficinamama
Ima li neka mama sa novim informacijama iz naseg porodilista? Mi cekamo bebu u septembru user posted image

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
18.11.2013 20:03:20   
Enam
Da li je neko primio epidural, kakva su vasa iskustva?

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
9.12.2014 19:17:29   
nisamgulivercic
Interesuju me svezije informacije za proceduru u porodilistu. Sta se nosi...da li se placa doktor...da li se jos uvek dobijaju spavacice...da li je zaista super hrana?

(odgovor članu Enam)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
10.12.2014 0:58:15   
jovicaa
ja sam primila epidural na drugom porodjaju i imam bas dobro iskustvo. ali to je individualno.
a sto se tice potrebnih stvari za porodiliste, idite do porodilista, dace vam sestre papir na kome pise sta sve treba poneti i mozete ih dodatno pitati sve sto vas zanima u vezi toga.
2012 vise nisu imali spavacice, donosile su se od kuce.
a da li ces da platis lekaru ili ne (odnosno da imas dogovor sa nekim od ginekologa), to je isto vec tvoja licna stvar... nema veze sa bolnicom, nego sa tvojim zeljama i stavom.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nisamgulivercic)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
20.4.2015 0:43:49   
Nallee
user posted image ja sam 2012 porodila u novom i jako sam zadovoljna sa sestricama i svima bas onako sve mogupohvale da kaze za njih bas bas :) sad ocekujem blizance i nadam se da cu imati isto tako lepo iskustvo kao i sa prvim detetom user posted image

(odgovor članu gina)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
26.4.2015 19:27:45   
mikrobeba
Ja sam se 15.04. porodila u zrenjaninskom porodilištu.
Od stvari su potrebne:
-3-4 spavaćice (jedna za pripremnu salu i porođaj, jedna nakon porođaja i 1-2 za ostatak vremena u porodilištu)
-podloge za krevet - OBAVEZNO (niko ti neće promeniti posteljinu)
-mrežasti ulošci 4-5 pakovanja
-mrežaste gaćice
-toalet papir
-sapun, pasta, četkica....
-voda, sok, čaša, keks...
-pakovanje najmanjih pelena
-vlažne maramice
-octenisept za slučaj epiziotomije (ranu će ti očistiti kad te budu vodili u sobu nakon porođaja i na pregledu pred otpust, u međuvremenu moraš sama da je tretiraš)
-telefon, punjač, novine, knjiga....

Hrana u porodilištu je sasvim ok, sve je jestivo, a neke stvari su čak i vrlo ukusne :)

O toku porođaja i tim važnijim stvarima ću kasnije, moj user posted image bi sad da jede.

Pozdrav svima!

(odgovor članu Nallee)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
3.1.2016 22:25:15   
Tamtamtam
Gde ste trudnice i porodilje iz Zrenjanina?? Vidim da nije dugo pisano na temi, ako ima neko ko je skoro prosao kroz nase porodiliste neka se javii user posted image
Meni je termin februara, znaci ubrzo, i bas se plasim.user posted image

(odgovor članu mikrobeba)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
22.9.2018 23:24:57   
Gemelli
Moje iskustvo i nadam se da ce nekome biti od koristi. Reci hvale za dr Petrovic Olgicu koja zraci dobrotom. Divna je.Babice generalno dobre, mada se secam jedne koja je bila izuzetak. Poprilicno atraktivna plavusa, ne znam joj ime. Seku me pri porodjaju, ja vristim od bolova a ona se razvaljuje od smeha. Koliko to stvorenje moze biti bezosecajno da tako reaguje.Ako zelite iole nesto da naucite i primenite pedijatrijske sestre morate da vucete za rukav. Same tesko da ce vam dati bilo koju info.


(odgovor članu Tamtamtam)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here